Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da li su ih samo zezali onako na finjaka jer kupuju activision 😅 naravno da sony nije pristao, sli u nekom paralelnom univerzumu to bi bilo kul. Naravno i da moze obrnuto, na xbox-u ps servisi

Da li su ih samo zezali onako na finjaka jer kupuju activision 😅 naravno da sony nije pristao, sli u nekom paralelnom univerzumu to bi bilo kul. Naravno i da moze obrnuto, na xbox-u ps servisi
Jel ovo moguće, ili lažna vest?! Mislim na to što je MS ponudio, odnosno i to što je Sony odbio :p
Neverovatno!...

Jel ovo moguće, ili lažna vest?! Mislim na to što je MS ponudio, odnosno i to što je Sony odbio :p
Neverovatno!...
Mislim da je vest prava ali je ujedno i mnogo dobra fora od strane MS.. u sustini to je itekako tehnicki izvodljivo jer zapravo samo treba app koja bi u okviru sonijevog OS-a funkcionisala i kacila se na MS servere za strim igrica.. Mozda i dodje do toga nekada ako odluce da izadju iz biznisa sa svojim konzolama

MS zanima softverska platforma (to jest GamePass), a Xbox im je samo medijum koji podrzava istu. Kao i Windows PC, zato danas sve Xbox igre dolaze i na PC day one.

Nudili su Soniju Game Pass na PS kada je bio haos oko kupovine Bethesde (u smislu da buduce Bethesda igre mogu biti na bilo kojoj platformi, dokle god ta platforma podrzava Game Pass). Njima nije problem da portuju igre za Soni (nativni portovi, a ne streaming), s' obzirom da bi prosirili potencijalnu bazu GP korisnika za vise od 100 procenata kada bi ga doneli na PlayStation.

MS zanima softverska platforma (to jest GamePass), a Xbox im je samo medijum koji podrzava istu. Kao i Windows PC, zato danas sve Xbox igre dolaze i na PC day one.

Nudili su Soniju Game Pass na PS kada je bio haos oko kupovine Bethesde (u smislu da buduce Bethesda igre mogu biti na bilo kojoj platformi, dokle god ta platforma podrzava Game Pass). Njima nije problem da portuju igre za Soni (nativni portovi, a ne streaming), s' obzirom da bi prosirili potencijalnu bazu GP korisnika za vise od 100 procenata kada bi ga doneli na PlayStation.
Šta misliš zašto je Sony to odbio?

^ Zbog ničim potkrepljene ubeđenosti u svoju garantovanu buduću nadmoć na tržištu prodaje konzola i igara za iste, uz primese alavosti?

^ Zbog ničim potkrepljene ubeđenosti u svoju garantovanu buduću nadmoć na tržištu prodaje konzola i igara za iste, uz primese alavosti?
Nije bas da je nicim potkrepljena, u osmoj generaciji konzola su pokidali sa prodajom, u sedmoj malo bili ispod xbox 360 iako je bio dosta skuplji ps3 tada.. medjutim vreme se menja i sada ove nedavne akvizicije activision/bethesde, razvoj cloud gaminga, dosta menja stvar. Xbox cloud dolazi na novije smart tv, android telefone...a ps now desktom racunare. Bice interesantno kako ce nastaviti borbu. Sony je pogresio sto je ugasio servise za ps vita tv uredjaj koji je imao ogroman potencijal za striming njihovih igara, mali box velicine pakle cigareta a skoro ps ugodjaj na tv-u. Mozda izbace nesto novo

