Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Po onome sto gledam na netu ne vidim neku preteranu razliku u kvalitetu fotki i videa izmedju 13T i 13T PRO. Ako je neko uporedjivao oba telefona uzivo neka da svoje iskustvo. Neverovatno mi je da ne mogu da nadjem u prodavnici oba modela izlozena i upaljena, da isprobam, a zivim u jednom od najvecih gradova u Srbiji.
Xiaomi 13T Pro može snimati do 8K24 (glavni) video i 4K60 (glavni i telefoto), dok Xiaomi 13T ima maksimalnu rezoluciju 4K30.
Sto se tice videa.

Tako je ne znam dal sam tebi ili kome ovde bas preporucivao true phone ja ga bas dugo koristim i tl je prvo sto "ubacim" u novi fon od aplikacija promenio sam 4 telefona a tu app sam "vodio" sa sobom na svakom novom telefonu pa tako i na ovom 13T Pro i kao i svugde radi odlicno.
Ima mogucnost backupa i to je to, jednom podesis ali bukvalno sve i napravis backup i samo ubacis isti u novi fon ili ako resetujes stari i odmah je sve kako treba da bude.
A koja aplikacija je validna s obzirom da ima na storeu vise verzija i da li samo kontakte moze bekapovati ili kompletan sadrzaj telefona ?

Citam temu i vidim da je 13T PRO imao dosta problema sa baterijom. Takodje i sa Wi-Fi. Da je to poboljsano novim azuriranjima? Izdrzi li vam baterija ceo dan, od ranog jutra do uvece kad idete na spavanje?

Zna li neko kako povezati 13T sa pc?

Imam, naravno. Ali ne dešava se ništa.

Probaj drugi komp/kabl.
Ako imas bluetooth na kompu/lapu pa se nakaci tako?

Neće ni sa drugim kablom, a ni na drugim računarima.
Što je još gore, sad se zaglupeo i neće ni da se puni...

BT nije rešenje, treba prebaciti 100 GB podataka

Ima li još neko problem sa update 13t pro eu verzija ? ili samo ja imam taj problem?

Neće ni sa drugim kablom, a ni na drugim računarima.
Što je još gore, sad se zaglupeo i neće ni da se puni...

BT nije rešenje, treba prebaciti 100 GB podataka
Jesi izabrao na telefonu, kada spustiš padajući meni , file transfer?

To je problem sa Win 11, posle "sveže" instalacije radi i posle prvog updatea ne. Isto mi se dešavalo i sa ranije Huawei telefonom. Ni sada mi isto ne radi a mrzi me da preinstaliram windows. Zašto se to dešava ko bi znao.

Problem je u tome što se nije pojavljivalo ništa.

Uspeo sam na kraju posle sat vremena cimanja da povežem. Jednostavno je proradilo. Ne znam ni kako ni zašto.

Izmenjano tri računara, tri kabla i svi mogući USB portovi. Ni ja jednom nije htelo. Sad hoće na svim 😀

Danas opet ista priča :)

Izgleda da treba opet da se molim da proradi...

Totalno pobrljavi posle povezivanja. Sada opet neće ni da se puni :)

Imao sam jedno neobično iskustvo sa 13t pro, zaronio sam ga na adi i u prvom trenutku se sve činilo ok, vodootporan.
Međutim, posle toga primetim da je skroz izgubio zvuk, ka da je zvučnik pokvaren, krči i jedva se nešto čuje. Već sam ga bio otpisao...ali običan restart i sve se sredilo... ima li neko slično iskustvo?

Imas i mogucnost ciscenja zvucnika kroz meni, nadam se da ti je to poznato i da to moze da resi problem i vode i prasine u zvucniku.

Ipak su je sakrili u Hyper OS na MiUi je bila prikazana, da te ne smaram sad sa detaljima isto to mozes uraditi preko ovig sajta https://fixmyspeakers.com/ isto radi sto i ta opcija ciscenje zvucnika koju su sakrili iz meni nepoznatih razloga, ludaci.
Moze i da se ukljuci ponovo ista ali nema potrebe kad imas ovaj sajt koji radi isto.

Sa prelaskom na novu verziju OS-a, sa 5-icom u sredini, baterija mi više ne drži dva dana, kao dosad, već maksimalno 24 sata.

