Šta je novo?

Xbox Series X / S

Kakve veze ima snaga konzole sa cenom? Series S je sa ovim poskupljenjem preskup za ono što nudi. Došao je u cenovni rang PS5 Digital, gde tek nema šta da traži.

Pripremaju teren za visoke cene sledece generacije konzola.

Zelim da kupim Ubisoft plus na xboxu da bih igrao ac shadows, da li je turska idalje najjeftinija i da li postoji neka caka za kupovinu?

Zelim da kupim Ubisoft plus na xboxu da bih igrao ac shadows, da li je turska idalje najjeftinija i da li postoji neka caka za kupovinu?
Ja sam kupovao ubisoft plus preko Turske kad sam igrao star wars outlaws, do duse tad su prolazile kartice, sad probaj ako ne ide onda preko gift card. Nije bilo nikakve cake sub sam se, kad sam zavrsio igru unsub i to je to.

Samo razmislite koliko para dajete na mobilni telefon, a ovde je problem 100 eura gore dole...
Ja sam i zaboravio koji je moj model mobilnog, pre neki dan sam isao u podesavanja da vidim sta ja to imam... A radi kao i svaki drugi...
Tako da prioriteti, isplativost itd...

,,Ne znam zašto sam vam ovo ispričao, ali svakako ne može da škodi... A ako ne škodi, onda možda koristi..."

Ovo je sad već izuzetno skupo. Maltene teško više da se isplati plaćati svaki mesec.

PC Game Pass otisao sa $12 mesecno (ili 950 din, sto je cena za Srbiju) na $30. Microsoft prso skroz...

Satya wants ROI and he wants it yesterday!

Pa ruku na srce nije ni da je tih 12$ vecina ljudi iz Srbije placalo :ROFLMAO:
Vecina ljudi uzima GP Ultimate preko nekih alternativnih metoda.

Američke cene su sada bezobrazno visoke, pokušavam da nađem nove cene za Tursku i izgleda da Ultimate ide na 799 lira (oko 16 €) mesečno (sada je 309 lira), što je takođe veoma visoka cena :(

Sta ce biti sa nama koji imamo ultimate pretplatu koja istice nakon poskupljenja, ja npr imam konkretno do januara India varijantu, kapiram da je previše rano da pitam šta dalje i da li se zna nešto oko konverzije koju koristimo sad

Sadašnji ultimate ostaje ultimate.
Core > Essential
Standard > Premium
Koliko sam ispratio.
Konverizja ostaje, ali su i nju skresali.

Američke cene su sada bezobrazno visoke, pokušavam da nađem nove cene za Tursku i izgleda da Ultimate ide na 799 lira (oko 16 €) mesečno (sada je 309 lira), što je takođe veoma visoka cena :(
Može li izvor za ovu informaciju? To je više nego duplo, malo mi je to ipak preekstremno.

Znači Ultimate će, umjesto dosadašnjih 6 evra (ugrubo) biti 16 evra, po turskim cijenama. Ništa, prebaciti se na Premium.

Sa ovakvom politikom, mislim da će ubrzo biti zapečaćena sudbina Xboxa. U sledećoj generaciji verujem da neće privući nikoga.

Ekskluzive su im dostupne na PS, pretplata je godišnje tri puta skuplja od pretplate na Soniju, Sony još uvek ima kakve takve ekskluzive.

Koliko god bio fan Xboxa, ako se ne promeni nešto, a verovatno neće, u sledećoj generaciji ne vidim poentu posedovanja i Xboxa i Playstationa, mnogo je bolja opcija onda uzeti Switch I Playstation.

Samo razmislite koliko para dajete na mobilni telefon, a ovde je problem 100 eura gore dole...
Ja sam i zaboravio koji je moj model mobilnog, pre neki dan sam isao u podesavanja da vidim sta ja to imam... A radi kao i svaki drugi...
Tako da prioriteti, isplativost itd...

,,Ne znam zašto sam vam ovo ispričao, ali svakako ne može da škodi... A ako ne škodi, onda možda koristi..."
Poređenje po meni samo u teoriji ima smisla, jer je generalizacija. Ja najjeftinije od tehnike što imam je mobilni telefon. Uvredljivo jeftin, polovan. Čudo da sam ga i u futrolu stavio. Ovo je jača cena za čipset koji je za svega par frejmova jači na max TDP u odnosu čak i na prvo Ally koji se sada može naći za tipa 350 ako ne i manje ko je voljan malo da "kopa."

Onda bi ta analogija bila dobra da je na primer iPhone 16 400 evra polovan u mint stanju a iPhone 17 900 nov. Samo njima ne pada tako brzo cena.

Sa ovakvom politikom, mislim da će ubrzo biti zapečaćena sudbina Xboxa. U sledećoj generaciji verujem da neće privući nikoga.

Ekskluzive su im dostupne na PS, pretplata je godišnje tri puta skuplja od pretplate na Soniju, Sony još uvek ima kakve takve ekskluzive.

