Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ljudi iz ComputerLand-a jos uvek nemaju blagu predstavu iako je ostalo 7 dana do pocetka prodaje konzola o kolicini koju ce dobiti, a kamoli bilo sta drugo

Malo je neozbiljno da ne znaju bar otprilike koliko konzola dobijaju.

Ako za Srbiju celu dobiju samo 10 konzola i to je neozbiljno.

Ja bih rekao da se ne nadate nešto puno. Ono što sam ja čuo (ali neću otkrivati izvore) je da na Xboxu nije toliki fokus trenutno. U prodavnici za koju sam radio nemaju nikakav info za Xbox još uvek, mislim na interne informacije, ne ovo za javnost. Preorderi su placeholder, a da li će išta stići i kada niko ne zna.

A do petka možda dobijemo i zvanično odlaganje početka prodaje u Evropi, za oba sistema. UK, FR, ES idu u lockdown ovih dana ...

Kakve veze ima fokus ako vec imaju odredjen broj preorder-a, mislim valjda gledaju da prodaju konzole zbog zarade. Koja je poenta imati fokus na ps5 ako taj isti ps5 neces da dobijes u velikim zalihama hteo ne hteo. U svakom slucaju nije ni problem ako ne dobiju sledece nedelje, opet cu pre cekati xbox nego uzeti ps5 pa makar dizali hajp do nebesa.

Ovo vise ne smes da napises ni u xbox temi da gotivis vise xbox odmah ispadnete od negde. Nema veze fanboy sa zdravim razumom i igrama od 80 evra.

Ovo vise ne smes da napises ni u xbox temi da gotivis vise xbox odmah ispadnete od negde. Nema veze fanboy sa zdravim razumom i igrama od 80 evra.
Stvarno veruješ da će multiplatform igre koštati više na jednoj platformi od druge? U najboljem slučaju cene će ostati kako su i bile, u najgorem usvojiće se nove cene kod AAA igara (70$ / 80€). S druge strane što se baš hvataš za tih 80€? To ako ti želiš da platiš igru 80€, tvoja stvar, nemam ništa protiv. Nigde nije zacrtano da je nužno da se plati po toj ceni. A šta je sa onima koji koriste US account? Oni ne postoje (a velika većina su) ~7000din v ~9600din nije baš isto zar ne?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ja bih rekao da se ne nadate nešto puno. Ono što sam ja čuo (ali neću otkrivati izvore) je da na Xboxu nije toliki fokus trenutno. U prodavnici za koju sam radio nemaju nikakav info za Xbox još uvek, mislim na interne informacije, ne ovo za javnost. Preorderi su placeholder, a da li će išta stići i kada niko ne zna.

A do petka možda dobijemo i zvanično odlaganje početka prodaje u Evropi, za oba sistema. UK, FR, ES idu u lockdown ovih dana ...

Ovi sa KP kazu da ce isporuka xboxa kasniti nekoliko dana.
Vidi ti u toj prodavnici hoce li ps5 uopste biti u slodobnoj prodaji do kraja godine ;).

Pricam o ekskluzivama za koje je zacrtano da su 80e, a ne pricam o uspscalling na 4k a ne pravih 4k na ps5 i sto konzola nije full RDNA 2, ali mozemo i o tome?

Pricam o ekskluzivama za koje je zacrtano da su 80e, a ne pricam o uspscalling na 4k a ne pravih 4k na ps5 i sto konzola nije full RDNA 2, ali mozemo i o tome?

Kao što rekoh 70$, a ti slobodno plati igru 80€ ako toliko imaš želju. U trenutnoj generaciji konzola preporučena maloprodajna cena igara u EU je bila 70€ (base.com je jedan od sajtova gde se to može videti), pa se ne sećam da se iko hvalio po forumu kako plaća igre toliko, jer su uvek bile niže od preporučene.
Svestan si da je prilično veća razlika u snazi između One X v Pro od Series X v PS5? One X (koji takođe imam) je za ~42% jača konzola od PS4 Pro.
Series X je za ~17% jača konzola od PS5. U krajnjem slučaju znamo vrlo dobro kako je išla tj i dalje ide prodaja aktuelne generacije konzola ;)
O ovome da konzola nije full RDNA2 nemam potrebu za komentarom.

