Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Yup, koji grad, svi bi smo voleli da znamo! :)

Ja sam danas poslao Showmanu konzolu na flashovanje, 15e je rekao da ce naplatiti, AKS cu platiti 2 puta po 350din. *** mora se, ne mogu uopste igram nove igre jer mi stoji valjda onaj 1.61 FW.

Da li je i inace cena 15e, ili samo za one koji su kod njega uzeli konzolu?

Da li je i inace cena 15e, ili samo za one koji su kod njega uzeli konzolu?

Nisam siguran, mogu da ga pitam ili oces njegov mob na PM ?
Dok je bio u garanciji kod njega nudio mi je i za dzabe da flashuje. Ok lik maksimalno.

za one koji su uzeli kod njega. bar je tako bilo kad je izasao lt+.

Ja sam skoro siguran da ce i drugima odraditi za iste pare, jer je rekao da ima dosta konzola da radi, pa verovatno mu nista ne znaci koja vise.

Ima li ko iskustva sa čišćenjem kulera?
Ja bih ga produvao spolja ali ne znam gde bi ta prašina završila )))

Samo rasturi konzolu i ocisti. To je prosto. Mada ce ti trebati specijalni srafciger da otvoris metalni oklop u konzoli, ali moze i sa kljestima. Zavrtnjevi nisu mnogo stegnuti.

Za otvaranje pogledaj klipove na you tubu, ima nekih fora.

Mislim, otvarao sam ja konzolu. Nije narocito tesko.

samo ne znam koliko su prasine uopste mogli da uhvate. to sto ima malo prasine na lopaticama ne smeta nista. hladnjak unutra (na koji ventovi ne duvaju direktno) je dovoljno sirok da se ne napuni prasinom tek tako.

Ja kad pogledam spolja vidim sloj prašine koji je pokrio lopatice ventilatora pa sam pomislio da je sigurno i unutra masu prošlo.
Navikao sam komp da čistim redovno a xbox zapostavljen )))
Pa sad ni sam ne znam da li je potrebno čišćenje?

pa ocisti. trebace ti i manje vremena nego za komp

Microsoft has sold more than 10 million Kinect sensor systems since launch on 4 November, and - according to Guinness World Records - is the fastest-selling consumer electronics device on record

Source [BBC]

Narode jel neko imao ovde iskustva sa JTAG-ovanom konzolom? Koliko znam od Jasper-a pa na dalje ne može da se JTAG-uje, ali Falcon-i mogu, imam neku dobru ponudu za Falcon-a JTAG-ovanog i jedino što me brine je pojava RROD-a, mada je lik ugradio i neku kuler unutra i tvrdi da se temp CPU i GPU-a ne penje iznad 50 stepeni (a vidi se i na slikama je postavio iz onog JTAG-ovanog xbox-a u dash-u moze da se vidi temp.)...

Poslednja izmena:
Ja bas hteo da pitam, vidim da pricate o JTAG-u...sta je to uopste, kod mene je Jasper, a interesuje me i XBLA. Jel ima neka fora da se mogu igrati ove xbla igrice bez onog lemljenja... neki programcic na fleshu ili dvd-u..., posto imao sam losha iskustva sa prvim boxom :smash: nema sanse da otvorim ista na ovom osim dvd vrata :p.

Ja bas hteo da pitam, vidim da pricate o JTAG-u...sta je to uopste, kod mene je Jasper, a interesuje me i XBLA. Jel ima neka fora da se mogu igrati ove xbla igrice bez onog lemljenja... neki programcic na fleshu ili dvd-u..., posto imao sam losha iskustva sa prvim boxom :smash: nema sanse da otvorim ista na ovom osim dvd vrata :p.

pa jtg za xbox360 ti je sledece: mozes na njega da instaliras linux a i ne moras, onda moze da se stavi hard bilo koje velicine, igre vise ne moraju da se rezu na dual layer nego se samo prebaci iso i mogu da se igraju sa harda, onda vise nisi ogranicen na regiju nego mozes da igras sve (pal, ntsc i region free), onda sve xbla i dlc fajlova koji sada dolaze mogu da se igraju bez ikakvog problema, bez problema pustas mp3 sa harda, video fajlove, onda imas ftp server, i jos gomila emulatora moze na njemu da se pokrene, od omiljene sege, nintendo, neo geo, mame32 i jos puno toga sto ti jtg donosi.

e sada jedina mana u celoj ovoj prici je sto ne moze svaki dashboard da se uradi na jtg, imas mali pred uslov da bi mogo da se odradi jtg. a to je da ti je dashborad nizi od 2.0.8955 verzije. ako je bas ova verzija 2.0.8955 ili veca od jtagovanja nema nista ali ako je ispod toga, nemoj ni da se razmisljas nego je odmah nosi da ti urade jtg.

