Šta je novo?

Xiaomi 14

Da li ima nekih benefita da se uradi root i debloat?
Me moras da rootujes nista. Dosta stvari mozes da obrises (ili uradis disable) direktno iz telefona iz settings aplikacije. Za neke aplikacije koje ne dozvoljava Settings mozes recimo sa 'Hidden Settings for Hyper OS' Android applikacijom. Da obrises/disablujes bilo koju aplikaciju na telefonu (vazi za bilo koji telefon) mozes da koristis ADB i obicnu cmd konzolu ili recimo ovaj program za PC: https://adbappcontrol.com/en/

Da li ima nekih benefita da se uradi root i debloat?
uvek. :D sa rutom mozes sta hoces. od menjanja kernela, limitiranja CPU-a, instaliranja modovanih sistemskih aplikacija, neogranicenog google photos backup-a itd.
debloat ko debloat mozes i bez ruta.

I kod mene isto kao kod Urke1978.
I nema šanse toliki sot da izbaci.
Šta treba da uradimo da bi prešli na ovaj rom što je kod Pegazbre?
treba da se otkljuca bootloader i samo da se flashuje EEA rom, tri klika posla.
Razlika izmedju globalnog i EEA je u trekerima i nesto kao privatnosti, jer jelte, EU je malo strozija po tom pitanju, tako da podatke koje Xiaomi skuplja, umesto da idu na evropske i kineske servere, na EEA idu samo na evropske servere 😂
i ovo sto istrazujem oko termalnog profila ako ima razlike. prvo sam mislio da je glupost kad sam cuo za to kod nekog na YT-u, posle malo citao i onda je potvrdio neki lik sto moduje, da zapravo postoji razlika u termalnim profilima ali da nije video kako je podesen EEA, samo Global i indijski. pa cemo videti za vikend kad stigne, sta ce EEA da pokaze.

Dobih od firme iphone 15 pro, izgleda da ce se moje druzenje sa Xiaomi 14 zavrsiti pre vremena. Nisam neki ljubitelj ios-a ali dva telefona mi je previse.

pre neki dan mi ponudi update i odložim do danas.
Ovde pročitao da je nekome prošao za 1 min pa rekoh jutros, ajd neka se spuca. Evo već preko sat vremena vrti.
Prošao je kroz 2 restarta i opet se vrati da vrti one 3 tačke u dnu.
Download je trajao neko vreme pa je imao i extract par minuta tako da je definitivno veći update, ali zabrinutost raste :D

Ne znam koji je update, nisam obratio pažnju na verziju.

Edit:
Nakon što se restartovao treći put i ponovo se vratio da vrti update, držao sam power dugme dugo, restartovao se i ušao u recovery. Probao sam običan restart telefona nakon čega se opet vratio na update, ali nakon što sam još jednom držao power dugme, podigao se sistem i kaže da nije prošao update i nudi da probam opet. Ma važi.

Poslednja izmena:
pre neki dan mi ponudi update i odložim do danas.
Ovde pročitao da je nekome prošao za 1 min pa rekoh jutros, ajd neka se spuca. Evo već preko sat vremena vrti.
Prošao je kroz 2 restarta i opet se vrati da vrti one 3 tačke u dnu.
Download je trajao neko vreme pa je imao i extract par minuta tako da je definitivno veći update, ali zabrinutost raste :D

Ne znam koji je update, nisam obratio pažnju na verziju.

Edit:
Nakon što se restartovao treći put i ponovo se vratio da vrti update, držao sam power dugme dugo, restartovao se i ušao u recovery. Probao sam običan restart telefona nakon čega se opet vratio na update, ali nakon što sam još jednom držao power dugme, podigao se sistem i kaže da nije prošao update i nudi da probam opet. Ma važi.
Da nemas mozda instaliran custom launcher? Nova ili neki drugi. Xiaomi je uveo blokadu za custom launchere. Zbog toga mnogima ne prihvata apdejt. Resenje je da se uninstall nova pa onda.

