Šta je novo?

Xbox Series X / S

Sad ce ti reci ovi da uzimas godisnju pretplatu ja iskreno uzimam mesecnu. Tj napravim novi dumb nalog na konzoli i dobijem ponudu za 46 pezosa odnosno 25 dinara poslednji put mi skinulo. Iskljucis opciju da ti skida sl.mesec i teras tako mesec dana. Posle napravis novi nalog i kacis se na njega...doduse ja to radim jednom u 3-4 meseca jer imam ogoooomnu biblioteku igara pa mi i ne treba GP ali znam likove koje ovo rade godinama!!!
Nije velika muka samo sto moras svaki put kad upalis konzolu da udjes na taj dumb profil i vratis se na svoj. 10ak sekundi ti treba za to max. A godisnji GP preko turske te izadje oko 35e a ovamo po sadasnjoj ceni oko 300 dindzi. Sam preracunaj da li ti se isplati ovo cimanje ili pak da li ces otplatiti igranje na "legalan" nacin kupovine GP-a?
Kupio sam GPU na dumb Argentinskom nalogu, dodao svoj nalog kao family. Prebacio region, pustio dumb nalog, vratio na svoj. Radi hahah, ovo je bruka 39 pesosa 😄 Visa Prepaid Nbl kartica. Hvala vam puno ljudi na pomoći

@Ferrumenti
Dobro ti nama došao u klub :cool: uživaj u konzoli. Pred nama su godine uzbudljivog next gen gejminga koji će svi su izgledi biti prilično jeftin.

Pošto hoću da reinstaliram Witchera na Series S ali da nastavim igru, gde da sačuvam sejvove? Primetio sam da su se prošli put sačuvali sami ali za svaki slučaj...

Mozes na flesku da prebacas "za svaki slucaj" ali nema potrebe tu je cloud sync a i na tvojoj konozli se takodje cuva Save...

Ma sve je na cloud. Svaki put kad udjes posle nekog vremena skine ti sa clouda.

Ili neki eksterni HDD i tamo prebacis igru. Stare igre (tj sve one koje nisu X/S optimized) mozes svakako da pokrenes sa eksternog. To ja radim tako da imam 30ak igara na S. Od novijih su mi na internom 3 pa sam resio muku malog hdd. A i mnogo brze prebacim igru sa eksternog na internu nego opet da je skidam kad mi se igra.

Isplati li se uzimati Dying light 2 za series s po ovoj Visa ARG kombinaciji? Mislim da li je u 60fps i vredi li ovako čemu?

Ja. Fizicka Visa sa iRacuna otvorenog jos prosle (tj. preprosle) godine, prolazi i na Arg i na Tur storu.

+1 za Series X ako novac nije problem.

Otvorio iRačun. Kako odmah daju digitalnu Visa debitnu karticu (fizička stiže za nedelju dana i to je skroz druga kartica, drugi broj kartice, svaka je za sebe), probao sam sa njom i prolazi.

Reinstalirao sam Witchera na Series S i igra radi bolje, međutim to nije bio razlog već neko neprijatno trzuckanje u Novigradu koje je takvo da se možda tokom jedne igračke sesije uopšte i ne pojavi a možda i pojavi. Igra bukvalno zamrzne na jednu sekundu i nastavi. Jako čudno...

A Plague Tale: Requiem, kapa dole za grafiku na SS. Pise da je igra 900p upscale na 1080p ali izgleda maestralno.

Cao svima,

Je l moze neko da mi pomogne i pokaze kako na xbox series S da kupujem igrice?

Citao sam prethodne komentare i vidim da je neko pisao i pomenjao VPN pa da se prebacis u Argentinu, koriscenje kompa i konzole itd.

Meni su ti koraci malo nejasni pa ako neko moze samo malo bolje i detaljnije da mi objasni.

Hvala

Cao svima,

Je l moze neko da mi pomogne i pokaze kako na xbox series S da kupujem igrice?

Citao sam prethodne komentare i vidim da je neko pisao i pomenjao VPN pa da se prebacis u Argentinu, koriscenje kompa i konzole itd.

Meni su ti koraci malo nejasni pa ako neko moze samo malo bolje i detaljnije da mi objasni.

Hvala
Marko pozdrav,
Kao neko ko je nedavno ušao u svet igranja na Xbox konzoli i mislio da su u pitanju kompleksne operacije da se sve to što si ti pomenuo namesti, prvo hoću da te razuverim - to uopšte nije tako. Sve je zapravo vrlo jednostavno.

Važno: Ne koristiš VPN! Ne koristiš računar! Sve radiš sa konzole!

Ono što ti treba jeste kartica Visa ili Mastercard (poželjno je obe, a mislim da može i neka druga) a dobijaš ih u nekoj od banaka. Proveri najbliže.

Onda ćeš napraviti dva naloga (Postaviš prvi na Tursku drugi na Argentinu - tako sam uradio ja) mada možeš da napraviš i USA nalog ako želiš da ti bude primarni nalog ali po mom mišljenju nema potrebe. Meni je primarni nalog na Tursku.

Ako želiš Game Pass mesečno najbolje je da ga kupiš preko Turske. Košta nešto malo preko 2€. To je po mom mišljenju obavezno!
Na konzoli u podešavanjima kad napraviš Turski nalog postaviš region na Tursku i restartuješ je.
Kad kupuješ Game Pass pitaće da li želiš mesečnu supskripciju i ako želiš postaviš tako. Tamo ćeš prilikom kupovine Game Passa dati podatke grada, ulice i poštanskog broja (to nađeš na netu, najbolje je iz Istanbula). Kasnije ti to ostaje tako da ne moraš da tražiš ponovo.

