Šta je novo?

xbox vs ps3 [split iz xbox elite teme]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Pa naravno da će tu da bude "funkcionalna". Tako ih i prave, testiraju ih tu, rade na bagovima, rade na engine-u, rade na probnim verzijama, isprobavaju. Ne, nego se igre za konzole prave tako što ih niko ne proba dok se ne pojave na konzoli. Zaboga...naravno da se sve igre razvijaju pomoću računara i naravno da će prvo na njima da se odradi neka preliminarna verzija svega toga...work in progress...

I sam opet kupio xbox 360................:D

Razlog? Nov, i kostao me samo 30 Eura......haha :D

Nekom liku trebale pare, i eto!

Falcon model je, sa benq drajvom.

Uzivam u mass effect-u i bioshock-u.

Ajde ako naletish na josh nekog kome tako trebaju pare iscimaj me,nece meni smetati josh jedna konzola,treba mi za System link :p

OpenGL doradjen po SONYevim instrukcijama da podrzava sve funkcije GForce7 generacije.

Ne znam ko je spomenuo eksplozivne burice, ali to ja najveca glupost ikada izmisljena.
Aj pilo je vodu u Doomu, ali sada je stvarno bzvz(a svaki drugi FPS ih sadrzi).

Ako Tekken 6 izadje za xbox ... ne znam, ja sam to navikao da igram na Soniju, a i tesko da bih sebi uskratio online makljazu sa Japancima :).

nisam hteo da spamujem u originalnoj temi (dmc4 za pc) ali mi smesno:

Ugffff, al' igrica pocinje da mi ide na zivce to nije normalno... :mad: OK, sve sam pokusao, iskjlucio SLI mode u config.ini fajlu, stavio isti refresh rate kao na desku, defragmentovao sam drive-ove, ocistio od virusa i gluposti i nista... :mad: I dalje redovno, na istom mestu ( cut scene sa onim naucnikom u 6. fazi ), izbacuje na desktop... Ne znajuci od nemoci vise sta da radim, iznervirano i potpuno banalno iskljucim AA u igri i ukljucim ih u driverima. Iz potpuno nepoznatog razloga problematicni cut scene se zavrsi bez problema, i nastavim igru najnormalnije...

Aj' nek mi neko ovo objasni??!! :wave:

i posle konzolasi su retardi jer hoce samo da ubace disk i igraju se ko ljudi :)

nisam hteo da spamujem u originalnoj temi (dmc4 za pc) ali mi smesno:

i posle konzolasi su retardi jer hoce samo da ubace disk i igraju se ko ljudi :)

Spamuješ i ovde, pošto je ova tema "xbox vs ps3", a ne "dečije igračke vs PC"; jer da se tema tako zove ja bih već napisao par redaka o tome :D

Ako oćeš slobodno otvori novu temu, čekam te :p

Poslednja izmena:
ma ja sam kupio polovan sony3 mesec dana star sa garancijom i tri igre za 350e.xbox ne moze da se meri sa ps3,grafika je mnogo bolja na ps3.Xbox se mnogo pegreva pa zato i crkaje vrlo cesto.

hvala, to nismo znali :)

ps. grafika je (primetno) bolja u par igara.. ostale (multiplatform) se prave da izgledaju manje vise isto na obe (i razlika je primetna samo onima sa lupom koji ih traze :) )

Pa da, dokazano je vishe puta da je to sa grejanjem i kvarovima laz koju su ps3 botovi progurali :)

Upravo tako, slusajuci botove po ovom forumu covek bi pomislio kako je samo pitanje sata kad ce neki xbox vrisnuti. Klasican fear-mongering.

^ Jel to samo ti ne znash da je vecina vlasnika xboxa na ovom forumu radila popravku RRODa ? :)

Cena popravke je jedan original, tako da im se isplatilo ;)

Evo kako to izgleda iz suprotne perspektive. Nekoga ko završava 14. igru na PS3 (od toga prešao 8 ili 9).

