Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Aha, a japanskim igrama lupili cenzuru da se ne vide pantsu. Licemeri.

Prilozi

• 84949__468x_gal-gun-before-and-after-1.jpg
    84949__468x_gal-gun-before-and-after-1.jpg
    23.7 KB · Pregleda: 75
  • 84950__468x_gal-gun-before-and-after-2.jpg
    84950__468x_gal-gun-before-and-after-2.jpg
    21 KB · Pregleda: 70
Je l' igrao neko HAWX 2? vidim da neki za complex verziju govore da je samo za vec banovane konzole. Da li sam siguran ako nisam na live i na netu ili cu i dalje popiti flag ako odigram igru.

Ljudi jel moze mala pomoc. U dnevnoj mi je prikacen xbox ali ga gotovo ne koristim jer me nove igre smaraju,mogu da odigram par minuta samo.Inace je fleshovan skoro,radi sve kako treba.

Kako da omogucim pristup hdd-u koji je 80gb a stoji prazan? Napunio bih ga crtacima,filmovima i sl.

I da li mogu da instaliram one matore emulatore automata,nintenda i sege a da ne userem nesto? Radilo mi je na starom xboxu...

Jedno pitanje, pošto mi je konzola flešovana sa lt-om, da li mogu wave 7 igre da se puštaju?

ako imas LT nece moci, ako imas LT+ mozes do wave 9, mada nisam siguran 100% da li LT obican ne moze da cita, znam da AP25 protekciju ne moze da cita, a ona je krenula sa wave 7-9 serijom igara...

Kupio sam Samsung LE32C530. Kad gledam iptv slika-boje su savrsene.Isto tako je i kad gledam filmove sa flesa. Kada prebacim na HDMI nasta mi je spojen xbox, slika mi je šljašteća. Previse sve sija, cini mi se da su boje svetle, a šljašteće.

E sad ima tamo nekih podesavanja xbox-a kad se udje u display, standard,intermediate, expanded... tako nesto. Cemu one sluze, i sta da stavim tu? Postoje jos neka podesavanja RGB, i neki brojevi, ima da se izabere....

Kupio sam Samsung LE32C530. Kad gledam iptv slika-boje su savrsene.Isto tako je i kad gledam filmove sa flesa. Kada prebacim na HDMI nasta mi je spojen xbox, slika mi je šljašteća. Previse sve sija, cini mi se da su boje svetle, a šljašteće.

E sad ima tamo nekih podesavanja xbox-a kad se udje u display, standard,intermediate, expanded... tako nesto. Cemu one sluze, i sta da stavim tu? Postoje jos neka podesavanja RGB, i neki brojevi, ima da se izabere....

Jel si kacio do sad neku konzolu na LCD TV ?
Meni su na obe konzole boje nekako saturisane previse, iako sam sve zivo cackao oko podesavanja.
Stavi obavezno game mod, ja drzim na cinema boje.

Sve je stvar podesavanja na televizoru, nista nemoj da diras u dashboardu. Mozda je najbolje da izaberes PC mod gde se iskljucuju filteri. Meni je i na samsungu i na LG-ju cinema bio previse mutan sa ispranim bojama i ne volim previse agresivna setovanja sa odvrnutim sharpnessom kontrastom i pozadinskim osvetljenjem, ali to vec zavisi dosta od TV-a, i licnog ukusa.

Mali off, kad se vec spominje C530 razmisljam da kupim 32C550, ima li neke bitnije razlike, kako vam se pokazao sa konzolama i kao zamena za monitor?

Poslednja izmena:
Jel si kacio do sad neku konzolu na LCD TV ?
Meni su na obe konzole boje nekako saturisane previse, iako sam sve zivo cackao oko podesavanja.
Stavi obavezno game mod, ja drzim na cinema boje.

Nisam. Danas cu se igrati sa podesavanjima malo.

Mali off, kad se vec spominje C530 razmisljam da kupim 32C550, ima li neke bitnije razlike, kako vam se pokazao sa konzolama i kao zamena za monitor?

