Šta je novo?

Xbox Series X / S

Uh, hvala. Uspelo aktiviranje, pa i aktiviranje 12 meseci game pass ultimate za 1$.

Napravio sam sinu njegov nalog i dodao ga u family. Vrlo zgodna stvar, nisam ni znao do sad da postoji. Ograničenje sadržaja u zavisnosti od starosti deteta. Može da se vidi koliko je dugo igrana konzola. Nije loše što vidi sve igre i može da traži dozvolu da instalira i one za koje je mlad, stiže zahtev na mail glavnog naloga.

Da li misliš 12 meseci po 1$ ili ukupno? I da li znaš možda do kada će trajati ta akcija?

Nisam dobro objasnio. Uzeo sam 12 meseci Xbox Live Gold za 50$ i onda sam za dodatnih 1$ to prebacio u 13 meseci game pass ultimate. To je Microsoft ponuda za sve nove korisnike konzole. Da li može da se napravi novi nalog pa da se to uradi ne znam. Čak piše pri aktiviranju Game Pass Ultimate za 1$ da će sav postojeći Xbox Live Gold biti prebačen u GP Ultimate do najviše 36 meseci.

Pitanje za one koji se razumeju u pretplate, VPN i ta čuda...
Ukoliko želim da uzmem Game Pass preko Turske, da li mora region konzole, region naloga ili oba da budu turski ili kako?
Takođe, da li je još u nekom koraku potrebno uključiti VPN osim ulaska na sajt?

Pitanje za one koji se razumeju u pretplate, VPN i ta čuda...
Ukoliko želim da uzmem Game Pass preko Turske, da li mora region konzole, region naloga ili oba da budu turski ili kako?
Takođe, da li je još u nekom koraku potrebno uključiti VPN osim ulaska na sajt?
Da citiram samog sebe i da se nadovežem još jednim pitanjem, da li preko ovakvog načina radi kartica iz Srbije i da li se pretplata automatski obnavlja svaki mesec?

Radi kartica iz Srbije s tim sto sam karticu dodao na racunaru i stavio US adresu. Bio je ukljucen VPN dok sam dodavao karticu, nisam siguran da je neophodan. Pise da ce se pretplata obnoviti u avgustu 2023. (kad trenutnih 13 meseci istekne). Za Xbox Live Gold sam kupio kod preko g2a i uradio redeem na racunaru koristeci vpn ka us. Na konzoli se sad pojavljuje ta kartica i radi, naplatili su mi konverziju xbox live gold u Game Pass Ultimate 1$ kao sto je i pisalo.

Donekle sam razumeo sve ovo, ali bih zamoliо ko može da detaljno objasni ili pošalje klip pošto ne mogu naći na YT detaljno uputsvo oko kupovine i aktiviranja Xbox Game Pass-a iz druge države preko VPN-a.
Ili da prosledi neku temu sa foruma ili link ka nekom odgovoru ove teme gde je objašnjeno.

Sam sebi sam dosadan, ali ne razumemo se svi oko ovakvih stvari. :rolleyes:
Hvala unapred!

Ako želiš samo da kupiš Game Pass Ultimate, možda bi ti najbolje bilo da na netu nađeš Turske Gift kartice za Xbox Live Gold, recimo 12meseci i da ih aktiviraš i preko konzole onda samo dokupiš jedan mesec Game Pass Ultimate. I to ti se prebacuje na 13 meseci Game Passa.

Ako bi samo da preko konzole kupiš direktno Game Pass, onda je potrebno samo da region konzole prebaciš na Tursku, onda odeš na Store, nađeš GPU i ideš na Buy, pitaće te da dodaš sredstvo plaćanja i tada dodaš karticu, ali staviš neku Tursku adresu.

Ako želiš samo da kupiš Game Pass Ultimate, možda bi ti najbolje bilo da na netu nađeš Turske Gift kartice za Xbox Live Gold, recimo 12meseci i da ih aktiviraš i preko konzole onda samo dokupiš jedan mesec Game Pass Ultimate. I to ti se prebacuje na 13 meseci Game Passa.

Ako bi samo da preko konzole kupiš direktno Game Pass, onda je potrebno samo da region konzole prebaciš na Tursku, onda odeš na Store, nađeš GPU i ideš na Buy, pitaće te da dodaš sredstvo plaćanja i tada dodaš karticu, ali staviš neku Tursku adresu.
Druga varijanta bi me više zanimala, hvala ti na ovako dugačkom i opsežnom odgovoru. Koliko sam shvatio, preko konzole je najbolje odraditi direktnu kupovinu Game Passa, gde nije potreban VPN već samo turska adresa. Da li isto važi i za GPU?

