Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Nemam link, provlači se priča na xboxrepublici, a i kad sam guglao spominjalo se po forumima. Priča je da je grupa koja radi hack zavšila posao i sad je u fazi testiranja :) Naravno, ovo je sve rekla-kazala, mislim da sam tu konotaciju dao upotrebivši sintagmu ''očekuje se'', umesto ''izaći će'' hack.

Nije bila kritika :) Nego sam hteo da iscitam mislio da ima vise informacija. Ako bude nesto vise baci info :)

Treba ovih dana da dobijem Xbox 360 Elite Jasper proizveden krajem 2009 godine, eh sad me zanima kolike su sanse da mi se pojavi E74? Naletio sam na clanak da je E74 bukvalno zamjenio RROD pa sam se malo isprepado a tek sto sam se rijesio kutije sa RROD. Svaki komentar dobrodosao.

pa koliko vidim e74 error izaziva pregrevanje. ako pratis osnovna uputstva o koriscenju konzole ne bi trebalo da imas problema sa pregrevanjem. u krajnjem slucaju mozes da odradis neki manji mod da bi poboljsao ventilaciju konzole.
inace ovde se niko nije zalio na e74.

na xbox-u sa jasper plocom je nemoguce dobiti rrod..... bolje idite na xbox republiku.... tamo ima sve detaljno.... p.s. zasto uzimate xbox-eve iz prodavnice imate ljude koji daju garanciju godinu dana na flesovane konzole..... a ako kupite u prodavnici, i flesujete ga, garancija se ponistava......

na xbox-u sa jasper plocom je nemoguce dobiti rrod..... bolje idite na xbox republiku.... tamo ima sve detaljno.... p.s. zasto uzimate xbox-eve iz prodavnice imate ljude koji daju garanciju godinu dana na flesovane konzole..... a ako kupite u prodavnici, i flesujete ga, garancija se ponistava......

Zato sto sumnjaju u u Pekisu koji je zavaljao pitaj boga koliko konzola i niko se nije zalio, osim onog pacijenta koji je dosao ovde da baronise jer ga mama naterala. :D

ahahahaha, al si zloca. morao si da pomenes lika.

inace vecina se oseca sigurnije kada iza prodaje stoji neko veliko ime i garantuje kvalitet, a ovamo ti niko ne garantuje da neces kupiti skupu ciglu. u srbiji zemlji je potpuno opravdano biti oprezan.

Dobijen Xbox 360 Elite Jasper, i imam jos jedno pitanje. Na starom Xenonu, Xbox i LCD TV sam spajo preko kompozitnog kabla i palio HD opciju i sad isto spojim novog Jaspera preko kompozitnog ali ko da sam primjetio da mi je malo slika mutnija u odnosu na prijasnji box? Je li moguce ili sam ja to umislio? Spajam ga ovih dana preko HDMI ali bas me zanima da li je moguce da je microsoft uradio nesto po tom pitanju da bi se prodavali njihovi HDMI kablovi jer koliko znam ovi zadnji bundle Elita nisu sadrzavali i HDMI kabal. :(

Poslednja izmena:
A daj zar su provalili vec i LT+ :mad: :

The January 2011 dashboard update is a fairly minor release which is designed to re-enable the ‘Boot to Disc’ option in the Xbox 360 dashboard. The update is mandatory and Xbox 360 owners will be prompted to update the next time they sign-in to Xbox LIVE. Microsoft has also blocked some popular flashed firmware disc drive modifications with the update. Pirates typically flash their DVD drives with modified firmware to bypass Microsoft’s game security checks.”Anti-piracy 2.5″ is the software giant’s latest attempt to thwart console pirates. According to nearly 200 posts on a popular Xbox 360 moding forum, pirates are having a number of issues loading games after the mandatory update.

http://www.winrumors.com/xbox-360-dashboard-update-released-locks-out-pirates/

Мислим да уз Jasper-е долази компонентни кабл који не може ХД, бар је тако у мом случају било. Уз Falcon је стизао такав да је могао. У сваком случају, разлика између 576i и 720p је огромна, а и у подешавањима можеш то да видиш.

