Šta je novo?

Xbox Series X / S

tek u koraku br. 2, kad se potvrdjuje porudzbina, unosi se kod.
Za vise, pogledaj temu ananas na forumu.

Jeste, videh to, čisto bih da čujem još neka mišljenja, možda čovek igra neki sport i nije mu toliko bitan kvalitet
Pa igrao sam dosta igrica sa GP-a, ne znam šta te konkretno zanima? Ima nekih igara koje rade nativno u 4K i izgledaju super.
Za pravi doživljaj u 4K ipak treba SX. Medjutim za ovaj novac i casual gaming SS je pun pogodak.

Pa igrao sam dosta igrica sa GP-a, ne znam šta te konkretno zanima? Ima nekih igara koje rade nativno u 4K i izgledaju super.
Za pravi doživljaj u 4K ipak treba SX. Medjutim za ovaj novac i casual gaming SS je pun pogodak.
Najviše me interesuje rdr2 i witcher 3 npr

RDR2 neće izgledati bog zna kako, pošto nema Nextgen verziju, tako da se na Series S konzoli pokreće verzija za Xbox One S, mada opet, igra je meni izgledala vrhunski u vreme kad sam je igrao na One S, tako da daleko od toga da će biti užas, samo eto neće biti toliko dobra kao igre sa nextgen poboljšanjima. Jer se vrti na 900p@30fps.

Prilozi

• ff41927b-5d78-4acd-9de0-a482dcb17236.png
    ff41927b-5d78-4acd-9de0-a482dcb17236.png
    3.2 MB · Pregleda: 125
  • c8dee10e-536a-4b41-8065-f12b918046e0.png
    c8dee10e-536a-4b41-8065-f12b918046e0.png
    2.4 MB · Pregleda: 60
  • d57a59f7-93cf-4668-8fd7-f870c158b270.png
    d57a59f7-93cf-4668-8fd7-f870c158b270.png
    2.7 MB · Pregleda: 50
  • d4d8c828-0556-404c-b686-c00693fd154a.png
    d4d8c828-0556-404c-b686-c00693fd154a.png
    3.3 MB · Pregleda: 46
  • beca2e53-c10a-411f-b4a2-ba988d449e4d.png
    beca2e53-c10a-411f-b4a2-ba988d449e4d.png
    2.8 MB · Pregleda: 46
  • 29c1db80-6795-4622-94f7-06ed758608ce.png
    29c1db80-6795-4622-94f7-06ed758608ce.png
    2.2 MB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Koja podešavanja u display settings konzole koristiš na ovom 55 tv-u?

Prilozi

• PXL_20230123_164654111.jpg
    PXL_20230123_164654111.jpg
    145.4 KB · Pregleda: 59
  • PXL_20230123_164736299.jpg
    PXL_20230123_164736299.jpg
    175.6 KB · Pregleda: 59
  • PXL_20230123_164748481.jpg
    PXL_20230123_164748481.jpg
    155 KB · Pregleda: 57
  • PXL_20230123_164800582.jpg
    PXL_20230123_164800582.jpg
    152.5 KB · Pregleda: 117
Ja igram nešto onaj mali fudbal na Fifi 22 i kad mi tako podešeno kao da hoće da pada framerate i da koči na nekim terenima. Kad stavim na 1080p 120hz jedino tad igra radi tečno kako treba. Ne znam da li na ovakvim podešavanjima sve igre rade bolje ili samo fifa izuzetak nešto.

Treba da mi stigne xss, pa listam temu, kapiram prednosti ARG i TUR naloga, čemu i treći USA?

Zelja da sve bude na jednom nalogu (uz pomoc giftovanja) pa ajde nek to bude USA nalog.
Sad giftovanje ne radi ali bi i dalje trebalo da radi kupovina diretkno na USA nalogu, samo se region na konzoli promeni na ARG/TUR. Javilo se par njih koji kazu da su oduvek to radili (iako se pricalo da se to ne radi jer je moguce da dodje do blokade kupovine).
Generalno nema potrebe, mozete imati samo ARG i TUR naloge i na njih kupovati.