Zatim napraviš nalog na Argentinu i kada hoćeš da kupiš igru u podešavanjima postaviš region na tu zemlju i restartuješ konzolu da se promeni store.

"Giftovanja" igara dakle više nema pa se određena igra kupuje direktno. Takođe moraš naći podatke na netu koji su vezani za adresu (Buenos Aires, neka ulica i broj).
Kada obaviš kupovinu možeš da vratiš region na Tursku (mislim i da ne moraš) a svakako nije bitno sa kog naloga pristupaš igrama jer one su sve na istoj konzoli.

Možda je tekst malo duži ali ponavljam da je sve jako jednostavno. Neko od kolega neka me ispravi ako grešim, mada meni je sve još sveže u sećanju i mislim da ide ovako.

Da li vam se sa Argentinskim nalogom desava da cene budu sa znakom $? Gledam neku igru i pise $284.00 sto je ok u pezosima, ali mi se ne da da kliknem :D.

Da li vam se sa Argentinskim nalogom desava da cene budu sa znakom $? Gledam neku igru i pise $284.00 sto je ok u pezosima, ali mi se ne da da kliknem :D.
To nije dolar 😉

The peso (established as the peso convertible) is the currency of Argentina, identified by the symbol $ preceding the amount in the same way as many countries using peso or dollar currencies.

Ali 13,4 dinara prvih mesec dana Argentina GPU-a 🤣🤣🤣
Veri najs!

Jel’ i dalje na snazi Visa popust kod Argentinaca? :) Bliži se vreme za Hogwarts Legacy pre order, čekam tih 10 dana pre launch-a da se ne zeznem sa kursom…

Jel’ i dalje na snazi Visa popust kod Argentinaca? :) Bliži se vreme za Hogwarts Legacy pre order, čekam tih 10 dana pre launch-a da se ne zeznem sa kursom…
Naravno. Čak je i bolje sada 1 ARS = 0.342168 RSD

Čisto radi poređenja, baš me zanimalo kolika je pre order cena kod nas, pa sam proverio 😬
1674161564506.png

i ja sam bacio preorder za hogwarts legacy deluxe pre neku nedelju, samo se nadam da nece biti zakljucan na spanski 😬

Standardna za X/S
Opet je džabe. Za PS5 (US) je 65 evra. Xbox je stvarno isplativ.

i ja sam bacio preorder za hogwarts legacy deluxe pre neku nedelju, samo se nadam da nece biti zakljucan na spanski 😬
https://www.xbox.com/es-ar/games/store/version-de-hogwarts-legacy-para-xbox-series-x-s/9pcqd194j7l8 Izlistani su svi jezici, dostupan je engleski za sve, audio, interfejs, titlovi. Baš sam gledala to za sve igre koje me zanimaju i nijedna nije zaključana. Izgleda da toga nema Xbox-u, možda i grešim, ali nisam još naletela na neku zaključanu.

Cene su stvarno smešne, zbog ovoga razmatram da uzmem Xbox uskoro, a i zbog Starfield-a. Velike su razlike u ceni igara u odnosu na PS5.
Šta se čeka? ;)
Što reče kolega @Markic jeftinije su igre nego časa jogurta. :ROFLMAO: Nedavno sam uzeo celu Metro trilogiju u najboljem izdanju za 90 centi, da bi mi kolege rekle da sam mogao za i 50, baš mi bi žao kako se rasipam lovom. Ovde bukvalno važi ona "ne znaš da ceniš dinar". :p
Hoćeš X ili S model? Ako imaš 4K TV vala sa ispruži za X vredeće "svakog dinara" kad budeš kupovala igre. Game Pass ti je 2€ mesečno.
Ako uzmemo u obzir da je neka igra 60€ po komadu a sada će biti i 80€, ja ne znam jesu li ljudi svesni šta mogu za taj novac da kupe na Xboxu. To mi baš nije jasno... :rolleyes:

Poslednja izmena:
Najveći problem sa ovim cenama je što čovek u jednom trenutku ne zna šta više da kupi. Pogotovo mi što duže imamo Xbox. Tačno gledam xbdeals sajt i dva dana smišljam šta da uzmem, pošto i nije ostalo baš mnogo igara koje nisam uzeo 😂

Bitno je da ljudi imaju na umu da ovo neće doveka trajati i da treba uskočiti na voz dok je još tu i osigurati zalihe jeftinih igara na vreme.

Šta se čeka? ;)
Što reče kolega @Markic jeftinije su igre nego časa jogurta. :ROFLMAO: Nedavno sam uzeo celu Metro trilogiju u najboljem izdanju za 90 centi, da bi mi kolege rekle da sam mogao za i 50, baš mi bi žao kako se rasipam lovom. Ovde bukvalno važi ona "ne znaš da ceniš dinar". :p
Hoćeš X ili S model? Ako imaš 4K TV vala sa ispruži za X vredeće "svakog dinara" kad budeš kupovala igre. Game Pass ti je 2€ mesečno.
Ako uzmemo u obzir da je neka igra 60€ po komadu a sada će biti i 80€, ja ne znam jesu li ljudi svesni šta mogu za taj novac da kupe na Xboxu. To mi baš nije jasno... :rolleyes:
Čekam da malo uštedim, imala sam neke veće troškove oko Nove godine. Ali tamo za mesec, dva ću verovatno uzeti, taman da u međuvremenu pređem Hogwarts Legacy. 😄 Sad kad pomislim koliko sam plaćala neke igre za PS5, duša me zaboli. Jedino što nemam Visa karticu, koja koliko vidim ima najpovoljniji kurs, ali grebaću se o sestrinu. 😂 Inače, u planu je Series X jer imam 4K TV.

Vrh Dno