Šta je novo?

Xiaomi 13 Ultra

Da li ce ga uopste biti u Srbiji zvanicno? Za sada samo par EU zemalja koliko vidim. Xiaomi 11 Ultra model je bio kod nas zvanicno koliko pamtim.

Malo je to, ja bih da sam na njihovom mestu tražio još hiljadu preko. Neka sisaju.
Ono jest, uvek ima ko bi platio.

S23U u 12/512GB je izmedju 1500 i 1600EUR (kamere su osetno losije u odnosu na Xiaomi, full res semplovi su na netu za poredjenje). Xiaomi takodje ima bolji ekran, IR blaster, 90w punjenje, bolje reseno hladjenje, itd. A imate i informacije svakako, koliko kostaju da se proizvedu oba telefona. U sustini, svi su nabili cene nerealno, ali podcenjivanje proizvodjaca i njihovih proizvoda samo zato sto je Samsung popularniji, nije na mestu.

S23U u 12/512GB je izmedju 1500 i 1600EUR (kamere su osetno losije u odnosu na Xiaomi, full res semplovi su na netu za poredjenje). Xiaomi takodje ima bolji ekran, IR blaster, 90w punjenje, bolje reseno hladjenje, itd. A imate i informacije svakako, koliko kostaju da se proizvedu oba telefona. U sustini, svi su nabili cene nerealno, ali podcenjivanje proizvodjaca i njihovih proizvoda samo zato sto je Samsung popularniji, nije na mestu.
Ne radi se tu o kamerama, kad manje vise svi koriste iste senzore nego o algoritmu obrade slika i videa. Drugo, nisu kamere samo merilo, tu je sistem, podrska, ostali alati...

Nisu isti senzori, Xiaomi nazad sve Sony IMX, Samsung svoje Isocell sensore uglavnom. Ono sto vidim kod Samsunga je da su senzori losiji hardverski, o softveru za obradu slika i videa i da ne pricam (visok sum, preteran oversharpening). Ne trude se da naprave bilo kakav pomak tu. Jos su sabili 200 megapiksela na 1/1.33 velicinu senzora. Softverski oko samog OneUI, on je standardno dobar (barem meni, do sada na S5, S7, Note 10+). Fali mi i IR blaster, poslednji bio na S5 kod Samsunga. Generalno, Samsung se previse opustio sa inovacijama. Koliko vidim, Kinezi se mnogo vise trude oko novih telefona, kako hardverski, tako i softverski.

Kupiš za 1500 Mi13U i prodas jedva za mesec (ako se nekome ne svidi) dana uz koja je poslednja cena ajde za 500 i 10 upola sa lukom.

Toliko o toj nekoj ceni.

Pa ti objasni kako su kamere top i kako je displej najbolji na svetu i kako možeš da menjaš u prodavnici kanale sa telefonom.

Pa vidi, ako kupujes tehniku da bi probao, pa prodao, svaki telefon je problem prodati kasnije i izvuci neku pribliznu cenu koliko si dao. Tako da je komentar suvisan.

Nije problem ni u prodavanju telefona, ako nešto valja boli te uvo za to. Kao što vodeno hladjenje za komp ne možeš da prodaš uopšte skoro, ali ću ga uvek rado kupiti, jer meni vredi svaki dinar.
Problem je dati pare za telefon koji ima MIUI :D

Pa jel toliko uzasan MIUI? Ne funkcionise uopste? Imam neki stari Xiaomi koji je i nov bio sa krs specifikacijama. Eno ga i dalje sljaka i dobro dodje kao zamenski u nuzdi. Jeste da nije sistem kao na Samsung-u, ali radi posao.

Kao što kažeš, za zamenski ok. Ali ovolike pare za glavni telefon, ja ne bih dao. Meni se lično ne dopada.

Nije krš, ali meni izgleda kao dečiji crtež.

Kao što kažeš, za zamenski ok. Ali ovolike pare za glavni telefon, ja ne bih dao. Meni se lično ne dopada.
Ta verzija i telefon su iz 2015. ili 2016. godine. Sumnjam da im UI nije napredovao tolike godine 😁 Meni se dizajnerski dopada, sve je to stvar ukusa, pa kako kome.

Pa vidi, ako kupujes tehniku da bi probao, pa prodao, svaki telefon je problem prodati kasnije i izvuci neku pribliznu cenu koliko si dao. Tako da je komentar suvisan.
Ja tehniku ne dajem, vecinom kad hocu novo da kupim gledam da prodam, pa koliko mogu da dobijem, dobro mi dodje da mi pokrije nove troskove kupovine.

Kupis u ovom slucaju telefon koji kosta 1500e i za godinu dana ga prodas za nekih 500e, kupis iPhone za 1300 i prodas sledece godine za 800e. Samsung isto dobro drzi cenu, pa ti sledeca kupovina bude manje bolna po novcanik.