C550 ima malo drugaciji dizajn i porsku za mrezni kabal. Mrezni kabal iz televizora gurnes u ruter-modem i serujes filmove i ostalo sa kompa, i sve ih vidis na tv-u.
Meni ovo nije potrebno posto imam externi HD od 2TB, gde mi stoje svi filmovi,serije,slike,muzika itd, i on je mi je povezan sa tv-om.

Pozdrav svima...

interesuje me da li postoje za xbox 360 neki emulatori npr. super nintenda ili nesto na foru MAME emulatora. Koliko sam video postoji, neki hint bi mi znacio... Takodje, da li koriscenje emulatora znaci popijanje bana automatski????

Hvala puno svima

Sve je stvar podesavanja na televizoru, nista nemoj da diras u dashboardu. Mozda je najbolje da izaberes PC mod gde se iskljucuju filteri. Meni je i na samsungu i na LG-ju cinema bio previse mutan sa ispranim bojama i ne volim previse agresivna setovanja sa odvrnutim sharpnessom kontrastom i pozadinskim osvetljenjem, ali to vec zavisi dosta od TV-a, i licnog ukusa.

Ono zbog cega sam ja uzeo C550 je dizajn pre svega, a posle toga sto ima i LAN, pa recimo mozes automatski da radis update FW TV-a sa neta.

Kao zamena za monitor je ok ako imas mogucnosti da budes odaljen bar 1m od ekrana, inace je suludo blizo (pricam za 40 incha model).
Ja ga i sad koristim kao monitor kad gledam filmove, serije, trailere. Bar dok ne uzmem 27 monitor.

Ja sam do sada koristio LG 32" koji mi je crko pre neki dan, i to je overkill za monitor. Dizajn rastura, C550 je sigurno najlepsi monitor na trzistu u nekoj zdravorazumskoj klasi. C550 ima i 1 HDMI port vise od C530. Dvoumim se jos samo oko onog sonija u istoj klasi, jer nakon crknutog samsunga i LG-ja, izgubio sam poverenje u njih.

interesuje me da li postoje za xbox 360 neki emulatori npr. super nintenda ili nesto na foru MAME emulatora. Koliko sam video postoji, neki hint bi mi znacio...

Mislim da moze, ali na JTAG-ovanoj konzoli.

OK, posto mi nije jtagovana konzola, interesuju me neke preporuke za igrice tipa mario, platforme i tako to....

hvala svima

Jel ima neko Samsung C530 ili C550 televizor da mi kaze njegova podesavanja? Ja sam sebi namestio neka, ali nisam bas 100% zadovoljan.

izvoli:
When you're in Game Mode, you have to calibrate the TV again

Xbox 360 / PS3:

* Resolution: 1080p
* Reference Level: Standard
* Color Space: RGB

TV:

Main

* Picture Mode: Standard (Cannot be changed in Game Mode)
* Backlight: 2-3 (~120-130 cdm2)
* Contrast: 100
* Brightness: 45
* Sharpness: 0
* Color: 43
* Tint: G50/R50
* Eco: Enable No Signal Power Off

Advanced Settings:

* Black Tone: Off
* Dynamic Contrast: Off
* Shadow Detail: -2
* Gamma: 0
* RGB Only: Off
* Colour Space: Auto
* White Balance: Default (you'll need colorimeter or trained eye to do this)
* Flesh tone: 0
* Edge Enhancement: On

Picture Options:

* Color Tone: Warm 2
* Size: Screen Fit
* Digital Noise Filter: Off
* MPEG Noise filter: Off
* HDMI Black Level: Low
* Auto Protection Time: 2 hours
ili ove

@IzNoGooD

Cini mi se da se sa tim setupom dobiju previse jake boje i tamna slika, evo bas probavam BC2, mislim da ce slika biti uzasno tamna. Meni je backlite bio na 12 ili cak 14.

probaj onda ova druga podesavanja... pretrazite Owners thread na avforums.com, pa nadjite one koje vam odgovaraju.
tako sam ja podesio za moje jos pre 3 godine

Sta dobijam sa Jtag-ovanom konzolom? Dashboard mi je 2.0.7371.0 i koliko sam pretrazivao po netu mogu da odradim Jtag sa ovim dashboard-om. Koje su jos prednosti sem emulatora?

