Šta je novo?

Xbox Series X / S

Mislio je verovatno da mu je kartica sa kojom placa povezana na dinarski racun. Prilikom placanja se vrsi konverzije, iz valute na kojoj je podesen region kozole na evre ili dolare, pa zatim u dinare. Ne vidim koju bi prednost imali da ima Srbije u listi. Jedino sto ne bi morala da se vrsi konverzije iz jedne valute u drugu. Ali bi zato cene igara i game pass, bio na evropskom ili amerckom nivou. Verovatno ne bi vise dozvoljavao da se menja region na Tursku ili Argentinu, sto bi bilo katastrofalno lose za nas.

Uporedite samo cenu Srpskog PC game passa od 800 din. sa Turskim GPU od 800 din. I sad probajte da zamislite koliko bi kostao Srpski GPU? :D

Dovoljno je pogledati cene igra na Store-u preko kompa i skapirati. Starfield na Windows Store-u je 9049 RSD, skuplji nego u US, regular verzija 😁

Neko povezivao mis i tastaturu? Koliko sam shvatio, mogu da se povezuju bezicno, ali samo ako imaju usb adapter (usb donge), ali ne moze ako su bluetooth. I ako moze neka preporuka za mis i tastaturu u kompletu.

Neko povezivao mis i tastaturu? Koliko sam shvatio, mogu da se povezuju bezicno, ali samo ako imaju usb adapter (usb donge), ali ne moze ako su bluetooth. I ako moze neka preporuka za mis i tastaturu u kompletu.
Jesam ja na SS ali retko sa kojom igrom je radilo. Negde je npr radio samo miš a tastatura jok

Ja probao da povezem MX Master 3 i Mx Keys sa Xbox SS ali bezuspesno. Ubacio sam i dongle ali nije uopste prepoznao, probao u vise igara. Na kraju sam odustao i skontao da izgleda rade samo zicane tastature i misevi koliko sam video po YT.

Ja probao da povezem MX Master 3 i Mx Keys sa Xbox SS ali bezuspesno. Ubacio sam i dongle ali nije uopste prepoznao, probao u vise igara. Na kraju sam odustao i skontao da izgleda rade samo zicane tastature i misevi koliko sam video po YT.
Meni je jedino u arku radilo mada se i tu miš ponašao malo čudno

Ustede mi vreme. Bas sam hteo ovaj kombo da probam.

1TB je premalo prostora... to mi je prvi utisak o konzoli

Da, 1TB je premalo a M$ je napravio veliku gresku jer ako hoces da dodas ssd, moras da kupis specijalnu verziju koja je preskupa. Gledam sada, 1TB kosta najmanje 150€. Bice sigurno na akciji oko BF ali ne dam ni cent vise od 100€ za prosirenje.

Da, uvek moze da se stavi eksterni disk i da se kopira ali meni je to bas smaranje.

Kada samo pomislim da sam KC3000 i hladnjak za PS5 platio nekih 55€ na Prime Day...

Ustede mi vreme. Bas sam hteo ovaj kombo da probam.

1TB je premalo prostora... to mi je prvi utisak o konzoli
Xbox Series S ima 512gb prostora, ima i crna verzija sa 1tb koja je skuplja za nekih 40-50e od ove sa 512gb, iskreno je 512gb malo za danasnju velicinu igrica, mada opet ako se igraju 2-3 igrice onda je i okej, kad se predje neka igrica ide brisanje pa instaliranje nove, ali generalno SS za taj novac dobijeno ulozeno odlican.

Blah probao sam sve zive kartice (2 inostrane i 2 domace, Vise i MC) sa Arg i TR adresama i uvek dobijem poruku da metoda placanja nije ista kao i Store. Neki savet?

