Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da li rade ovi cd keys za Argentinu koji se kupuju ne eneba i drugim sajtovima?

Onda to ispada trenutno najpovoljniji način za kupovinu igrica? Deluje mi da du povoljnije nego direktno preko Turske.

Pozdrav, da li je neko upoznat sa “Microsoft Rewards” sistemom, da li je moguce unovciti poene iz Srbije i kako to sve funkcionise..
Hvala..

Na Xboxu mislim da ne može. Koliko vidim sakuplje te poene ali ne dozvoljava da udjem u tu aplikaciju. Iz windowsa može ali nisu isti poeni kao na xboxu i nagrade su neki vačeri za domaće svari.

Ja se izvinjavam ako je vec bilo, ali posto više nemam drugog izbora osim da probam da promenim banku, jer moja OTP MasterCard kartica ne prolazi ni na Turskoj regiji, zanima me kako ide kupovina kodovima sa sajtova tipa Eneba i slicno i koja je regija najbolja? Odlucio sam da za sad placam Gamepass preko preko mesecne pretplate na americkom nalogu, posto mi tu jedino prolazi kartica. Hvala unapred!

Za game pass najbolje je preko Turske, Turgame je jedan od povoljnijih za kupovinu kodova.

Ja se izvinjavam ako je vec bilo, ali posto više nemam drugog izbora osim da probam da promenim banku, jer moja OTP MasterCard kartica ne prolazi ni na Turskoj regiji, zanima me kako ide kupovina kodovima sa sajtova tipa Eneba i slicno i koja je regija najbolja? Odlucio sam da za sad placam Gamepass preko preko mesecne pretplate na americkom nalogu, posto mi tu jedino prolazi kartica. Hvala unapred!
Imaš kodove za mesečni GPU po par €, dosta povoljnije nego 18$ preko US.

Ako ideš preko PC-a onda mora VPN, na konzoli ne mora. Trebao bi da promenis i region naloga pre aktivacije koda.

P.S. imaš privatnu poruku od mene

Jel se desilo nekom (kad kupuje sa konzole), da kad ubaci igru ili igre u cart i kod dela za placanje, gde imamo BUY dugme, da jednostavno ne reaguje? Da nece uopste da kupi, tj da procesuira ono sto je u cartu. A pojedinacne igre, na BUY NOW, kupovina prodje bez problema... I primetio sam da je pre toga bio neki update MS store-a u sistemu, skinuo nesto, odradio update i od tad brljavi cart...

Jel se desilo nekom (kad kupuje sa konzole), da kad ubaci igru ili igre u cart i kod dela za placanje, gde imamo BUY dugme, da jednostavno ne reaguje? Da nece uopste da kupi, tj da procesuira ono sto je u cartu. A pojedinacne igre, na BUY NOW, kupovina prodje bez problema... I primetio sam da je pre toga bio neki update MS store-a u sistemu, skinuo nesto, odradio update i od tad brljavi cart...
Meni se dešavalo, restartuj konzolu pa uđi u kart ponovo i radiće.

Ako ne prolazi kod sa Turgame-a preko konzole (region na Turkyie), onda pretpostavljam da treba probati preko kompa uz VPN? :unsure:
Može i preko kompa postaviš VPN na Tursku i ideš na https://account.microsoft.com/?ref=MeControl i tu u tvom profilu promeniš region na Tursku ukoliko već nisi ranije.
Zatim ideš na link https://account.microsoft.com/billing/redeem i tu ubaciš kod. Ukoliko neće da prodje možeš da probaš da promeniš region XBOX live servisa preko linka
https://live.xbox.com/AccountMigration Ako ni tad ne prodje sačekaj 24 sata i probaj ponovo preko konzole bez VPN-a i preko PC-a sa VPN-om ili preko mobilnog.

Sudeći po leakovima od proverenih novinara, izgleda da stvarno dolazi kraj Xboxu, Microsoft sprema totalni zaokret i planira da se fokusira na multiplatform, tako da se očekuje da većina igara u skorije vreme izađe i na PlayStation-u.

Sudeći po leakovima od proverenih novinara, izgleda da stvarno dolazi kraj Xboxu, Microsoft sprema totalni zaokret i planira da se fokusira na multiplatform, tako da se očekuje da većina igara u skorije vreme izađe i na PlayStation-u.