Dobar gamepad samo tako !
http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/pd/productID.218523900/categoryId.54297600

razer-onza-main.jpg

neko licno iskustvo ili samo review sa neta?

cudi me da je razer proizvod ovako jeftin, ali ipak mora da bude konkurentan MS kontroleru. dobro je da dolazi kao pc ready. iako nije prvenstveno namenjen za pc predstavljace ozbiljnog konkurenta svim ostalim pc game padovima
ideje svakako nisu lose, ali ne znam koliko su dobro realizovane. ipak mu je mana to sto ima kabl. iako ga ovi predstavljaju kao "lag free" bas zbog toga.

pa jedina dobra stvar kod kabla je sto ne moras da se bahces sa baterijama
a ako ti je konzola blizu ( kao sto je meni npr ) kabal i nece predstavljati neki problem jer se ne razvlaci po sobi :)

Au bre pa ja nisam primetio da ovo cudo ima kabl! Fail u startu, ne mogu da igram sa 1m od TV, oslepeo bi.

Jesi li čuo za produžni kabel?

Neka hvala, navikao na bezicni gamepad na PS3 i kad moram da ga spojim na punjenje uopste mi nije isto za igranje, ne kao da gamepad postaje tezi takav osecaj imam. Pricam naravno kad igram FPS mp igre.

Napravice Razer i bezicni ako se ovaj ispostavi uspesnim.

pa ne mora da radi na xbox ugradjonom wifi prijemniku. mogu da daju svoj adapter. tako bi ostao pc kompatibilan. svakako da bi ljudi pricali da je poseban wifi adapter glup ako xbox vec ima svoj, ali ako je to uslov za dobru cenu boljeg kontrolera onda neka.
inace, meni kabl ne bi predstavljao problem posto se xbox nalazi na kucistu racunara i povezan je na 22" monitor pa sam relativno blizu. za one koji imaju veliki lcd/plazma ovaj gamepad je beskoristan jer se sigurno nalaze na oko 3 metra od tv-a gde se najcesce i nalazi konzola.

edit: zaboravite sta sam rekao malo pre. prema specifiakcijama sa sajta, kabl je dugacak 15 stopa. to je oko 4.5m. ipak dovoljno za 99% korisnika.

Poslednja izmena:
M$ je napravio odvratan gamepad i sad ne da drugima da ga poboljsaju u bezicnoj varijanti. Jel uopste izasao neki bezicni gamepad za Xbox, a da nije od M$ ?

M$ je napravio odvratan gamepad i sad ne da drugima da ga poboljsaju u bezicnoj varijanti. Jel uopste izasao neki bezicni gamepad za Xbox, a da nije od M$ ?

u kom smislu odvratan, šta konkretno tebi smeta kod njega ? meni recimo bolje leži u šaci od sony-evog dual shocka, jedino je onaj d-pad žešće ****** mada ja ga ni ne koristim, sve preko analoga, čak i pes :)

u kom smislu odvratan, šta konkretno tebi smeta kod njega ? meni recimo bolje leži u šaci od sony-evog dual shocka, jedino je onaj d-pad žešće ****** mada ja ga ni ne koristim, sve preko analoga, čak i pes :)

Jel me zezas ili si ozbiljan ? :d

Kao prvo, nikad gluplji sistem za baterije, dzaba i punjive i sve kad ja moram da trzim u radnju kad su mi sve punjive prazne.
Kao drugo odvratan D-Pad
Kao trece triggeri su ocajni.

