Ne znam sta je poenta toga. Nema je. Nikakva korist osim sto imas prednost nad ostalima.
Sam si postavio pitanje i odgovorio na njega u istoj recenici...
Salu na stranu, kod single player igara, prednosti nema, igras s onim s cim ti odgovara da igras i ne utices ni na koga. Igre su tu da uzivas, ne da se poredis i non stop takmicis s nekim.
Izbor se ostavlja igracu da sam bira input uredjaj. Dal ce to da bude gamepad, dal mis/tast kombo, nebitno.
Ako mislis na takmicarski FPS. Crosslay je itekako zreo i tu napredni aim assist koji 70% i vise ciljanja radi umesto igraca, tako da ni tu neke realne prednosti nema kod MK, sem sto MK igraci moraju da koriste svoj skill i za kretanje i ciljanje u potpunosti, dok gamepad igraci imaju aim assist koji puno tora radi za/umesto njih, i uz dobro kretanje mogu odlicno da igraju.
Imas sad bas streamova gamepad igraca koji idu i demoliraju sve pred sobom u MW3 i njima je nebitno ko sta koristi jer dobro igraju, i to igraju sa ukljuceni crossplayom, igraju sa svima i nista im ne fali.
Na svakoj konzoli/platformi izbor oko input uredjaja treba da se ostavi igracu na izbor, a sad dal ce developer da ne bude ogranicen i da ubaci podrsku sa nesto vise od gamepad, to je na njima, ali samim tim dosta ogranicavaju udobnost i pristupacnost svoje igre/proizvoda. Pa zamisli sad argument, da neko kaze, na PC-u ne bi trebalo da se koristi nista drugo sem misa i tastature. Skroz besmisleno. Igraj na cemu god hoces, kako god ti odgovara, kako god ti je udobno i da ti bude lepo i zabavno dok igras igru.
Ulazimo u 2024 godinu, konzole na pola svog veka, igara ima na pregrst i jos ljudima smeta kad neko hoce da koristi nesto drugom sem gamepada na konzoli koji ima tako ogranicen izbor kontrola, sporije kretanje, a o kontroli kamere i ciljanju da ne pricamo...