Prilikom kupovine PS3 dobio sam Motorstorm i Resistance. Odigrao sam igre i obe prodao. Za te pare sam uzeo Lair, koji sam dalje menjao za nekoliko igara, dok u jednom trenutku, kada više zamena nije išla, nisam rešio da prodam igru. Nakon par nedelja na tu sumu sam dodao 1500 dinara da kupim Assassin's Creed, što je predstavljalo prvo ulaganje novca, a bila je 8. ili 9. igra. Dakle, manje od 20 evra. Nakon toga je usledilo još par menjaža, do DMC4, koji sam probao i prodao (da, to je ona igra koju se sada u PC sobi ubijaju da pređu). Sada sam kupio MGS4 preko neta i prodaću ga sigurno za desetak evra (800 dinara) više nego što sam ga kupio. A to mi je 13. ili 14. igra.

Dakle, 14 naslova za uloženih 700 dinara (manje od 10 evra - 1500 minus 800). Ne znam, nekako mi deluje da se na XB360 za te pare ne može odigrati 14 igara. U najmanju ruku, 14 x 150 izađe 2100 dinara. Pride, uvek tu bude hrpa gov*na koje navučeni korisnici skidaju, režu na DL diskove i nikada ne odigraju, što sam i sam iskusio. Ima ih sigurno još toliko, a verovatno i mnogo više.

Sve u svemu, ako pod "jeftinije" pojmom podrazumevamo obračun troškova, sve je na mojoj strani :banana: Nije možda podjednako udobno, ima malko cimanja sa razmenom, ne ostaje igra u vlasništvu (koje ionako nikada ne bih ponovo igrao, kao ni na PCju što ne igram naslove sa kojima jednom raskrstim), ali jeftinoću slobodno batali.

Inače, gornja konstatacija o "jeftinoj popravci" može važiti u slučaju kada se radi o manjem problemu. Opet veze nema ako bi ti se desilo nekoliko problema uzastopno, ili otkazivanje kompletne konzole. Maxa je recimo 3 puta popravljao sitne probleme, da bi mu 4. put riknula komplet konzola i morao je da kupuje novu. Koja za sada radi kako treba, da kucnemo u drvo. Baš jeftino, nema šta...

Naravno, ne pišem ovo da bih tebe ubedio šta je jeftinije (najjeftinije je sačekati port za PC, a igre čiji port ne izađe reći da ne vrede ili neku sličnu frljotku nalepiti), već da ljudi znaju da postoji i druga strana priče. Suviše ih goranštajni, rame i ostale babaroge plaše...

Prilikom kupovine PS3 dobio sam Motorstorm i Resistance. Odigrao sam igre i obe prodao. Za te pare sam uzeo Lair, koji sam dalje menjao za nekoliko igara, dok u jednom trenutku, kada više zamena nije išla, nisam rešio da prodam igru. Nakon par nedelja na tu sumu sam dodao 1500 dinara da kupim Assassin's Creed, što je predstavljalo prvo ulaganje novca, a bila je 8. ili 9. igra. Dakle, manje od 20 evra. Nakon toga je usledilo još par menjaža, do DMC4, koji sam probao i prodao (da, to je ona igra koju se sada u PC sobi ubijaju da pređu). Sada sam kupio MGS4 preko neta i prodaću ga sigurno za desetak evra (800 dinara) više nego što sam ga kupio. A to mi je 13. ili 14. igra.

Dakle, 14 naslova za uloženih 700 dinara (manje od 10 evra - 1500 minus 800). Ne znam, nekako mi deluje da se na XB360 za te pare ne može odigrati 14 igara. U najmanju ruku, 14 x 150 izađe 2100 dinara. Pride, uvek tu bude hrpa gov*na koje navučeni korisnici skidaju, režu na DL diskove i nikada ne odigraju, što sam i sam iskusio. Ima ih sigurno još toliko, a verovatno i mnogo više.

