Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Koji je zadnji update na 13T? Meni stoji na 1.0.9.0, global, region Srbija.

Obrisao sam keš memoriju od aplikacije Galerija, bilo je svega 20 i nesto mb, posle toga kamera radi odlicno. Ako dodje ponovo do problema javljam. Gcam nisam brisao, ali postoji verovatno mogucnost da i ona pravi problem, pa zbog nje sama aplikacija kamere ne radi kako treba. Ne znam da li je neko od vas probao Gcam, ja imam neku verziju koja je navodno bas za 13t konfigurisana, daleko daleko bolje fotografije pravi nego sistemska aplikacija kamere, a posebno kada su u pitanju portret fotografije i fotografije sa telefoto sociva.
vidis, sad se secam da se to meni desilo na huawei-u p30 lite... kada sam obrisao kes za galeriju, proradilo normalno...

Koji je zadnji update na 13T? Meni stoji na 1.0.9.0, global, region Srbija.
Ako je globalna verzija (rekao bih da jeste), onda je to poslednja nadogradnja. Izašla je i 1.0.10.0 UMFMIXM,ali samo za testere (Mi Pilot release).

Svima je. Načekaćemo se za android 15, najverovatnije u januaru.

Android 15 i hyper os 2 dobijamo posle vas, prebacili nas u kategoriju sa redmi telefonima, tj dobijamo kad i oni.
vesic-to.gif

@Hibrid Pa zna se, za global i EU puštaju uvek u isto vreme. Ali kao što vidiš kasne, 13T Pro dobijaju sada, a mi znači sledeći mesec. Eventualno par dana pre nove godine ako nas iznenade. Ali video sam da neki nisu dobili hyperos 2 uz android 15, već hyperos 1.5, a dvojku će kao kasnije. Videćemo

Prilozi

• gsmarena_002.jpg
    gsmarena_002.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 62
  • gsmarena_003.jpg
    gsmarena_003.jpg
    64 KB · Pregleda: 30
@Hibrid Pa zna se, za global i EU puštaju uvek u isto vreme. Ali kao što vidiš kasne, 13T Pro dobijaju sada, a mi znači sledeći mesec. Eventualno par dana pre nove godine ako nas iznenade. Ali video sam da neki nisu dobili hyperos 2 uz android 15, već hyperos 1.5, a dvojku će kao kasnije. Videćemo
Hvala, video sam ovo na temi, mislio sam da mozda postoji konkretan datum, al izgleda da cemo morati da sacekamo.

Cekam taj hyperOS 2.0 i A15, pa da uradim jedan factory reset da ga ozivim 😁

Mi smo u Novembru dobili, ne dobijamo sada.

@ekoguard Pa dobro ali nešto baš krajem novembra ste dobili, neki su pisali da im je stiglo 1-2 decembra. Uglavnom provalio sam da kad napišu mesec ne misle na početak meseca, nego najranije sredinu ili kraj. Nego pošto si ti dobio ovaj android 15, kazi mi jel ti stigao i hyper os 2 uz njega ili 1.5, da znam čemu da se nadamo ? Jel ima neke dodatne Ai funkcije ?

Ne mogu da izmenim svoj komentar iznad, jesi ti siguran da to što si dobio nije beta, ne mogu nigde da nadjem da je pušten officijalno android 15 za 13t pro.

@ekoguard Pa dobro ali nešto baš krajem novembra ste dobili, neki su pisali da im je stiglo 1-2 decembra. Uglavnom provalio sam da kad napišu mesec ne misle na početak meseca, nego najranije sredinu ili kraj. Nego pošto si ti dobio ovaj android 15, kazi mi jel ti stigao i hyper os 2 uz njega ili 1.5, da znam čemu da se nadamo ? Jel ima neke dodatne Ai funkcije ?
Bilo je krajem novembra ne secam se tacno datum tipa od 25og recimo, nisam u beta programu, regularno mi stigao update 13T Pro global rom kupljen u Srbiji legalno.
Da mislim da ovo nije HY OS 2, evo ostavicu fotke pa vidi sam ja mislim da je to taj 1.5 kako ti kazes ali ostavljam mogucnost da gresim.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-05-06-29-27-972_android.jpg
    Screenshot_2024-12-05-06-29-27-972_android.jpg
    25.1 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_2024-12-05-06-29-47-911_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-12-05-06-29-47-911_com.android.settings.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 28
Na 13t pro je stigao zvanično Android 15, ali nije HyperOS 2. Ima beta verzija HyperOS 2.0.9.0 VMLEUXM (Mi Pilot RELEASE), tako da će on verovatno uskoro i dobiti HyperOS 2. A za nas sa 13t još ništa ni u najavi.

