Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Gcam 9.1: https://1-dontsharethislink.celsoazevedo.com/file/filesc/MGC_9.1.098_A11_V5_snap.apk
Rezultati ovamo i onamo, neke stvari su manje "žute", negde boje drečavije i lepše senke, ali često boje nisu realistične, vuku na Samsung paletu, deluju zasićeno ali to nije ta nijansa uživo.
Noćni snimci su bolji na stock kameri, ali od optimizacije samo za ovaj telefon ne očekuj puno, Gcam je uvek bio i ostao optimizovan kako treba samo za telefone sa Snapdragon procesorom.
Ukoliko ti je fotografija najbitnija, juri Google Pixel.

Naravno da koristim oba Leica moda, ali nisam zadovoljna dobijenim rezultatima.
Mislim da sam lepo objasnila i šta tražim i zbog čega tražim.
Probaj na celsoazevedo.com
Tamo imas google camere, vidi koja ti odgovara.
Sin ima xiaomi 13t pro, meni su kamere odlicne, posebno reprodukcija boja i dinamika.
Stvar ukusa,naravno.
Inace, pravi mnogo bolje slike od Samsung s21 fe koji sam koristio.

Gcam 9.1: https://1-dontsharethislink.celsoazevedo.com/file/filesc/MGC_9.1.098_A11_V5_snap.apk
Rezultati ovamo i onamo, neke stvari su manje "žute", negde boje drečavije i lepše senke, ali često boje nisu realistične, vuku na Samsung paletu, deluju zasićeno ali to nije ta nijansa uživo.
Noćni snimci su bolji na stock kameri, ali od optimizacije samo za ovaj telefon ne očekuj puno, Gcam je uvek bio i ostao optimizovan kako treba samo za telefone sa Snapdragon procesorom.
Ukoliko ti je fotografija najbitnija, juri Google Pixel.
Hvala za odgovor.
Molim samo pojašnjenje šta je to što mi u zadnjoj rečenici preporučujete da jurim. Nisam baš najupućenija u temu.
Hvala još jednom.

Probaj na celsoazevedo.com
Tamo imas google camere, vidi koja ti odgovara.
Sin ima xiaomi 13t pro, meni su kamere odlicne, posebno reprodukcija boja i dinamika.
Stvar ukusa,naravno.
Inace, pravi mnogo bolje slike od Samsung s21 fe koji sam koristio.
Hvala za odgovor.
Da, naravno, ukusi su različiti. Ali, čini se da se ovde ne radi samo o tome.
Počinjem da sumnjam da nemamo svi isti 13T, običan, bez onog PRO, čak i kad nose isti naziv, iste su boje kućišta, imaju istu cenu kod istih prodavaca. Vidim da se oznake modela razlikuju i EAN brojevi, a ne uspevam da dokučim u čemu je razlika između samih telefona.
Takođe, vidim da kod nekih primeraka istog ovog telefona, pozadi, u delu gde su kamere, piše 50 MP, dok kod drugih piše Leica i još neki sitan tekst ispod.
Evo primera, ako neko zna razliku između ova dva naizgled identična telefona, al sa različitim oznakama modela, neka mene ili nas nedovoljno upućene prosvetli:
MZB0EK5EU
MZB0ELREU.
Hvala.

Hvala za odgovor.
Počinjem da sumnjam da nemamo svi isti 13T, običan, bez onog PRO, čak i kad nose isti naziv, iste su boje kućišta, imaju istu cenu kod istih prodavaca. Vidim da se oznake modela razlikuju i EAN brojevi, a ne uspevam da dokučim u čemu je razlika između samih telefona.
Takođe, vidim da kod nekih primeraka istog ovog telefona, pozadi, u delu gde su kamere, piše 50 MP, dok kod drugih piše Leica i još neki sitan tekst ispod.
Evo primera, ako neko zna razliku između ova dva naizgled identična telefona, al sa različitim oznakama modela, neka mene ili nas nedovoljno upućene prosvetli:
MZB0EK5EU
MZB0ELREU.
Hvala.
Gledam sada, stvarno vidim razlike.
Ovaj sa Leica natpisom je globalna verzija.

Instaliraj google kameru da linka koji sam okačio, pa po danu sutra malo istestiraj i uporedi. Ako pije vodu, to je to šyo se može za sada izvući.
Ako te to ne zadovoljava, menjaj telefon, juri Google Pixel modele, telefoni optimizovani za fotografisanje.

