Šta je novo?

XCOM 2

PC ekskluziva
losa optimizacija
ne narocito popularan zanr
osrednji marketing

Zvuci kao katastrofa u najavi? Prodali skoro 450 hiljada kopija na Steamu za tri dana.

Nemaju klasične tajmere, nego imaju određene događaje (mada mu to izađe na isto) i okidače koji ne smeju da se ispune. Sad, ko ne voli takav pristup i presiju koja je konstantna, iz misije u misiju, tome sigurno neće leći novi Xcom. Za optimizaciju već ne znam.

ja volim Xcom, ali strašno mrzim da igram na vreme. Ovo verovatno ne može da se isključi ?

Sta uradise sa optimizacijom *** :vomit:

ja volim Xcom, ali strašno mrzim da igram na vreme. Ovo verovatno ne može da se isključi ?

Ne moze. Skoro svaka misija ima tajmer, i gde ima smisla i gde nema. Bas ga dosta forsiraju. Na normalu ide ok, kada je tezina u pitanju ali je dosta glupo jer ti ogranicava taktiku i stalno moras sa "run and gun" stilom da igras. Nadam se da ce modovi ovo da isprave jer je stvarno bez veze.

Ovo verovatno ne može da se isključi ?
Ima mod za to,ali nisam siguran dali ga kompletno gasi ili produzava(mislim da se zove "Disable Timers")!Ako imas oridjidji,potrazi na steam-u.Mislim da sam video da ima i za narodnu verziju,ali cu sacekati da malo srede igru,pa cu pazariti!

Poslednja izmena:
Optimizacija nije najbolja, slazem se, ali ja nisam imao nekih preteranih problema u toku igranja. Tu i tamo koji stuc, ali nista strasno. Igri je svakako potreban patch, da se ispegla sve..

Ali gameplay je odlican, stvarno je zarazno! 🙂

I igra je prilicno "teska", RNG je blesav i skroz okrutan. Ne secam se kad sam se zadnji put ovako nervirao zbog igre.. ali je veoma, veoma zabavno!
Tajmeri su mi ok, dodaje mi na osecaj planiranja taktike zbog nedostatka vremena. Doduse, desilo se da sam fail-ovao misiju jer su mi falile dve kockice (tiles) do extraction pointa - e to je da poludis 😀

Sve u svemu, sjajna igra za ljubitelje zanra!

ima mod koji odlaze turn limit i radi se na tome jos bice toga opusteno

optimizovanost, nemam pojma meni radi sve ok izmaksovano u 1080p

smaranje - ogranicenost na koriscenje oruzja kod klasa (koje same po sebi mene nerviraju), ok bi bilo da postoji penal na preciznost npr, ali da jedan vojnik NE MOZE da koristi drugu vrstu naoruzanja je smorina (ima mod i za to)

edit
lol
https://www.reddit.com/r/Xcom/comments/44r2f5/psa_press_caps_lock_in_the_postmission_skyranger/

Poslednja izmena:
A mogli bi da izbace i neki mod za ciljanje granatama. Neverovatno kako nesto tako prosto, sto je radilo savrseno u kecu, ovde potpuno zas*ru :S:

Volim da mi snajperiskinja bude žena, i to Ruskinja. Našminkam je i nabudžim, i taman da ubacim glas, kad ono gle nema Ruski. Zato ima po 10 Španskih, Italijanskih, Francuskih ... Da li je tako i kod vas ?

jel se u igri bitni dogadjaju (prazvoj price desavanja i sl) pokrecu prolaskom vremena ili istrazivanjem odredjene tehnologije

Volim da mi snajperiskinja bude žena, i to Ruskinja. Našminkam je i nabudžim, i taman da ubacim glas, kad ono gle nema Ruski. Zato ima po 10 Španskih, Italijanskih, Francuskih ... Da li je tako i kod vas ?
Yup, nema ruskog.

Ovo je odlicno, i skroz ima smisla sa strane gameplay-a.

Stvarno bi trebalo da ubace to u igru.

jel se u igri bitni dogadjaju (prazvoj price desavanja i sl) pokrecu prolaskom vremena ili istrazivanjem odredjene tehnologije

Nisam nesto primetio da se dogadjaji aktiviraju tako, ali mozda mi je promaklo jer na sve strane zurim zbog j*ebenih tajmera :S:

Inace igra ima bugova i glitcheva samo tako. A onaj Bradford kad uzme da smara sa upozorenjima po 50 puta u toku jedne misije j*boteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
facepalm.gif

Kako se instaliraju ovi modovi ?

Prešao sam XCom 2. Vratio sam se opet na 1. Kod dvojke mi se ne dopada gradnja baze i to što nema onih tejzera- šokera. Kompletana igra mi deluje skoroz nezavršeno. Isto tako moram da kažem da ima i par super ideja.

