Šta je novo?

Xbox Series X / S

Konzola stigla klincu za novu godinu,postolje sa osvetljenjem i naravno xbox frizider :)
A pored Playstation lampa...

Everybody Loves Raymond Traitor GIF by TV Land

Moras priznati da je lepsa od bilo koje xbox lampe na nasem trzitu :)

Ja sam svakako zagovornik Sony-a… davno sam imao Xbox, tj prvi u eri PS2. Tako da se više odnosilo na tu stranu ovo “izdajico”. ;)

Ali pratim i razmatram Xbox, najviše zbog nadolazecih ekskluziva… ali bih pre razmatrao SS jer mi je i u planu PS5, jer ekskluzive plus imam već gomilu igara na svom PSN nalogu.

A uzimati SS za Starfield, itd. pretpostavljam da nije preporučljivo jer imam i veliki 4K TV. :)

I ovaj retroarch za stare igrice radi super na series s. Baš sam instalirao onog novog Maria sa Wii konzole, lepo izgleda i cepa u 60fps.

Šta ti je ovo? Priganice (Uštipci) ili "Princess" krofne?
A uzimati SS za Starfield, itd. pretpostavljam da nije preporučljivo jer imam i veliki 4K TV. :)
Uzmi X ako imaš 4K. Mada Starfield će verovatno raditi na 1440p u performance modu na X. Videćemo...
Ja ne očekujem da Starfield radi kako treba ni na Series X.
A najjače bi bilo. Zamisli Microsoft prodaje "svoju" igru na "svojoj" konzoli koja neće normalno raditi. Logično je očekivati neke sitne probleme ali ne više od toga budući da je igra verovatno najveća ikada. No, imala je gospoda vremena na pretek pa neka ispegla to. Uostalom, igra će doći na Game Pass pa kakva bude... Nadamo se najboljem.

Uzmi X ako imaš 4K. Mada Starfield će verovatno raditi na 1440p u performance modu na X. Videćemo...

PS5 i XSX bi bilo previse... a PS5 je meni must have zbog ekskluziva. :)

A rado bih igrao i Xbox ekskluzive, plus igranje izadje dosta jeftinije zbog ARG+TUR prodavnica, ali kao sto vec rekoh... imam i na PSNu veliku kolekciju igara sto us PS+ sto kupljenih i onda mi jedino dolazi XSS dolazi u razmatranje ali dzaba ako tu ekskluzive nece raditi u full-u (plus kako ce izgledati na 4K 75" TVu).

Ali videcemo, mozda se to moje razmisljanje i promeni u nekoj blizoj buducnosti. :D

A najjače bi bilo. Zamisli Microsoft prodaje "svoju" igru na "svojoj" konzoli koja neće normalno raditi. Logično je očekivati neke sitne probleme ali ne više od toga budući da je igra verovatno najveća ikada. No, imala je gospoda vremena na pretek pa neka ispegla to. Uostalom, igra će doći na Game Pass pa kakva bude... Nadamo se najboljem.
Kao što kolega reče Bethesda je to. Zato i sumnjam u ceo projekat. Mnogo su zagrizli. Nadam se da grešim.

Microsoft je inače uspeo da ubije Halo franšizu pa ti vidi koliko je njih briga.

Ni ja nemam baš ogromna očekivanja za Starfield, em Bethesda, em u poslednje vreme statistički više je bilo flop igara na release-u, nego onih funkcionalnih.

Kad je jedan CDPR izbacio onakav CP, šta tek onda očekivati od Bethesde. Još kad se zna kakav su sh*tshow napravili sa Fallout 76.

Potpisujem sve što ste rekli. Od Starfielda treba očekivati još jednu "Beteždinu", odnosno Fallout 4 u svemiru sa mnogo generisanih mapa koje su kreirane nekom skriptom i nakon toga utegnute "ručno" od strane developera. Na mnogim planetama neće biti nekog naročitog sadržaja. U tolikom svetu oni su smestili svoju igru, priču, questove i sl. za koje takođe sumnjam da će biti i prosečni, ali videćemo.

Moja konstatacija se najviše odnosila upravo na tehnički deo. Kakva god igra da bude, ona mora tehnički biti sređena. Bila bi velika bruka da bude drugačije pored tolikih para. Znam da je Bethesda, ali sada palicu drži Microsoft i čisto sumnjam da bi ovakav naslov samo "pustio". Ako bi - pi*aj onda sve...

Evo i lepog iznenađenja sa današnjeg eventa:

Event je bio onako. Niti smrdi nit miriše. Nijedan igra me nije privukla. Možda dam šansu Redfall-u.

Forza izgleda fenomenalno! Ne znam šta je fora sa ovim TES online i igra li ovo neko?

Forza izgleda impresivno, a i ja generalno vise volim Motosport nego Horizon edicije.
ES Online me ne zanima.
Redfall = L4D s vampirima
Od majnkrafta sam igrao samo onaj DIablo klon, ovo mi deluje kao neki AoE klon :D

Za Hi-FI Rush sam se jutros probudio ranije pre posla da bih igrao, kao nekada kad sam bio klinac, pre skole. :)

Evo istice mi pretplata za par dana pa trazim opcije.

Konverzija Live Gold u GPU (Turska) izadje oko 4500 din za 15 meseci.

u prvih ~sat vremena - odlicna! Toliko sam igrao.
Iako grafikom podseca jetsetradio ili sunset overdrive, stil igranja je recimo kao Devil May Cry.

Recimo Guitar Hero meets DMC.

Sto vise peglas, povezujes komboe, bolji su ti bonusi i apgrejdi.

Za sad je isto i linearna, ne verujem da je open-world...

Evo istice mi pretplata za par dana pa trazim opcije.

Konverzija Live Gold u GPU (Turska) izadje oko 4500 din za 15 meseci.
preko arg i visa kartice izađe 270din mesečno? Tj 4050din? Plus ne daješ odmah neko se samo skida svakog meseca

Pa ovako ispada oko 300 din/mesec. Nema cimanja, a pritom kurs i cena pretplate uvek moze da ide gore.

Zaboravio sam, jel' za ovo dovoljno da se samo na konzoli store prebaci na TR ili mora i TR nalog?
Treba da je dovojno samo da prebaciš konzolu na TR prilikom kupovine. Probam svakako sa ARG nalogom za par dana kad mi istekne GPU pa potvrdim.
preko arg i visa kartice izađe 270din mesečno? Tj 4050din? Plus ne daješ odmah neko se samo skida svakog meseca
Glavno pitanje je do kad će preko Vise biti ovako povoljan kurs.

Vrh Dno