Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

I mene interesuje (i cudi) znam da je Bogi uvek što veće telefone kupovao

Jos uvek imam x14t pro, ali je vec spakovan, čeka novog vlasnika. Manji lepši dizajn...
U principu je isti q.....vise mi legao ovaj maleni X14... Više mi odgovara, oba telefona su super... Stvar ličnog izbora...
I da, nisam jos kupio X14, gledam oglase sta ima itd... Po kojoj ceni se nudi prodaje...
Taman dom se x14t pro ne proda naci ce se i X14 i to crni mat, druga boja ne dolazi i obzir 😂
Trenutno koristim 12t pro...
Komso, prošlo to vreme za velikim telefonima... Za te stvari je sada tablet tu, tj dva tableta, ups 3...😂
Znam, lud sam, sta ce mi 2 tableta i 2 telefona, neka ih za rezervu... Zaebo sam se sto sam bio sve prodao pa ostao sam na X14...

Poslednja izmena:
Samo ja ne bih 14 baš zvao mališa. To je dosta težak telefon od skoro 6,4 inča, tako da nema tu ništa malo. Zenfone 9, iPhone mini i eventualno S23 su mali telefoni i po veličini i po težini

Link za gcam za 14 ultra (i samo za 14 ultra) ako je neko zainteresovan

jedini tester i feedback provider sam bio ja :D
konfiguracija je odradjena da fotografija bude realna, sa dva profila, ZSL Main profilom i HDR profilom.
Fotografije kvalitetnije nego stock ali se gubi taj Leica processing koji zapravo sve vise i vise volim.

Gcam svakako donosi fleksibilnost, realne boje tamo gde stock ne moze da se pohvata, kvalitetnije fotografije UW senzora itd.

Ja mislim da nam je stigao XyperOS 1.5 update
1000007429.jpg
Neke stvari su drugacije, kao sto je podesavanje home screena-a, izgled glavnog Settings menija i sl.

To je HyperOS 1.1 baziran na android 15.

Tek sam sad skontao da je Android 15 u pitanju. Ima suptilnih razlika po menijima, malo mi animacije deluju drugacije.

Inace HyperOS jeste 1.1 verzija ali u zajednici je ona krstena kao HyperOS 1.5, prelazna verzija do HyperOS 2.0.

Slucajno sam otkrio da X14 ima opciju double tap to wake kad telefon prikaze lock screen i posto sam koristio AOD koji se prikaze na dodir mislim da cu preci na double tap to wake jer em mogu da kontrolisem kad palim i kad gasim ekran em vidim vise informacija (AOD se pali cim se zakljuca ekran i traje 10sec i ne mozes ga iskljuciti vec moras cekati timeout, takodje dok nosim telefon u ruci zna da se upali AOD jer reaguje na jedan dodir).

Zanima me da li je neko koristio one aplikacije koje zamenjuju LED diodu?

Vidim da se sa novim ažuriranjem na android 15 kod xiaomi 14 pojavila opcija punjenja baterije do 80%. E sad kad je ona uključena vidim da se tel puni do 100%, pa da pitam kako to da protumačim?Screenshot_2024-11-07-15-54-13-956_com.miui.securitycenter.jpg

Pa po ovom prevodu kako su preveli opis funkcije, nikako :)

Trebalo bi da prekine punjenje na 80% e sad da li ce to odmah uraditi ili ce nesto da uci oa da skonta da treba da puni do 80% nije jasno ni kad citas objasnjenje na engleskom.

Jedna naplata je bila, ali sam punjač nešto vadio i vraćao i on je to registrovao kao 3.
Nego, jel ima neko odgovor na pitanje?

Vidim da se sa novim ažuriranjem na android 15 kod xiaomi 14 pojavila opcija punjenja baterije do 80%. E sad kad je ona uključena vidim da se tel puni do 100%, pa da pitam kako to da protumačim?Pogledajte prilog 465557
radi kao na Mac-u, prepostavljam i na iphone-u isto.
koristi se preko noci, tipa ako imas alarm u 8 ujutru ili se budis u 8 i kreces da koristis telefon, ce ga tipa napuniti odmah do 80% i onda preko noci drzati na 80 do tipa pola 8 ujutru, i onda tih pola sata dopuniti do 100%.
los je prevod tu, da ce limitirati do 80%, hoce, ali samo inicijalno, posle ce zavrsiti do stotke.

edit- u stvari nisam sad siguran, na 14u imam i limitiranje do 80% i nighttime punjenje, dve stavke. sad cu da testiram ovo do 80% sto ide.

edit edit-a : napunio do 80% i tako ga drzi, ni makac dalje.

probaj da restartujes telefon i ponovo. a vrlo je moguce da su dodali opciju kao "placeholder" pa ce sa full HyperOS-om da je ubace.

Poslednja izmena:
Da li ima nekog ko se razume u telefone i potrošnju ? Naime , punio sam telefon do 100% sinoć ( kapacitet je spao na 9% ) , punjenje je trajalo nekih 50 tak minuta ...što je malo više . ..po meni ... Jutros u 06 i 50 baterija 96 % . Napominjem da je sve u pozadini isključeno i da je u režimu mirovanja od 23h do 06 h !? Ko zna neka piše .

To je ok po meni pogotovo ako ti je net ostao ukljucen tokom noci. Ja recimo gasim internet nocu i pali mi se battery saver od ponoci do 6 ujutru i preko noci potrosi 2-3%.

Sto se tice punjenja, meni ta brzina deluje ok, opet zavisi da li je aktivno brzo (ultra-brzo) punjenje u opcijama (ne preporucujem da se stalno koristi), da li je cackan telefon tokom punjenja (sto se baterija vise greje, telefon usporava punjenje).

To je ok po meni pogotovo ako ti je net ostao ukljucen tokom noci. Ja recimo gasim internet nocu i pali mi se battery saver od ponoci do 6 ujutru i preko noci potrosi 2-3%.

Sto se tice punjenja, meni ta brzina deluje ok, opet zavisi da li je aktivno brzo (ultra-brzo) punjenje u opcijama (ne preporucujem da se stalno koristi), da li je cackan telefon tokom punjenja (sto se baterija vise greje, telefon usporava punjenje).
Hvala na odgovoru.
Telefon kada se puni uopšte ne uzimam u ruke da sa njim nešto radim i pretražujem.
Što se tiče samog toka punjenja uključen je bežični internet ali je u noćnom režimu rada .

Pa po ovom prevodu kako su preveli opis funkcije, nikako :)

Trebalo bi da prekine punjenje na 80% e sad da li ce to odmah uraditi ili ce nesto da uci oa da skonta da treba da puni do 80% nije jasno ni kad citas objasnjenje na engleskom.
Evo ga na engleskom. Puni do 100% i kod mene 😊

Prilozi

• Screenshot_2024-11-08-09-50-42-567_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-11-08-09-50-42-567_com.miui.securitycenter.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 20
Nazad
Vrh Dno