Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Pojavilo se više komada na KP. Cena oko 650 evra.
Mislim da ce ovo ici na 400e do 01.02.2023, iskreno. Najgore su drzale T serije cenu, 10 i 11 pogotovu.

Ne znam, iskreno Xiaomi od F1 nema top modele, i softver iskreno kaska. Zanima me da li ima 12T problema s proximityem, OIS losiji, da li dimmuje na suncu.

11T je bio los zbog CPU-a, dok se 10T Pro se prodavao kao alva. Nema sanse da padne cena toliko, voleo bih licno, ali to za Pro verziju nece biti tako skoro.

šta je tebi bilo loše kod cpu-a na 11t, vrhunski soc, čak je bolje slike izvlačio nego sd sa onom istom kamerom.

Obican 11T mozda, 11T Pro je imao SD 8 Gen 1, koji je nadaleko poznat po tome koliko je uzas😁

Vrlo verovatno si u pravu, ali i dalje mi je nerealna ponuda! Ako bih sad uzeo proslogodišnji 11 T pro u total 40 paketu, kostao bi me ukupno 5224 dinara mesecno. Ispada ovaj 1000 dinara jeftiniji, ne znam zaista o cemu se radi 🙂
Verovatno o failu 12 Pro 🤣

Obican 11T mozda, 11T Pro je imao SD 8 Gen 1, koji je nadaleko poznat po tome koliko je uzas😁
11T Pro ima SD888 i nema nikakvog užasa, evo ga već godinu dana radi odlično :)

12T Pro mi na papiru izgleda sjajno, naročito ako je rešen problem sa senzorom blizine, što je ujedno i jedina prava zamerka koju imam na 11T Pro. Jedino bih više voleo da i kod nas vidim ponudu sa tabletom, umesto sa grejalicom.

Zaista su uporedljivi procesori 888 vs 8+ gen 1...😂
Przenje jaja na poledjini telefona..🤣
Nije ni to lose ko voli da kampuje ili se bavi pecanjem,pa u prirodi da ne lozis vatru,spremis nesto na telefonu za klopicu,ili se grejes preko noci..😁😃

Moja greska, 11T Pro je imao SD 888 koji je bio zacetnik tog uzasnog perioda losih CPU-a od SD. Pregrejavanje, slabija baterija su karakteristika SD 888, SD 888+ i SD 8 Gen 1. Volje je imati stari dobri SD 865 nego bilo koji od gore navedenih.

Moja greska, 11T Pro je imao SD 888 koji je bio zacetnik tog uzasnog perioda losih CPU-a od SD. Pregrejavanje, slabija baterija su karakteristika SD 888, SD 888+ i SD 8 Gen 1. Volje je imati stari dobri SD 865 nego bilo koji od gore navedenih.
870 je takodje dobar,u F3 firca kao Doxa..

Zato sto je to bukvalno 865 (samo valjda overklokovan il sta vec, zaboravio sam).

SD 870 je overklokovan SD 865+. SD 888 je proizveden u Samsungu, od tada je i poceo pad SD kvaliteta. Sada su se vratili u TSMC i odmah se osetio boljitak🙂

Prosao me entuzijazam ka tim stvarima, sad se prate i izucavaju druge stvari 😁

Mada svima je vec neko vreme jasno, TSMC je jedina opcija 😎

11T Pro ima SD888 i nema nikakvog užasa, evo ga već godinu dana radi odlično :)

12T Pro mi na papiru izgleda sjajno, naročito ako je rešen problem sa senzorom blizine, što je ujedno i jedina prava zamerka koju imam na 11T Pro. Jedino bih više voleo da i kod nas vidim ponudu sa tabletom, umesto sa grejalicom.
I ja razmišljam da uzmem 12tpro pa čitam recenzije i gledam na YT. I koliko sam video 12T i 12T pro i imaju proximity senzor. I to hardverski (fizički prisutan) a ne softverski (koji je ranije zezao 10T i 11T serije). Pogledajte, pa me proverite.

Da, ima hardverski proximity senzor. Sada nema na sta drugo da se zale pojedini, osim mozda na MIUI, mada i on radi ok😅

Posle skoro 10 godina neaktivnosti, moram da kažem da su ovde malo previsoka očekivanja, želje i prohtevi. A i dosta subjektivnosti.
Da li je zaista bitnije što je baterija jako dobra ili što nema neki fancy okvir? Stvarno je lakše svako malo na punjač? Svakako je tel u nekoj maskici... Ili "samo" baterija, kamera I CPU su novi??? Znaci 85% telefona.

Ja ga imam 10-ak dana. 12-256... Dobar odziv, fluidan, glavna kamera odlična za prosečnog korisnika. Ostale ne koristim a nisam ni na prethodnih telefonima. Baterija odlična. Proximity za sada ne baguje. Senzor otiska prsta nije baš na nivou ponekad. Ekran Dobar. Punje je za 18-19 min 0-100% zaista radi. Poskupeli delovi pa mora I telefon....
Kakvo korisno viđenje i prvi utisci jednog normalnog korisnika, k oji ima neki donji prag ali nije ni prezahtevan. Hvala...ako hoću da gejmujem neću ni da gledam ovaj telefon. Ali za normalnu upotrebu mislim da zadovoljava 80%. Onih 20 posto i nije presudno: bežično punjenje, ostale kamere, aluminijumski okvir, zakrivljen ekran...osim ako vam baš nešto od tog nije baš, baš bitno.

