Bolje ili ne, ne znam ali znam da u principu postoji mogućnost za ovakve fotografije i ako možeš da izdvojiš između 5 i 10 sekundi mogu da se dobiju ovakve fotografije uglavnom. Da se razumemo ima tu i tamo neki fejl, neuspeh slika ali i dalje većina slika je kao što sam vamo objavio i ovo kad kažem mislim samo na to da slika prosto nije kadar koji vam odgovara. Sada druga stvar isto je ta da je Xiaomi 13 po pitanju samih senzora dosta razvodnjen, osakaćen naspram 13 pro i da zapravo po meni 13 obični je vadio jedino softver jer su senzori bili samo osrednji do dobri, dok sada sa 14 običnim i 14 pro druga priča jer su isti senzori korišćeni plus po meni jedna od najboljih algoritama za slike i to je druga priča sasvim od pristupa naspram serije 13. Ja sam ciljano i kupio 13 pro zbog kamera i glavnog senzora jer u tom momentu u Srbiji kod operatera jedina dva telefona sa imx989 senzorom su bili x13pro i vivo 90 pro sa mediatekom i eto tako je došlo do odabira ovog telefona plus sitnice tipa brzo punjenje, u momentu kupovine jedan od najsvetlijih ekrana itd.Ove fotografije su dosta bolje od onoga što moj Xiaomi 13 pravi.
Po meni je to prevelika doplata pogotovo jer mislim da 13 nije toliko lošiji telefon. Ja ću preskočiti promenu, čekam kad izađe 15 , tad će biti vreme za zamenu .Trenutno je 14 sa 512GB i 12GB ram 900 eur u hr. Sad me nešto kopka da uzmem samo radi kamera, prodam ovu 13 što imam. I dalje je to nadoplata kakvih 500 eur...
Bolji je prelazak na 13 Pro zbog kamere iako su na 14 kamere skoro iste kao na 13 Pro?Mislim da je bolji upgrade sa 13 na 13 PRO nego na 14. Bolja kamera, veci ekran. Softverski ce biti podrzan itd.
Onda u sledećoj poruci napišeš ovo...Ostani na 13. Razlika je minorna. Ako i takva.
Fantasticne slike.Iskreno prezadovoljan. Ovo su sve slike slikane kamerom i neke slike slikane upotrebom nekih od Leica filtera dostupnim direktno u kameri.
Slika meseca je naprimer slikana u pro režimu kao i dve slike noćnog neba, a pošto forum po postu dopušta samo 10 fajlova ide još jedan post. U principu svi senzori valjaju najslabija je ultraširoka kamera naspram druge dve ali je idlaje bolja od onih od 8mpx i pravi solidne slike. Glavna kamera i zum kamera su vrhunske. Zum je upotrebljiv do 10x posle toga i ne baš i noću slike sa zum kamerom ako ima baš, baš malo teško da ce da ispadnu vau ili očekivano i to vazi sve sem za portret mod jer da li je do algoritma ili čega (izaberite sami čemu ćete pripisati) slike tada u mračnom ispadnu uredu a možda čak i lepe. Glavna kamera je odlična i tu nema šta slikama sa glavne ćete uvek biti zadovoljni. I da naglasim nijedna od slika dole nije dodatno editovanja ni u jednom programu pa ni čak i foto editoru galerije. Po pitanju video snimaka 4k30fps je dobar i mogu svi senzori da se koriste u toku snimanja, 4k60fps samo senzor koji se odbare na početku, HDR snimanje samo glavnim senzorom kao i Dolby vision snimanje samo glavnim i mogu oba načina da budu istovremeno uključena i max rezolucija za HDR je 4k30fps a za Dolby vision 4k60fps. Ako još nešto interesuje pitajte.