Sve u svemu, ako pod "jeftinije" pojmom podrazumevamo obračun troškova, sve je na mojoj strani :banana: Nije možda podjednako udobno, ima malko cimanja sa razmenom, ne ostaje igra u vlasništvu (koje ionako nikada ne bih ponovo igrao, kao ni na PCju što ne igram naslove sa kojima jednom raskrstim), ali jeftinoću slobodno batali.

Izvinjavam se na pogrešnoj računici. Setio sam se da sam, kada sam dobio konzolu, Motorstorm prodao za 3800, a Resistance za 3200 dinara, što je ukupno 7000, dok sam za Lair platio 5500, tako da sam ja u stvari već u plusu ,) Tačnije, privremenom minusu dok ne pređem i prodam MGS4, koji će tada postati uočljiv plus :)

Evo kako to izgleda iz suprotne perspektive. Nekoga ko završava 14. igru na PS3 (od toga prešao 8 ili 9).

Da ne izmisljam toplu vodu evo i sazetog odgovora na tu temu sa kojim se potpuno slazem.

Pa super je to sto ti razmenjujesh igre ali chinjenica je da ja volim da te igre ostanu u mom posedu. Zasto? Pa eto, dodje vreme kada se smorish pa reshish da ponovo obrnesh igru, da opicis malo online, dodje ti drustvo da opicite neki stariji gutar hero itd.

Ako ti smatrash finansijom da imas u svom posedu max 2 igre u isto vreme, good for you. Ali to nema veze sa finansijama vec snalazhenjem. Ako vec kupujem superiornu konzolu i moram da imam originale, onda ocu da ostanu moji a ne da ih se otarasim cim ih predjem. A za koje to male pare mogu da se izigraju pa makar i kupili iz inostranstvra, bez 3000din nema nista. A ako je neko fan, bas me zanima dal ce taj chekati da MGS4 spadne na 2500-3000din sto u najboljem slucaju mozhe da se desi samo ako je nekome hitno za cash. Cak ni u inostranstvu prvih god dana nece spadati cena. To tvoje reshenje za PS3 mi je iskreno bez uvrede, klosharski. Nove lampe za stare i te fore.

Sto se tice te razmjene igara u principu ne pije vodu. Ista oduzima mnogo vremena i pitanje je da li mozes naci nesto sto ti se u datom momentu igra. U principu bi covjek mogao da stalno gleda po oglasima i kupuje stvari koje neko iz nekog razloga daje povoljno (daje povoljno neki LCD 19" jer je uzeo 22" pa cisto da mu stari ne skuplja prasinu) pa onda istu stvar prodaje za vece novce. Ali to je vec trgovina i nema garancije da ce biti uspjesna. Ako imas Lair a igra ti se GTA4 treba da nadjes nekog ko ima GTA4 a uz to mu se igra taj Lair, a ako si u nekom manjem gradu to mu dodje skoro pa nemoguce. I onaj ko nareze igru na DL moze iste da kopira i prodaje pa i da zaradi koji euro, moze isto da ih proda kada ih odigra ili mijenja za prazne diskove, al to nije igranje to se zove trgovina.

da, i moj odgovor na to je bio da on kao veliki fan mgs-a umesto da cim se pojavila cetvorka odma skoci da iznajmi konzolu ko sto je rekao, on tu filozofira i naziva me klosarom (to sve mesec dana nakon izlaska mgs4), a ja lepo klosarski kupio taj mgs4, presao i dao ga dalje... (bez gubitka da dodam)

pa sad ko hoce da se pravda da je time da je skupo da pravis kolekciju igara nek se pravda.. mi ostali cemo da se igramo (ko klosari jelte). ko voli da mu diskovi stoje na policama i skupljaju prasinu taj nek zaobidje ps3, sta da ti kazem drugo..

edit: ovo ide xxxanderu, pretece me m77

@m77
niko ti naravno ne garantuje da ce biti uspesna, samo pokusavamo ljudima da izbacimo iz glave da je skupo igranje na ps3. igre kod nas kostaju 6000 cinjenica, ali cinjenica i da mozes da narucis za neta za primetno manju cenu, pa kad se izigras da prodas za priblizno toliko pa da u krajnjoj liniji ne izgubis puno.

svima koriste 6000 argumenata kao razlog izbegavanja ps trojke, ali cinjenica je da je ipak to kad se sve sabere mnogo jeftinije..

