Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Ako bi netko bio ljubazan da stavi lepo srpski tutorijal za rezanje za ljude koji se slabije snalaze sa ovim tutorijalom medju kojima sam i ja,znaci samo osnovni postupak rezanja?

Evo,direktno sa googla,pa jos cirilica :D

УПУТСТВО за сагоревање КСГД3 Бацкупс СА ИмгБурн

Препоручујемо да користите најновију верзију ИмгБурн (в2.5.5.0
у време писања овог текста, преузети на
хттп://ввв.имгбурн.цом/индек.пхп?ацт=довнлоад). Старије верзије могу да
рукује овом процесу другачије и / или дати другачији скуп
грешака.

Иако је подразумевано подешен на ИмгБурн, проверите да под
Алатке> Подешавања> Пишите, имате "Слој Пауза (За преузимање медија)" скуп
на "Израчунајте оптималан".

Проверите да лаиербреак постављен као 2133520 у ДВД фајл..
Ако већ имате КСГД2 (или друге) лаиербреак вредности постављене у
ИмгБурн, ДВД са КСГД3 ИСО. Ће поништити то подешавање и коришћење
правилно лаиербреак.

Као што је поменуто горе, ИмгБурн ће се аутоматски репозиције / граница
лаиербреак на 2086912 приликом нарезивања на обичном ДВД + Р ДЛ дисковима.

Молимо погледајте приложени ИмгБурн-кгд3-еррорс.пнг слику за сцреенсхот
грешака срешћете на ИмгБурн и шта да се кликне на у
сваки дијалог који ће искочити.

Корак по корак:

1. Изаберите "Пиши фајл слике на диск", и после утовара ДВД.
фајл, кликните на "Врите".

2. ИмгБурн ће се појавити обавештење рекавши да нема довољно
простор на диску да нарезете слику, и пита да ли желите да
Цонтинуе Аниваи. Кликните на "Иес".

3. Још једна порука може да искочи каже да оптимално лаиербреак
позиција прелази Л0 капацитета. Кликните на "Иес".

4.. Грешка ће се појавити уз напомену да "Подешавање Л0 подаци Зона
Капацитет Фаилед Наставити "" Кликните "..

5. Слика ће почети писање на диск.

6.. При крају пише процеса, ИмгБурн ће се појавити
грешка око 97% или 98% (то је оно што ми желимо - да је
намерно!). Кликните на "Откажи".

7. Обавештење ће тада појавити са питањем да ли би желели да ИмгБурн
пробајте и врши "" Затвори Трацк / сесије / Дисц "функције". Клик
"Да".

8. Нека диск финализује, и готови сте!

Цонтинуе Аниваи. Кликните на "Иес".

hahahahaha, genijalno.

Malopre sam pitao nekog lika za J-TAG i kaze da i sa ovim novim sistemom zavisi od dashboard-a. Ako bi neko mogao da mi pojasni u cemu je fazon?

mene isto zanima u vezi jtag-a, na kom principu radi sam našao naravno na yt i google-u, nego me interesuje da li neko sa foruma radi sa ovakvim konzolama. da li ima negde da se kupi, koja bi cena bila itd. konkretno me interesuje neki jtag-ovan jasper. može i pm ako je ovde zabranjeno

Takodje me zanima j-tag na novijim dashovima.. Koji su uslovi, itd.. :type:

Tako nesto jos uvek ne postoji. Znam jer i ja cekam. Piato sam majstore koji rade i kazu mi, jos nista. Treba da se isprogramira taj novi cip ili sta. Da se prepravi dash za JTAG. Vidi pitaj na xbox republici. Ali jos ne postoji JTAG za novije konzole.

Znaci cela ona prica od pre nekoliko stranica je u stvari najava?

Pa treba sad neko da napravi neki loader koji bi radi sa tim cipom. Cip postoji i omogucava pokretanje raznih programa, ali jos nista od pokretanja igara. Cuce se kad bude konacno moglo. E i moraju da izbace verziju dasha koji radi sa cipom. Znaci ne moze ad se radi update kao do sad, nego moras da instaliras hakovani dash.

Bice jasnije kad se neko od majstora javi da kaze da je gotovo i da to radi.

Ok, hvala.

I ja se sada zainteresovah za kupovinu X360, najvise da bih probao Forza 4 (smorio me poluzavrseni GT5 na PS3). Mogu da kupim nov slim 250GB za nesto manje od 200 EUR u UK; da li kod nas ima nekih povoljnijih varijanti, ili bar slicnih?