Što se tiče prve varijante, ona je zanimljiva i oko nje imam par pitanja.
Da li se moraju kupiti turski Gift Cardovi i onda preko njih Xbox Live Gold ili može direktno Live Gold?
Kada dokupujem Game Pass Ultimate na 1 mesec, da li se to radi preko opet preko turskog ili bilo kog Xbox sajta?

Da li isto važi i za GPU?
Važi isto i za Ultimate i za običan Game Pass.

Da li se moraju kupiti turski Gift Cardovi i onda preko njih Xbox Live Gold ili može direktno Live Gold?
Kupiš direktno gift karticu za Live Gold, ovako nešto (ovo sam na brzinu našao, možda ima i negde još jeftinije): https://www.eneba.com/xbox-xbox-live-gold-12-months-xbox-live-key-turkey
A posle preko konzole, kad aktiviraš ovaj Gold, odeš na Store i kupiš jedan mesec Game Pass Ultimate, i to je to.

Razmisljam se da prodam ps4 i da uzmem xbox series s. Da li je velika razlika u grafici? U brzini zbog ssd-a znam da jeste.

Ja sam presao sa PS4 pro na series s. Sta znam, posto imam dosta jak racunar vecinu igrica sa xboxa mogu da igram i na PC-u. Sto se tice grafike ako imas Full HD tv tesko da ces primetiti razliku.

Malo mi nedostaje PS4 najvise zbog Gran Turisma.

Na ovom sajtu kazu da je veca razlika i to uporedjujuci ga sa Pro a kamoli sa obicnim. Zato i pitam :)
Imam full hd TV 42".

Jedino zbog cega mi smeta obicna PS4 je to sto FPS u nekim igrama nije nesto. Dok bi na xbox s bio 60+.

Taj sajt je prilično besmislen i nema nikakvu upotrebnu vrednost. Zaobilaziti ga u širokom luku.

Mislim da je, generalno, besmisleno porediti bilo koju last gen konzolu sa novim PS5 i Series X/S.
I taj slabiji S model je neuporedivo bolji od PS4(Pro) ,Jaguar vs Zen2 CPU ne mogu da se porede, SSD vs stari 5400rpm HDD takođe, S je gotovo nečujan u radu itd. itd.

Razlika je znatno veća nego recimo prelazak sa 360 na PS4 u 2013.

Bug, buduci da isto radi i na pc-u na maksimalnim podesavanjima.
Naravno, vise nego dovoljno da konzolni ratnici izvade oruzje.

Bug, buduci da isto radi i na pc-u na maksimalnim podesavanjima.
Naravno, vise nego dovoljno da konzolni ratnici izvade oruzje.
Naravno - ovako glup tweet i komentar bi trebali da budu dovoljan razlog da se nalog momentalno stavi na ignore/block listu. Uostalom, vidi se da je XB fanboj na kvadrat tako da se postovi ne mogu uzeti za ozbiljno.

Nisam primetio da je neko pominjao, uzeo sam ovaj turski game pass i sve je proslo lagano ali igre se skidaju i updejtuju jezivo sporo.

Nisam primetio da je neko pominjao, uzeo sam ovaj turski game pass i sve je proslo lagano ali igre se skidaju i updejtuju jezivo sporo.
Nema veze to sa Turskom. Možda su serveri zagušeni trenutno ili je tvoj net.

Imaš opciju da Suspenduješ sve igre, kako bi se podigla brzina downloada, pošto je sistem napravljen da prednost na protoku daje aktivnim igrama, a ne download procesu. Ukoliko ni tada nemaš punu brzinu, onda je nešto do tebe. Konkretno meni skida punom brzinom 150Mbps, kada je sve suspendovano.

Da li si uzimao direktno preko Xbox sajta ili preko turskih gift card-a i da li si uzimao običan GamePass ili Ultimate?

Uzeo direktno preko kozole, region stavio na Tursku i uzeo Ultimate.

Nikad prostije nije bilo. Cene su u TRY i mesec dana za Game Pass je oko 300rsd.

Imaš opciju da Suspenduješ sve igre, kako bi se podigla brzina downloada, pošto je sistem napravljen da prednost na protoku daje aktivnim igrama, a ne download procesu. Ukoliko ni tada nemaš punu brzinu, onda je nešto do tebe. Konkretno meni skida punom brzinom 150Mbps, kada je sve suspendovano.
Takođe, meni je spojena kablom i skida 500Mbps bez problema

Jel bi mogao neko da mo predloži, ovde ili preko privatne poruke nije bitno, koju karticu koristiti za onlajn kupovinu na Microsoft store-u? Moja platna kartica ne funkcioniše, pa sam kontao možda neka od tih internet kartica ili poklon kartica funkcioniše

Potvrđujem, dve Master debitne prolaze godinama na Microsoft Store-u na samoj konzoli.

Nazad
Vrh Dno