Šta je novo?

Xbox Series X / S

Na ceo. Koliko znam, nigde jos nije spomenuto 1080p 60fps uz RT. Bar ja nisam video da su najavili za neku igru. Samo 4K 30fps uz RT.

Ne slazem se da S fail. Sve te multiplatform igre ce izaci i za PC a tamo je min requirements 1080p/30fps za daleko slabije masine od Xbox S.

Samo serija S. Biće hit ove generacije konzola.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Series S se bolje uklapa u čitav Game Pass sistem, pogotovo u zemljama gde nude onu mesečnu otplatu jer su i servisi uključeni u vrlo nisku mesečnu ratu ... Ali kako je krenulo sa najavama, ja npr. ne očekujem da će iko osim Microsoft Studios-a specijalno optimizovati igre za tu konzolu. Mislim na third party i popularne AAA naslove i ono "1440p ali sve ostalo isto kao na Series X" . Već se zaređalo nekoliko baš loših vesti a konzola nije ni videla svetlost dana. Ispadne One X bolja kupovina za ovaj prelazni period, dok ne krenu Series ekskluzive (one dobre).
Znaš kako - npr. prodaj 10 miliona konzola, nek ta Serija S bude 50% od te brojke. Misliš da niko neće optimizovati igre za toliko korisnika ?

Ma ajde xbox ima 2 verzije , koliko pc ima varijacije? Ne znam samo kako si dosao do zakljucka da nece optimizovati za 2 verzije xboxa.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Trostruko slabija konzola od XSX sa duplo manjim ssd-om. Šta je tu vama best buy samo da mi je znati.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Best buy za casual igrace, dakle za one koji cine vecinu.
Za male pare dobijas next gen konzolu.
Jos da ima Blue Ray drive pa da ga ljudi kupuju zbog multimedije kao One S, onda bi bio best buy ever :D

Xbox Series S će po performansama biti daleko, daleko bliži Xbox One X-u iz prethodne generacije nego XSX-u. Itekako će biti vidljive razlike u perfomansama između XSS i XSX :)

Razlika između 4 TFLOPS-a kod XSS i 12.15 TFLOPS-a kod XSX je sve sem minimalne.

Poslednja izmena:
Trostruko slabija konzola od XSX sa duplo manjim ssd-om. Šta je tu vama best buy samo da mi je znati

Neko moje mišljenje: postoje dve vrste osoba koje igraju igrice.

Prva, gejmeri koji igraju svakodnevno. Kada ih pitaš šta će danas da rade ako imaju izbor između sportskih aktivnosti (basket, fudbal, trčanje, plivanje...), mogućnosti da gledaju filmove, serije, idu u bioskop, sede u kafiću sa devojkom/društvom, obilaze tržne centre i gledaju tehniku/garderobu, putuju, idu kod rođaka, komšija, igraju igrice... odgovor će biti da igraju igrice. Kada ih pitaš ako imaju slobodno 10 sati slobodnog vremena na raspolaganju koliko će da igraju odgovor će biti pa 10 sati. Takve osobe gledaju da kupe najmoćnihi hardver bilo da je konzola ili PC u pitanju. Igraće, ali pored otvorenog prozora jer ako fps padne za 5 od očekivanog leteće hardver.

Druga, oni koji imaju malo slobodnog vremena, koji imaju život i igrice igraju usput (mogu a i ne moraju po svaku cenu da odigraju). Za takve služi skromnija verzija konzole i na njoj jedan fudbal, jedna simulacija vožnje i neka pucačina i koji će jedanput/dvaput nedeljno da uključe uveče i odigraju. Njima nije bitno da imaju 8k rezoluciju na 360hz monitoru i preko 500 fps-a, ne zagledaju piksele, ne broje fps i ne drže otvoren prozor.

Auh koje generalizovanje...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ako uzmemo u obzir da će već posle par instaliranih igara morati da se dokupi dodatna ssd kartica od 200e, gubi se svaki smisao kupovine S verzije.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ma jeste, svako ce da instalira 10-tak next-gen igara odjednom.
Cak i da neko to hoce, uvek moze da pravi backup na externi hard, ako je problem skidati igre ponovo.
U krajnjoj liniji, padace cena i konzoli i karticama.

Poslednja izmena:
Nisi pazio na casu, sve next gen konzole (Series X, Series S, PS5) imaju "full" RDNA2 gpu.

Poslednja izmena:
Pa da je ps5 full rdna 2, a ne samo based on rdna 2 izjavili bi to sluzbeno kao sto je to uradio Ms.

Si odgledao video?

Ma pusti youtubere, samo sluzbeno sta se izjavi to se pika i iza tog se stoji. Ako nije tacno onda ide tuzba, znas vec kako to ide.

Nekako vise verujem MS zvanicnoj objavi ngo nekom jutjuberu...

U linku koji je Zlatan postavio, ako se pazljivije cita, moze videti sledece:

"...Xbox Series X|S are the only next-generation consoles with full hardware support for all the RDNA 2 capabilities AMD showcased today."

Znaci, ne kroz API, ne delimicna implementacija, vec sve sto su predstavili ima hardware support.

To ne znaci da PS nema slicne stvari, kao npr. ray tracing, ali nisu implementirani na isti nacin i nemaju hardversku podrsku na nacin na koji je AMD to definisao.

To je bitnije ako se pogleda da pored HW seta dobar deo softverskog seta u saradnji s MS.

Mislim da ce unifikacija DirectX na PC i Xboxu biti mozda najveca prednost, uz hardverski ML koji je deo bas tih HW stvari koje Xbox ima u okviru RDNA2 specifikacije...

Poslednja izmena:
Dobro ako vam je to uteha[emoji3]

Vidjet cemo kad budu uporedjivali multiplatform igre. Da ga h*bes, trebale bi izgledati i bolje se vrtjeti na X nego ps5.

Multiplatform - paritet u ovim prelaznim igrama. A PS5 GPU navodno ima full RDNA2 dizajn i par RDNA3 feature-a

Mislim da bi opet trebalo da pročitaš ono gore: Xbox jedini ima full rdna2 arhitekturu jer ima kompletan hardverski set. Rdna2 podrazumeva npr. mesh šejdere, dok PS5 ima primitive šejdere. Tako da on fizički ne može da ima full rdna2 implementaciju.
Ovo za rdna 3 neću da komentarišem... Viđamo to po Tviteru, reditu i yt od onih likova koji su tvrdili da se zbog "opterećenja audio dekompresijom gubi 20% snage APU (u terarlopsima GPU) , tako da Xbox pada na 10Tflops, a PS5 IMA 10.3 I JAČI JE!
Božemesaklonineukihljudi

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

ma okej, nego ljudi pircaju neosnovano...

S druge strane, sto se tice multiplatform naslova, iskreno ocekujem manju razliku sad na pocetku nego kasnije...
kako sve vise studija dobija developer kitove, i kako se implementacija dx12 ultimate sazreva.

Nazad
Vrh Dno