I videću da nađem neki portret način sa slikom neke životinje ili nečega da ne bi baš objavljivao javno lica ljudi, a ovde imate uglavnom makro tu i tamo nešto glavnom kamerom i opet samo primena Leica filtera iz kamera aplikacije i da nisu sve fotke baš masterpiece ali mislim da pokazuju šta se može postići sa ovim kamerama
Nista lose ne moze da se desi. eventualno dobijes neke nove funkcije (kao npr. to) ili dobijes ranije update. Treba samo potrefiti pravu zemlju. preporucujem da probas singapur, spaniju. svajcarsku, italiju, francusku za moguci update.Koju verziju HyperOS imate na 13 modelu? Kod mene jos uvek stoji 1.0.1.0 umceuxm.
Da li neko zna sta se gubi ili dobija kad na telefonu promenim region?
Primetio sam da kad stavim region Nemacka telefon dobije mogucnost automatske promene pozadine na zakljucanom ekranu sto na nasem(Srbija) regionu nisam video.
Slike su brutalno dobre.Iskreno prezadovoljan. Ovo su sve slike slikane kamerom i neke slike slikane upotrebom nekih od Leica filtera dostupnim direktno u kameri.
Slika meseca je naprimer slikana u pro režimu kao i dve slike noćnog neba, a pošto forum po postu dopušta samo 10 fajlova ide još jedan post. U principu svi senzori valjaju najslabija je ultraširoka kamera naspram druge dve ali je idlaje bolja od onih od 8mpx i pravi solidne slike. Glavna kamera i zum kamera su vrhunske. Zum je upotrebljiv do 10x posle toga i ne baš i noću slike sa zum kamerom ako ima baš, baš malo teško da ce da ispadnu vau ili očekivano i to vazi sve sem za portret mod jer da li je do algoritma ili čega (izaberite sami čemu ćete pripisati) slike tada u mračnom ispadnu uredu a možda čak i lepe. Glavna kamera je odlična i tu nema šta slikama sa glavne ćete uvek biti zadovoljni. I da naglasim nijedna od slika dole nije dodatno editovanja ni u jednom programu pa ni čak i foto editoru galerije. Po pitanju video snimaka 4k30fps je dobar i mogu svi senzori da se koriste u toku snimanja, 4k60fps samo senzor koji se odbare na početku, HDR snimanje samo glavnim senzorom kao i Dolby vision snimanje samo glavnim i mogu oba načina da budu istovremeno uključena i max rezolucija za HDR je 4k30fps a za Dolby vision 4k60fps. Ako još nešto interesuje pitajte.
I videću da nađem neki portret način sa slikom neke životinje ili nečega da ne bi baš objavljivao javno lica ljudi, a ovde imate uglavnom makro tu i tamo nešto glavnom kamerom i opet samo primena Leica filtera iz kamera aplikacije i da nisu sve fotke baš masterpiece ali mislim da pokazuju šta se može postići sa ovim kamerama
To moras u njihovu temu da pises i da iscitas 😁Slike su brutalno dobre.
Ja imam P30 pro i otisao mi je displej.Popravka je dosta skupa i sada planiram da uzmem 13 pro plus 5g...mada i ovaj 13 pro ubija kako slika.Da li ima neke razlike izmedju kamera kod 13 pro plus 5g i 13 pro?Bitna su mi licna iskustva? I koji telefon mi preporucujete?Hvala.
Ne menjaj ga nikako.Drugari od skoro vlasnik Xiaomija 13, brz fluidan, izvuce SOT izmedju 6 i 6,5 sati, kombinivano, a vikendom na wifi i oko 7h. Kolilo Vama izadje? Imam mozda priliku da menjam za s23 pa ne znam da li ima ko iskustva da li na njemu baterija traje duze ili ne. Cisto neko ko je imao iskustva a ne ko je gledao recenzije jer sam to i sam gledao i citao. Hvalaaa!
Zavisi jel hoćeš da prodas ili da čekaš?Pozdrav narode.
Jedno pitanje, informativno.
Da li je neko skoro prodavao Xiaomi 13? Ukoliko jeste za koliko novca i za koje vreme ste uspeli da prodate?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari