Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Peca mi je rešio "dilemu" oko Esima. Reče da prodajni modeli nemaju tu mogućnost.

Pa pazi,nije to tako lose,moze da se desi da zabaguje nesto,neka situacija i da krene da dize temperaturu procesor i da se ne vidi ili oseti sta se dogadja,na primer dok spavas,i pregori nesto,ili nesto se desi maticnoj..Meni licno ovo nije mana..Nesto poput osiguraca/sklopke za struju,kad naleti visoki napon sklopka izbaci da ne bi pogoreli uredjaji po kuci..Ko je lud da igra toliko igrice da bi dosao do kraja izdrzljivosti telefona gde ce on izgoreti,ako nema ovu blokadu..

Ma kakva blokada CPU-a, to ni "power user-i" ne mogu da osete. Ovaj hardver ima i vise nego dovoljno snage, makar radio i na 50% nizem kloku.

Svakako, daleko gore cene i akcije nego npr u UK, ali to je vec dugi niz godina takva prica.

Po meni je to mana. Gledao sam jos par testova igrica, gde se isto dogadja, tj. kada se CPU dobro zagreje onda izbaci iz igrice i nema dalje.
DXO je postao toliko irelevantan, da i ne pratim vise njihove ocene, njima su samo suske merilo 😅

Realno kamera toliko losa. Koliko pisu na DXOMARK-U itd?
Čeka je softversko peglanje u narednim ažuriranjima, tako pišu.
Šteta što ima plastična ledja i okvir, gorila glass 5 a ne Victus ali me to neće pokolebati da ga kupim, šta da se radi svaki mob ima neki nedostatak.

Pa da ima kameru i oklop od S22 Ultra ne bi bila ova cifra.

Fusion kupio bi i ja opušteno pro verziju u Mi Store ali sam čuo da ta grejalica troši struju ko luda, onda je 15 hiljada besmisleno baciti na nešto što sumnjam da ću koristiti.

Nisam čuo da neko iz SU daje dužu garanciju od godinu dana.
Pa koja grejalica ne troši struju kao luda?

A ova kao pametna grijalica radi i sa manjom snagom zavisi od razlike tempersture.

Uglavnom fensi grijalica, zbog termostata i tih opcija koji dizu cijenu, za ove pare 3x uzmes. Komad lima i cijevni grijac sa alu lamelama kao i svaki konvektor.

I da, po meni preveliki hype i za telefone, nista posebno dobro i jeftino.

Nista posebno dobro,u pravu si..Samo po neka sitnica poput Soca,baterije,dobrog zvuka koji reprodukuje,sredjen proxy senzor,sasvim dobar ekran..Te sitnice priznajem nisu nista posebno.. 😃
Kad bi jos to stalo u premijum dizajn,uz ip68, i sve to po nekoj razumnoj i nizoj ceni,jer Boze moj to je Zaomi.I ne sme da gura vece cene,jer visoke cene su samo za Sljamsung i ograniceni kao daska Iphone..Stvarno nema smisla da ovakav telefon bude vise od 250-300e,tako?
Malo realnosti nije na odmet,i valjalo bi i da se uspori sa omalovazavanjem telefona koji se nema..Priusti sebi drugi telefon,mada predpostavljam kad si ovako pljuvacki raspolozen da brat bratu imas barem neki flagship od Sljamsunga ili Iphona iz 2021-22 godine,ili koliko se secam do skoro A1,ili Redmi note 8..?😉

Realno da telefon nema ponovo prehajpovan senzor od 200mpx (kao prošlogodišnji od 108mpx) ne bi bio vredan pažnje. Pogotovo za ovu cifru.
Ja kao korisnik Xiaomi telefona ne bih menjao svoj Mi 10 ni u ludilu za 12T Pro. Ne vidim nikakve benefite koje donosi taj model za doplatu od oko 300e. Logičniji izbor bi mi bio 12X ili 12/Pro (iako ova 2 imaju krš baterije) jer su iste cene a svi su pravi premium uređaji, ne kvazi premium. Kompletniji svakako.
Takođe bih radije kupio S21 FE. Ili GT2 Pro ako iskoči.
S21FE koliko god oskrnavljen bio opet je kompletniji od ovog modela i opet je konkurentan S21/22 seriji. Dok T modeli su uvek zakinuti za većinu stvari u odnosu na flagship modele (wireless punjenje, okvir, UW kamera, tele kamera...) a prodaju se po jedva nižim cenama. Pričam o cenama na oglasima, legalne radnje ne smatram poželjnim za kupovinu i poređenje.

Ok,ali ne treba ni porediti ovaj T model sa flagshipovima kao sto su S22 ili Mi10..S21Fe mi nije sfera interesovanja,on je tek bangljav i ne bih ga nikad pre uzeo od ovog 12tpro..T modeli se nikad nisu ni poredili sa premijum modelima ***,ali kod njih je uvek bilo sve lepo zaokruzeno,mada su sad malo odskocili sa Socom i baterijom..Da su mu ugradili ip68,i lepsi dizajn sa metalnim okvirom i staklenim ledjima,bio bi flagship ne bi bio srednja visoka klasa ili koja je vec..Samo se nadam da ce biti ispracen sa romovima od strane devova.

Ne znam sta je ovolika misterija, telefon nije za one kojima je prioritet kamera, moze se napraviti i anketa koliko ljudi nosi telefon bez maske, tako da je i drveni svakako ide u zastitu. Na kraju krajeva nije ni kamera toliki krs kao sto se predstavlja (pogledati video) naravno opet nerealno poređenje sa flagship uređajima

Pa glavni aduti ovog telefona jesu 3 stvari: novi SD, 200mpx kamera i ultra brzo punjenje.
Npr GT2 Pro ima bolje kamere, odlično ohlađen SD, bolju autonomiju, bolji kvalitet izrade i više nego dovoljno brzo punjenje. Cenovno su tu negde.
Mi 12 je takođe u tom cenovnom rangu. Takođe nudi bolje kamere, kvalitet izrade, 67w punjenje, bežično punjenje... Ali kao i 12T Pro ima užasnu autonomiju, plus ima manji ekran.
Jedini T Pro model koji je bio dobar i vredan uzimanja u obzir jeste 9T Pro.
Treba dobro izvagati kad je reč o T modelima.

Znas ti sta je autonomija telefona?

Da uzimam Xiaomi prije bih isao na 12X nego ove. 12X prosao nezapazen nekako, a digao se hype oko ovih kao da je ne znam sta. Ili zbog grijalice 😁 Da je toliko dobar ne bi nudili grijalice, usisivace i popuste uz njega. A i cijena ce pasti relativno brzo, na onu koliko i vrijedi.

Znas ti sta je autonomija telefona?
Ono što nije dobro na svim xiaomi flagship modelima nakon Mi 10 npr (ako izuzmemo mini Mi 10 aka 12X).
Džabe njemu i 120w punjenje ako mora da se puni u toku dana. Oduvek mi je to bilo smaranje sa Samsungom, zato sam i prešao na Xiaomi. Samo što ne vidim nijedan kršten model nakon Mi 10, jedva neki napredak da imaju. I to sve nešto mizerno (ako izuzmemo Ultra modele).

Imas li ti telefon ili si gledao neku recenziju, ja ne znam odakle to za autonomiju?

GsmArena ima test: 91h rating. 92h ima S21FE npr. Nije nešto. Klasika za prošlogodišnje i ovogodišnje modele.
A inače ljudi jako vole da vucaraju cigle od punjača svuda sa sobom i da jure utičnice. 😁 Previše toga se oprašta telefonima za ovu cenu.