Evo ja je tek sad odigrah i predjoh, sad cu se baciti i na War of the Chosen, koji kolko vidim traje isto ko cela dvojka, iako je samo dodatak.

Iako sam igrao verziju sa zadnjim update-om, igra uzasno radi, nisam mogao da verujem da XCOM moze ovako lose da radi, posle keca koji je na Unreal radio tako savrseno i glatko.
Od novina, ubacili su taj timer, koji mi ne smeta, nije nista strasno, samo sprecava kampovanje i Overwatch, vec mora da se napada stalno i to je poenta ovog dela, da napadnes sto pre, i pobijes sto vise neprijatelja u prvom potezu, ako to ne uradis, u problemu si.
Zatim tu su klase, sto mi je sasvim ok i unapredjene u odnosu na keca, Ranger sa macem mi se veoma svideo, pogotovo sto ima neke ubitacne skill-ove.
Tu su i Ruleri, DLC ih je dodao, ima ih tri i oni su tolko teski da se mogu nazvati cheat-om, imaju po potez ne posle celog tvog tima, ne posle ni tvog poteza sa jednim vojnikom, vec samo odradis neku akciju, makar polovicnu, recimo reload, i on odma ima akciju posle toga i tako posle svakog, a obzirom da ima ozbiljne napade, bice nocna mora, to kad se pregura, sve ostalo je lakse, izazov je po tradiciji i zadnji nivo doduse, ali sve mi je bilo lakse od prvog Rulera.
Igra je teska i veoma komplexna, ali sem tog prvog Rulera, nisam se mnogo mucio, jer sam keca naucio napamet.
Bilo je perioda tokom prve cetvrtine igre, kad sam razmisljao da odustanem, bilo mi je dosta deja-vu, i nekako igra mi nije legla odma, takodje me je nerviralo sto tako uzasno radi, da sam je jedva nekako podesio da radi ok, ali tad su se desavali dropovi, u zadnjoj misiji cak i na 20fps, ali drago mi je sto nisam odustao, jer onda sam se navukao i nauzivao sam se.
Novina je i world map-a kako je uradjena, ima tu dosta stvari da se radi na njoj, treba malo vremena da se nauci, takodje u bazi ima mnogo vise gradjevina da se gradi nego ranije itd.
Odlicna igra i pored svih problema 7/10, da je tehnicki bolja bila bi veca ocena.

Sad da probam tu expanziju i da molim boga da igra barem malo bolje radi.

War of the Chosen nije baš dodatak koji se pređe kao neka misija nego u potpunosti menja igru. Celu kampanju moraš ponovo da igraš i duže traje nego osnovna igra, trebao si u startu to da igraš. Posle toga imaš "Tactical Legacy Pack" koji jeste dodatak i igra se nezavisno i pokriva period između prvog i drugog dela.

E pa to nisam znao :/

Ako sam te dobro razumeo, ta expanzija menja u potpunosti igru, ali se igra potpuna ista kampanja sa istom pricom?

Ako je tako, probacu malo cisto radi reda i obrisacu, ne bih mogao ponovo da igram istu kampanju, j b g , nisam znao da sam trebao odmah ovo 🙁

Da, igra modifikuje postojeću kampanju ali puno stvari je toliko drugačije da nećeš prepoznati igru, mnogo priče je dodato, čak je i kraj igre nadograđen. Ne moraš da igraš odmah, ohladi se par meseci ali definitivno preporučujem ako ti se osnovna igra svidela. A što se tiče performansi ja sam letos prešao na mojoj konfiguraciji zakucano na 60 fps-a skoro sve na max, problem je AA koji je ubagovan i ne treba koristiti ništa osim osnovnog FXAA.

To sam i uradio, ali ni sa FXAA ne radi savrseno, trza pri skrolu i kad se kamera skroz odzumira u nekim nivoima fps je 30, dok je u zadnjoj misiji padao i ispod 20, iako je u 80% igre bio izmedju 40 - 60, na mojoj konfi.

Mozda je i bolje sto si prvo odigrao bez WoC posto sam i ja krenuo bez pa prekinuo i krenuo sa WoC. I onda sam video da nema misije u kojij otkljucavas robota koju sam odigrao u prvom igranju. Tako da ima i dobitaka i gubitaka a ja sad nemam vremena za jos jedan krug. Mnogo igara a malo vremena 🙂

Da li i dalje igrate ovu lepotinju?[emoji2][emoji2]

Ja je obrnem jednom godišnje, u nedostatku novih delova. Chimera Squad mi je bio super ali je samo za jedan prelazak interesantan.

Ja je obrnem jednom godišnje, u nedostatku novih delova. Chimera Squad mi je bio super ali je samo za jedan prelazak interesantan.

Ja sam na WoTC-u i super mi je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno