Šta je novo?

Xbox Series X / S

Mozda malo masim temu pa neka je mod prebaci gde treba ukoliko je neophodno, uglavnom vezano je za gamepass.
Uzeo sam nedavno novi laptop Asus Tuf, registrovao uredjaj i sve je kako treba, i po onome sto pise na sajtu retailera, trebao bih dobiti 3 meseca gamepass gratis.
Isao sam tamo gde se to ukljucuje (Microsoft library, pa onaj additional content for new device) i tamo nemam nista (your device doesn’t come with additional content).
Pisao sam i Asus podrsci ali ne odgovaraju.
Cisto me zanima jel imam uopste tu opciju ili da uzimam gamepass preko KP-a?
Imaš ovu temu:

Post in thread 'Xbox Game Pass PC'
https://forum.benchmark.rs/threads/xbox-game-pass-pc.450461/post-6891470

Dugo vremena sam razmišljao da instaliram emulatore na XBox Series X, juče sam rešio da probam.

Instalirati Xbox dev mode preko MS Store na konzoli.
Registrovati se na https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-store/register/, ne treba VPN, izabrati Tursku, cena 44 lire.
Autorizovati konzolu na sajtu.

Instalirati RetroArch, Dolphin, pcsx2, Xenia, Flycast, RetroPass, SafeExit. Ovde postavljam linkove koji su zastareli u videu:

Formatirajte USB za igre pomoću XboxMediaUSB:

Opšte informacije šta je Xbox dev portal pronađite ovde:

U galeriji sam postavio neke screenshotove kako izgleda emulacija:

Kome ovo može biti korisno? Meni je motivacija bila da igram Earthworm Jim, igru koju sam igrao kao dete. MS je izgubio licencu, igra od 2018. nije dostupna preko Store, hteo sam da je kupim. Antstream Arcade nije dostupan za naše tržište ali emulatori jesu.

IMG_20230730_202849.jpg

Postoji li ikakva šansa da se ove "gluposti" uklone sa dashboarda? Kako?

Bože kad se setim ovog Limba kako je to unikatna igra bila. Kad su najavljivali naslov i rekli da će biti crno-beli svet svi su mislili da će biti nekakvo njesra međutim...
Moguće da ću ga sad obrnuti ponovo.
Ako nisi igrao, Inside je od istog tima i po meni jos bolja

Ako nisi igrao, Inside je od istog tima i po meni jos bolja
Igrao naravno, ali ne i prešao - ne sećam se zašto.
Da je bolji od Limba to nije upitno, doneo je dosta dinamičnije okruženje i grafiku, međutim kako je Limbo prvenac nekako je postao više "kult" čini mi se.

Pošto hoću da postavim novu MasterCard za mesečnu supskripciju (stara istekla) a javlja da payment kasni (juče bio rok) da li savetujete da se totalno ukloni dosadašnja kartica pa doda nova ili je moguće jednostavno "zameniti" karticu?

Možeš. Ne znam samo da li treba dodatno nešto oko prebacivanja pretplate da radis. Ako ne povuče automatski i ne možeš preko konzole, otkazi pretplatu i započni novu.

Hvala kolega @djomla43
Dodao sam novu karticu, ostavio sve isto vezano za grad, adresu, poštanski broj. Kartica je prošla iz prve, uklonio staru.
Ono što me čudi jeste da mi je tražilo 45 Turskih Lira što mu dođe nešto malo preko 2€ kao što je i bilo do sada. To znači da oni cenu još nisu povećali pošto treba da je malo preko 4€? :unsure:

Za stare korisnike nove cene idu od 13.08. ili 13.09. zavisi od države, za DE je od septembra. Meni ide sledeća naplata pre 13.09. i stoji da će biti 45 Lira, tako da ćemo tek kasnije plaćati po novim cenama.

Konačno sam sakupio sva vozila u FH5, do nekih je bilo pakleno teško doći

Istekao mi je GPU, uradih prije godinu i pol konverziju sa Xbox live. Gdje mi je najpovoljnije pazarit GPU trenutno?

