Cena popravke je jedan original, tako da im se isplatilo
Evo kako to izgleda iz suprotne perspektive. Nekoga ko završava 14. igru na PS3 (od toga prešao 8 ili 9).
Prilikom kupovine PS3 dobio sam Motorstorm i Resistance. Odigrao sam igre i obe prodao. Za te pare sam uzeo Lair, koji sam dalje menjao za nekoliko igara, dok u jednom trenutku, kada više zamena nije išla, nisam rešio da prodam igru. Nakon par nedelja na tu sumu sam dodao 1500 dinara da kupim Assassin's Creed, što je predstavljalo prvo ulaganje novca, a bila je 8. ili 9. igra. Dakle, manje od 20 evra. Nakon toga je usledilo još par menjaža, do DMC4, koji sam probao i prodao (da, to je ona igra koju se sada u PC sobi ubijaju da pređu). Sada sam kupio MGS4 preko neta i prodaću ga sigurno za desetak evra (800 dinara) više nego što sam ga kupio. A to mi je 13. ili 14. igra.
Dakle, 14 naslova za uloženih 700 dinara (manje od 10 evra - 1500 minus 800). Ne znam, nekako mi deluje da se na XB360 za te pare ne može odigrati 14 igara. U najmanju ruku, 14 x 150 izađe 2100 dinara. Pride, uvek tu bude hrpa gov*na koje navučeni korisnici skidaju, režu na DL diskove i nikada ne odigraju, što sam i sam iskusio. Ima ih sigurno još toliko, a verovatno i mnogo više.
Sve u svemu, ako pod "jeftinije" pojmom podrazumevamo obračun troškova, sve je na mojoj strani :banana: Nije možda podjednako udobno, ima malko cimanja sa razmenom, ne ostaje igra u vlasništvu (koje ionako nikada ne bih ponovo igrao, kao ni na PCju što ne igram naslove sa kojima jednom raskrstim), ali jeftinoću slobodno batali.
Inače, gornja konstatacija o "jeftinoj popravci" može važiti u slučaju kada se radi o manjem problemu. Opet veze nema ako bi ti se desilo nekoliko problema uzastopno, ili otkazivanje kompletne konzole. Maxa je recimo 3 puta popravljao sitne probleme, da bi mu 4. put riknula komplet konzola i morao je da kupuje novu. Koja za sada radi kako treba, da kucnemo u drvo. Baš jeftino, nema šta...
Naravno, ne pišem ovo da bih tebe ubedio šta je jeftinije (najjeftinije je sačekati port za PC, a igre čiji port ne izađe reći da ne vrede ili neku sličnu frljotku nalepiti), već da ljudi znaju da postoji i druga strana priče. Suviše ih goranštajni, rame i ostale babaroge plaše...