Poslednja izmena:
Moram da nadjem nekako nacin da skidam ADSL pretplatu sa torrenta, imate neke linkove, moze i benzin, telefon... sta god nadjete..
Mozda je stvarno x360 bolji za luzere koji imaju vremena da igraju 15 igara mesecno a kad se nabrajaju najbolje igre za sva tri sistema mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a ja samo takve zelim i imam vremena da igram... i za takve cu sa uzivanjem uzeti original i cuvati ga na polici.
Ja pitam ove torentase, imate dve igre koje se smatraju najboljim na sistemu, ispravite me ako gresim, Halo 3 i Gears, i govorite me da ste i njih dve skinuli i odigrali samo SP kampanju? :D Pa to kao da CS i Quake nikad niste igrali u igraonici ili online... Pitam vas, koja je poenta toga?
Anyway, Filipenko vas je pwn-ovao ste se tice troskova.. a ja cu verovatno vecinu igara zadrzati za sebe jer mi to pricinjava zadovoljstvo i cak i da svaki mesec izlazi sjajna igra (a ne izlazi) opet ne osetim taj potroseni novac...

A sto mislis da neko ko igra vise od jedne igre mesecno mora biti luzer :) ?
Pa covece, ako mi dodje ekipa za igranje odigracemo malo PES, pa onda 2K8, pa malo Soul Calibur 4...jos malo pa ce i SF4.
A sta ti radis kada ti neko navrati? Kazes - izvinite ljudi, ja zamenio igre, ostao mi samo Lair, ajd' vozamo zmaja.

ja cu da ponovim jos jednom moje misljenje u nekoj od ranije mnogobrojnoprepucavackih tema

meni ova prica o menjanju igara za PS3 kao lanac Svetog Antuna: da bi ljudi mogli da se menjaju/prodaju stare naslove, mora da ima novih kupaca za iste, tako da lanac mora da se siri...
i otuda ide propaganda: kupi PS3, i onda samo jednu/dve igre i onda ces jos da zaradis, a odigraces 13 ili 14 igara i bices u plusu... :p

novi kupac PS3 ne bi trebalo tako da razmislja. on treba da bude svestan da ce morati da placa za igre (vise ili manje) sve dok bude zeleo da se igra ili dok (ako) se razbije PS3.

ne govorim da sada treba da kupi X360 ili Wii, boze sacuvaj... uostalom, cak ne mora ni da kupi konzolu. dovoljno je da nagovori prijatelja/rodjaka/komsiju da finansira PS3/X360/Wii i nove igre, a zamoli ga jednom mesecno da uzme konzolu na 2-3 dana. tada ce mu biti najisplativije da se igra... ;)

Moram da nadjem nekako nacin da skidam ADSL pretplatu sa torrenta, imate neke linkove, moze i benzin, telefon... sta god nadjete..
Mozda je stvarno x360 bolji za luzere koji imaju vremena da igraju 15 igara mesecno a kad se nabrajaju najbolje igre za sva tri sistema mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a ja samo takve zelim i imam vremena da igram... i za takve cu sa uzivanjem uzeti original i cuvati ga na polici.
Ja pitam ove torentase, imate dve igre koje se smatraju najboljim na sistemu, ispravite me ako gresim, Halo 3 i Gears, i govorite me da ste i njih dve skinuli i odigrali samo SP kampanju? :D Pa to kao da CS i Quake nikad niste igrali u igraonici ili online... Pitam vas, koja je poenta toga?
Anyway, Filipenko vas je pwn-ovao ste se tice troskova.. a ja cu verovatno vecinu igara zadrzati za sebe jer mi to pricinjava zadovoljstvo i cak i da svaki mesec izlazi sjajna igra (a ne izlazi) opet ne osetim taj potroseni novac...

