Šta je novo?

Xiaomi 14/14 ultra

Koja se instalira za 2 minuta bukvalno.

Toliko se brzo instalirana da sam pomislio da se tel samo resetovao bezveze

Planiram da kupim Xiaomi 14... Dobio sam mejl danas u 10:34 sa promo kodom za jos 20% popusta... Naslov "Xiaomi telefoni su sada uz promo kod još više sniženi!" u smislu popust na popust... Nazvao Mi Store u NS da pitam je l' moze licno ili samo online da se iskoristi kod... Dok su odgovorili da moze samo online (15 minuta), sa sajta je nestao Xiaomi 14...

Link iz mejla i dalje vodi na stranicu https://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/xiaomi gde bi trebao biti taj telefon ali ga nema... Iz history izvukao direct link, kaze nema na stanju https://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/xiaomi/xiaomi-14

Da li je moguce da je neko pokupovao sve telefone koji su tog momenta bili na stanju? U roku od 15 minuta? Zvao sam mi-store par puta danas, pisao na mejl i fejsbuk i nigde mi nisu odgovorili niti se javili da objasne kako su telefoni nestali kroz 15 min od slanja mejla...

Je l' neko uspeo da kupi, je l' zna o cemu se radi?

Pa verovatno ograničili par komada po toj ceni na sajtu, al bitno da se ishajpovalo da daju popust. Odeš na kp kod Ivana i kupiš za 640e, verovatno će kroz neko vreme ta cena i niže.

U sustini imam vec proverenog "distributera" sa KP od kog sam uzeo prethodnih 6-7 xiaomi telefona (snabdeo pola familije), nego se igrom slucaja potrefila da je ta cena na mi-srbija ista kao na kp (650 na mi-srbija, a na kp bi bilo 640+10ak eur dostava)... Pa reko sto da ne kupim u zvanicnoj prodavnici za iste novce...

Nerealno sta su uradili, iscimali sve sa mejling liste a dali svega par komada...

Da su transparentni lepo bi napisali koliko komada daju po toj ceni, vidiš brojač na sajtu koliko je još ostalo i tako. A ovo bude , akcija traje do isteka zaliha, kolika je zaliha, zini da ti kažem.

Otišao na sajt, stavio 14 ultra u korpu, crni, povećao na 3 komada, ima, za 4 komada dobijam poruku nema na zalihama . Za beli ima samo jedan na stanju. Kad probaš redmi telefone koji su dosta jeftiniji, maksimalno što sam došao je do 7 komada. Pa se zapitaj koliko su imali 14ica i još na akciji, broj verovatno staje na prste jedne ruke.

Prilozi

• dgdfs.JPG
    dgdfs.JPG
    27.3 KB · Pregleda: 52
  • gfhfg.JPG
    gfhfg.JPG
    22.9 KB · Pregleda: 51
Poštovanje dragi ljudi,
Imam jednu ozbiljnu dilemu i molim vas da mi pomognete da je rešim.
Naime, odlučio sam da se ,,počastim" novim telefonom velike procesorske snage, odličnih kamera i (ravnog) ekrana, a, po mogućnosti, kompaktne veličine (da je S24 za evropsko tržište zasnovan na SD Gen 3 platformi, dilema ne bi postojala, niti bih ovo pisao, dok sam od S24U odustao onog trenutka kad sam ga uzeo u ruke - jednostavno, preveliki za moj ukus). Nakon dugog razmišljanja, gledanja YT klipova, čitanja recenzija, kao i iznetih mišljenja i iskustava na različitim domaćim i stranim forumima, izbor je ,,pao" na Xiaomi 14, ali ...
Čitajući forume i gledajući klipove, video sam da je nemali broj njegovih korisnika imao problema sa tzv ,,magljenjem" kamera, kao i sa mušičavošću Hyper OS-a, zbog koje su neki morali da višestruko rade hard reset telefona ...
Sve to me je prilično zabrinulo, pa sam počeo da tražim nekakvu (SD Gen 3) alternativu i našao je u formi Honor Magic 6 Pro, koji ima skoro sve što tražim, ali je ekran veliki i ,,zakrivljen" (što u ovom slučaju i nije toliko loše, jer ga je zbog toga mnogo lakše držati u ruci od S24U).
U smislu prethodno napisanog, molim vas da mi pomognete da odlučim šta, na kraju, da kupim - Xiaomi 14 ili Honor Magic 6 Pro. Da pomenem i to da cena igra značajnu ulogu - Xiaomi 14 košta cca 650€ na oglasima i stiže u full paketu (kabl, punjač i silikonska futrola), dok Honor Magic 6 Pro stiže u barebone varijanti, tako da bi me, dok kupim odgovarajući punjač i futrolu, koštao cca 200€ više. Međutim, nekako razmišljam da l' mi je bolje da dam tih 200€ i imam ,,mirnu glavu", a opet, mnogo više bih voleo da imam ,,zver" u kompaktnom formatu, samo me plaši da dam 650€, a dobijem telefon sa faličnom kamerom i budem krajnje nezadovoljan ...
Za kraj da kažem i to da iPhone 15 Pro (ili bilo koji drugi) nije opcija, od iOS-a sam se zauvek rastao 2014. godine.
Eto, to je moja dilema, krug razmišljanja u kojem se vrtim više od mesec dana i iz kojeg nikako ne mogu da izađem i konačno ,,prelomim" ... Svaka dobronamerna sugestija, mišljenje i savet su dobrodošli.
Unapred sam zahvalan.