čekam italijanska vozila i onda gasim mašinu

Da li postoji neka aplikacija - link, a da može da se vidi kada bi neka igra trebala biti na popustu na MS store (u slučaju Argentine ili Turske)?

^ xbdeals.net ima istorijske podatke, kao i notifikacije kada je neka igra na popustu.

Jel radi i dalje konverzija Xbox live u GPU iako sam odradio jednom tj imao sam aktiviran GPU?

Update posta: https://forum.benchmark.rs/threads/xbox-series-x-s.459149/post-6937694
[uklonjen sajt sa piratskim sadržajem] ima fantastičnu kolekciju igara a download je brz.
pcsx2 perfektno pokreće igre i gamepad je podržan bez posebnih podešavanja.
Nisam uspeo preko Xenia da pokrenem nijednu igru (podešavao usb kao internu memoriju, probao iso, konvertovao igre u god, startovao .dat i default.xex fajlove). Najbliže što sam postigao je da uspešno pokrenem igru samo u formatu default.xex - Xenia tad pokrene igru i prikaže crn ekran.
Dolphin emulator perfektno pokreće Gamecube igre i gamepad je podržan bez posebnih podešavanja. Pokreće i Wii igre lepo ali tu nisam našao kako da mapiram kontroler, ne rade svi buttoni a neophodni su.
Najviše problema mi zadaje podešavanje covers da budu na jednom mestu - ovi portovi nemaju sve funkcionalnosti originalnog softvera. Nekako mi ružno da pokrećem fajlove bez slika a mučenje je raditi sa Launchbox ili Retropass.

Jel radi i dalje konverzija Xbox live u GPU iako sam odradio jednom tj imao sam aktiviran GPU?
@mad_sam radi ako ti je istekla pretplata ili sam je prekineš. Kako i koliko možeš da konvertuješ imaš ovde:

Poslednja izmena od urednika:
Kako sam pre nekoliko dana zamenio MasterCard (pisao sam o tome na forumu) i nastavio plaćanje GP-a preko Turske a da pri tom nisam menjao nikakve podatke (adresu stanovanja, poštanski broj...) te je sve uredno prošlo, odlučio sam da dodam istu karticu za kupovinu igre na Argentinu. Tu takođe nisam menjao prethodnu adresu i poštanski broj jer ako je prošlo ovamo valjda će i ovde.
Sa ARG naloga kupujem izuzetno retko, uzeo sam nekoliko igara u vremenskim razmacima.

E sad, ja nisam siguran koliko mi je novca ostalo na kartici jer sam plaćao još nešto (ne igre) ali mislim da imam tj da sam na nekoj granici, to nije problem jer ću dodati naknadno. Ali zar mi ne bi javilo da nemam dovoljno sredstava ili šta već? Umesto toga dobijam ovu poruku:

IMG_20230807_161106.jpg

Nervira me jer se plašim da kartica (koja je sad premium i bolja od prethodne) uopšte neće raditi za buduće igre. Taj link sam blurovao ali vidim da su postavili novi nakon što sam restartovao konzolu.
Daj Bože da je do novca...

Radiće, probaj nakon par dana opet.
Meni je pre par dana isto izbacivalo gresku na ARG za MC kad sam hteo drugaru da uzmem igru, pritom kupovina prolazi na mom nalogu sa istom karticom a ne mogu da je spojim sa njegovim nalogom. 3 dana kasnije sve je bilo ok.

Radiće, probaj nakon par dana opet.
Meni je pre par dana isto izbacivalo gresku na ARG za MC kad sam hteo drugaru da uzmem igru, pritom kupovina prolazi na mom nalogu sa istom karticom a ne mogu da je spojim sa njegovim nalogom. 3 dana kasnije sve je bilo ok.
Nadam se da će biti tako kako kažeš. Javiću nakon par dana svakako. Razmišljam da promenim adresu ali mislim da to nije potrebno. Možda da pokušam da kupim neku drugu igru...

Vrh Dno