Meni stoji na HyperOS 1.0.8.0.UMLEUXM - (13t pro)
3 verzije sam ispod 1.0.9.0. -- 1.0.14.0. -- 1.1.5.0.
Formatiranje ne pomaze, ni promena regiona.
Da li postoji jos neka opcija osim da se flesuje direkt?

Što žuriš? Sačekaj stići će svakako

A poučen iskustvima uvek te prve nadogradnje zeznu nešto pa posle peglaju a nekad i ne ispeglaju

Ne radi mi wallet kako treba, pa se nadam da ce da proradi sa nadogradnjom.

Pustili su HyperOS 2 za 13T Pro EU rom. 1000104185.png

Pomera se i 13T sa mrtve tačke. 😊

Prilozi

• Screenshot_2024-12-10-19-36-13-623_org.telegram.messenger.png
    Screenshot_2024-12-10-19-36-13-623_org.telegram.messenger.png
    76.2 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_2024-12-10-19-37-01-621_org.telegram.messenger.png
    Screenshot_2024-12-10-19-37-01-621_org.telegram.messenger.png
    67.6 KB · Pregleda: 57
Stavio region ujedinjeno kraljevstvo i odmah stize hiper os2 . U pitanju je 13t pro uzet kod A1.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-10-23-19-42-077_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2024-12-10-23-19-42-077_com.android.updater.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 60
Za region Egipat prijavljuju HyprrOS2 za 13T Global. Dobije kome se posreći! 😁

Prilozi

• IMG_20241214_220346_147.jpg
    IMG_20241214_220346_147.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 21
Pozdrav svima.
Secka li kome kamera?
Počela da mi secka kamera , kad uključim kameri i pomeram ju pre slikanja da nađem kadar, secka slika, kasni.
Da li je neko imao taj problem i nekako rešio?
Brisao sam keš kamere i vratio sam na fabrička podešavanja i opet isto.

13t ili pro?
Moj pro nikad takav a i nijedan problem imao nije.
Mozda 13t ima tih problema.

Pozdrav svima.
Secka li kome kamera?
Počela da mi secka kamera , kad uključim kameri i pomeram ju pre slikanja da nađem kadar, secka slika, kasni.
Koji telefon? Koji rom? Kad si primetio da secka? U suštini, ako si resetovao telefon na fabrička podešavanja, ili je hardverski problem (kvar) ili je to neka nadogradnja pokvarila, a naredna će (verovatno) popraviti.

13t običan. Rom je global 1.09.
To sam skoro primetio da se dešava , pošto u zadnje vreme slabo slikam. Vratio sam na fabrička podešavanja kameru, nisam telefon, to mi se neda. Pre nego što slikas onako kasni slika, kad tražiš objekat koji da slikas, baš sam se iznenadio, nisam imao taj problem pre. Verovatno će neki updejt rešiti.

13t običan. Rom je global 1.09.
To sam skoro primetio da se dešava , pošto u zadnje vreme slabo slikam. Vratio sam na fabrička podešavanja kameru, nisam telefon, to mi se neda. Pre nego što slikas onako kasni slika, kad tražiš objekat koji da slikas, baš sam se iznenadio, nisam imao taj problem pre. Verovatno će neki updejt rešiti.
A jesi li restartovao telefon? Često običan restart reši takve probleme...

Pozdrav svima.
Secka li kome kamera?
Dešava se meni na 13T ali ne uvek, ponekad.
Primetio sam uglavnom posle korišćenja nekih applikacija koje troše memoriju više

Dešava se meni na 13T ali ne uvek, ponekad.
Primetio sam uglavnom posle korišćenja nekih applikacija koje troše memoriju više
Problem je što ne koristim često kameru, al evo sad sam ga resetovao i ok radi.
Možda je upravo to što kažeš problem memorija i ako ima 8gb.
Ako imaš i ti problem onda je neki softverski problem, nadam se da je tako

Nazad
Vrh Dno