Poštovanje dragi ljudi,
Imam jednu ozbiljnu dilemu i molim vas da mi pomognete da je rešim.
Naime, odlučio sam da se ,,počastim" novim telefonom velike procesorske snage, odličnih kamera i (ravnog) ekrana, a, po mogućnosti, kompaktne veličine (da je S24 za evropsko tržište zasnovan na SD Gen 3 platformi, dilema ne bi postojala, niti bih ovo pisao, dok sam od S24U odustao onog trenutka kad sam ga uzeo u ruke - jednostavno, preveliki za moj ukus). Nakon dugog razmišljanja, gledanja YT klipova, čitanja recenzija, kao i iznetih mišljenja i iskustava na različitim domaćim i stranim forumima, izbor je ,,pao" na Xiaomi 14, ali ...
Čitajući forume i gledajući klipove, video sam da je nemali broj njegovih korisnika imao problema sa tzv ,,magljenjem" kamera, kao i sa mušičavošću Hyper OS-a, zbog koje su neki morali da višestruko rade hard reset telefona ...
Sve to me je prilično zabrinulo, pa sam počeo da tražim nekakvu (SD Gen 3) alternativu i našao je u formi Honor Magic 6 Pro, koji ima skoro sve što tražim, ali je ekran veliki i ,,zakrivljen" (što u ovom slučaju i nije toliko loše, jer ga je zbog toga mnogo lakše držati u ruci od S24U).
U smislu prethodno napisanog, molim vas da mi pomognete da odlučim šta, na kraju, da kupim - Xiaomi 14 ili Honor Magic 6 Pro. Da pomenem i to da cena igra značajnu ulogu - Xiaomi 14 košta cca 650€ na oglasima i stiže u full paketu (kabl, punjač i silikonska futrola), dok Honor Magic 6 Pro stiže u barebone varijanti, tako da bi me, dok kupim odgovarajući punjač i futrolu, koštao cca 200€ više. Međutim, nekako razmišljam da l' mi je bolje da dam tih 200€ i imam ,,mirnu glavu", a opet, mnogo više bih voleo da imam ,,zver" u kompaktnom formatu, samo me plaši da dam 650€, a dobijem telefon sa faličnom kamerom i budem krajnje nezadovoljan ...
Za kraj da kažem i to da iPhone 15 Pro (ili bilo koji drugi) nije opcija, od iOS-a sam se zauvek rastao 2014. godine.
Eto, to je moja dilema, krug razmišljanja u kojem se vrtim više od mesec dana i iz kojeg nikako ne mogu da izađem i konačno ,,prelomim" ... Svaka dobronamerna sugestija, mišljenje i savet su dobrodošli.
Unapred sam zahvalan.
Ja sam sa Magic 6 pro presao na Xiaomi 14 i nisam se pokajao. Pre svega laksi je za drzanje. Performanse su identicne jer isti je procesor naravno. Kamera mi se cak cini bolja na Xiaomi. Ni jedan jedini bag nisam imao do sada. To magljenje kamera nemam, HyperOS radi savrseno, cak probao i ono menjanje tema nakon kojeg su se neki zalili da blokira, i to radi bez problema. Ako zelis kompaktan telefon, za ugodan osecaj duzeg drzanja u ruci onda je moja preporuka x14. Bukvalno mozes jednom rukom sve da odradis.

@Mikacc za pitanja oko izbora pri kupovini ima poseban deo foruma gde već postoji tema sa istom ovom dilemom.