Da nemas mozda instaliran custom launcher? Nova ili neki drugi. Xiaomi je uveo blokadu za custom launchere. Zbog toga mnogima ne prihvata apdejt. Resenje je da se uninstall nova pa onda.
imam nova.
UF, pitanje je kada ću moći da se drndam sa time. Na svu sreću, nova ima import/export opcije pa bi trebalo da je lagano, ali opet zahteva da se malo posvetim.
Hvala na ovome, probaću.

Da li postoji neka varijanta aramid/carbon fiber maski za Xiaomi 14 obican, tipa Pitaka, Thinborne i sl?

Video sam to. Deluje dobro ovako na oko, al u komentarima pišu da je obična plastika laminirana nekom carbon folijom.

Ja sam na svim telefonima koristio ovakvu maskicu. Inace ima te carbon elemente (imitacija naravno) i sto je najvaznije, rubovi oko ekrana skoro 1mm strce iznad ekrana pa se bez problema moze staviti zastitno staklo i da maskica i dalje bude iznad ekrana.
1727439189541.png
Ali...ovo je prvi telefon gde ova maskica ne naleze kako treba. Probao sam i sa drugacijim dezenom na ledjima (cak mi je greskom stigla po drugi put sa Alija nakon 3.5 meseca cekanja). Problem je deo oko dugmica, kao da maska ne obuhvati dugmice kako treba i tu se primeti ivica telefona koja je kod mene zelene boje pa bode oci...nekome nebitno ali eto meni smeta...

E sad nameravam da narucim ovu Nillkin maskicu (daleko skuplja od svih koje sam narucivao), ne znam da li je neko ima i kakvi su joj rubovi tj koliko strce iznad ekrana. Verujem da dobro naleze i da nema nikakvog gap-a izmedju telefona i maske. Ako slucajno neko ima preporuku za maskicu, koja stiti kameru, dobro naleze i ima zastitini rub koji dosta strci iznad ekrana, nek ostavi link.
1727439521283.png

X14 mi ispao iz džepa nekako, puf na kamen, ekran otišao u 3pm... Nista vise ne reaguje... Telefon nije upotrebljiv... Trenutno sam na x11t pro... U planu je x14t pro, akcija neka gde se dobija još xiaomi redmi pad pro gratis...
***...

Jel si imao neku zaštitu na njemu?

Nista, nosio ga tako bez maske i bilo čega... Sam kriv... To je sto je... Prvi put da nosim telefon bez ikakve zaštite... I eto epilog...
To se i meni desilo pre jedno 3 godine, kupio nov relame gt neo 2 , i reko ma kakva futrola, ocu da uzivam kad ga držim u ruci, ja sam kupio telefon a ne on mene. I posle 2 dana pojurim psa u dvorištu i ispadne mi telefon iz dzepa sa možda metar visine na beton. Ja ga dižem reko nije mu ništa, gorila glass ovo ono, kad on pozadi rascvetao se, dva parčeta ledja fale. Zurio sam u telefon jedno 5 minuta, ne znam gde sam pošo :D Prodao sam ga pošto zašta, ne mogu ja da gledam okrnjene telefone. Od tada obavezno maskica, Nilkin, jer mi pruža najbolji osećaj u ruci.

***, bio mi merak telefon nositi bez maske bilo čega, jer je mat crn itd.. Eto... Ko što rekoh to je to... ***...
Stavio sam na oglase, ali to ne vredi ništa... Ako neko kupi, kupi...
Sjebo sam se, em bez bilo koje zaštite, em nisam uzeo dodatno osiguranje što se nudilo na ugovor... Bilo koja šteta itd, dobijaš nov telefon, ovako... Nista...
Nema veze, sta je tu je....

U planu je x14t pro
mislim da je bolje da gledas neku cetrnaesticu opet sa KP-a nego da uzmes 14t, osim ako ti tablet bas treba.
14t pro jeste dobar, ali flagship je flagship, plus je 14 jeftinija od 14t pro jedno 200-300e na KPu, sa garancijom.

Društvo kakvo vam je stanje sa baterijom, pre 14 sam imao 12t pro skoro 2 godine i čini mi se da je baterija bila bolja, duže držala i posle 2 godine?

Nazad
Vrh Dno