Šta je novo?

Xbox One

Kad kliknes na link, pise ti na samoj stranici:

Capture.JPG

mada, danas je drugar pokusao i nije imao ponudu ni za 3 meseca ni za 12 meseci sa popustom...

Ma to ti važi samo ako primeniš na još jednom nalogu na konzoli, istovremeno, ili daš drugu kao što piše tu. Dobra je fora, samo gde tog druga da nađem koji ima XBO :D

Pa ima nas ovde ;)

Nisam kupovao na g2a,samo cdkeys, kakvi su? Je l' bilo problema s njima?
Par dana pre toga sam hteo da kupim 2x 6meseci za 15e kom. I tad mi poslali lose kodove. Odmah sam reagovao. Otvorili tiket. Sledeci dan stize mi mail da je refundirano. Samo sam sacekao 3-4 dana da paypal to regulise. Pre toga sam kupovao za ps4 kodove neke. Nije bilo problema. Npr 20% popust kupon sam uzimao za 1$ ili slicno. :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ako neko ovde ima x i uhd 4k hdr tv, ako može da kaže, osim promene rezolucije, šta treba još promeniti tipa color depth (koji je sad 8-bit) itd..

Poslato sa Huawei P10 Plus uz pomoć Tapatoka

Ako neko ovde ima x i uhd 4k hdr tv, ako može da kaže, osim promene rezolucije, šta treba još promeniti tipa color depth (koji je sad 8-bit) itd..

Koji TV imaš? Ja sam na mom Sony XE9005 morao uključiti full bandwidth na HDMI 2 i 3 konekcijama, a znam da isto mora i kod Samsunga da se uradi na 10-bit modelima (MU8000 pa naviše). Fabrički je isključeno iz nekog razloga.

Imam Sony 43XE8005 4K HDR. Znam da treba rezoluciju prebaciti na 4K UHD. Pretpostavljam da treba staviti i ono na 10-bit. Ukjjučio sam na HDMI 2 na external inputima isto da je 4K. Samo me interesuje ovo da li da stavim 10-bit i negde sam pročitao da se mora kalibrisati TV da bi se dobio HDR. Pa me te 2 stvari interesuju.
Btw. To full bandwidth nisam video.

Poslednja izmena:
Koliko se sećam taj model ima IPS ili nema (pravi) HDR?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Koliko se sećam taj model ima IPS ili nema (pravi) HDR?

Nema pravi HDR?

Description

Sony's XE80 brings the breath-taking realism of the 4K HDR picture into the modern home. Exceptionally detailed 4K UHD resolution combines with the latest HDR technology to render a superbly lifelike picture. The brand's TRILUMINOS display achieves a stunningly wide array of gorgeous colour, with beautifully smooth shading. Driven by the 4K X-Reality PRO engine, everything you watch is upscaled to near-4K quality, while MotionFlow XR ensures even the fastest action is pin sharp. Sony's suite of Smart features on the Android platform opens up a wealth of extraordinary online content, and the set's slim aluminium bezel edging completes the look of a supremely sophisticated home entertainment hub. Plumb The Colourful Depths Of HDR Sony are one of the forerunners of colour-boosting High Dynamic Range (HDR). As members of the UHD Alliance, they've delivered top-shelf HDR with a staggering 10-bit colour depth. This means that there are over a billion individual colours to deepen your view and show shades you've never seen in home entertainment before. Usually, studios are forced to dilute the colour of their shows and films to fit on our TVs. Now, HDR screens like the XE80 can channel content from studio-to-living room with the same precision and utterly otherworldly hues

Onda je verovatno IPS panel u pitanju. Znam jer svi revieweri koji su u prethodnoj generaciji hvalili XD8005, sada hvale XE9005 kao pravog naslednika obzirom da XE8005 ima (valjda) nekih nedostataka u odnosu na prošlogodišnji model.

XE90 su veći modeli. Nema ih od 43incha, samim tim su i skuplji. A meni bi sve preko 43 s obzirom na viewing distance bilo samoubistvo.

Ima HDR, tj. 10-bit jer da nema ne bi ono 10bit i 12bit mogao ni videti u meniju. Imao bi samo 8-bit opciju.

Gledao sam i pratio gomilu tih recenzija i za XD i za XE modele i uglavnom većina nije bila svesna da treba aktivirati Enhanced HDMI opciju, plus u isto vreme su koristili samo HDMI 1 za povezivanje, a on ni nema te mogućnosti. Na Sonyju su samo 2 i 3 sposobni za 4K 60 HDR, uz prethodnu aktivaciju tog moda.

Dakle samo izabereš tu 10-bit opciju i odeš na onaj Info i ako ti je sve sa liste otkačeno zelenim "kvačicama" to je to. Ako ima crvenih onda nije sve podešeno kako treba.

Uzeo One X na par dana da probam i nisam nešto impresioniran. Ok, GOW 3 X360 u 4K me je malo šokirao kako dobro izgleda ali interfejs konzole je i dalje retardiran i prilično spor. Isto kao na mom starom ONE-u. Svaki novi dashboard update je sve gori i gori.

Da video sam to. Sve je štiklirano i sve šljaka. To za podešavanje hdmi sam znao od pre kao i to da su hdmi 2 i 3.

Evo šta mene zanima kod ONE X ako neko iz iskustva zna:

Snimanje gameplay-a u 4K HDR - na netu viđam kažu može sat vremena max, meni daje 30 sekundi i ni sekund više?

Druga stvar oko toga - kako doći do tog snimka? Kad izaberem da šalje na One Drive kaže mi da će biti prebačen u 1080p SDR za OneDrive.

Ponestaje mi mesta na xbox pa hocu da nabavim neki eksterni hdd. Gledao sam Maxtor M3 da li neko ima iskustva sa njim ili ako moze neka preporuka?

Radiće ti bilo koji samo mora biti USB 3.0

Evo šta mene zanima kod ONE X ako neko iz iskustva zna:

Snimanje gameplay-a u 4K HDR - na netu viđam kažu može sat vremena max, meni daje 30 sekundi i ni sekund više?

Druga stvar oko toga - kako doći do tog snimka? Kad izaberem da šalje na One Drive kaže mi da će biti prebačen u 1080p SDR za OneDrive.
Sve te klipove on prvo snima na internal storage pa ih šalje. Da li imaš prostora za to..

Cituckam ali nisam sve pokupio.. uzeh xbox one, sta uzimate od godisnje pretplate? Gold i ea access? Ili nesto trece?

Imaš i Game Pass kao opciju. Ukoliko ne igraš MP, praktično se više isplati nego Live.

Isto pravite account na US?

Treba mi informacija koje Xbox One konzole imaju podršku za 4K igranje? Znači ne za reprodukciju filmova, već za igranje u 4K, naravno uz 4K kompatibilne igre.

Poslednja izmena:
Xbox One X

Treba mi informacija koje Xbox One konzole imaju podršku za 4K igranje? Znači ne za reprodukciju filmova, već za igranje u 4k, naravno uz 4K kompatibilne igre.
Xbox One X, naravno pod uslovom da imaš 4K TV

A jel bi voleo da za mašinu koja košta 200e igraš u 4k po mogućstvu i TV da ti pokloni neko?

Ma samo mi treba siguran info, a nigde nisam pronašao precizno naglašeno, ako imate neki link bilo bi super.

Nazad
Vrh Dno