Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da, mejlovi stižu dosta kasno, ali uvek stižu

Imate tutorijale za GPU i kupovinu igara Argentina/Turska na XboxRepublici. Imate lepo objasnjeno.

Bilo bi sjajno da imamo FAQ kako se kupuje GPU preko Turke/drugih drzava u prvom postu.
pa imaš ovde sve

Nema. Ima o konverziji sa Golda (link iz 2019.) ali ne i o direktnoj kupovini GPU preko drugih regija.

Ukratko:

• Na konzoli se promeni regija na Tursku
  • Napravi se novi nalog
  • Odabere se GPU pretplata i zakači se naša kartica: Ime kao na kartici, adresa Turska.
To bi bilo to.

Posle toga se promeni region na Argentinu. Napravi se novi nalog. Izabere se nesto za kupovinu da bi se dodala kartica: Ima kao na kartici, adresa Argentina.

Moze li mala pomoć oko kupovine igrica sa turskog game stora. Imam game pass ultimate, dodao sam karticu visa na nalog i prihvatio je, pise da ce skinuti za sledeci mesec 25.novembra jer sam trenutno na game passu preko gift card. Otvorio store, nasao igricu koja je na snizenju nekom i kada odradim ono "pay" i ponidi mi karticu visa sa naloga, izadje ovo:

Store bölgenizi değiştirin

Ödeme seçeneğinizin düzenlendiği bölge ile Store bölgenizin eşleşmesi gerekiyor. Daha fazla bilgi edinin

Промените регион продавнице

Регион у коме се издаје ваша опција плаћања мора да одговара вашем региону продавнице. Сазнајте више.

Preveo sam na gugl translejt. Ovo sve pokusavam sa kompa da odradim i web sajta jer nemam konzolu jos uvek.

^ Više puta rečeno, kupovinu moraš obavljati isključivo sa konzole.

Hvala. Onda necu smarati vise sa ovakvim pitanjima.

Imam samo da zamolim nekoga ko je dobre volje za 15-20min svog vremena. Ako moze taj neko da ubaci moj nalog u svoju konzolu i kupi neku igricu od 20-30lira, samo da vidim jel prolazi kartica koju vec imam, posto sam citao da neke ne prihvataju kupovinu. To bi mi znacilo neverovatno puno, jer bih mirne glave kupio uskoro xbox. Unapred mnogo zahvalan!

Hvala. Onda necu smarati vise sa ovakvim pitanjima.

Imam samo da zamolim nekoga ko je dobre volje za 15-20min svog vremena. Ako moze taj neko da ubaci moj nalog u svoju konzolu i kupi neku igricu od 20-30lira, samo da vidim jel prolazi kartica koju vec imam, posto sam citao da neke ne prihvataju kupovinu. To bi mi znacilo neverovatno puno, jer bih mirne glave kupio uskoro xbox. Unapred mnogo zahvalan!
Castim pivo ☺️ ako neko nadje malo slobodnog vremena neka mi pise

Izgleda da je ukinuta opcija kupovine giftova na ARG i TUR regionima. Ispratićemo situaciju i narednih dana, pošto je moguće da je problem privremen, ali sve mi se čini da je ukinuto za stalno.

Upravo sam uzeo FIFU 23 preko popusta u FIFI 22 na TUR regionu direktnom kupovinom, prošla je naplata, međutim kad odem u Microsoft Store, ne prikazuje mi igricu kao da je kupljena, već normalno da se kupi.
Ima li neko iskustva s ovim ili da predloži šta da uradim?

Izgleda da je ukinuta opcija kupovine giftova na ARG i TUR regionima. Ispratićemo situaciju i narednih dana, pošto je moguće da je problem privremen, ali sve mi se čini da je ukinuto za stalno.
Može li se čovek okrenuti nekom drugom? Egipat? Indija?... Čitao sam negde da je i tamo valjda jeftino.

Kada če se pojaviti cena za Hogwarts Legacy na Turskom storeu zna li neko?

Kada če se pojaviti cena za Hogwarts Legacy na Turskom storeu zna li neko?

Probaj sajt Xbox Now, gde možeš da vidiš na kom regionu je najjeftinija određena igra. Mene služi dobro.

Upravo sam uzeo FIFU 23 preko popusta u FIFI 22 na TUR regionu direktnom kupovinom, prošla je naplata, međutim kad odem u Microsoft Store, ne prikazuje mi igricu kao da je kupljena, već normalno da se kupi.
Ima li neko iskustva s ovim ili da predloži šta da uradim?