Vidim da je skoro spomenuto da i ovi novi modeli mogu da se flesuju, znaci ne moram da trazim neki sa posebnim firmverom, itd? Da li je moguce instalirati demoe bez pristupa netu na neflesovanu konzolu (skinem na PC i prebacim preko USB na Xbox)?

Za te pare koliko ja znam nema... Donesi ti to iz UK ako mozes.

Ima slim za manje od 200e sa 250gb hdd-om?

Da, u radnjama je izgleda oko 230 EUR, a ako se porucuje online oko 195 EUR.

Mada moram jos da vidim da li mi se isplati, tj. da li ima vise od par dobrih Xbox ekskluziva (koje nemam za PC ili PS3)...

PS3 ili Xbox je bilo do pre jedno godinu i po dana bez razmisljanja Xbox ali sada ne vidim sto bi ga kupovao sem ako nisi zagrizen za forza 4 igru ko ja za RE pa da kupujes konzolu samo zbog nje... Zestoko subjektivno misljenje

Razmisljam i o varijati da uzmem neki polovan Jasper; da li se svi mogu flashovati, ili postoje verzije koje ne mogu? Sta je najbitnije proveriti kada se kupuje polovan X360?

Bolje nemoj uzimati polovan xbox.
Ako vec zelis da prodjes jeftinije uzmi onaj bez harda, pa igraj igre sa flasha.

Fala, ta varijanta mi nije pala na pamet, a vec imam par externih diskova koje mogu iskoristiti.

Mada, napravih neku listu Xbox ekskluziva koje me interesuju, i spade knjiga na par slova :( (Forza, GeOW, Alan Wake). Da li se ocekuje jos neka extra dobra ekskluziva na ovoj platformi?

Tesko.
Nekoliko igara za Kinect koje ti verovatno nece biti zanimljive i to je to.

prednosti xboxa su mogucnost rezanja diskova, kinect i mogucnost da se po meni najbolji gamepad na trzistu koristi i na pc-u

meni su ove stvari dovoljne, mada ko ima ps3 nema razloga da uzima xbox a vazi i obrnuto

Prednosti xbox-a su piraterija i....... pa, piraterija. Nista vise.

A kontroler od xbox-a nije nista posebno jer postoje da se kupe mnogo bolji za PC. Sa x-inputom. Ja vec dva imam za PC koji prevazilaze xbox-ov, a rade i na xbox-u. A nadam se da ste probali PS3 kontroler pre nego sto ste rekli da je kontroler od xbox-a bolji. Jer tesko de je bolji. Ako je zbog rasporeda palice i d-pad-a, onda je to bolje na PS dizajnu. Na xbox kontroleru je otezano koriscenje d-pad-a, dok na PS dizajnu je dosta lakse. A za palice nije problem u oba slucaja.

A pitanje za onog sto je pitao koje su xbox ekskluzive: pa sta ce ti ekskluzive? Zar nema hiljadu igara, a ti bas hoces ekskluzive na konzoli koja je kao PC za pirateiju.
Da bi se hvalio PC-ovcima? Bolje uzmi PS3 onda.

Poslednja izmena:
prednosti xboxa su mogucnost rezanja diskova, kinect i mogucnost da se po meni najbolji gamepad na trzistu koristi i na pc-u

meni su ove stvari dovoljne, mada ko ima ps3 nema razloga da uzima xbox a vazi i obrnuto

Totalno pogresno razmisljenje imas ali ok! Prvo na xbox360 moras igru da narezes na DL disk dok na ps3 igru samo skines sa neta i putem utp kabla je prebacis na njen hard i igras a dok na xbox kada si igru narezao onda je ubacis u konzolu pa je rom ucita pa je tek onda prebacujes na hard od konzole da bi smanjio upotrebu lasera ali sve jedno disk i dalje mora da bude za svaku igru u romu dok kod ps3 neka igra zahteva da imah original disk u rom-u a neke ne.