Popravili app za trekovanje paketa :D

13T na akciji 45 000, a 13T pro 65 000. Jel opravdano dati 20 000 vise za 13T? Ili se zadovoljiti ovim osnovnim modelom? Kamere me konkretno interesuju, procesor ne verujem da cu primetiti u radu jer ne igram igrice.
Ako ga kupujete zbog kamera, nemojte odabrati ni jedan, ni drugi.
U smislu da u stanu gde svi telefoni imaju wifi signal, 13T nema.
To kod mene nije slučaj. Nikakav problem sa tim nemam.
I u srbija region je stigao jutros isti za global rom. Sad ispratiti bateriju, da li su nesto zeznuli :-D
Napokon je sređen dialer, sada pamti kada mu se kaže da zapamti sa hoću glasovni a ne video poziv.
Zeznuli su :( .

Poslednja izmena:
Sa prelaskom na novu verziju OS-a, sa 5-icom u sredini, baterija mi više ne drži dva dana, kao dosad, već maksimalno 24 sata.

Pa kažu stručnjaci za Xiaomi da po nekada posle apdejta mora da se radi reset.

Ja sam konačno uspeo da odradim bekap, ali treba da smognem snage i unutrašnjeg mira, kao i da nađem vremena da sve ponovo postavim na svoje. Najveći problem su bankarske aplikacije zbog kojih se mora u banku.

Ovo nam je i prvi i poslednji Xiaomi u kući (bar za neko duže vreme). Ovoliko se oko telefona nisam cimao ima dobrih 6+ godina, dok još Android nije bio upeglan, pa se povremeno morao raditi reset...

Po onome sto gledam na netu ne vidim neku preteranu razliku u kvalitetu fotki i videa izmedju 13T i 13T PRO. Ako je neko uporedjivao oba telefona uzivo neka da svoje iskustvo. Neverovatno mi je da ne mogu da nadjem u prodavnici oba modela izlozena i upaljena, da isprobam, a zivim u jednom od najvecih gradova u Srbiji.
Stoje im u vitrini, zaključani. Hoće da Vam ih daju u ruke da ih isprobate samo ako ćete ih sigurno kupiti, inače ne smeju da ih uključe - kao čim ih uključe to više nisu novi telefoni. A i da Vam ih daju, nigde prozora nema, te biste sve fotkali u zatvorenom prostoru, pod veštačkim svetloma. Govorim o velikoj Gigatronovoj prodavnici. I onda kad zbog kupovine praktično na neviđeno napravim pogrešan izbor, nema vraćanja, već je jedina opcija da telefon ide u servis (šta će tamo kad je realno ispravan?) i to kurirskom službom (da ga bacakaju po kombijima). I onda, kako sam čula, servis zaključi da je sve O.K. i ne uvaže Vam reklamaciju, a vrate Vam ga u 10x gorem stanju od onog kakvog ste ga im predali.
Zato, neka hvala. Svaka škola se plaća.
Pa kažu stručnjaci za Xiaomi da po nekada posle apdejta mora da se radi reset.

Ja sam konačno uspeo da odradim bekap, ali treba da smognem snage i unutrašnjeg mira, kao i da nađem vremena da sve ponovo postavim na svoje. Najveći problem su bankarske aplikacije zbog kojih se mora u banku.

Ovo nam je i prvi i poslednji Xiaomi u kući (bar za neko duže vreme). Ovoliko se oko telefona nisam cimao ima dobrih 6+ godina, dok još Android nije bio upeglan, pa se povremeno morao raditi reset...
Sa prethodnim Xiaomi-jem nisam imala probleme, a nije ni puno plaćen. Nešto se ozbiljno promenilo od 2020. do 2024., pritom ne mislim samo na duplirane cene.

Isto je i meni, izuzetno loše drži baterija, jedva dan. Sad se mslo sredilo, ali ne drži dva dana. Možda bi izdržao da ga samo koristim za pozive i ono da stoji tu na stendby. Ako koristiš web ili bilo šta drugo istroši bateriju. Nisam ga resetovao posle update...

Pozdrav,

Kako vidim ovo je adekvatno mjesto za moj problem, bar što se balkan regiona tiče, naime imam povremeni problem sa xiaomi 13t pro, ponekad ekran malo titra sa bijelim linijama (pojačane linije svjetlosti), ne dešava se često, ali primjećujem povremeno, ima li neko sličnih problema, ne znam da li je greška hardwera ili driveri možda zezaju (možda hyper os)?

To liči na neki hardverski kvar, otkazuje nešto. Nisam čuo da ims neko takav problem.

Moguće je, kako sam čitao može biti i do konektora ekrana ili jednostavno do ovog bugovitog hyperos-a, guram dok ne rikne :D

Vrh Dno