Optimus Primal
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 05.08.2023
- Poena
- 75
Avgust zastita.
Ja sam sa Magic 6 pro presao na Xiaomi 14 i nisam se pokajao. Pre svega laksi je za drzanje. Performanse su identicne jer isti je procesor naravno. Kamera mi se cak cini bolja na Xiaomi. Ni jedan jedini bag nisam imao do sada. To magljenje kamera nemam, HyperOS radi savrseno, cak probao i ono menjanje tema nakon kojeg su se neki zalili da blokira, i to radi bez problema. Ako zelis kompaktan telefon, za ugodan osecaj duzeg drzanja u ruci onda je moja preporuka x14. Bukvalno mozes jednom rukom sve da odradis.Poštovanje dragi ljudi,
Imam jednu ozbiljnu dilemu i molim vas da mi pomognete da je rešim.
Naime, odlučio sam da se ,,počastim" novim telefonom velike procesorske snage, odličnih kamera i (ravnog) ekrana, a, po mogućnosti, kompaktne veličine (da je S24 za evropsko tržište zasnovan na SD Gen 3 platformi, dilema ne bi postojala, niti bih ovo pisao, dok sam od S24U odustao onog trenutka kad sam ga uzeo u ruke - jednostavno, preveliki za moj ukus). Nakon dugog razmišljanja, gledanja YT klipova, čitanja recenzija, kao i iznetih mišljenja i iskustava na različitim domaćim i stranim forumima, izbor je ,,pao" na Xiaomi 14, ali ...
Čitajući forume i gledajući klipove, video sam da je nemali broj njegovih korisnika imao problema sa tzv ,,magljenjem" kamera, kao i sa mušičavošću Hyper OS-a, zbog koje su neki morali da višestruko rade hard reset telefona ...
Sve to me je prilično zabrinulo, pa sam počeo da tražim nekakvu (SD Gen 3) alternativu i našao je u formi Honor Magic 6 Pro, koji ima skoro sve što tražim, ali je ekran veliki i ,,zakrivljen" (što u ovom slučaju i nije toliko loše, jer ga je zbog toga mnogo lakše držati u ruci od S24U).
U smislu prethodno napisanog, molim vas da mi pomognete da odlučim šta, na kraju, da kupim - Xiaomi 14 ili Honor Magic 6 Pro. Da pomenem i to da cena igra značajnu ulogu - Xiaomi 14 košta cca 650€ na oglasima i stiže u full paketu (kabl, punjač i silikonska futrola), dok Honor Magic 6 Pro stiže u barebone varijanti, tako da bi me, dok kupim odgovarajući punjač i futrolu, koštao cca 200€ više. Međutim, nekako razmišljam da l' mi je bolje da dam tih 200€ i imam ,,mirnu glavu", a opet, mnogo više bih voleo da imam ,,zver" u kompaktnom formatu, samo me plaši da dam 650€, a dobijem telefon sa faličnom kamerom i budem krajnje nezadovoljan ...
Za kraj da kažem i to da iPhone 15 Pro (ili bilo koji drugi) nije opcija, od iOS-a sam se zauvek rastao 2014. godine.
Eto, to je moja dilema, krug razmišljanja u kojem se vrtim više od mesec dana i iz kojeg nikako ne mogu da izađem i konačno ,,prelomim" ... Svaka dobronamerna sugestija, mišljenje i savet su dobrodošli.
Unapred sam zahvalan.
Hvala puno na savetu, nov sam u ovome, pa nemam baš iskustva ...@Mikacc za pitanja oko izbora pri kupovini ima poseban deo foruma gde već postoji tema sa istom ovom dilemom.
Thread 'Xiaomi 14 ili magic 6 pro' https://forum.benchmark.rs/threads/xiaomi-14-ili-magic-6-pro.500592/
Hvala najlepše.Ja sam sa Magic 6 pro presao na Xiaomi 14 i nisam se pokajao. Pre svega laksi je za drzanje. Performanse su identicne jer isti je procesor naravno. Kamera mi se cak cini bolja na Xiaomi. Ni jedan jedini bag nisam imao do sada. To magljenje kamera nemam, HyperOS radi savrseno, cak probao i ono menjanje tema nakon kojeg su se neki zalili da blokira, i to radi bez problema. Ako zelis kompaktan telefon, za ugodan osecaj duzeg drzanja u ruci onda je moja preporuka x14. Bukvalno mozes jednom rukom sve da odradis.
Velicina prvenstveno.Hvala puno na savetu, nov sam u ovome, pa nemam baš iskustva ...
Hvala najlepše.
Ovakvom tipu odgovora sam se i nadao.
Ako mogu da zamolim za kratko pojašnjenje u vezi sa tim šta je bio razlog transfera sa Honora na Xiaomi ...
Fair enough. To je i moj primarni motiv za razmatranje 14-ice.Velicina prvenstveno.
Posedujem Xiaomi 14 tri meseca, utisci su fenomenalni.Fair enough. To je i moj primarni motiv za razmatranje 14-ice.
Da li se moze ocekivati da ce vratiti na stanje X14 kada ponovo stigne i takvi popusti, ili od toga nema nista?Planiram da kupim Xiaomi 14... Dobio sam mejl danas u 10:34 sa promo kodom za jos 20% popusta... Naslov "Xiaomi telefoni su sada uz promo kod još više sniženi!" u smislu popust na popust... Nazvao Mi Store u NS da pitam je l' moze licno ili samo online da se iskoristi kod... Dok su odgovorili da moze samo online (15 minuta), sa sajta je nestao Xiaomi 14...
Link iz mejla i dalje vodi na stranicu https://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/xiaomi gde bi trebao biti taj telefon ali ga nema... Iz history izvukao direct link, kaze nema na stanju https://mi-srbija.rs/mobilni-telefoni/xiaomi/xiaomi-14
Da li je moguce da je neko pokupovao sve telefone koji su tog momenta bili na stanju? U roku od 15 minuta? Zvao sam mi-store par puta danas, pisao na mejl i fejsbuk i nigde mi nisu odgovorili niti se javili da objasne kako su telefoni nestali kroz 15 min od slanja mejla...
Je l' neko uspeo da kupi, je l' zna o cemu se radi?
gracias, to mozda objasnjava probleme koje ja imam i razlike u temperaturi i SOT-u izmedju 14 i 14 ultra a i izmedju razlicitih 14 ultra.Pogledajte prilog 458595
Kod mene baterija stvarno odlicna, zadnje punjenje je bilo 3d 10h i 7h SOT-a pretezno wi-fi (posao, kuca) svega par sati na mobilnim podacima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari