Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ne znam da li ste primetili, ali neke igre po izlasku pre-ordera ili na sam release day, imaju vise nego prihvatljivu cenu u turskoj prodavnici.
Dacu par primera za ono sto sam ispratio u poslednje vreme gde se cena promenila u roku od par sati do nekoliko dana od pojavljivanja:

Tainted Grail - supporter edition bio je oko 3 usd, sad je 54
The Precinct - bio oko 1,5 usd , nakon desetak sati od release-a je 20 usd.
Lunar - remastered collection bio oko 3,7 usd, sad je 37 usd
Mandragora bio oko 3,7 usd sad je 25 usd.

Verovatno ima dosta slicnih primera.
Da li to neko iz Microsofta gresi kod odredjivanja cene, ili su one odredjene mnogo ranije, ne znam, ali ovo moze dobro da se iskoristi ako ste brzi i ako bas cekate neku igru da se pojavi i ugrabite je odmah.

Nesto ranije na slicnu foru sam kupio Songs of Conquest a promakao mi novi Stalker koji je bio oko 10 usd.

Ne znam da li ste primetili, ali neke igre po izlasku pre-ordera ili na sam release day, imaju vise nego prihvatljivu cenu u turskoj prodavnici.
Dacu par primera za ono sto sam ispratio u poslednje vreme gde se cena promenila u roku od par sati do nekoliko dana od pojavljivanja:

Tainted Grail - supporter edition bio je oko 3 usd, sad je 54
The Precinct - bio oko 1,5 usd , nakon desetak sati od release-a je 20 usd.
Lunar - remastered collection bio oko 3,7 usd, sad je 37 usd
Mandragora bio oko 3,7 usd sad je 25 usd.

Verovatno ima dosta slicnih primera.
Da li to neko iz Microsofta gresi kod odredjivanja cene, ili su one odredjene mnogo ranije, ne znam, ali ovo moze dobro da se iskoristi ako ste brzi i ako bas cekate neku igru da se pojavi i ugrabite je odmah.

Nesto ranije na slicnu foru sam kupio Songs of Conquest a promakao mi novi Stalker koji je bio oko 10 usd.
Pratim ponekad upcoming releases i jako retko bude to što objašnjavaš

ja sam pazario xbox series s i aktivirao neki kod za game pass console koji mi bleji kući otkako sam pazario xbox kontroler pre sto godina. ta pretplata je baš ono što mi treba, ali sad vidim da više ne može da se kupi, ima samo izbor između core/standard/ultimate?

ja sam pazario xbox series s i aktivirao neki kod za game pass console koji mi bleji kući otkako sam pazario xbox kontroler pre sto godina. ta pretplata je baš ono što mi treba, ali sad vidim da više ne može da se kupi, ima samo izbor između core/standard/ultimate?
Стандард је де факто консоле

apropo kupovine igara, prosle godine sam se prebacio na KR jer mi nije prolazila ni AR ni TR. Pre nekog vremena se vratim na TR jer mi je zbog KR naloga svakih sat vremena iskakao prozor da se manem duzeg igranja. Juce mi stize mejl da su na snizenju nba i taxi sim, odem na microsoft sajt i cene mi pisu za nba korejska valuta a za taxi lire. Zakljucim da mozda nisam mogao kupovati igre, onaj pogresan Store baner, jer sam ih stavljao u wishlist sa drugim regionom. Odstikliram sve igre koje sam imao pod KR nalogom stavljene u wishlist, ponovo ih stavim i sve mi prodju sa lirama, da ne kazem koliko povoljno. Jedino nisam pazario nba ali ako su sve ostale prosle i on bi verovatno.

Znači naše kartice rade sad na Turskom Store ali samo Visa?
Master card pokušavam i neće, ima li neka fora da proradi, tipa platiti na PC na M$ Store? Je**le ih geoblokade...
Visa mi je ranije radila
Ako kupujem dopune u TRY izađe mnogo više

Radi i Visa i MC preko konzole (obe iz Intese). Što se PC-a tiče, već smo pisali, ne pokusavaj sem ako ne želiš privremeno ili trajno blokiranje kupovine.

Kod mene takođe MC Intesa, bez ikakvih problema skida već dugo za GPU, a radi i na konzoli za kupovinu igara, nedavno sam testirao.

Metro 2033 Redux, besplatan. Danas, i donekle sutra.

• Like
Reagovanja: s5p

Kako i gde pratiti ponudu tih promo free igara?
Da osvezavam stranicu svakodnevno, i pratim

Sećam se da sam celu Metro trilogiju uzeo preko Argentine na nekom ultra popustu za nešto malo više od 1€ :ROFLMAO:

Ja sam Metro Saga bundle kupio letos za 25 lira. U to vreme nesto ispod 100 dinara za sve 3 igre.
Juce sam npr pazario Battlefield 4, V, Hardline, 2042 (sem 2042 za koji sam zimus pokupio premium upgrade besplatno, sve je ultimate ili premium edition), NFS Ultimate bundle, NFS Heat Deluxe edition, SW Battlefront Ultimate edition. Da mi trebaju nesto preterano igre i ne bas. Sve je to izaslo oko 750din. Pre par meseci sam od prvog do poslednjeg Assassin's Creed-a uzeo sve za nesto ispod 20 eura. Uglavnom i igram tako igre od prvog naslova do poslednjeg pa mi se i isplati da uzimam tako igre nego da placam GP svaki mesec i nekada ne upalim Xbox celog meseca nijednom, a nekada igram po 10 sati na dan. Imam 100 igara na nalogu i kada saberem koliko je otislo na sve to mislim da je racunica cak i ispod 150 eura. Sto je realno smesno kolike su cene na nekim regionima. Nemam ni potrebe da uzimam GP Ultimate. Kada mi se bas budu igrale neke igre tipa Indiana Jones onda kontam da cu uplatiti mesec dana da predjem igru i ako mi se ne igra nista vise na GP-u ne uplacujem dalje.