Ne vidim nikakav problem sa ovim, štaviše jedino ovaj potez i ima smisla. Sony ekipi se tresu gaće zbog Act-Blizzard akvicizije i vrlo dobro znaju da je njihov AAA single-player model neodrživ. Ne mogu da pariraju ni Game Passu, što je jedan i od razloga zašto svoje igre portuju na PC — normalna biznis odluka. Vrlo brzo će proći vreme ekskluziva, već se nazire kraj.

Sve će biti digital only, sve će igre biti svuda (eventualno nakon 3-6 mesec "ekskluzivnosti"), i svi će se takmičiti sa subskripcijama i sličnim glupostima. Kad Spider-Man 2 košta preko 300 miliona u developmentu, sve je jasno. Iste su arhitekture konzole, na kraju krajeva, i svakako će za 10ak-15 godina proći vreme kupovine konzola, sve će se strimovati sa nekog servera, hteli mi to ili ne. PCMR biće jedino old school utočište. Mobilni gejming zaradi svake godine koliko PC i konzole zajedno, tako da sve ide u tom smeru.

Iskreno, streaming verovatno nece ni tad zaziveti kao sto nije ni do sad i svi smo videli spektakularan fijasko Stadie jer cak i uz solidn PQ, smanjene latencije, onaj najveci problem je taj sto krajnji korisnik mora da obezbedjuje i tezi idealnom scenariju mreze/infrastrukture i u sustini prihvata kompromise da bi bio zadovoljan streamom/igrom.

Ali na stranu to, posto nije tema, Xbox going 3rd party glasine koje vec kruze nedeljama verovatno ce uskoro biti i zvanicno objavljene i sem toga sto ce izgleda i potencijalno njihove glavne fransize idu na druge prodavnice i konzole, sve ove promene se poprilicno brzo desavaju i dosta toga je bas kontrast onom leaku koji je navodno greskom objavljen. Od potencijalnog prolongirane smene konzolne generacije i novog Xboxa, do ubrzanog razvoja nove konzole (2026/2026), do sad potencijalne ideje da cak konzola nije ni neophodna.

Slicna stvar se dogadja i na PS strani, od silnih ulaganja u GaaS modele igara i opterecivanja glavnih studija dugogodisnjem razvojem na njima pa sve do gasenja nekih projekata (TLOU Factions), sve to ostavlja veliki trag na sam kvalitet igara a i samih studija i brendova i jednostavno bas se oseca nedostatak kreativnosti i ideja i neceg grandioznog kakve su nekad eksluzive bile.

Ja se nadam da će konzole postojati u formatu kao sada, bar još jedno par generacija. Bez obzira što tech napreduje nekako je super feel kad gledaš malo i tu konzolu/PC. Zašto bi se menjao model koji radi?

Zato sto kompanije gledaju kako da sto manje ulazu u hradver i njegovu proizvodnju a da zarade sto vise. Zato je neminovno da ce konzole da nestanu i da se pojave streming servisi preko kojeg ce se sve igrati.

To sta se dogodilo sa Stadiom je samo jedan neuspeh u nizu i niko ne garantuje da ce sledeci pokusaj biti uspesan ali isto tako kada pogledate virtulnu realnost, isto je bilo pre 20 i vise godina su se pojavljivale razne fore za VR ali nijedna nije tada zazivela ali danas to uspesno funkcionise... tako da je pitanje kada ce streming servis da bude na nivou same konzole.

Zato sto kompanije gledaju kako da sto manje ulazu u hradver
Da, Apple baš gleda da što manje ulaže u hardver i prestane da pravi telefone,tablete…Majkrosoft se jednostavno za sve ove godine pokazao kao totalno nesposoban da uspešno proda masama što bi rekli consumer product. Nije to samo Xbox u pitanju, već i pre njega Windows phone, Zune, Surface itd. itd. Sve je to bio/jeste dobar hardver ali šta vredi.

Ja ne znam zašto se digla ovolika frka sa Xbox-om :unsure:
Sve i da igre budu dolazile na PS ljudi će i dalje kupovati Xbox. Prvo, konzola je drastično jeftinija od PC-a i traje dugo. Drugo, imamo GP tako da sve first party naslove igramo po pretplati koja mesečno i nije toliko skupa.
Mislim da će "fizička" izdanja igre već sledeće generacije biti out, tj taj format više neće postojati.

Jel moze da se plati na turgame preko paypala?Ne izbacuje mi tu opciju,imam neki kes na paypal balansu pa bih da ga potrosim.

Nazad
Vrh Dno