Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje u vezi telefona Xiaomi 13T. Može li on da se puni bežično? A 13T Pro?

Hvala!

Ebem li ga. A baš bi bilo zgodno wireless charging...

Hvala!

Ebem li ga. A baš bi bilo zgodno wireless charging...
Šta znam. Nikad nisam imao telefon koji to podržava, ali mi se ne čini da je nešto korisno. Nije beskontaktno, pa da mi nešto znači. Bežično, nema žice, ali je telefon svejedno prikovan za punjač.

Šta znam i ja... Meni bi to bilo fino. Kratka mi ova žica što je došla uz punjač (67 W max), svega 1 m, a produžni kabl mi je na podu, pa mi dođe nmalo nezgodno zabadanje kabla u fon koji je na stolu..

Kupis duzi kabl aman, ja sam kupio dva duza od fabrickog koji je 1m a ova dva su 1.5m i 1.8m.
Sta je tu bre problem?

Veruj mi, to je bilo prvo što sam hteo da uradim kad sam uzeo telefon. Obišao sve radnje u širem centru Novog Sada i nisau imali. Probaću ponovo.

Pa dobro. Može i tako.

Veruj mi, to je bilo prvo što sam hteo da uradim kad sam uzeo telefon. Obišao sve radnje u širem centru Novog Sada i nisau imali. Probaću ponovo.
Ne razumem, standardna dužina je 1,2 m. To svi imaju a ako hoćeš od dva metra ima ali retko ih nabavljaju jer se slabo traži a nije ni preporučljivo. Nisu kvalitetni a i gube u prenosu na tu dužinu. Sam pogledaj razliku u originalnom koji dobiješ i onih što se prodaju. Kabl treba da izdrži 67w i 7A.

Ne mora da znaci evo ja sam kupio 2 na AE vece duzine od fabrickog i ne gube nista kupio i drugi punjac i sve to lepo radi na 120W, da ne stavljam sad fotke, a kupio sam i za kola od 100W original sa type C to type C
Zavisi sta kupis, treba i to znati.

Moj je dugačak tačno 101,5 cm. Bilo bi mi dovoljno da je i 150 cm. Poručio sam na AE od 2m, za 2,05 $, baš piše da je za 13T i 14. Videćemo da li će puniti na 67W. Ne znam, nadam se da hoće...

Zavisi koji si uzeo mnogo oni i lazno pisu ali dobro, nadam se da si ubo taj sto valja za tvoj tel.
Sta pise koliko A?

6 A

Će da vidino. :)

Kakav je ovo RAM što piše u Detailed specs: 8.0+4.0 GB? VideoRAM?

Prilozi

• Screenshot_2024-08-13-15-43-23-693_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-08-13-15-43-23-693_com.android.settings.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 24
To ti je virtuelni RAM svakako sporiji od fizickog i to ti se oduzima od ROM prostora.
Nista novo i nista cudno

Aha. To. Thanx!

Isključi ga najbolje.

Malo sam proguglao i našao da se ta virtuelna memorija zove "Memory Extension". Isključuje se ovako: Settings > Additional Settings > Memory Exzension > Off.
A može se i povećati, ko vole tako. :D

Prilozi

• Screenshot_2024-08-13-19-12-18-613_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-08-13-19-12-18-613_com.android.settings.jpg
    39 KB · Pregleda: 15
Baš tako, to je pandan swap fajlu na windowsu, koristi internu memoriju kao dodatak ram-u, ali em je interna memorija spora, em konstatno pisanje/brisanje iste je vremenom degradira.

Isključio sam Memory Extension (jer kao što reče Astmario haba internu flash memoriju), otvorio 10-ak aplikacija da testiram brzinu i sve je Ok, brzo radi fon, grafika je fluidna, nigde ne zapinje... Ne znam što je po default-u dodeljeno 4 GB interne memorije kad nije potrebno. Sve u svemu, ostaviću ME na Off. Hvala Astmario na korisnom savetu! :)

Zato što imaš 95% ljudi u svetu koji kontaju da imaju 16gb rama i u reklamama to prolazi, jer iPhone ili Samsung npr ima 6 ili 8gb i da mogu da kažu ovaj je krs ja imam više.

Nije Xiomi 13T krš. Jeste dosta slabiji od iPhona ili Samsunga, ali za ove pare je sasvim solidan fon. Ja sam zadovoljan. :)

Ne ne, nego da mogu da kažu kako su veliki iPhone ili neki iz S serije krš, jer imaju manje rama.

Jos uvijek sude po tome je l' dobar telefon, ako ima mnogo RAMa i memorije. A kamera je dobra ako ima bruku MPixela. To je neko mjerilo dobrog telefona. No, ni ne ulazim u diskusije svakako, samo aminujem...

@Djilkosh_Ns

Aha. Izvini, pogrešno sam te razumeo.

Vrh Dno