Nista posebno dobro,u pravu si..Samo po neka sitnica poput Soca,baterije,dobrog zvuka koji reprodukuje,sredjen proxy senzor,sasvim dobar ekran..Te sitnice priznajem nisu nista posebno.. 😃
Kad bi jos to stalo u premijum dizajn,uz ip68, i sve to po nekoj razumnoj i nizoj ceni,jer Boze moj to je Zaomi.I ne sme da gura vece cene,jer visoke cene su samo za Sljamsung i ograniceni kao daska Iphone..Stvarno nema smisla da ovakav telefon bude vise od 250-300e,tako?
Malo realnosti nije na odmet,i valjalo bi i da se uspori sa omalovazavanjem telefona koji se nema..Priusti sebi drugi telefon,mada predpostavljam kad si ovako pljuvacki raspolozen da brat bratu imas barem neki flagship od Sljamsunga ili Iphona iz 2021-22 godine,ili koliko se secam do skoro A1,ili Redmi note 8..?😉
Kada vec molis za realnost, ajde nam kazi ali iskreno sta to na 12T modelu vredi 500 evra koliko sada kosta sa grejalicom. Cak i da se proda grejalica za 100 evra opet ako cemo iskreno 12T ne vredi tih para. Nemaju cime da opravdaju toliku cenu a jos manje ce moci da opravdaju kada ne bude poklona.

GsmArena ima test: 91h rating. 92h ima S21FE npr. Nije nešto. Klasika za prošlogodišnje i ovogodišnje modele.
A inače ljudi jako vole da vucaraju cigle od punjača svuda sa sobom i da jure utičnice. 😁 Previše toga se oprašta telefonima za ovu cenu.
Ima recenzija na Benchmarku 10h You Tube, ne znam sta ti radis sa telefonom ako ti je to malo onda ok.
•••

Odakle tebi da 12tpro ima uzasnu autonomiju?Smesne se stvari pricajunl.
GT2 pro nema ni blizu autonomiju jer ima 8 gen 1 cip,koji je katastrofa kao i njegov predhodnik 888..Sporet za grejanje i autonomija 0,naspram 8+ gen 1...Smesno reci druze da je 8 gen 1 odlicno ohladjen SD,nesto si pobrkao,barem se to zna da su i 888 i 8 gen 1 uzasni po tom pitanju,teknsu ga sad sredili sa ovim perfiksom "+".
Takodje poredis ovu kameru GT2pro od 50 mpx sa 200mpx?
Mi 12 je flagship l,nije ista kategorija,nije neki stedisa,soc mu je uzasan.
Kada vec molis za realnost, ajde nam kazi ali iskreno sta to na 12T modelu vredi 500 evra koliko sada kosta sa grejalicom. Cak i da se proda grejalica za 100 evra opet ako cemo iskreno 12T ne vredi tih para. Nemaju cime da opravdaju toliku cenu a jos manje ce moci da opravdaju kada ne bude poklona.
Ne molim ja nista sinak,vec govorim kako da se ponasa i sa koje strane da se prilazi,one realne..
12t me ne zanima kao da ne postoji telefon..I svaki telefon sa Mediatek procesorom nije vredan paznje,tako da....

Poslednja izmena:
Na GsmArena taj GT2 Pro ima za 26h dužu autonomiju baterije. Uz to je bukvalno jedan od 2 modela koji imaju dobro hlađenje procesora.
To što telefon ima 200mpx kameru ne znači da je ona dobra. Što se da videti i na 10T/11T Pro sa onom nesrećnom 108mpx kamerom. Da ne zaboravimo da je to ipak made in Samsung, ne Sony. 😁 Isto kao što postoji 108mpx senzor Isocell i Sony, pa je Xiaomi ugrađivao Isocell, dok je Samsung ugrađivao Sony. Razlika nebo i zemlja u kvalitetu senzora.

Mozemo mi ovako do prekosutra, okacio sam video pogledaj fino sve objasnjeno, a ti okaci bilo ciju recenziju da kaze, kamera ne valja nista i autonomija je losa.

Nazad
Vrh Dno