Šta je novo?

Xbox Series X / S

• Začetnik teme Začetnik teme Gdin_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
trenutno kupujem sa srpskom karticaom sa korejskog store-a (podesena konzola na koreju, jezik engleski). za sad sve radi ok. pre toga sam kupovao sa turskog, a pre toga sa argentinskog. lokaciju konzole sam menjao kako sam menjao store, naravno.

moze samo pojasnjenje ovog procesa sa walletom? mogu da ostavim konzolu na koreji? kupim kredit, upalim na telefonu vpn na tursku, otvorim xbox.com/xxxxx/redeem, ukucam kod, dobijem kredit i kupim igricu odmah na xbox.com gde sam i redeemovao i to je to? samo treba da bude nalog ulogovan naravno?

da li treba da izbacim karticu sa naloga na konzoli ili da mozda prebacim konzolu na drugu zemlju? na kojoj zemlji treba da bude profil? mislim da je trenutno USA.

trenutno kupujem sa srpskom karticaom sa korejskog store-a (podesena konzola na koreju, jezik engleski). za sad sve radi ok. pre toga sam kupovao sa turskog, a pre toga sa argentinskog. lokaciju konzole sam menjao kako sam menjao store, naravno.

moze samo pojasnjenje ovog procesa sa walletom? mogu da ostavim konzolu na koreji? kupim kredit, upalim na telefonu vpn na tursku, otvorim xbox.com/xxxxx/redeem, ukucam kod, dobijem kredit i kupim igricu odmah na xbox.com gde sam i redeemovao i to je to? samo treba da bude nalog ulogovan naravno?

da li treba da izbacim karticu sa naloga na konzoli ili da mozda prebacim konzolu na drugu zemlju? na kojoj zemlji treba da bude profil? mislim da je trenutno USA.
mislim da sam nalog isto treba da bude tr.
regija konzole nije bitna. ali ćeš da paziš da uvek kupiš dovoljno kredita ne moraš brisati karticu sa kartice će da proba da povuče ako nemaš dovoljno kredita a onda će da ti izbaci wrong region

Pozdrav svima, samo da potvrdim ono što sam čitao na prethodnim stranama.
Trenutno sam na turskom store-u, imam aktivnu pretplatu na Gamepass koja se svaki mesec uredno naplaćuje sa kartice.
Hteo sam da iskoristim ovaj novogodišnji popust i kupim neke igre, ali kupovina na turskom store-u mojom visom više Č nije moguća.
Iz onog što sam pročitao, kupovina našom karticom prolazi na Čileu i Južnoj Koreji.
Dakle, postupak bi bio da promenim zemlju na konzoli iz Turske u Čile?
Posle toga bih mogao da kupujem sa našom karticom, a pretplata na turskom storeu mi nastavlja da se skida kao do sada?
Ako nekad u budućnosti budem otkazivao pretplatu, da li moram da se vratim na turski region?

Yes Sir...

Posle toga bih mogao da kupujem sa našom karticom, a pretplata na turskom storeu mi nastavlja da se skida kao do sada?
Ako nekad u budućnosti budem otkazivao pretplatu, da li moram da se vratim na turski region?
Ja imam kombo GP Premium pretplata preko Turske (skida sa kartice svakog meseca) i region konzole podešen na Južnu Koreju (dodata naša platna kartica i testirana kupovina, radi bez problema). Što se tiče manipulisanja GP pretplatom preko Turske, nema razloga da vraćaš region konzole na Tursku da bi manipulisao pretplatom. Ja sam imao GP Ultimate koji sam dugo plaćao, a onda sam ga nakon ovog poskupljenja otkazao, pa se posle nekoliko dana predomislio (još uvek je bila aktivna pretplata) i prebacio se na GP Premium (koji sada preko Turske košta otprilike kao što je koštao GPU pre poskupljenja). Region konzole mi je sve vreme Južna Koreja.

Ja još uvek ne mogu da prežalim turski store. Sad sam na Čileu, ali cene nisu ni približno dobre.

Cene na turskom storu su bile predobre, nakupovao sam u tom periodu gomilu igara za male pare.
Sjajan period za gejming ali jasno da nije moglo potrajati...
Ja uglavnom igram RPG-ove, kad započnem neki igram par meseci, što zbog dužine igara, što zbog slobodnog vremena za igranje.
Iz te perspektive mi nije neki izdatak par igara godišnje, pogotovo kad ih kupim na popustu + ono što izađe na turskom gamepassu, a bilo je sasvim dobrih u prethodnom periodu (Stalker 2, Warhammer 40K Rogue Trader, Starfield, itd).