Ja ne menjam cesto (3-4 godine), uglavnom prosledim nekom od rodbine ili eventualno zadrzim stari telefon kao bekap fon. Tako da ne razmisljam o vrednosti novog telefona u smislu koliko ce vredeti kao polovan posle nekog vremena. Ista prica i sa misevima za komp. Izmenjao tonu, skoro sve ispoklanjao (rodbina, drustvo). Vecina njih gotovo nekorisceni (ili jedva da jesu) 😆

Ja ne menjam cesto (3-4 godine), uglavnom prosledim nekom od rodbine ili eventualno zadrzim stari telefon kao bekap fon. Tako da ne razmisljam o vrednosti novog telefona u smislu koliko ce vredeti kao polovan posle nekog vremena. Ista prica i sa misevima za komp. Izmenjao tonu, skoro sve ispoklanjao (rodbina, drustvo). Vecina njih gotovo nekorisceni (ili jedva da jesu) 😆
Ja sam to radio sa nisko budzetnim telefonima. Jer njim vrednost za 2 godine opadne na dvocifren broj. Medjutim, kod ovakvi flegsipova, i posle 3-4 god koroscenja, razmisljam da ga prodam pa samim tim @Djilkosh_Ns i podrzavam ga u tome.

Ništa posebno, osetim da je topliji kad ga koristim dok je na njegovom brzom punjaču, ali obzirom da to nije uticalo na bateriju ni posle 2 godine korištenja, ne smeta mi ni najmanje.
Zato što sam ga imao skoro, kod video poziva na Viberu temperatura posle 30 min razgovora je išla do 42 stepena

Pozdrav, postoji li mogucnost da se na 13 lite instalira dialer od Mi9 koji je po meni za klasu bolji od ovog koji dolazi na 13lite, hvala

Mislim cene svih telefona su sulude.
Prosecna plata u Srbiji 700e ako sa strane uspe prosecan covek da ustedi 200e, znaci treba da jede pastetu i da odvaja ceo iznos ostatka od plate 200e i da ga otplati za 8 meseci.
Ako mene neko pita to je suludo, 8 meseci odricanja od svega zarad 230g plastike i metala, i pricam globalno za sve marke ne samo za Xiaomi.

I ovo sve u slucaju da covek ima 700e platu i da uspe da sacuva 200e mesecno, sto je jako diskutabilno u danasnje vreme nenormalnih cena.

Mislim cene svih telefona su sulude.
Prosecna plata u Srbiji 700e ako sa strane uspe prosecan covek da ustedi 200e, znaci treba da jede pastetu i da odvaja ceo iznos ostatka od plate 200e i da ga otplati za 8 meseci.
Ako mene neko pita to je suludo, 8 meseci odricanja od svega zarad 230g plastike i metala, i pricam globalno za sve marke ne samo za Xiaomi.

I ovo sve u slucaju da covek ima 700e platu i da uspe da sacuva 200e mesecno, sto je jako diskutabilno u danasnje vreme nenormalnih cena.
Napokon neko ko razume. Proizvodjaci su jako bezobrazni i uobrazili se. Prodaju nam price na recenzijama koliko to kosta da se napravi. Imate snimke na youtube kako je lik ostisao u Kinu i sklopio iphone od pocetka sa svim troskovima. Slazem se, jako su bezobrazni i ne vredi toliko para. Ja sam kupi moj P50 pro prosle godine i izadje na rate uz mts skoro 1150e. Budala sam i shvatio kasnije da je to previse. Mi kao kupcimo smo krivi za to. Jel poludimo i odma hitrimo da uzmemo.

Počnem nešto da pišem pa se pomislim :"Šta *****š"?
Onda uzmem i obrišem.
Eto, ovo je ostalo

Napokon neko ko razume. Proizvodjaci su jako bezobrazni i uobrazili se. Prodaju nam price na recenzijama koliko to kosta da se napravi. Imate snimke na youtube kako je lik ostisao u Kinu i sklopio iphone od pocetka sa svim troskovima. Slazem se, jako su bezobrazni i ne vredi toliko para. Ja sam kupi moj P50 pro prosle godine i izadje na rate uz mts skoro 1150e. Budala sam i shvatio kasnije da je to previse. Mi kao kupcimo smo krivi za to. Jel poludimo i odma hitrimo da uzmemo.
Manje vise se na ovo svodi.
Ako bojkotujemo, i ne verujemo slepo operaterima koji nam daju preskup telefon na jos skuplju kasicicu, nece ih proizvodjaci ni prodavati po tim cenama (a mozda cak ni proizvoditi uopste).

13 Ultra je promasaj svuda van Kine, narocito jer dolazi skoro pa 6 meseci kasnije u EU gde ga jedu za dorucak S23U, sto cenovno, sto po drugim nekim (vise subjektivnim parametrima). Steta, lep telefon, ali nije ni prvi ni poslednji koji je ovako zavrsio.

Nazad
Vrh Dno