Thread 'Xiaomi 14 ili magic 6 pro' https://forum.benchmark.rs/threads/xiaomi-14-ili-magic-6-pro.500592/
Hvala puno na savetu, nov sam u ovome, pa nemam baš iskustva ...
Ja sam sa Magic 6 pro presao na Xiaomi 14 i nisam se pokajao. Pre svega laksi je za drzanje. Performanse su identicne jer isti je procesor naravno. Kamera mi se cak cini bolja na Xiaomi. Ni jedan jedini bag nisam imao do sada. To magljenje kamera nemam, HyperOS radi savrseno, cak probao i ono menjanje tema nakon kojeg su se neki zalili da blokira, i to radi bez problema. Ako zelis kompaktan telefon, za ugodan osecaj duzeg drzanja u ruci onda je moja preporuka x14. Bukvalno mozes jednom rukom sve da odradis.
Hvala najlepše.
Ovakvom tipu odgovora sam se i nadao.
Ako mogu da zamolim za kratko pojašnjenje u vezi sa tim šta je bio razlog transfera sa Honora na Xiaomi ...

Poslednja izmena:
Da li koristite opciju memory extension I da li ima nekih benefita?

Da, zaboravio sam napomenuti da je baterija fenomenalna.
Memory extension nema potrebe da ukljucujes. Aktivira se samo u slucaju da bude zauzeto vise od 90% memorije sto je tesko da se dogodi.

Ja sam htio manji telefon i opcije su mi bile s23 i xiaomi 14.Na prvom je softver bolji i nesto je manji,a na drugom punjenje i trebalo bi da je kamera.Prvi je bio jeftiniji 150e pa je to prevagnulo:)

Pokusao sinoc da instaliram android 15 beta. Cisto da probam, i nece. Kad pokrenem instalaciju izbaci da ne moze da verifikuje.

Ako imaš onaj septembarski security update onda neće, noviji je od bete. Sačekaj sledeći.

Planiram da kupim Xiaomi 14... Dobio sam mejl danas u 10:34 sa promo kodom za jos 20% popusta... Naslov "Xiaomi telefoni su sada uz promo kod još više sniženi!" u smislu popust na popust... Nazvao Mi Store u NS da pitam je l' moze licno ili samo online da se iskoristi kod... Dok su odgovorili da moze samo online (15 minuta), sa sajta je nestao Xiaomi 14...

Link iz mejla i dalje vodi na stranicu https://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/xiaomi gde bi trebao biti taj telefon ali ga nema... Iz history izvukao direct link, kaze nema na stanju https://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/xiaomi/xiaomi-14

Da li je moguce da je neko pokupovao sve telefone koji su tog momenta bili na stanju? U roku od 15 minuta? Zvao sam mi-store par puta danas, pisao na mejl i fejsbuk i nigde mi nisu odgovorili niti se javili da objasne kako su telefoni nestali kroz 15 min od slanja mejla...

Je l' neko uspeo da kupi, je l' zna o cemu se radi?
Da li se moze ocekivati da ce vratiti na stanje X14 kada ponovo stigne i takvi popusti, ili od toga nema nista?

Zašto se ne bi vratio, za koji mesec će i black friday, meni samo nije jasno zašto nema 13ice ili 13T na sajtu odavno

vi sa dobrim baterijama na 14 i 14 pro, koja vam je verzija sistema? Global ili EEA tj. MIXM ili EUXM?

Da li ima nekih benefita da se uradi root i debloat?

Pogledajte prilog 458595
Kod mene baterija stvarno odlicna, zadnje punjenje je bilo 3d 10h i 7h SOT-a pretezno wi-fi (posao, kuca) svega par sati na mobilnim podacima.
gracias, to mozda objasnjava probleme koje ja imam i razlike u temperaturi i SOT-u izmedju 14 i 14 ultra a i izmedju razlicitih 14 ultra.

zbog Evropske unije, modeli za EU imaju vise kontrole termalne zastite tipa baterija ne sme da predje X stepeni prilikom punjenja i koriscenja i onda se telefon malo sporije puni, ranije trotluje ali je baterija naravno bolja.

14u su dosli sa globalnom verzijom tako da te zastite nema nego Snapdragon radi dok ne izgori.

svakako istrazujem jos i treba mi vise primera :D ostali, javljajte se

Pa sto se tice kamere i tu kao da ne postoji ogranicenje temperature procesora jer se dobro ugreje dok snimas nesto.

Kod mene ova verzija.

Prilozi

• Screenshot_2024-09-18-17-32-02-159_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-09-18-17-32-02-159_com.android.settings.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 21
I kod mene isto kao kod Urke1978.
I nema šanse toliki sot da izbaci.
Šta treba da uradimo da bi prešli na ovaj rom što je kod Pegazbre?

Vrh Dno