Izvini, ali sta je poenta tvog izlaganja?
Prvo, ako bi ti neko sada poklonio 15 igara za PS3, ti ih ne bi igrao? ili posto ja skinem 15 igara za X360 = sve ih igram istovremeno?
Drugo, kada nadjem zanimljivu igru za MP, niko mi ne brani da i ja kupim orginal i igram on-line
Trece, nisam igrao ni Halo 3 ni Gears, pa mi je paralela sa CS i Quake izmakla. Mozda si hteo da kazes CoD4? Ako mi se igra CS, igracu ga na PCu - zar ne?
Cetvrto, sto se tice troskova, cenim tvoje opredeljenje da sacuvas orginale za sebe. Ali ako to svi budu radili (valjda je logicno da nesto orginalno uzimas zbog sebe samog), ko ce onda da se menja? kako ce onda Filipenko (ili svi drugi) doci do novog hita ako niko ne bude hteo da se menja?

Skoro svi ste kupili orginal Gran Turismo cim se pojavio, zar ne?
Vecina je kupila i MGS4, zar ne? A CoD 4 zbog MP?
Kako da se menjas za naslove koji svi imaju?

Pa lako, tako sto ce neko novi povucen pricom o menjazi kupiti PS3 i novi Resident Evil 5 i biti prinudjen da se menja sa vama da bi odigrao svoju drugu igru... a vi vasu 14tu ili 15tu... a kome ce onda taj novi da uvali vas Lair?

treba odmah shvatiti da igranje na PS3 kosta, ali da vredi svaku paru.

Filipe više se nećemo razmenjivati igara i naručivati online budući da nam je Miša objasnio da to tako ne ide.

Jes vala, nisam ni znao da nema tržišta i da ljudi ne žele da kupe igru od mene ili se razmene sa mnom, iako je izašla pre koji mesec. Nisam ni znao da je svi imaju. Očito:

"Na ovom svetu ništa, ali ništa nije istina..."™ :d

Da se razumemo, (to moram da ponovim, rekao sam gore i očito moram ponovo jer se trolovi opet postavljaju u svoj ćošak i odbijaju da vide kako prostorija izgleda iz drugog ćoška), ja uopšte ne sporim da je komotnije i lakše DL-ovati igru i opikati je u vidu pirata. Ali želim da ukažem na to da argument cene nije tako jednostavan da se čisto gleda tih famoznih 6000 dinara. Tim pre što mnoge igre malo okasne kod nas (sem hitova, naravno), pa često igra koju naručiš sa sajta stigne zajedno sa ulaskom u naše prodavnice. U prevodu, zabole mene kako vi želite da se igrate, svako neka uzme/pravi sistem u skladu sa svojim potrebama, željama i mogućnostima. Ako neko hoće da zove društvo da igraju PES ili Street Fighter, onda OK. Ali to je lična stvar. Recimo, ja moram zbog posla da imam jak PC pa mi je relativno bezveze da držim konzolu koja ne nudi nikakvu specijalnu ekskluzivu, sem Halo 3, Forze i PGR-a, ali to je opet nešto lično, nemaju svi ljudi para da drže jake mašine. Samo neka ljudi znaju da postoji i druga računica...

Inače, na putu je prva igra koja će ostati u trajnom vlasništvu - Oblivion Game Of The Year Edition za PS3 :D Pre nego što neko da primedbu da sam mogao svući pirata za PC ili Xbox360, dajem na znanje da sam originale Morrowind, Morrowind GOTY i Oblivion odavno složio na policu...:)

(i mislite da sam ih ubacio da igram onda kada sam ih jednom prešao (goty verzije zbog ekspanzija)? kako da ne...)

...kad se nabrajaju najbolje igre za sva tri sistema mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a ja samo takve zelim...

Najpametnija stvar koju je neko rekao na oba igračka foruma u poslednje 2 godine, minimum :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno