Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

Ajde molim te neke utiske. Svi raspravljaju a nitko da kaže neku pametnu iz osobnog iskustva.
Ovo mi je prvi telefon iz da kažemo flagship klase, tako da možda nisam merodavan.

Uglavnom za ovih par dana korišćenja imam samo reči hvale. Doduše kameru još nisam nešto preterano koristio, ali ovo malo što sam probao ostavlja dobar utisak.

Kompaktan je, odlično leži u ruci i bez uvrede prema Samsungu, osećaj kvaliteta izrade je daleko u odnosu na S23 običan.

Zvučnici veoma dobri, ima i dubine. Ekran savršen na jakom suncu. Vrlo brz u radu i uvek hladan.

Nakon poslednjeg punjenja, baterija je izgurala čitavih 32h bez punjača uz SOT 6h.

Sta znaci ovo auto pokretanje?

I kako je moguce kada proveravam sot da mi je wap uvek na prvom mestu a ekran na drugom ili trecem?

Prilozi

• Screenshot_2023-03-21-17-35-53-158_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2023-03-21-17-35-53-158_com.miui.securitycenter.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 240
Reinstaliraj WAP, oce aplikacije nekad da se ubaguju pa ne idu u sleep ili stavec. Vec ti pomenuh da je to malo cudno. Doduse zavisi i sta je content u WAP, ako primas/saljes animirane poruke, video klipove, moze da se desi da WAP gura to na P cores bez potrebe. Takve stvari se desavaju na novijim telefonima, ta igrarija oko performansi/efikasnosti je veciti balans. Bice tu peglanja sigurno.

Reinstalirao i opet se penje, videcu u toku dana, ali mislim da ce opet da bude na prvom mestu.

Prilozi

• Screenshot_2023-03-22-12-45-08-883_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2023-03-22-12-45-08-883_com.miui.securitycenter.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 114
Penje se jer ga koristis najvise, ako ode opet preko ekrana onda istrazuj dalje, ako ne, to je otp to.

Брате ја колико видим, проћи ће ми рок за пријаву за слушке јер ево скоро 20 дана откад сам телефон резервисао у А1, исти ми још не стиже, и опет су ми рекли да је резервација реализована и да би требало да ми се испоручи. Заиста неозбиљно са њихове стране.

Брате ја колико видим, проћи ће ми рок за пријаву за слушке јер ево скоро 20 дана откад сам телефон резервисао у А1, исти ми још не стиже, и опет су ми рекли да је резервација реализована и да би требало да ми се испоручи. Заиста неозбиљно са њихове стране.
Rok za prijavu za slušalice je bio do 19.03. koliko znam.

Rok za prijavu za slušalice je bio do 19.03. koliko znam.
Наводно уз потврду да је телефон резервисан пре 7. марта рекоше ми да можеш до 27. да се пријавиш. Сад не знам да ли су у праву, ипак није А1 тај који дели слушалице.

Meni je jutros bilo neko azuriranje od 200 i nesto mb

Prilozi

• Screenshot_2023-03-23-14-38-33-861_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2023-03-23-14-38-33-861_com.android.updater.jpg
    25.2 KB · Pregleda: 151
Ako Pc centar deli,to mozete odmah da zaboravite.Toliko o kvalitetu Xiaomi marke kada im je jedan Pc centar zvanicni uvoznik.U preorder-u nisu ni imali ovaj telefon na stanju,a sada ga imaju po punoj ceni i to samo u beloj boji (za crnu verovatno nisu ni culi da postoji)
Наводно уз потврду да је телефон резервисан пре 7. марта рекоше ми да можеш до 27. да се пријавиш. Сад не знам да ли су у праву, ипак није А1 тај који дели слушалице.

Poslednja izmena:
Uzeh "trinaesticu" na KP, EU varijanta i moram da pohvalim da se uz EU varijantu ne isporucuje dosta djubreta. Sve folije su papir, silikonska futrola koja se dobija je bez omotaca, itd. Na global modelu su i dalje sve folije, ne kapiram. Da li je moguce da je toliko isplativije praviti foliju umesto naruciti papir od istog dobavljaca za sva trzista? Al ajde, ionako ce kraj uskoro. :D

Sve u svemu, telefon je munja, 700e, to mu je taman cena.

Stigao Nillkin Camshield Leather S, a ovaj Baseus metal obložen kožom za magnetni držač u kolima legao kao kec na deset. 😁

Prilozi

• IMG_20230327_115622.jpg
    IMG_20230327_115622.jpg
    152 KB · Pregleda: 138
  • IMG_20230327_115605.jpg
    IMG_20230327_115605.jpg
    345.8 KB · Pregleda: 121
  • IMG_20230327_115638.jpg
    IMG_20230327_115638.jpg
    164.6 KB · Pregleda: 144
Šteta što je tako lep telefon završio u oklopu. 😂

Crni bez maske nikad ne bih nosio. Mada ne bih ga ni kupio. Nije normalno koliko skuplja otiske i prašinu. 😂

Sta se desilo sa Wifi policy podesavanjima na MIUI? Nigde nema da se setuje timer posle koliko sleepa da se ugasi wifi, za mobilne podatke ima. Na starom Mi Note 3 imam regularno tu opciju, sad vec arhaicni android 7.

Jos cudnija situacija, postoji app za ovo wifi automatic i na starom Mi Note 3 mogu da ga skinem a za ovaj novi kaze "nije kompatibilna". Nasao APK na netu i aplikacija radi normalno, pali/gasi wifi. Jel zna neko o cemu se radi? Xiaomi 13 nije global vec EU, da nije tu neka zackoljica oko regiona? Note 3 je global, isti google nalog.

Evo još jedan update baterije.

Prilozi

• Screenshot_2023-03-28-10-32-20-764_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2023-03-28-10-32-20-764_com.miui.securitycenter.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 99
6 sati uključenog ekrana? Top, jel to pro?

Da li je neko probao integraciju sa kolima? Android auto radi ocekivano ali preko BT prenos baguje strasno. Prvo nece kontakte da ucita, pa onda posle 3-4 puta manualnog downloada na konzoli kola krene kao da ucitava ali mega sporo fazon po 20 kontakata broji do kraja (~550) i onda javi failed. BT muziku pusta ali se "zaglupi" svaki drugi put kad upalim auto moram na telefonu u aplikaciji da pustim play jer sa konzole nece. Na starom telefonu 0 problema, sve seamless.

Stigao Nillkin Camshield Leather S, a ovaj Baseus metal obložen kožom za magnetni držač u kolima legao kao kec na deset. 😁
Odlična 👌
Evo i mojih, jedna sa KP a druga sa Alija,
ova desno što izgleda kao da je vivo x90 pro 😂
I stigle i sluške danas, odlične su 🤩
Prijavio sam se 9. marta
IMG_20230329_131756.jpg

Prilozi

• IMG_20230321_130940.jpg
    IMG_20230321_130940.jpg
    156.1 KB · Pregleda: 85
  • IMG-f7b51f5e01d77535d899170be9ccc24f-V.jpg
    IMG-f7b51f5e01d77535d899170be9ccc24f-V.jpg
    135.2 KB · Pregleda: 89
Da li su konacno reseni problemi sa proximiti senzorima blizine, i mikrofonima koji kada razgovarate cuje vas cela okolina.To je bio problem cak i na seriji Xiaomi 12 mislim da je bilo na 12x citao sam negde.Ovako telefon je bas lep,jeste skup,ali to je visoka klasa.Znam da mu cena brze pada u odnosu na Samsung s23,i da li se isplati uzeti ga.

Da li su konacno reseni problemi sa proximiti senzorima blizine, i mikrofonima koji kada razgovarate cuje vas cela okolina.To je bio problem cak i na seriji Xiaomi 12 mislim da je bilo na 12x citao sam negde.Ovako telefon je bas lep,jeste skup,ali to je visoka klasa.Znam da mu cena brze pada u odnosu na Samsung s23,i da li se isplati uzeti ga.
U vezi zvucnika, citiran deo Benchmark recenzije Xiaomi 13/13 pro (https://benchmark.rs/testovi/telefoni/xiaomi-13-i-13-pro-test/) : "Na žalost, ovaj sistem je problematičan, jer gornji zvučnik prilikom razgovora emituje zvuk ka vašem uhu, ali i na gore, što znači da će bilo ko, ko se nalazi blizu vas, bez ikakvih problema moći da čuje vašeg sagovornika, što značajno ugrožava privatnost razgovora."

Kakva je svetlina ekrana u praksi(ne na papiru) na modelu 13?

Kakva je svetlina ekrana u praksi(ne na papiru) na modelu 13?
Pominjao sam u par objava iznad. Sa naočarima za sunce na direktnom suncu sam na ekranu sve video kristalno jasno. Nisam softverski merio koliko niti izvlači, ali u svakom slučaju u praksi veoma svetao ekran.

Pošto su imali na ranijim modelima veoma "svetle" ekrane(poco f3, mi 11 ultra) a u praksi kanta

Vrh Dno