Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Sve nove igre koje sam instalirao posle ban-a na hard, prilikom izlaska iz igre zavrti se disk i jako i kao da ne moze da ga ucita dugo i da me normalno baci u dashboard. Jel se to jos nekome desava?

Sve nove igre koje sam instalirao posle ban-a na hard, prilikom izlaska iz igre zavrti se disk i jako i kao da ne moze da ga ucita dugo i da me normalno baci u dashboard. Jel se to jos nekome desava?

ako si instalirao onaj mali apdejt od osam mega onda instaliraj onaj pravi veeeeeeliki od 80 mega i ima da klizi.

Ne, ali mi se desava drugi problem, npr sa Spliter Cell Conviction, pri paljenju konzole ako je disk unutra dešava se upravo to što si opisao, disk se vrti i ne može da učita dashboard. Upravo sad ću pokušati da instaliram veći apdejt, što i tebi predlažem da ne odustaješ.

edit: radi, moras da preimenujes kad raspakujes u $SystemUpdate znaci samo izbrisi donju crtu i brojeve iza, vise ne pravi problem oko diska i dashboarda. Definitivno je problem bio u tom malom apdejtu.

Poslednja izmena:
Uradio sam ovo gore kao i ti, i sad je sve ok :)

Inace i meni je u Splinter-u "zapelo" :)

MS will reveal a slim 360 natal bundle at one of their two (yes, two) press conferences at this year's e3.

What's more the 360 will be getting a subtle rebrand, with a new logo and black as the new primary colour of the console. They feel that the new system needs to be black because a white Natal wouldn't sit well next to the typical gloss black tv.

The new system design is pretty neat.

And Natal? Let's just say you'll probably be both very surprised and very pleased by one of the games revealed... what is it?

Might Get Shot if I were to tell.

You'll see.

http://newsoftrockhallelujah.blogspot.com/2010/04/slim-360-to-be-unveiled-at-e3-360.html

Koliko se sad krecu cene novih Jaspera? I koliko je sigurno uzeti neki banovani polovnjak?

Nisam se dobro izrazio :) Mislio sam na to koliko su sigurni Jasperi uopste, sto se RROD-a tice :)

Poslednja izmena:
ako zelis da kupis xbox onda ti je jasper najbolje resenje. sigurno ili ne, bolje nema. ako zelis da ti traje duze nego obican jasper onda uradis x clamp fix :D

E74

Dakle, pojavio mi se error E74 (pali se jedna crvena, mislim da je to lampica broj 3.
Ima li neko prijedlog kako da to sredim (vidim da se svodi na pregrijavanje, bilo umotavanjem u peskire ili zaustavljanjem ventilatora)?

Inace je falcon ploca, uradjen X-Clamp kod drivera (ali posle godinu dana koristenja)...

Dakle, pojavio mi se error E74 (pali se jedna crvena, mislim da je to lampica broj 3.
Ima li neko prijedlog kako da to sredim (vidim da se svodi na pregrijavanje, bilo umotavanjem u peskire ili zaustavljanjem ventilatora)?

Inace je falcon ploca, uradjen X-Clamp kod drivera (ali posle godinu dana koristenja)...

kakvi crni peskiri i slicne gluposti. mislim da ce ti se vec neko javiti na PM jer prate to ljudi koji si time bave pa ako uspeju da ti srede uspeju.

Da li je neko radio reballing (vidim da to radi neko u NS a za BG ne znam)?
Da li je to konacno resenje ove greske E74 ali i rrod-ova?

Jeste. Raspitaj se na forumu xboxrepublike... Ako nisi više puta radio xclamp fix, tj. ako ti nije previše "iazakana" konzola, ima nade da zauvek popraviš xbox bez budženja.

Nema veze i ako je uradjen godinu dana posle.Ja sam kod sebe uradio takodje god.dana kasnije i do dana danasnjeg fercera,pu,pu.
Kod ortaka sam odradio x/clamp posle 10-ak uvijanja u peskir i dve god.kasnije radi jos uvek.
Moj savet ti je da sam otvoris konzolu,procitas,vidis par uputstava na netu,youtubu i posao odradis sam.Vise stete od drivera sigurno ne mozes napraviti :d

Nema veze i ako je uradjen godinu dana posle.Ja sam kod sebe uradio takodje god.dana kasnije i do dana danasnjeg fercera,pu,pu.
Kod ortaka sam odradio x/clamp posle 10-ak uvijanja u peskir i dve god.kasnije radi jos uvek.
Moj savet ti je da sam otvoris konzolu,procitas,vidis par uputstava na netu,youtubu i posao odradis sam.Vise stete od drivera sigurno ne mozes napraviti :d

Pa da ti posteno kazem,imao sam prilike da vidim konzole sa tvojim radom x-clampa i drajverovim i mogu da kazem da ste obadvojica karabudzili,obzirom kakve ste srafove stavljali ali ste u sustini isti :D:d;)

Imam jedna problem zadnjih par dana :)
Skoro svkai disk koji ubacim u xbox izbaci mi gresku neku tipa Clean cd i sl tj ne moze da ocita.
Da li je moguce da je vrisnuo laser? i koliko kosta laser za xbox?

Bre moz da bude i ne mora najbolje pozovi drivera on je dovoljno strucan oko tih stvari.

Pozdrav ljudi, naime ovako, razmisljam se da li da kupim elite ili arcade verziju xbox-a.
Znam da arcade nema hdd, e sad ja konkretno ne znam koje su beneficije posedovanja hdd-a, posto to nisam nigde mogao na netu naci. Dakle za sta mi je potreban hdd???

haha. zasto razmisljas izmedju dva krajnja modela? mogu da razumem polemikuizmedju premium i elite i premium i arcade... nemoj pogresno da me shvatis, ne zelim nikako da te uvredim, samo mi cudno

razlike u proizvodima ocigledno znas.
prednosti hdd:
1. na hdd mozes da instaliras igre. citanje sa diska je prilicno bucno(videces da nije preterivanje picajzli) pa je igranje sa harda mnogo prijatnije. brze je citanje podataka tako da ne bi trebalo da ima eventualnog laga koje moze nastati zbog ostecenog ili prljavog diska. problem je sto i dalje moras da ubacis disk da bi pokrenuo igru. ne postoji no cd crack.(postoji jtag ali to je druga prica)
2. mozes prebacivati fimove, muziku, skidati demoe igara, xbla igre i sve sto ti padne na pamet sto mozes da stavis na hdd. oh da, i dlc takodje. prilicno bitan detalj :D

definitivno je bolje imati hdd. da li ti je neophodan? nije. da li ces zeleti da ga kupis posle 10 minuta igre bez njega? da.
glavna prednost mu je tisina. i to je ono sto SVI osete. ostalo zavisi od korisnika i onoga kako oni konzolu koriste.

Pa razmisljam se izmedju ova dva modela posto u oglasima postoje uglavnom elite i arcade. :smoke: Mislim da drugu verziju nisam video. No eto neka se pretvori pitanje u sa/bez hdd-a. Mislim da cu radije ici na verziju sa hdd, mada da cujem ostale.

haha. zasto razmisljas izmedju dva krajnja modela? mogu da razumem polemikuizmedju premium i elite i premium i arcade... nemoj pogresno da me shvatis, ne zelim nikako da te uvredim, samo mi cudno

nisam bas u toku, postoji li uopste premium? gledam nesto na xbox.com http://www.xbox.com/en-us/hardware/default.htm. mislim da je HDD ipak "obavezna" stvar. e sad, da li da uzmes arcade pa posebno neki polovni HDD ili tako neke kombinacije... to moras sam da pogledas cene pa vidis sta se isplati.

Poslednja izmena:
Moze i usb flash da se koristi od skoro umesto hdd.
http://www.gamesncrap.com/2010/04/06/xbox-360-flash-drive-game-install-speed/

Evo gledam na netu i sandiskov 8gb kosta 20evra (najeftiniji). Sandisk jer on pravi oficijalne xbox360 usb flashove pa valjda njihovi obicni flashovi bi trebali da prave najmanje problema. Ne mora sandiskov ali vidim da sa nekima hoce da radi a sa nekima nece.

Ovo definitivno je najbolja solucija za malo para.

Poslednja izmena:
Ne moze sve igre da se ubace na 8 gb. GTA 4 je na primer 12gb-a. A HDD jeste potreban, zbog tisine, manjeg zagrevanja i vece brzine citanja.

A da li ima iste funkcije ako je preko usb-a i ako je preko internog hdd-a, tj jel ima nesto sto ne moze na usb? Posto mi se vise onda isplati uzeti hdd rack i konzolu.

vec postavljeno pitanje par strana unazad. eksterni uredjaji imaju ogranicenje na(valjda) 16gb. znaci, sta god da mu povezes, mozes samo 16 da koristis. mozda ako mozes da nadjes samo kuciste za hdd pa da ubacis sam, ali to je opet petljancija bezveze.
mislim da su svi razmisljali isto kada su planirali da kupe xbox. i ja sam planirao i ovo i ono i razmatrao 1001 opciju i na kraju uzeo elite. sada je situacija malo drugacija jer je izbacen update koji omogucava eksterne uredjaje za instaliranje igara, ali nije MS glup. naravno da ti nece omoguciti resenje koje bi njihove proizvode bacilo u drugi plan. svi bi uzimali arcade kada bi bilo moguce ubaciti svoj eksterni hdd.

ako vec imas eksterni hdd i ako ti je dosta jedna igra u jednom trenutku onda ti se i isplati arcade. naknadan kupovina bilo cega nije isplativa.

Moze i usb flash da se koristi od skoro umesto hdd.
http://www.gamesncrap.com/2010/04/06/xbox-360-flash-drive-game-install-speed/

Evo gledam na netu i sandiskov 8gb kosta 20evra (najeftiniji). Sandisk jer on pravi oficijalne xbox360 usb flashove pa valjda njihovi obicni flashovi bi trebali da prave najmanje problema. Ne mora sandiskov ali vidim da sa nekima hoce da radi a sa nekima nece.

Ovo definitivno je najbolja solucija za malo para.

***, ja iskopao WD HDD od 8gb :D mislim, vec koristim fles za tu namenu ali cu da ga bacim u rack da vidim kako sljaka :)

A koliko kosta nov jasper naravno sa hard diskom? Nesto sam gledao na xboxrepublici ali su im cene odavno (doduse predpostavljam da se to i nije menjalo mnogo).

Inace uzeo bih nov jasper flashovan ali bez x-clamp jer sada vidim da i kod nas moze da se korektno odraditi reballing.

Vrh Dno