Usput, ako neko može da pomogne oko mog problema, bio jako bih zahvalan.

Usput, ako neko može da pomogne oko mog problema, bio jako bih zahvalan.
Potraži je u Library-u, tamo u My Apps & Games sekciji na Dashboardu.

@Dragonbane Vrlo moguće, omasovilo se dosta, pa evo samo kod nas u Srbiji, pa dobar deo ljudi u inostranstvu, a i razvio se biznis, pošto Amerima ne prolaze kartice, onda su im kupovali ljudi iz drugih država kao gift uz neku nadoknadu, verovatno su shvatili da imaju ogromne gubitke developeri, pa su zatražili da se ukloni ta opcija.
Do sada se nije dešavalo ništa slično, pogotovo je sumnjivo što na USA regionu opcija Buy as Gift i dalje postoji. No videćemo, uvek postoji nada da je neki privremen problem.

Poslednja izmena:
Potraži je u Library-u, tamo u My Apps & Games sekciji na Dashboardu.

Nema je tamo, pokrenuo sam instalaciju Trial verzije, pa ćemo videti kad se skine, da li će se nešto promeniti.

Da sama sebi odgovorim. Hogwarts legacy je zabranjen u Rusiji i u Turskoj. Zato ga nema na store. Ne zna se ni da li će ga pustiti u prodaju

U Turskoj će sasvim normalno da se prodaje, nisu pustili još preorder zbog nestabilne lire. Igra izlazi tek u februaru

Gde planirate da kupujete igre? Mislim na koji MS store (ili drugo), budući da su nam zaključali ARG i TUR 😭

Pa nisu zaključali, možeš da kupuješ, samo ne možeš da poklanjaš

Pa nisu zaključali, možeš da kupuješ, samo ne možeš da poklanjaš
Moja greška, loše sam se izrazio ;) Mislio sam na "gifting".
Koliko shvatam, ispravi me ako grešim, navedeno podrazumeva da ćemo moći da kupimo neku igru na TUR ali onda možemo da je i igramo preko tog naloga?

Možeš da je igraš preko bilo kog naloga koji imaš na konzoli, samo je bitno da je kupiš i instaliraš

Ako su poklanjanje ukinuli postoji li opasnost da zabrane i ove strane prodavnice tipa arg ili turska? Ili se na to gleda sa jednom zatvorenim okom od strane majkrosofta jer mi nemamo zvanicni store?

Ako su poklanjanje ukinuli postoji li opasnost da zabrane i ove strane prodavnice tipa arg ili turska? Ili se na to gleda sa jednom zatvorenim okom od strane majkrosofta jer mi nemamo zvanicni store?
Ne verujem, pošto bi onda ukinuli mogućnost za kupovinu ogromnom broju ljudi. Mada ko zna. Eventualno možda ograniče na USA/EU region.

Moraću ovih dana da izmenim temu sa prvim koracima i da izbacim iz nje deo sa giftovanjem igara.

TW_Coming-Soon_11.15.2022-fd2a350280c8ea41a86f.jpg

Leaving November 30:
  • Archvale (Cloud, Console, and PC)
  • Deeeer Simulator (Cloud, Console, and PC)
  • Final Fantasy XIII-2 (Console and PC)
  • Mind Scanners (Cloud, Console, and PC)
  • Mortal Shell (Cloud, Console, and PC)
  • Space Warlord Organ Trading Simulator (Cloud, Console, and PC)
  • Undungeon (Cloud, Console, and PC)
  • Warhammer 40,000 Battlesector (Cloud, Console, and PC)

Ne verujem, pošto bi onda ukinuli mogućnost za kupovinu ogromnom broju ljudi. Mada ko zna. Eventualno možda ograniče na USA/EU region.

Moraću ovih dana da izmenim temu sa prvim koracima i da izbacim iz nje deo sa giftovanjem igara.

Pogledajte prilog 363985

Leaving November 30:
  • Archvale (Cloud, Console, and PC)
  • Deeeer Simulator (Cloud, Console, and PC)
  • Final Fantasy XIII-2 (Console and PC)
  • Mind Scanners (Cloud, Console, and PC)
  • Mortal Shell (Cloud, Console, and PC)
  • Space Warlord Organ Trading Simulator (Cloud, Console, and PC)
  • Undungeon (Cloud, Console, and PC)
  • Warhammer 40,000 Battlesector (Cloud, Console, and PC)
Nemoj jos brisati, mozda je nesto prolaznog karaktera 😅

Vrh Dno