Znači ljudi pratite samo oglase. Opet mi naleteo XBox Series S. 300eu - 3 joypada (jedan wired, dva original), seagte 1tb proširenje mem, torba za nošenje, punjač vartin za baterije i nalog sa 60 igara (sa sve mailom dobio). Jedina mana što lik izlepio stickere. Kad sam ih poskidao konzola cela šarena. Moraću da menjam plastiku ili da lepim one sticker sa Alija. Ovu konzolu ću definitivno zadržati. Prodaću samo Seagete 1Tb proširenje za mem je su trenutno tražena, a meni ne treba jer vrtim obično tri/četiri igre - u ovom trenutku samo Undisputed i Mortal Kombat 11.

Ili ako neko ideju kako da skinem lepak od glupih stickera?

Prilozi

• IMG_20260112_220546.jpg
    IMG_20260112_220546.jpg
    173.9 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
@vojinjo
Zagrej fenom povrsinu konzole(malo da smeksa lepak), pa npr karticom(samo plastika) skidaj polako i na kraju 99% izopropil alkohol i mikfrofiber krpa.

Ubedljivo najbolje sredstvo za skidanje lepka samo prvo lagano zbog plastike za svaki slučaj

Jel moguće da nema opcija na xbox-u da se zaključa kodom jedna igra da deca ne mogu da igraju? Znači ne pada mi na pamet da se zezam sa novim nalozima i parent control samo treba jednu igru koju ja hoću da igram da zaključam da ne mogu da ulaze.

Nije moguće bez njihovog naloga.

Indija i dalje najjeftinija sto se tice GPUa?

Pozdrav svima, samo da potvrdim ono što sam čitao na prethodnim stranama.
Trenutno sam na turskom store-u, imam aktivnu pretplatu na Gamepass koja se svaki mesec uredno naplaćuje sa kartice.
Hteo sam da iskoristim ovaj novogodišnji popust i kupim neke igre, ali kupovina na turskom store-u mojom visom više Č nije moguća.
Iz onog što sam pročitao, kupovina našom karticom prolazi na Čileu i Južnoj Koreji.
Dakle, postupak bi bio da promenim zemlju na konzoli iz Turske u Čile?
Samo da potvrdim pošto imam istu situaciju.
Prošla uplata našom karticom na Korejanskom store-u preko konzole, kupio Mafia Definitive edition za oko 4$, pri tom gamepass ide preko turske.

Jel radio neko preorder na US? Uzela sam fh6, stoji da je kupljeno sa mojom karticom ali mi nisu skinuli pare. Obično sam kupovala sa internet karticom ali ovi iz intense ceo mesec nikako da mi dostave novu karticu. Jel to normalno ili će da mi odbiju plaćanje? S obzirom da mi je adresa na konzoli neka Iz Amerike.

Jel radio neko preorder na US? Uzela sam fh6, stoji da je kupljeno sa mojom karticom ali mi nisu skinuli pare. Obično sam kupovala sa internet karticom ali ovi iz intense ceo mesec nikako da mi dostave novu karticu. Jel to normalno ili će da mi odbiju plaćanje? S obzirom da mi je adresa na konzoli neka Iz Amerike.
10 dana pre izlaska igre se skidaju pare za pre-order. Stoji u mailu koji ti je stigao kao potvrda 🙂

Juče se na Showcase-u prilikom prezentacije nove Forze, pojavio neki uređaj koji je prekriven. Vrlo moguće da je next-gen Xbox:

Kao veliki ljubitelj xbox-a i ljuti rival ps-a, zbog svega sa regionima, placanjima i koje kakvim glupostima i restrikcijama, prešao sam na sony. Kupim psn key, dodam na konzolu i kupujem igre ili onaj njihov plus precenjeni. Bez ikakvih menjanja regiona, vpn-ova i kojekakvih akrobacija. A i igre na diskovima su kud i kamo dostupnije i jeftinije od xboxa. I dalje imam series x ali sve manje i manje se koristi, odjavio sam GP... I dalje sam pobornik toga da imamo naš store i da me ne boli glava sa glupostima, ma koliko se vama nekolicini ovde to ne svidja, verujem da bi mnogo ljudi prešlo na naš region , makar zbog GP, al malo sutra. I da, sony konzole su na svakom koraku i dostupne kako na KP tako i u prodavnicama, mikrosoftova politika sa strimingom i manjak konzola mi se nikako ne svidja.

Ne razumijem, kupovina igara ti je adut u korist PS-a? Ozbiljno?

Moze i na Xboxu bez cimanja, tipa preko USA regiona.
Naravno, cene su takve kakve su.

*ako se nije nesto menjalo.

Ne razumijem, kupovina igara ti je adut u korist PS-a? Ozbiljno?
S obzirom da na PSN-u možeš plaćati direktno našim karticama, putem PayPal-a, putem Apple Pay-a i dopunama u vidu vaučera, rekao bih da jeste adut u korist PS-a.

Nazad
Vrh Dno