Blah probao sam sve zive kartice (2 inostrane i 2 domace, Vise i MC) sa Arg i TR adresama i uvek dobijem poruku da metoda placanja nije ista kao i Store. Neki savet?
Blah, koliko dugo ne pročitah ovo 😁
Elem, strane kartice će prolaziti samo za državu u kojoj su izdate.
Iz koje domaće banke si probao kartice?
Sačekaj dan dva pa probaj opet. Meni se desi da mi odbije karticu ali kad idem opet na confirm prođe. Skoro nije htela da mi prođe Visa Intesa (napravio virtualnu prošla), MC Mobi i ženin MC NLB a Intesa MC iz prve. Dan dva posle sve radi (ženinu jedino nisam testirao).
Probaj drugu adresu npr. Proveri da li je potreban update Store-a (ume i to da bude ponekad).

Probaj da nadjes neku pravu adresu sa google mapa i dodaj je prilikom dodavanje kartice. Takodje da se proba sa se promeni adresa na samom Microsoft nalogu ukoliko je moguce, sa ili bez vpn-a i da se ta adresa poklapa sa adresom kada se dodaje kartica.

po deseti put, meni radi najjeftiniji miš i tastatura bežična iz lidla. i radi odlično u igrama koje su podržane, COD recimo

po deseti put, meni radi najjeftiniji miš i tastatura bežična iz lidla. i radi odlično u igrama koje su podržane, COD recimo
Jesi radio neka dodatna podesavanja ili si samo ubacio dongle i automatski se povezao i mogao si odmah da igras u igri? Jesi probao mozda sa The Finals, PUBG ili Fortnite?

Ja imam Logitech MK540 Advanced Wireless povezan na Xbox Series X preko njegovog dongle-a i radi bez dodatnih podesavanja.
Malo je igara koje imaju podrsku za misa i tastaturu, tako da retko koristim. Znam da je radilo u Atomic Heart i Fortnite.
Mana je sto nema podesavanja osetljivosti misa, bar ja nisam nasao da ima negde. Po meni mis i tastatura su nezameljivi za pucacine i za strategije.
Koliko god da se navikavam na kontroler, to nije to.

Jesi radio neka dodatna podesavanja ili si samo ubacio dongle i automatski se povezao i mogao si odmah da igras u igri? Jesi probao mozda sa The Finals, PUBG ili Fortnite?
samo ubacio i sve proradilo
Fortnite radi, ovo drugo ne igram pa ne znam

Ne znam kojem genijalcu je palo napamet da omoguci mis i tastaturu u igrama na konzoli.

Ne znam sta je poenta toga. Nema je. Nikakva korist osim sto imas prednost nad ostalima.

Ne znam sta je poenta toga. Nema je. Nikakva korist osim sto imas prednost nad ostalima.
Sam si postavio pitanje i odgovorio na njega u istoj recenici...

Salu na stranu, kod single player igara, prednosti nema, igras s onim s cim ti odgovara da igras i ne utices ni na koga. Igre su tu da uzivas, ne da se poredis i non stop takmicis s nekim.
Izbor se ostavlja igracu da sam bira input uredjaj. Dal ce to da bude gamepad, dal mis/tast kombo, nebitno.

Ako mislis na takmicarski FPS. Crosslay je itekako zreo i tu napredni aim assist koji 70% i vise ciljanja radi umesto igraca, tako da ni tu neke realne prednosti nema kod MK, sem sto MK igraci moraju da koriste svoj skill i za kretanje i ciljanje u potpunosti, dok gamepad igraci imaju aim assist koji puno tora radi za/umesto njih, i uz dobro kretanje mogu odlicno da igraju.
Imas sad bas streamova gamepad igraca koji idu i demoliraju sve pred sobom u MW3 i njima je nebitno ko sta koristi jer dobro igraju, i to igraju sa ukljuceni crossplayom, igraju sa svima i nista im ne fali.

Na svakoj konzoli/platformi izbor oko input uredjaja treba da se ostavi igracu na izbor, a sad dal ce developer da ne bude ogranicen i da ubaci podrsku sa nesto vise od gamepad, to je na njima, ali samim tim dosta ogranicavaju udobnost i pristupacnost svoje igre/proizvoda. Pa zamisli sad argument, da neko kaze, na PC-u ne bi trebalo da se koristi nista drugo sem misa i tastature. Skroz besmisleno. Igraj na cemu god hoces, kako god ti odgovara, kako god ti je udobno i da ti bude lepo i zabavno dok igras igru.