Drago mi je da su ljudi zadovoljni, samo ne znam zašto konkretno ti @nitro5 pokušavaš da od nečeg praviš sad neku filozofiju.

Fizički proximity senzor ne može da zameni nikad ništa i to je kraj. O nesposobnosti ovih stručnjaka govori i činjenica da sam na 12Pro zamenio fabrički global rom za XEU i gle čuda, proximity radi mnogo, mnogo bolje, što ide u prilog mojoj tvrdnji da su nesposobna bagra koja neće da čuje za probleme osim kada dodje do guše... Problem je očigledno sw prirode, jer je sad telefon upotrebljiv, za razliku od ranije, kada sam svaki 3.,4. poziv mutirao, stavljao na hold....
Drago mi je da i Xiaomi ima svoju navijačku grupu, samo ono, ne mora da ode sve u huliganstvo.. Kada platim > 1000e za telefon ne očekujem da me vataju na trule kompromise. 12T Pro ima primamljivu cenu, bar sad , pa nekako može i da se oprosti, a sve to zbog priličnog faila sa 12 pro..

Nema tu filozofije, samo puke cinjenice😁 Meni na F3 radi odlicno senzor, uporedjujuci sa 13PM mogu reci da rade potpuno indenticno.
Pljuje se ovaj model zato sto je od plastike, zato sto nema metalni okvir, zato sto ima USB 2.0, zato sto nema telefoto kameru i jos puno nekih zamerki nalaze a telefon jos nije ni u zvanicnoj prodaji.
Cinjenica je da je za ove pare trenutno ovo najpovoljniji telefon ovih performansi na nasem trzistu, mnogima to smeta ali to su cinjenice!

Xiaomi 12T Pro 5G DS 256/12GB - Silver 670e na KP. Izgleda ok cena?

Odlicna za sada, samo koliko vidim ovo je sa 1 godinom garancije...

M
Drago mi je da su ljudi zadovoljni, samo ne znam zašto konkretno ti @nitro5 pokušavaš da od nečeg praviš sad neku filozofiju.

Fizički proximity senzor ne može da zameni nikad ništa i to je kraj. O nesposobnosti ovih stručnjaka govori i činjenica da sam na 12Pro zamenio fabrički global rom za XEU i gle čuda, proximity radi mnogo, mnogo bolje, što ide u prilog mojoj tvrdnji da su nesposobna bagra koja neće da čuje za probleme osim kada dodje do guše... Problem je očigledno sw prirode, jer je sad telefon upotrebljiv, za razliku od ranije, kada sam svaki 3.,4. poziv mutirao, stavljao na hold....
Drago mi je da i Xiaomi ima svoju navijačku grupu, samo ono, ne mora da ode sve u huliganstvo.. Kada platim > 1000e za telefon ne očekujem da me vataju na trule kompromise. 12T Pro ima primamljivu cenu, bar sad , pa nekako može i da se oprosti, a sve to zbog priličnog faila sa 12 pro..
Mislim da to nije toliko do proxy senzora i Global MIUI koliko je do glupe gugl phone aplikacije koja je očaj živi (Na Mi 10 ni najmanji bag nisam imao. Čak mi se više puta palio ekran na S22U). Kad sam isprobavao druge phone aplikacije senzor je radio nešto bolje. Ovde govorim o RN9P.

Ja uzeo obični 12T. Jedva našao u gradu, u Mi Store rasprodan, otišao u Gigatron i Tehnomaniju (jer su oni Xiaomi partneri i preko njih takođe ide onaj poklon), isto tako. Na kraju čekao 4 dana da stigne i uzeo u Mi Store u Galeriji.
Za sad ok, zadovoljan. Kamera solidna, telefon brz. Uz to se dobije i YouTube Premium 3 meseca besplatno.
Sad čekam da stigne i grejalica. :)

Fusion kupio bi i ja opušteno pro verziju u Mi Store ali sam čuo da ta grejalica troši struju ko luda, onda je 15 hiljada besmisleno baciti na nešto što sumnjam da ću koristiti.
Odlicna za sada, samo koliko vidim ovo je sa 1 godinom garancije...
Nisam čuo da neko iz SU daje dužu garanciju od godinu dana.

Ima onaj jedan na KP sto daje 2 godine ali se ta druga godina doplacuje...

Ima onaj jedan na KP sto daje 2 godine ali se ta druga godina doplacuje...
Cekamo ga malo na oglasu pa ako nema povoljnog onda ćemo na KP. Dal model sa 12Gb manje troši bateriju? Imam običaj još iz vremena kada su androidi imali 1Gb rama da kako završim sa nekom apk potpuno je zaustavljam, brišem iz pozadinskih procesa, čisto navika. U pozadini držim samo navigaciju i muziku kada ih koristim.

Vrh Dno