Radi i Visa i MC preko konzole (obe iz Intese). Što se PC-a tiče, već smo pisali, ne pokusavaj sem ako ne želiš privremeno ili trajno blokiranje kupovine.
Ne kontam kako vam rade naše kartice?
Danas sam uzeo novu Visa u Intesi i dobijam ovu poruku
Na konzoli pokušavam kupiti igru
Ovu adresu sam izlupetao evo je zadnja kupovina na Turskom store od prošle godine

Prilozi

• 20250526_224504.jpg
    20250526_224504.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 42
  • 20250526_224800.jpg
    20250526_224800.jpg
    191.3 KB · Pregleda: 38
Ovu adresu sam izlupetao evo je zadnja kupovina na Turskom store od prošle godine
Ja sam juče kupio igru normalno, Visa Intesa.
Probaj da se logujes na nalog putem web-a, ako ti ništa ne prolazi obriši sve što imaš od kartica i adresa sa naloga pa pokušaj kroz 2~3 dana preko konzole da dodaš karticu, nađi novu adresu.
Druga stvar koju možeš probati, napravi novu virtualnu karticu preko intesine aplikacije.
Poslednja stvar, napravi nov nalog. Ja sam imao "blokiran" nalog za kupovinu duži period, samo od sebe se rešilo, ista kartica je prolazila za automatsku naplatu na tom nalogu, ali kupovina igara ne, na drugom nalogu kartica je uredno radila.

Ja sam juče kupio igru normalno, Visa Intesa.
Probaj da se logujes na nalog putem web-a, ako ti ništa ne prolazi obriši sve što imaš od kartica i adresa sa naloga pa pokušaj kroz 2~3 dana preko konzole da dodaš karticu, nađi novu adresu.
Druga stvar koju možeš probati, napravi novu virtualnu karticu preko intesine aplikacije.
Poslednja stvar, napravi nov nalog. Ja sam imao "blokiran" nalog za kupovinu duži period, samo od sebe se rešilo, ista kartica je prolazila za automatsku naplatu na tom nalogu, ali kupovina igara ne, na drugom nalogu kartica je uredno radila.
Zar nije rizično da se logujem preko browsera sa upaljenim VPN na Tursku?
Skoro sam uzimao nesto na US store radila ova Visa iz Intese.
Ne pravi mi se novi nalog zbog jedne igre na popustu plus konzole tj nalog delimo Ja i kum.
Verovatno ću uzeti igru na US store ako radi, pa obrisati kartice pa probati kroz par dana.

Zar nije rizično da se logujem preko browsera sa upaljenim VPN na Tursku?
Skoro sam uzimao nesto na US store radila ova Visa iz Intese.
Ne pravi mi se novi nalog zbog jedne igre na popustu plus konzole tj nalog delimo Ja i kum.
Verovatno ću uzeti igru na US store ako radi, pa obrisati kartice pa probati kroz par dana.
Nije rizik, ali svakako nemoj.
Možda se nisam lepo izrazio, preko web-a se loguj samo da bi obrisao sve kartice i adrese.

procitaj moj zadnji post

Aj probajte prvo ako imate mobilni internet pa podelite net na konzoli dok kupujete posle se vratite na wifi kad bude trebalo da skidate

Neće mi preko Nera sa telefona, probao sam bez VPN i sa VPN na TR.
Nemam pojma šta je problem uvek ista poruka

Prilozi

• 20250528_015634.jpg
    20250528_015634.jpg
    173.4 KB · Pregleda: 23
Neće mi preko Nera sa telefona, probao sam bez VPN i sa VPN na TR.
Nemam pojma šta je problem uvek ista poruka
Aman čoveče NE KORISTI VPN za kupovinu igara preko Xbox store-a. I da ti nije bio flegovan nalog, sada sigurno jeste.

VPN se isključivo koristi za aktiviranje KODOVA preko store-a na kompu ili telefonu tj preko bowser-a... Ne za direktnu kupovinu igara.

Isti kkk nije htelo ni bez VPN 50x probao, nije htelo ni sa VPN.
Nek se nose oni i geoblokade, ima da prodam obe konzole tačno i batalim I ovo malo gaming ili PC i sve za džabe.

Nije niko duzan da ti da igre za male pare i po ceni nizoj nego na ostalim regionima. Svi smo mi bili blokirani na par meseci prosle godine i cinilo se kao da necemo vise moci da uzimamo igre preko Turskog regiona pa smo to prihvatili i ide zivot dalje.

Evo šta stiže na Game Pass:

• 05. 06. – Baldur’s Gate 1 & 2 Enhanced Editions (Xbox, Cloud)
  • 10. 06. – Warhammer 40,000: Space Marine – Master Crafted Edition (PC, Xbox, Cloud)
  • 11. 06. – Barbie Project Friendship (PC, Xbox, Cloud)
  • 11. 06. – Kingdom: Two Crowns (PC)
  • 12. 06. – EA Sports FC 25 (PC, Xbox, Cloud)
  • 13. 06. – The Alters (PC, Xbox, Cloud)
  • 17. 06. – FBC: Firebreak (PC, Xbox, Cloud)
  • 17. 06. – Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PC, Xbox)
  • 17. 06. – Lost in Random: The Eternal Die (PC, Xbox, Cloud)

Nazad
Vrh Dno