Hvala za odgovor.
MZB0EK5EU
MZB0ELREU.
Hvala.
Postoje Xiaomi 13t telefoni bez Leica filtera, vidim da su za neka trzista izbacivali i takve modele.

Ксиаоми на неким тржиштима испоручује серију 13Т без Леица камера​

РО, 10. ОКТОБАР 2023
Када је најавила Ксиаоми 13Т и 13Т Про, компанија се потрудила да рекламира своје Леица подешене камере и то са добрим разлогом, како смо сазнали . Осим што ће телефонима недостајати бренд Леица и прилагођени режими камере на одређеним тржиштима. Наш читалац је приметио да су чилеанско и нигеријско тржиште међу несрећним. Одређени региони тек треба да добију телефоне, тако да би се листа такође могла проширити.

Naravno da koristim oba Leica moda, ali nisam zadovoljna dobijenim rezultatima.
Mislim da sam lepo objasnila i šta tražim i zbog čega tražim.
Probaj u ovoj Telegram grupi. Na španskom je, ali može da se snađe.

Gledam sada, stvarno vidim razlike.
Ovaj sa Leica natpisom je globalna verzija.
Sad vidim da i 13T Pro kod nas prodaju sa istim nazivom, karakteristikama, bojom i cenom, a sa različitim oznakama modela i EAN brojevima. Rekla bih da su oba modela pravljena za tržište Evrope, a u čemu je razlika između tih telefona ne uspevam da provalim.

U Gigatronu kažu da su to identični telefoni sa različitim bar kodovima. Ne bih nikoga da uvredim, ali meni to objašnjenje nimalo ne pije vodu. Otprilike mislim da taj iz Korisničke podrške, koji je izgovorio tako nešto, ni sam ne zna šta je hteo da kaže, ili ne razume šta je zapravo rekao.

Lično se ne bih opterećivao, dosta proizvođača ima različite podverzije za različita tržišta, a i ako je telefon već pazaren onda ostaje samo eksperimentisanje fabrički softver za kameru naspram Gcam, i da li to pije vodu.

Lično se ne bih opterećivao, dosta proizvođača ima različite podverzije za različita tržišta, a i ako je telefon već pazaren onda ostaje samo eksperimentisanje fabrički softver za kameru naspram Gcam, i da li to pije vodu.
Moram da Vam priznam da nisam imala hrabrosti da instaliram kameru sa onog linka što ste okačili, jer mi je iskočila gomila upozorenja da mogu da izgubim lične podatke, trajno oštetim telefon i slično. A u Google Play prodavnici, kao navodno pouzdanoj, ne nalazim to što tražim.

Zato što je ekskluziva. Sa druge strane je i dobro što više proizvođača razvija softver za kamere. U suprotnom bi vrlo brzo nestala konkurencija i napredak bi izostao.

Slobodno instaliraj, sajt je proveren i pola foruma skida Gcam sa tog sajta, oni su i autori modifikovane verzije google camere za telefone koje ne proizvodi Google.
A kao sto sam pomenuo, ko zeli "original" iskustvo google camere, to je moguce samo na Google telefonima.

Slobodno instaliraj, sajt je proveren i pola foruma skida Gcam sa tog sajta, oni su i autori modifikovane verzije google camere za telefone koje ne proizvodi Google.
A kao sto sam pomenuo, ko zeli "original" iskustvo google camere, to je moguce samo na Google telefonima.
Hvala.

Koristim Gcam portove vec 5 godina..od Mi 8, slobodno instaliraj i pokusaj da nadjes konfiguraciju za konkretan model.
Na mom ranijem Xiaomi Redmi Note 9 Pro dobila sam značajna poboljšanja fabričke kamere sa ovom GCam aplikacijom. Imam je u telefonu i kao zasebnu aplikaciju, ali se nekako implementirala i u fabričku kameru (imam više opcija nego što ih je izvorno bilo).
Sad ću videti šta ću dobiti na ovom novom Xiaomi 13T.
A ovo da probam da nađem konfiguraciju za konkretan model ne znam gde bi i kako trebalo da uradim. Ili to aplikacija uradi i sama.

Na Xiaomi 13T sa instaliranom aplikacijom GCam nisam ništa postigla, tj. nisam dobila opcije koje mi nedostaju, niti neka druga poboljšanja, a i nije se dogodilo to automatsko implementiranje u fabričku kameru.