Da je full rdna sony bi na sva zvona to reklamirao kao sto reklamiraju kontroler, ne bi sigurno cutali na to sto xbox naglasava da je series x only rdna 2 konzola. Ja pricam o zvanicnim cenama ekskluziva a to serovanje, logovanje na ling long, turske i ko zna akaunte odakle to me ne zanima. Kazi nesto o upscalling na 4k a ne pravih 4k ili ni na to nemas komentara?

70$ je zvanična cena na US PSN-u, ne razumem šta tu nije jasno?

Kao što rekoh, veću razliku ćeš videti (tj si mogao da vidiš) između XOX-Pro od XSX-PS5 :) Čista matematika.

eufrat, poredis kruske i jabuke, jer ps5 nije full rdna 2 :p

Ne znam da li je covek fanboy ili troll zbog slike.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Ovi sa KP kazu da ce isporuka xboxa kasniti nekoliko dana.
Vidi ti u toj prodavnici hoce li ps5 uopste biti u slodobnoj prodaji do kraja godine ;).

Naravno da neće, neće ni delić preordera biti podmiren, ali ako ništa Sony kancelarija bar garantuje određeni broj konzola i za njih su dopustili avansni preorder. Ja kažem da se za Xbox ne zna apsolutno ništa, nikakve garancije, nikakvi avansni preorderi - može doći 100 komada, a može i nula ...

Pogledao sam dosta recenzija, više se fokusirao na Series S doduše, nekako mi S deluje dead on arrival iskreno.

Recenzije su u fazonu - ovo nam je obećano, ali ovo smo zaista dobili. Ubi ga taj nedostatak BR čitača nažalost.

Znam kome je namenjena, bez brige, ali gledam sebe i ljude koje znam i niko od nas ne bi pristao na tolike kompromise. Series X je pametniji izbor. Ovo je way too casual konzola i mislim čak da je za iste novce Switch lagano dobija.

Kome je bitan br čitač? Ja sam se zeznuo i kupio dva filma na diskovima prošle zime (preorder). Dok su stigli diskovi filmovi su se pojavili i na streaming servisima koje mogu da koristim kad god i gde god hoću bez nosanja diskova i potrebe za br plejerom. Imam i Xbox S digital, kad mi se nešto igra skinem sa neta i to je to, zaista ne vidim šta bih dobio sa br plejerom.

Pa br player, neke stvari se uzimaju i za kolekciju, Planet Earth, Deep blue, Band of brothers itd. :) nije to lose uopste. Ja sam bio uzeo Xbox zato sto je najjeftiniji bluray player.

Kome je bitan br čitač? Ja sam se zeznuo i kupio dva filma na diskovima prošle zime (preorder). Dok su stigli diskovi filmovi su se pojavili i na streaming servisima koje mogu da koristim kad god i gde god hoću bez nosanja diskova i potrebe za br plejerom. Imam i Xbox S digital, kad mi se nešto igra skinem sa neta i to je to, zaista ne vidim šta bih dobio sa br plejerom.

Ja volim da kupujem polovne back compat X360 igre na disku, volim te stare omote kako mi izgledaju na polici. Isto tako mi dobro dođe da igru nabavim za 250-300din umesto 14.99$ ili 19.99$ + US porezi

a polovne igre na disku?

Mi Hardcore gameri smo u balonu i ne kontamo trziste.
Cinjenica da igrica Pokemon Go je u 3mj zaradila vise nego i jedna hardcore igra koje mi igramo i to microtransakcijama sve vam kaze.
Mi smo nebitni za trzise, trziste cine neki novi klinci, a oni igraju fortnite, pokemone i sta ja znam.

Kazem samo, da se sutra ne iznenadite kad S ili switch budu najprodavaniji.

Nešto mi se odseče poruka kad postujem, baš sam i napisao da mi Series S deluje kao waay to casual konzola i da se cilja ista demografija koju je Nintendo ciljao sa Switch konzolom, ali bih ja od te dve radije Switch pazario (tj i jesam).

Evo jedan sveži primer za koga je S.

Kolega pita koju grafičku da kupi, napeli ga klinci, ostareo mu računar. Ja mu objasnim da za 500 evra može da im kupi konzolu i 3 godine pretplate na legalne igre. Pokazao klincima trenutni spisak, oni presrećni. I to je to. Eto demografije.

Jesi rekao kolegi da će morati da iskešira još 200e kada posle nekoliko igara popuni disk? [emoji16]

Sto bi iskesirao 200 evra kada tih 5-6 igara mogu da se izbrisu pa klinci posle instaliraju drugih novih 5-6?

Vrh Dno