E ljudi, moze jedno blic pitanje? Treba drugaru da flashujem x360 arcade jasper, ne znam koji liteon sta vec ima, konzola je kupljena pocetkom 2009. Oce covek da igra najnoviji Black Ops, ja sam mislio da mu downloadujem firmware na usb stick, gurnem u konzolu, i update-ujem. Mene interesuje, dal moze nesto da se s*ebe? Takodje me zanima, dal ce taj njegov crack na cr-romu da cita black ops? Ja se secam da sam ranije downgrade-ovo iso verzije na 1.3 pre rezanja. Inace coveka uopste ne zanima multiplayer!

Sta dobijam sa Jtag-ovanom konzolom? Dashboard mi je 2.0.7371.0 i koliko sam pretrazivao po netu mogu da odradim Jtag sa ovim dashboard-om. Koje su jos prednosti sem emulatora?

mozes da igras bez diska (kao crack na pc), mozes xbla i dlc, ne moras da razmisljas o "talasima" vec samo instaliras i picis.

E ljudi, moze jedno blic pitanje? Treba drugaru da flashujem x360 arcade jasper, ne znam koji liteon sta vec ima, konzola je kupljena pocetkom 2009. Oce covek da igra najnoviji Black Ops, ja sam mislio da mu downloadujem firmware na usb stick, gurnem u konzolu, i update-ujem. Mene interesuje, dal moze nesto da se s*ebe? Takodje me zanima, dal ce taj njegov crack na cr-romu da cita black ops? Ja se secam da sam ranije downgrade-ovo iso verzije na 1.3 pre rezanja. Inace coveka uopste ne zanima multiplayer!

Flash i upgrade firmvera nisu isto. dvd rom se flasuje da bi mogao da cita pirate, a firmver xboxa se upgraduje da bi konzola bolje radila (i plus da bi nas MS spijunirao). Ako igra zahteva firmware upgrade onda nema potrebe da ti ista asistiras jer ce igra to sama ponuditi. tako da posebno instaliranje sa usb-a nije potrebno. inace nema sta da se ***** ako uradis po uputstvu. samo je bitno da ne vadis usb i da ne gasis konzolu prilikom upgrade-a.
Ako si mislio da prebacis novi firmver na usb flash i da ga instaliras na konzolu da bi on mogao da igra piratske igre, to nece ici. potrebno je otvaranje koznole i jos brdo zaje**ncije za to.

planiram da kupim kinect pa me zanima gde u srbiji moze da se nadje najjeftinije i kolko se krecu cene?

Javi se korisniku Showmam.

Nije showmam nego Show_Man i molio bi istog da mi se javi na pm jer mu je sanduce prepuno i nemoze da dobije poruku.

neaktivan je na forumu. nije bio jos od 23. 12.
poslao sam ti njegov kontakt mail na pm

Haug ljudi. Zagrejao sam se za xBox 360 ko majmunce za bananu, i gledam oglase sa zapada (austrija pre sveg) i cudno mi je sto su puni polovnih xBox 360 SLIM konzola. Ozbiljno, vishe ima slimova nego obicnih, i to starih samo par meseci. Ne bih da se zaletim a ni da cekam dok egzekutori ne puste u javnost novi FW ali cak sam nashao novi slim (star par meseci sa sve garancijom i igrama) za 120 Evra. Kopam po netu i naishao sam na nekolko tvrdnji da je slim gori i od prvobitnog xbox 360 po pitanju zamrzavanja i pregrevanja. Bilo kakav odgovor i komentar je dobrodoshao. Hvala.
Pozz.

Vrh Dno