Oces i dalje da nabrajam ? :d

sta svima smeta kod d-pada? ne kazem da je dobar ili da mi se svidja nego ne razumem jer ga ne koristim. uvek igram na sticku, a d-pad je najcesce promena oruzja.
triggeri su mi ok. sluze svrsi onako kako bi trebalo. stvarno ne znam sta bi moglo da ti smeta.
baterije jesu problem. ms kao i uvek to radi zbog profita :D. uvek mozes da uzmes onaj njihov recharge kit sa li-on baterijom. takav sistem bi trebao da bude integrisan, ali naravno nije. sanyo eneloop komplet punjac sa 4 baterije radi odlican posao.

sto se mene tice kontroler uopste nije los. daleko od savrsenog, ali ipak prilicno dobar. steta je samo sto ga nisu uopste unapredili i uklonili neke ocigledne mane. mogli su uz slim konzolu da izbace i novi kontroler (ok, znam da se i kinect racuna kao kontroler).

Мени је стандардни х360 џојпед убедљиво најбољи који сам икад користио, далеко испред Sony варијанте. Лепше лежи у руци, јер је заобљен а не ћошкаст, trigger-и су ми савршени, а једино је крстић очајан, што ми није апсолутно никакав проблем, пошто се не сећам кад сам последњи пут нешто на њима играо.

И стандардне батерије су ми огроман плус. Све батерије у стану су ми пуњиве, и увек имам 4 резервне, тако да само заменим и наставим играње.

Jel me zezas ili si ozbiljan ? :d

Kao prvo, nikad gluplji sistem za baterije, dzaba i punjive i sve kad ja moram da trzim u radnju kad su mi sve punjive prazne.
Kao drugo odvratan D-Pad
Kao trece triggeri su ocajni.

Oces i dalje da nabrajam ? :d

samo cu reci fanboy ostaje fanboy. nista drugo.

kako mozes da poredis onu igracku od sonijevog dzojstika i od xbox-a? sonijev dzojstik je toliko lak da non stop razmilsjam hocu ga ispustiti dok igram i ako padne da se nece razbiti a jos je i neudoban u ruci kada se drzi dok xbox-ov dzojstik em sto lepo lezi u ruci em ima tezinu u sebi, sto daje osecaj podpune kontrole. zamerka za d-pad kao i kod svih ali i to se da resiti, youtube je pun modifikacija za d-pad na xbox-ov dzojstiku i kada se to resi imate savrsen kontroler.

zamena baterija je toliko prosta kada imas dva seta punjivih baterija da ne traje duze od 2 minuta. tako da neznam sto ti je to problem ali ajde. ja licno imam 8 punjivih baterija tako da cim se cetiri isprazne odmah se pune tako da baterije uvek imam u rezervi. tako da dzaba mlataras nekim pogresnim informacijama jer se iz aviona vidi da si fanboy sonija i svaka dalja rasprava je suvista.

Poslednja izmena:
Da sam fanboy nikad ni ne bi uzeo Xbox.
Da,da bas se divno moze kontrolisati onog sugavom pecurkom u TPS igrama.
Sony bio imao savrsen gamepad kad bi ga povecao za 20% i povecao mu malo tezinu, i naravno pecurke da budu malo manje osetljive.

Da sam fanboy nikad ni ne bi uzeo Xbox.
Da,da bas se divno moze kontrolisati onog sugavom pecurkom u TPS igrama.
Sony bio imao savrsen gamepad kad bi ga povecao za 20% i povecao mu malo tezinu, i naravno pecurke da budu malo manje osetljive.

Niko se sem tebe do sada nije zalio na triggere i pecurke.
Zalili su se ljudi na dpad(koji jeste krsh, ali moze da se sredi, a i ne koristi se toliko) i polozaj bumpera.
Kupi vec jednom dodatak, prikaci toliko voljeni ds3 na xbox i prestani da zagadjujes ovu temu.

Cek, cek, dodatak za DS3 ? Jel bilo bese price o tome ?
Ko ima to i kako to izgleda uopste ?

Nazad
Vrh Dno