Koliko god bio fan Xboxa, ako se ne promeni nešto, a verovatno neće, u sledećoj generaciji ne vidim poentu posedovanja i Xboxa i Playstationa, mnogo je bolja opcija onda uzeti Switch I Playstation.

На овај начин Xbox убија главну предност у односу на Сони.
Али мислим да ће Сони да их испрати у повећању цена кад им се већ пружа прилика.
Можда не тако брзо јер су скоро подизали цене.

Какогод, са enshittification илити усеравањем разних онлајн сервиса, па и овог, пиратерија ће се вратити на велика врата.

Izgleda da je Microsoft stvarno resio da ubije XBOX kao brend.

Povecavaju cene konzola koje se i inace slabo prodaju a sada ovo drasticno povecanje cene Game Pass-a. Nove cene imaju smisla samo za one koji imaju neograniceno vremena za igranje pa im se i dalje isplati. Druga varijanta je da neko nema ni konzolu ni PC pa sve igra preko Clouda (kada konacno pocne da radi kako treba)

Citam komentare po Redditu i 99% korisnika komentarise da ce ukinuti pretplatu. I kod mene je isto, nema teoretske sanse da im placam toliko.

Steta, bilo je lepo dok je trajalo.

Pitam se koje ce price biti kada i Sony dodje na te grane? Verovatno ce onda i dalje biti isto kako Xbox nista ne valja.. Fanatizam je cudna stvar.
Ne kazem da je ovo poskupljenje cena dobra vest ali ajde se spustite u neku realnost. Cene svega idu gore. Prosli put neko kaci kako Xbox dize cene i to je bilo ispraceno u fazonu ma ko ce jos da kupi tu konzolu?!?! Sony dize cene i daje konzole sa jos manje mesta za igre nego inace padaju komentari 'hehehehe jesu luckasti, kupovace se to jos' :rolleyes:

Inace na Kolumbijskom regionu je 80.900 COP pretplata sto je nekih 17.60 eura. Koliko se secam tamo nase kartice prolaze, tako da eto nije kraj sveta.

***, Microsoft je odlučio da više ne gubi novac sa Xbox-om, zato su digli cene i hardvera a sad i GPU-a,
čak i izbacuju prodaju hardvera sa nekih tržišta, što me navodi na pomisao da im nije toliko bitan broj korisnika koliko da ne prave minus sa svakim Xbox korisnikom.

Jel neko proverio jel bilo promene cena igara na TR Shopu?

Ode sve u klinac. Skupo... Pogotovo što nisam tako aktivan kao pre.
Neki jednostavni metod jeste da se uzme GP dok se nešto stvarno igra tokom određenog vremena a onda cancel do daljnjeg. Biće sigurno isplativije kupiti igre, pogotovo na nekom popustu.

Kupiti konzolu u budućnosti ako je jeftina može, ali pitanje je da li će i biti jeftina. Ako i njena cena ode visoko, a po svemu sudeći hoće, nema više one draži da imaš gejming mašinu za male pare.

Teško da će se doba PS4 ikada ponoviti. Kako je sve bilo jednostavnije i bolje bez RT-a, bez upscale-a i ostalog. Samo uključiš i igraš...

Ode sve u klinac. Skupo... Pogotovo što nisam tako aktivan kao pre.
Neki jednostavni metod jeste da se uzme GP dok se nešto stvarno igra tokom određenog vremena a onda cancel do daljnjeg. Biće sigurno isplativije kupiti igre, pogotovo na nekom popustu.
Ovo da za single player a šta sa multiplayerom, mora pretplata bar ona najmanja ***...

Deluje mi kao da ovime hoće da sakriju day one igre iza masivnog paywalla i održe priču da igre iz njihove kuhinje dolaze direkt na gamepass. Sve ovo pred izlazak dve velike igre koje koštaju Boga oca da se naprave a da ih oni daju za 15, 20€ ne ide. Verovatno su očekivali da će ljudi te iste igre kupovati ali da su zglajznuli sa BO6 i sad menjaju taktiku pred BO7.

Čitao sam negde da im je deal za EA play bio pred kraj i verovatno su napravili novi pod nepovoljnijim uslovima.

Sad kako jeste može onaj premium da se plaća i eventualno ultimate ili EA play kad izaše nešto dobro. Svaka druga varijanta je lupanje po ušima.

Inace na Kolumbijskom regionu je 80.900 COP pretplata sto je nekih 17.60 eura. Koliko se secam tamo nase kartice prolaze, tako da eto nije kraj sveta.

Odavno nisam pratio ovu pricu jer mi je cena Game Passa godinama odgovarala pa sam jednostavno nastavljao da placam i sve je bilo u redu. Zadnju igru sam kupio kada je bila aktivna Argentina pa ne znam gde se sada kupuje. Ipak, sa ovim povecanjem, nema sanse da placam punu cenu GP pa gledam alternative.

Na kojim regionima sada prolaze nase kartice?

Nazad
Vrh Dno