Nije bas da je nicim potkrepljena, u osmoj generaciji konzola su pokidali sa prodajom, u sedmoj malo bili ispod xbox 360 iako je bio dosta skuplji ps3 tada.. medjutim vreme se menja i sada ove nedavne akvizicije activision/bethesde, razvoj cloud gaminga, dosta menja stvar. Xbox cloud dolazi na novije smart tv, android telefone...a ps now desktom racunare. Bice interesantno kako ce nastaviti borbu. Sony je pogresio sto je ugasio servise za ps vita tv uredjaj koji je imao ogroman potencijal za striming njihovih igara, mali box velicine pakle cigareta a skoro ps ugodjaj na tv-u. Mozda izbace nesto novo
Možda ti je promaklo, napisao sam "garantovanu buduću" ničim potkrpljenu ubeđenost da će pokidati...
Ne znam na osnovu čega su toliko sigurni da će pokidati sa prodajom imajući u vidu:
  • problem sa distribucijom konzola i nabavkom delova za istu (stvarni ili fingirani, nebitno),
  • dve revizije konzole (smanjenja hladnjaka promena dizajna kulera procesora) za koje se osnovano može sumnjati da umanjuju performanse konzola u cilju proizvodne uštede, a na štetu korisnika,
  • samo jednu i po krštenu ekskluzivnu igru koju je PS5 konzola dobila za ove dve godine, o obećavano je sve i svašta,
  • na sve to (drljava distribucija, revizije, nikakva ponuda igara) još poskupljenje konzole od 20% (zbog rata u Ukrajini verovatno :rolleyes:).

Kad se uzmu u obzir svi pobrojanji "pucnjevi u sopstvenu nogu" Sony-a, meni nije logično da nastupaju kao neprikosnoveni vladar tržišta konzola i ne prihvate ponudu MS jer im ta ponuda dugoročno obezbeđuje kvalitetne naslove i klijentelu za njihov (polu)proizvod.

Možda ti je promaklo, napisao sam "garantovanu buduću" ničim potkrpljenu ubeđenost da će pokidati...
Ne znam na osnovu čega su toliko sigurni da će pokidati sa prodajom imajući u vidu:
  • problem sa distribucijom konzola i nabavkom delova za istu (stvarni ili fingirani, nebitno),
  • dve revizije konzole (smanjenja hladnjaka promena dizajna kulera procesora) za koje se osnovano može sumnjati da umanjuju performanse konzola u cilju proizvodne uštede, a na štetu korisnika,
  • samo jednu i po krštenu ekskluzivnu igru koju je PS5 konzola dobila za ove dve godine, o obećavano je sve i svašta,
  • na sve to (drljava distribucija, revizije, nikakva ponuda igara) još poskupljenje konzole od 20% (zbog rata u Ukrajini verovatno :rolleyes:).

Kad se uzmu u obzir svi pobrojanji "pucnjevi u sopstvenu nogu" Sony-a, meni nije logično da nastupaju kao neprikosnoveni vladar tržišta konzola i ne prihvate ponudu MS jer im ta ponuda dugoročno obezbeđuje kvalitetne naslove i klijentelu za njihov (polu)proizvod.
Sa svim ovim se slazem. Inace za nas kao krajnje korisnike je bolje da imamo neki all-in-one uredjaj, ali to se verovatno nikad nece desiti

Šta misliš zašto je Sony to odbio?

Vrv zato što su već tada imali u planu rebrendiranje PS Now, koji je sada Sonijeva verzija Game Pass-a gde zaradjuju 100 procenata od pretplate, a ovako bi uzimali samo 30 odsto.

Još bi im GP vrv kanibalizovao prodaju igara na PlayStation konzoli. Mada, ko zna, možda jednom vidimo GP na PlayStationu ali ne verujem.

A i kao što je Kure rekao, Soni trenutno ima prednost u prodaji i broju korisnika, tako da im više odgovara da ponude svoju GP verziju nego da dovedu GP na PS.

Mozeli se preko argentinske kombinacije na konzoli giftovati gamepass ultimate na secondary account sam sebi pa onda koristiti preko PC/Tv-a?

Izvinjavam se ako je bilo pitanje ranije, da li igranje preko cloud-a funkcioniše i kako/šta podesiti ako nekome radi?