Ulazimo u 2024 godinu, konzole na pola svog veka, igara ima na pregrst i jos ljudima smeta kad neko hoce da koristi nesto drugom sem gamepada na konzoli koji ima tako ogranicen izbor kontrola, sporije kretanje, a o kontroli kamere i ciljanju da ne pricamo...

Tebi je to normalno? Jesi igrao nekad sa dzoj protiv misa? Jel znas koliko je glupo? Kakva bre 2024.

Ako ljudi ne mogu da nauce da igraju na kontroleru nek ne kupuju konzole.

Zato nama unistavaju uzivanje. Jer to nije izbor nego u startu imas prednost.

Ja kad udjem u BF tacni znam ko sa cime igra. Usrali su sve zbog kukumacenja ljudi koji nece da se potrude.

Apsolutno normalno. Izbor je i vise nego normalan i uvek treba da postoji.

Iskljuci crossplay i igraj sa gamepad igracima i onda nece MK igraci da te muce, moci ces da igras s ostalima kako treba i kako ti zelis.

EDIT: Evo sad vidim (ako mislis na BF 2042), on ne podrzava MK kombo na Xboxu:

Poslednja izmena:
Strašno šta čovek priča pored crossplay opcija a i same opcije da i on ubaci MK... Ti prodaj konzolu ako ne možeš da se uvežbaš sa dzojstikom da budeš u rangu sa MK jer kao što reče kolega mnogo njih sa dzojstikom kida ove sa MK, tako da je do tebe.

Sta ja pricam? Ne nego kupi konzolu da bi igrao sa misem.

Nije poenta da li ja znam ili ne. Moze da ih kida koliko hoce, u nekim situacijama nema sansu.

A igram samo online FPS znam o cemu pricam. Konzolu i dzoj bez prestanka od 2012 god.

A u nekim igrama je bio problem jer ne mozes ugasiti cross.

Al ok prodacu konzolu.

Dragi moj druze, opet masis poentu. Konzolu kupis da bi igrao neku igru. Cime ces da igras igru, to je vec druga prica. Konzola je uredjaj koji pokrece igru.
Input device je drugi uredjaj koji kontrolise desavanja u igri. Dal je to gamepad ili MK, ili krompiri povezani preko zice, sve je to nesto drugo. Bitno je da je zabavno i da ima poentu...

Sta ces sa igrama koje ne mogu da ugase cross? Ili opciju da igras protiv MK?

Ja o tome pricam. FPS pre svega. Za ostalo je nebitno da li ce neko igrati Football Manager ili bilo sta drugo na MK.

U FPS nije posteno i to je varanje u neku ruku. Ogromna prednost u startu.

Poslednja izmena:
@nikolapfc89 cek ne razumem u cemu je tvoj problem? Problem sto mislis da su mis i tastatura bolji od dzojstika, ako tako mislis onda nije problem to sto oni igraju na tastaturi i misu nego sto ti ne umes dovoljno dobro da igras na dzojstiku. Video sam xx ljudi koji kidaju na dzojstiku dok sam igrao warzone i dosta njih je na pc-u igralo sa dzojstikom jer su imali znacajnu prednost autoaim opcije i drugih pomoci. Ali isto tako ima dosta njih koji igraju na dzojstiku i neuporedivo su bolji od M+K opcije.

Poradi ti na svojim skilovima pa neces tako pisati za par meseci, za vrhunsko igranje na dzojstiku fps igara treba poprilican broj sati provedenih u takvim igrama.

A sta ti pricas, kukas kako je M+K prednost a kada dobijes agumentovane odgovore onda nije to o cemu pricam. Pa koja je onda poenta pisanja?

Vrh Dno