Poslednja izmena:
Nije fora samo u dashboard-u već i u samoj konzoli. Da bi se JTAG-ovala mora da se iščita sam ROM iz konzole i da se moduje, kolko sam skapirao, a to je od Jasper-a pa na dalje onemogućeno...

da tu si u pravu.

pa na jasperu nikada nije ni moglo ali sve konzole koje su ispod jaspera mogu da se urade na jtg. jos sto nisam prosli put reko a isto moze da se uradi je to da kontrolisete ventilatore u samoj konzoli pa sa 100% na koliko su sada podeseni da rade mozete iste da spustite na 70% i konzola skoro da postaje necujna a isto tako hladi konzolu. i ono najbitnije kada je konozla jtagovana nema vise bojaznosti od rrod-a.

Mislim da tu već nisi u pravu, JTAG nema veze sa RROD-om. Koliko znam RROD nastaje usled fizičkog oštećenja xbox-a, tj. loše arhitekture hladnjaka na prvim verzijama koji hlade GPU i CPU koji su se više zagrevali. Masa JTAG-ovanih Xenon-a je pocrkalo zbog toga, JTAG je samo upisivanje određenih parametara u EPROM. Zato kao se odluči za JTAG konzolu preporučujem rađenje xclamp fix-a pre RROD-a za svaki slučaj (Driver sa ovog foruma to radi odlično) i neki model sa Falcon pločom.... E da dobra stvar kod JTAG-ovane konzole je da možete da odbanujete konzolu ako vam je banuju :D

Poslednja izmena:
Narode jel neko imao ovde iskustva sa JTAG-ovanom konzolom? Koliko znam od Jasper-a pa na dalje ne može da se JTAG-uje, ali Falcon-i mogu, imam neku dobru ponudu za Falcon-a JTAG-ovanog i jedino što me brine je pojava RROD-a, mada je lik ugradio i neku kuler unutra i tvrdi da se temp CPU i GPU-a ne penje iznad 50 stepeni (a vidi se i na slikama je postavio iz onog JTAG-ovanog xbox-a u dash-u moze da se vidi temp.)...

Ja imam jedan takav i veoma sam zadovoljan. Konzola prakticno prede kad radi, nema veze sto je Falcon. Ako je od iste osobe od koje sam ja uzeo onda jos bolje jer je covek veoma korektan.

Posto vidim da ima 100000000 kopija za original gamepad za xbox 360, zanima me da li neko zna neki pouzdan po mogucstvu "zicni"a da radi na xbox360?
HVala

Saitek p3200 PC/Xbox360. Odlicno radi i na PC-u i na xbox-u. Kvalitet palica i d-pada daleko bolji od orginalnog xbox dzojstika. Nekome ce da smeta sto je raspored palica kao za PS2, ali to uopste nije problem. Zato je d-pad na odgovarajucem mestu. Na xbox dzojstiku je jako nezgodno koristiti d-pad, dok je ovde odlican. Ima i model sa cyborg modulom, odnosno sa mogucnoscu zamene polozaja d-pada i palice. Skuplji je nesto. Ja imam jedan takav, ali mi se ne svidja kvalitet d-pada.

10e24pt.jpg

Poslednja izmena:
E narode otkrio sam extra programčić kako da se igra multiplajer sa banovanih konzola, a da se zaobiđe xbox live, naravno radi i sa ostalim ne-banovanim konzolama pa ako se plašite banovanja eto rešenja... Napravio sam novi tred u vezi Xbslink-a pa mi se javite na PM ako hoćete da se iskombinujemo za neki multiplejer :)

Ni adaptera niti polovnog, ova drzava samo novo po 10x sqpljim cenama.
Idem da se ubijem.

Nazad
Vrh Dno