Probao sam, igrivo je jer ima servera u državama blizu nas, ali je VPN neophodan, ako pokušaš bez VPN-a igrati, kad klikneš Play, samo te vrati na početni game pass ekran.
EDIT: Ja sam sa PC-a probao

Ja igram na Tv-u i dovoljno je samo upaliti Vpn na germany/hungary za najbliži server ,zatim uci u igru startovati gameplay,minimize aplication otići u vpn isključiti ga,vratiti se preko gamepass ikone i igra crashuje,potom samo izaći iz igre i ponovo ucitati i to je to može bez vpna posle(inače gamepass nije podržan za android tv pa ces morati da sideloadujes ,pošto nije optimizovana aplikacija nije 100 posto savršeno i moj Stick nije uspeo da izvuče 1080p valjda zbog svojih limitacija ali može lepo da se igra pogotovo ako je to jedina opcija za igru).Može i da se screencastuje preko telefona na tv ali ima delay(na tv-u).

Imam pitanje oko kojeg bih vas zamolio da mi pomognete. Zeleo bih da koristim blagodeti cloud gejminga preko Xbox beta aplikacije na android telefonu i iste te sideload-ovane na android boxu. Nemam konzolu poslednje generacije, samo stari xbox360 koji se i ne kaci na internet. Kazem to jer sam zaključio da je lakse praviti nalog preko konzole.

-Upravo oko toga se tice moje pitanje, preko koje zemlje je najisplativije uzeti game pass (jel treba vpn tada), a nakon toga da li je potrebno koristiti vpn svaki put prilikom pokretanja i koriscenja xbox bete na androidu za igranje preko cloud-a?

Hvala puno unapred!

A Plague Tale: Requiem izlazi danas ali čujem da je zaključan na 30fps bez performance moda. Uf

Neki novi momenti u tehnologiji i merenju fps-a??? Savetujem da se od sada kupuju monitori od 240 Hz :geek:

120 je deljivo sa 40, 60 nije.
Nekoliko igara na ps5 ima 40fps podrsku. Zvuci kao "samo 10fps", ali je input lag duplo manji.
I dalje vise volim 60-120 fps, ali i 40 je ogroman napredak u odnosu na 30 (posebno za nas koji se igramo na oledu).

Da li se outlook mejl nalog pravi na računaru ili ide preko konzole?
Konzola bi trebala stići za par dana pa da pripremim to.

Imam pitanje oko kojeg bih vas zamolio da mi pomognete. Zeleo bih da koristim blagodeti cloud gejminga preko Xbox beta aplikacije na android telefonu i iste te sideload-ovane na android boxu. Nemam konzolu poslednje generacije, samo stari xbox360 koji se i ne kaci na internet. Kazem to jer sam zaključio da je lakse praviti nalog preko konzole.

-Upravo oko toga se tice moje pitanje, preko koje zemlje je najisplativije uzeti game pass (jel treba vpn tada), a nakon toga da li je potrebno koristiti vpn svaki put prilikom pokretanja i koriscenja xbox bete na androidu za igranje preko cloud-a?

Hvala puno unapred!
Moze li pomoc 🙈 pokusavam da uzmem ultimate preko kompa i vpn-a ali ne otvara mi tu stranicu

Ne možeš da uzmeš preko PC-a direktno Game Pass, jedino da kupiš kodove na nekom od sajtova (G2A, CDKeys...)

Tako je, kupiš na nekom sajtu, i odeš na redeem.microsoft.com i uz VPN aktiviraš kod.

Tako je, kupiš na nekom sajtu, i odeš na redeem.microsoft.com i uz VPN aktiviraš kod.
Dali je potrebna kreditna kartica na nalogu pri aktivaciji dopune sa cdkeysa ili može I bez toga
Oni kodovi od 4/5 evra na tim sajtovima su izgleda trial i za njih treba pa me zanima za ove od 15 dollara dal rade posao i bez

Nazad
Vrh Dno