Sto se tice dzojstika tu se slazemo da je najbolji dok mi ovaj na ps3 izgleda pored xbox360 dzojstika kao igracka. Kada uzmem xbox-ov dzojstik oseti se ta tezina dzojstika, lepo lezi u ruci, ne klizi iz ruke ako se nekome posle duzeg vremena znoje ruke, sama izrada mnogo bolja i kvalitetnija, komande reaguju prefektno, dok ps3 dzojstik imam osecaj akda ga drzim da cu ga svakog trenuka polomiti ili da ce mi ispasti iz ruke i da ce da se iskrsi prilikom pada, onda neverovatno koliko se taj dzojstik ljigavi u ruci iako vam se znoje ruke iako vam se ne znoje non stop imate osecaj kao da ce da svakog trenutka ispadne, komade manje vise reaguju ali mana je ta sto mnogo brze dzojstik propada (gumice) nego kod xbox360, onada same pecurke se posle izvesnog vremena mnogo razdrljave na ps3 dok na xbox360 se to ne oseti toliko mada opet ovo sve zavisi kako ko koristi dzojstik.

I po meni je najbolje imati obe konzole i pc pa igras na onoj konzoli ili pc-u gde ti vise odgovara. Jer naprimer neke igre samo izlaze za ps3 dok neke izlaze samo za xbox360 i mnogo ljudi je bas zbog jedne ili dve igre kupovalo jednu od konzola odnosno ono sto su pozeleli da odigraju ali u mnogo slucajeva je bilo da kada su vec kupili zbog jedne ili dve igre da su kasnije nastavili da kupuju/skidaju i druge igre da iskoriste konzolu kada je vec imaju.

Ja eto imam sve i mogu ti reci da nisam ni jednog trena pozalio sto sam prvo kupio xbox360 pa kasnije ps3 a pc sam vec imao od ranije samo ga nadogradjujem kada za to osetim potrebu (imam kesa).

dok ps3 dzojstik imam osecaj akda ga drzim da cu ga svakog trenuka polomiti ili da ce mi ispasti iz ruke i da ce da se iskrsi prilikom pada

ostatak je necu da komentarisem jer mogu samo da dam svoje misljenje i da se ne slozimo :), ali ovo ti je definitivno pogresno.

ok, ja jesam na kraju uspeo da razlupam jedan ds3 (prokleti balkon na elite :)), ali preziveo je par bacanja u zid iz sve snage. cak je preziveo i double wall impact :) (bacanje u zid, pa savrseno odskocio na poluvolej i pa jos jednom).

u svakom slucaju, daleko je on od neznog ko sto ga ti predstavi... ;)

edit:
@max9998
ja vec duze vreme sebi pokusavam da opravdam tj nadjem razlog za kupovinu xboxa, ali osim geow3 i alana nista.. dve igre mi ipak nisu dovoljan razlog :)

Poslednja izmena:
Evo i ja mogu da posvjedočim da sam zafrljačio DS3 na parket i ipak je preživio:D.Iz iskustva sa DS2 bilo je potrebno gaziti ga nogama da se postigne potpuno uništenje:d.

ostatak je necu da komentarisem jer mogu samo da dam svoje misljenje i da se ne slozimo :), ali ovo ti je definitivno pogresno.

ok, ja jesam na kraju uspeo da razlupam jedan ds3 (prokleti balkon na elite :)), ali preziveo je par bacanja u zid iz sve snage. cak je preziveo i double wall impact :) (bacanje u zid, pa savrseno odskocio na poluvolej i pa jos jednom).

u svakom slucaju, daleko je on od neznog ko sto ga ti predstavi... ;)

edit:
@max9998
ja vec duze vreme sebi pokusavam da opravdam tj nadjem razlog za kupovinu xboxa, ali osim geow3 i alana nista.. dve igre mi ipak nisu dovoljan razlog :)

Pazi ovde na forumu svako ima pravo na svoje misljenje i to moze isto da napise, e sada da da li ce se slozimo ili necemo to nije ni bitno ako posle mog posto i tvog ne nastane rasprava.

A sto se tice dzojstika *** ja imam takav osecaj, opet gore sve napisano je moje misljenje i niko drugi ne mora sa time da se slozi.

Ima da se nadje VIA sata pci kartica. Oko 1200din u proseku. Ja sam je narucio iz kine za 4e. :D Ostalo mislim da nema. Ali verujem da imaju da se nadju seme npr za CK3 Pro ili Lite, samo treba naci. Posle to nije nikakav problem nijednom elektronicaru da sastavi. Ajde ako neko ima semu neka podeli.

ima slim 4gb flesovan za 190-210e sa garancijom na razmeni igara...kao i 250gb flesovan za 240-260e...

Vrh Dno