Trenutno razgledam potencijalne igre na argentinskom store-u, pošto sam do sada bio na turskom regionu preko koga mi je i GPU.
Imam dva pitanja oko kupovine, verovatno neki znaju odgovor, pošto se već uveliko pišu iskustva.

1. Da li je istina da na Argentinskom store-u postoje takse, pošto sam na jednom sajtu za usporedbu cene igara naišao na napomenu da takse nisu uključene u cenu.

2. Kada želim da izvršim kupovinu, da li moram da pravim novi nalog na Argentinu i prebacim region konzole ili je dovoljno samo da sa turskim nalogom prebacim region na konzoli, izvršim kupovinu i vratim region nazad na turski.

Hvala svima unapred na pomoći!

Ja koristim dva argentisnka naloga, to mi je ubedljivo najeftinija kombinacija. Na jednom kupujem igre sa Visa karticom i to mi uvek skine manje para nego kad konvertujem da vidim koliko ispada u dinarima. Drugi nalog služi da aktiviram gamepass za oko 13din mesečno i posle mesec dana izbrišem i napravim drugi i opet aktiviram. Meni nije cimanje pošto je skoro pa džabe a treba mi 15-20min posla jednom mesečno, nije strašno.

Trenutno razgledam potencijalne igre na argentinskom store-u, pošto sam do sada bio na turskom regionu preko koga mi je i GPU.
Imam dva pitanja oko kupovine, verovatno neki znaju odgovor, pošto se već uveliko pišu iskustva.

1. Da li je istina da na Argentinskom store-u postoje takse, pošto sam na jednom sajtu za usporedbu cene igara naišao na napomenu da takse nisu uključene u cenu.

2. Kada želim da izvršim kupovinu, da li moram da pravim novi nalog na Argentinu i prebacim region konzole ili je dovoljno samo da sa turskim nalogom prebacim region na konzoli, izvršim kupovinu i vratim region nazad na turski.

Hvala svima unapred na pomoći!
Nema nikakvih taksi, naplate tačno onoliko koliko piše na Store-u da igra košta.

Dovoljno je da prebaciš region konzole i da dodaš novo sredstvo plaćanja sa argentinskom adresom. Novo sredstvo naravno može biti ista kartica kao i pre, samo je bitno da se adresa stavi na neku iz Argentine.

Ja koristim dva argentisnka naloga, to mi je ubedljivo najeftinija kombinacija. Na jednom kupujem igre sa Visa karticom i to mi uvek skine manje para nego kad konvertujem da vidim koliko ispada u dinarima. Drugi nalog služi da aktiviram gamepass za oko 13din mesečno i posle mesec dana izbrišem i napravim drugi i opet aktiviram. Meni nije cimanje pošto je skoro pa džabe a treba mi 15-20min posla jednom mesečno, nije strašno.
Ako vec to radis onda uzmi 5 ARG(tvoj nalog + 4 druga)naloga i rotiraj ih svakog meseca, aktiviras GamePass na onaj gde je promocija😉 Nemas potrebe da ih brises svakog meseca...

Stream za sutra u 21h:

Najviše me interesuje rdr2 i witcher 3 npr
RDR2 nema nikakvih apdejta za next gen. Witcher 3 je dobio i izgleda još bolje na novim konzolama.
Na Series S performance mod ide u 60 fps-a, 1080p rezolucija, sa smanjenim foliage distance grafičkim algoritmima, uglavnom nista strašno. Nema Ray Tracing, čak ni Graphics verzija koja igru renderuje na 1440p i ful grafikom kao na PS5, ali opet bez Ray Tracing-a.
Može Series S na velike televizore koji imaju veću rezoluciju jer konzola ima upscale, ali bolje je uzeti X model. Ja imam 40" 1080p i sasvim je okej ako se ne gleda baš preblizu.

stiglo, narucio u nedelju uvece
Ja poručio juče u 5pm, stiglo jutros, pohvala za Ananas. A tek kako je bio upakovan kao da je od tankog kristala. Koliko kog gledao po netu recenzije bio sam u šoku koliko je minijaturna. Plus je lepo kockasta, lako će da stane u kofer. Vidim da će memorija biti problem ali dobro, za sad je super. PS5 (kojeg sam imao pa prodao jer ga nisam uključio mesec dana) ima lepši interfejs definitivno. Probaću danas sutra igre kad se skinu sve. Odmah sam stavio konzolu na ARG i napravio jedan nalog na ARG, na njemu aktivirao gpu za 24din(mastercard) bez problema