Na Xiaomi 13T sa instaliranom aplikacijom GCam nisam ništa postigla, tj. nisam dobila opcije koje mi nedostaju, niti neka druga poboljšanja, a i nije se dogodilo to automatsko implementiranje u fabričku kameru.
Automatsko implementiranje opcija iz Gcam u glavnu kameru je nemoguće. A koje opcije pebi tačno trebaju? Ako se razumeš u fotografiju, u Gcam možeš da podesiš dosta parametara, ali bi bilo poželjno da imaš neki, bilo koji config za 13T i tu aplikaciju, čisto zbog hardverski podešavanja. Ajde, kad uhvatim vremena, postaviću neke Gcam aplikacije i config za 13T,šta nađem...

Automatsko implementiranje opcija iz Gcam u glavnu kameru je nemoguće. A koje opcije pebi tačno trebaju? Ako se razumeš u fotografiju, u Gcam možeš da podesiš dosta parametara, ali bi bilo poželjno da imaš neki, bilo koji config za 13T i tu aplikaciju, čisto zbog hardverski podešavanja. Ajde, kad uhvatim vremena, postaviću neke Gcam aplikacije i config za 13T,šta nađem...
Ta automatska implementacija se desila na mom prethodnom Xiaomi-ju. Možda je link vodio ka verziji aplikacije koja ima takvu mogućnost, ili je GCam pokrenula neke update-ove, koji se pre toga nisu pojavljivali. U svakom slučaju, fabrička kamera se pretvorila u kamere kakve imaju najnoviji Xiaomi telefoni, a što pre instaliranja te aplikacije nije bio slučaj. Odjednom se u fabričkoj kameri pojavilo brdo opcija kojih pre toga nije bilo.
Kod Xiaomi 13T instaliranjem GCam aplikacije nisam dobila ništa. A šta bih volela da sam dobila? Pa, življe boje, svetlije tonove, naročito pri ultrawide slikanju, zatim macro mode, mogućnost neograničenog 4K snimanja (sad je ograničeno na 6 minuta), stabilizaciju kod 4K snimanja, 60 umesto 30 frejmova kod 4K snimanja, zvučnu komandu za okidač, više opcija kod 50 MP kamere (biranje razmere fotografije, širine ugla slikanja, zoom...) i tako redom. Jednostavno, očekivala sam određena unapređenja, ali se nisu desila.
Sad, na osnovu ovog što stručni ljudi pišu, moguće da moj Xiaomi 13T nije kompatibilan sa GCam zbog MediaTek Dimensity procesora, dok prethodni Xiaomi Redmi Note 9 Pro jeste kompatibilan, jer ima Snapdragon procesor.
Ne uzimajte za zlo ako sam se u nekim rečenicama nalupetala. Stvarno sam laik kad su telefoni u pitanju, ali nije da ne znam šta želim da kamera telefona može, ili generalno da telefon može.

@scylla Zašto se smejete svakom mom komentaru na ovoj temi, a direktno mi se ne obraćate? Nije Vam neka fora. Ako možete, pomozite, ako ne možete, nemojte mi se rugati. Takvo ponašanje je baš ružno.

@scylla Zašto se smejete svakom mom komentaru na ovoj temi, a direktno mi se ne obraćate? Nije Vam neka fora. Ako možete, pomozite, ako ne možete, nemojte mi se rugati. Takvo ponašanje je baš ružno.
Hajde da probam, ako zelis kontaktiraj me direktno, pomocicu ti da ubacis konfiguracioni fajl i podesis gcam.
Moze?

Planiram da pazarim ili ovaj 13T ili redmi 13 pro plus. Zanima me da li ste u globalu zadovoljni kako telefonom tako i baterijom mislim na 13T. 13 pro plus bih uzeo samo zbog brzog punjenja, pa me zanima ako je neko imao kome duzi drzi bateriju? Koliki je SOT?? Hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Planiram da pazarim ili ovaj 13T ili redmi 13 pro plus. Zanima me da li ste u globalu zadovoljni kako telefonom tako i baterijom mislim na 13T. 13 pro plus bih uzeo samo zbog brzog punjenja, pa me zanima ako je neko imao kome duzi drzi bateriju? Koliki je SOT?? Hvala na pomoci.
Ako mozes, uzmi 13t pro,vrhunski je.
Slike su za nijansu bolje od obicnog 13t..

Pricam izmedju redmi note 13 pro plus i xiaomi 13t, ne zelim 13t pro, imao sam pre svih ovih xiaomi 13 vrhunski je ali zaista ne zelim da dajem vise od 400e za telefon.
Sta ti je bilo sa obicnom 13icom? Ona je bolja od oba ova za koja se raspitujes, pa i od 13T Pro po meni.

Vrh Dno