Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Kod mene nakon jučerašnjih update-ova ne radi pozivanje i prijem poziva i to samo na jednoj sim kartici, dok na drugoj sve radi. Naravno, na toj na kojoj ne radi, imam aktiviran paket.
Sve živo sam probala da problem rešim, išla i u A1, menjala karticu, obrtali koja će da bude sim 1, a koja sim 2, ali ne vredi.
Kako da rešim ovaj problem? Do Xiaomi-ja je definitivno.
Samo mi sad fali da radim fabrički reset, zbog njihovih gluposti i kozmetičkih promena. Nikad ništa ne unaprede, samo unazađuju.
I da, i moj utisak je da se baterija od juče mnooogo brže prazni.
Hvala svima.

kaže AI da treba i do 7 dana da se baterija stabilizuje , mada sumnjam da će se stabilizovati ikako. sačekaću još koji dan pa cu ponovo preuzeti paket i instalirati ga opet možda bolje nalegne

Kod mene nakon jučerašnjih update-ova ne radi pozivanje i prijem poziva i to samo na jednoj sim kartici, dok na drugoj sve radi. Naravno, na toj na kojoj ne radi, imam aktiviran paket.
Sve živo sam probala da problem rešim, išla i u A1, menjala karticu, obrtali koja će da bude sim 1, a koja sim 2, ali ne vredi.
Samo mi sad fali da radim fabrički reset, zbog njihovih gluposti i kozmetičkih promena. Nikad ništa ne unaprede, samo unazađuju.
Hvala svima.
I meni je stalno bio signal zauzetosti, kad god me neko zove redovan poziv. Posle update sistemskih aplikacija i restart a na kraju, sve funkcioniše normalno.

Hvala svima.
Da odgovorim samoj sebi, zbog ostalih. Slučajno se potrefilo da se problem pojavio u večeri kad su stigli i ovi veliki update-ovi.Problem je bio kod operatera, dakle A1. Isključili su mi za taj broj neki IMS protokol, Volte i šta sve još, te govorne funkcije nisu radile (prijem poziva i pozivanje). Do tog saznanja nisam došla zahvaljujući radnicima u poslovnici A1 ili onima iz tehničke podrške, već zahvaljujući veštačkoj inteligenciji. Očigledno nisam prva kojoj su to uradili. Čim sam tehničku podršku suočila sa konkretnim činjenicama, za par minuta su problem rešili. To što su mi uzeli 24 sata života, što zamalo da telefon završi u servisu i na fabričkom resetu, nikom ništa, čak ni "izvinite". A to kako su se ponašali njihovi radnici u poslovnici, je neviđen neprofesionalizam i bahaćenje. Ono je užas. Takav odnos prema klijentima i imovini klijenata (bacakanje telefona i sim kartica po pultu, vikanje kad se nema odgovor na logična pitanja...), bolje da niste videli. I sve to juče na plus 40, po povratku sa groblja, dan nakon sahrane bliske osobe.

Prvi i jedini Šaomi koji smo imali. Verovatno i poslednji...

Kako vam radi na ovom updejtu? Ja nisam baš nesto zadovoljan, meni dosta koči, sporo reaguje, najviše vidim kad kucam poruke. A što se tiče baterije, meni je ok skroz što se tiče baterije, ne može da izdrži ceo dan, al ok.

Kako vam radi na ovom updejtu? Ja nisam baš nesto zadovoljan, meni dosta koči, sporo reaguje, najviše vidim kad kucam poruke. A što se tiče baterije, meni je ok skroz što se tiče baterije, ne može da izdrži ceo dan, al ok.
isto kao i kod tebe, sporije reaguje, kamera zaglavi često posebno kad snimas onaj kratki video od 15 sekundi, zabaguje,na komandama na control panelu slabo reaguje, sporije otključava na otisku prsta, baterija pravo tanka, čitam kao radde na azuriranju da isprave to, ali jedva su i ovo azuriranje na hiper os 3 napravili trebala im je godina duže, tako da mislim da popraviti neće ili ne znaju da to srede. uglavnom za sad nisam zadovoljan nimalo

Stiglo azuriranje na 13t pro. Telefon uzet kod A1.

Prilozi

• Screenshot_2026-08-28-16-09-06-540_com.android.updater.webp
    Screenshot_2026-08-28-16-09-06-540_com.android.updater.webp
    36.1 KB · Pregleda: 13
isto kao i kod tebe, sporije reaguje, kamera zaglavi često posebno kad snimas onaj kratki video od 15 sekundi, zabaguje,na komandama na control panelu slabo reaguje, sporije otključava na otisku prsta, baterija pravo tanka, čitam kao radde na azuriranju da isprave to, ali jedva su i ovo azuriranje na hiper os 3 napravili trebala im je godina duže, tako da mislim da popraviti neće ili ne znaju da to srede. uglavnom za sad nisam zadovoljan nimalo
Isto baš sam to skontao i na kameri bag kad ocu da uslikam, bolje da nisu puštali updejt ovakav, upropastise telefon. Razmišljao sam se da kupim honor 600 pro ili xiaomi 17, taman stigao updejt reko da vidim nešto novo da li je stiglo, kad ono katastrofa. Baš su ga usporili.

Isto baš sam to skontao i na kameri bag kad ocu da uslikam, bolje da nisu puštali updejt ovakav, upropastise telefon. Razmišljao sam se da kupim honor 600 pro ili xiaomi 17, taman stigao updejt reko da vidim nešto novo da li je stiglo, kad ono katastrofa. Baš su ga usporili.
Skinuo sam ponovo zadnje ažuriranje, sacekao da se telefon ohladi, pa ponovo instalirao. Sad radi uglavnom dobro, ne trokira, zasad nema one bagove sto sam nabrajao, imam osjećaj i da se malo baterija popravila. U principu sam se nadao ovim apdejtom da ce se popraviti baterija , a ono šipak, uvijek može gore

Nazad
Vrh Dno