Milina videti koliko novih ljudi ima u temi, sećam se stare Xbox One teme, teško mrtvilo bila. Ne znam jel nas 5 bilo aktivno u toj temi. 😀

bio j aktivan i tamo, moj xbox one s i dalje radi, samo sam osetio da je vreme da se posalje u penziju, na neko manje zahtevno mesto...

Koliko vam traju baterije? Koje su bestbuy(punjive naravno)?

Zeznuli te, mogao si Visom za 13din 😄 Ja sam kupio na nekoj akciji one Eneloop bele baterije od 1900mah, 4 za 1500din. Stavio sam ih pre 5 dana pa baš ću da vidim kako će da se pokažu. Vidim da njih i one crne od 2450mah preporučuju.

Koliko vam traju baterije? Koje su bestbuy(punjive naravno)?
Kupio sam ove baterije i punjač. Komplet 20€ ukupno. Traju minimum nedelju dana aktivnog igranja, nekad i duže. Čim stavim 2 baterije u kontroler, prethodne 2 idu na punjač tako da stalno imam. 500 punjenja navodno mogu da izdrže što znači da bi trebale trajati nekoliko godina. 2 baterije puni oko 4h.
Milina videti koliko novih ljudi ima u temi, sećam se stare Xbox One teme, teško mrtvilo bila. Ne znam jel nas 5 bilo aktivno u toj temi. 😀
Biće nas sve više i više :cool: Šeruje ti se onaj vodič masovno. Zamisli kad dođu pravi AAA teškaši iz Microsofta za dž! Ima sve da pršti :giggle:

Ja poručio juče u 5pm, stiglo jutros, pohvala za Ananas. A tek kako je bio upakovan kao da je od tankog kristala. Koliko kog gledao po netu recenzije bio sam u šoku koliko je minijaturna. Plus je lepo kockasta, lako će da stane u kofer. Vidim da će memorija biti problem ali dobro, za sad je super. PS5 (kojeg sam imao pa prodao jer ga nisam uključio mesec dana) ima lepši interfejs definitivno. Probaću danas sutra igre kad se skinu sve. Odmah sam stavio konzolu na ARG i napravio jedan nalog na ARG, na njemu aktivirao gpu za 24din(mastercard) bez problema
Ako planiraš regularno da uzimaš GPU (svakog meseca da ti skida) povoljnija ti je varijanta preko Turske, s obzirom da imaš Master.

Kupio sam ove baterije i punjač. Komplet 20€ ukupno. Traju minimum nedelju dana aktivnog igranja, nekad i duže. Čim stavim 2 baterije u kontroler, prethodne 2 idu na punjač tako da stalno imam. 500 punjenja navodno mogu da izdrže što znači da bi trebale trajati nekoliko godina. 2 baterije puni oko 4h.

Biće nas sve više i više :cool: Šeruje ti se onaj vodič masovno. Zamisli kad dođu pravi AAA teškaši iz Microsofta za dž! Ima sve da pršti :giggle:
Komplet je 1700din ako nekoga interesuje, poručio sam ga sad
edit:2200 sa poštom..
Ako planiraš regularno da uzimaš GPU (svakog meseca da ti skida) povoljnija ti je varijanta preko Turske, s obzirom da imaš Master.
Planiram svaki mesec novi nalog na argentinu, koliko ispada sa turskim nalogom?

Ja sam imao sve PS od 1 do 4, ali sam pre 2 god. definitivno prešao na Series X. U ovoj ekonomskoj situaciji, a pogotovo za naše prilike, definitivno nema nište bolje od Series S plus Game Pass. PS5 je prvi PS koji neću kupiti ,ne vidim nikakvu potrebu budući da će im sve ekskluzive kasnije doći na PC.

Series X plus LG C1 i meni je to dovoljno za narednih 4-5 godina.

Vrh Dno