Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Imam sedam igara za Xbox 360: GTA IV, GTA Episodes from Liberty City, Mass Effect, Mortal Kombat Deception (Xbox 1 igra, radi na 360 kad se apdejtuju compatibility profili, probano), Oblivion Game of the Year Edition (2 DVD), Street Fighter IV, Orange Box (Half-Life 2, Portal itd) i Tomb Raider Anniversary.
Ne trebaju mi više, ako nekom trebaju nek se javi na PM da se dogovorimo.

Imam sedam igara za Xbox 360: GTA IV, GTA Episodes from Liberty City, Mass Effect, Mortal Kombat Deception (Xbox 1 igra, radi na 360 kad se apdejtuju compatibility profili, probano), Oblivion Game of the Year Edition (2 DVD), Street Fighter IV, Orange Box (Half-Life 2, Portal itd) i Tomb Raider Anniversary.
Ne trebaju mi više, ako nekom trebaju nek se javi na PM da se dogovorimo.

originali ili narodne verzije ?

Zainteresovan sam za Oblivion Game of the Year Edition (2 DVD) i Orange Box :)
Originali?

imam monitor 22" sa rezolucijom 1680x1050. xbox povezan preko hdmi-dvi kabla. vec poznata stvar da se na monitoru vide linije gore i dole kada se xbox namesti na rezoluciju od 1680x1050. sto mene naravno nervira. kada namestim rezoluciju na 1920x1080 slika bude samo malo izduzena. ja sam ocekivao da ce slika ostati u razmeri ali biti veca i da nece stati na monitor. odnosno, da ce se vertikala namestiti da odgovara visini ekrana a da ce horizontala ostati u razmeri 16:9 sa vertikalom i strcati sa strane, sto bi meni ostavilo nepotpunu sliku(isecene strane).
pitanja su:
1. zasto koristiti tu rezoluciju?
2. zasto ne koristiti tu rezoluciju?

jos jedna stvar nevezana za ovo gore. Kada namestim neku rezoluciju(probao sam samo nekoliko najvecih), posle pitanja da li zelim da zadrzim istu, pojavise obavestenje "Your display indicates that this resolution is not supported at 50Hz". Jedino sto mogu je da kliknem ok. sve i dalje radi normalno. Jel to u redu? ili treba nesto da sredjujem?

... jer vecina kupuje od jednog clana ovde (bez xclampfixa), a on nije iz beograda..

evo i mene, jos jedan novajlija, koji se ponovio, kao vecina ovde, preko gore navedenog kolege....;)
stigao je elite model....
sinoc se vec probale `narodne` igre, i sve je ok...
u svakom slucaju, bice jos pitanja i konsultacija...

pitanje vezano za baterije za original gamepad: da li kupiti ona original kit i adapter za punjenje ili neke `klasicne` punjive baterije + punjac i koje?

poz...

Poslednja izmena:
Kupi GP baterije u od 2700mAh i punjac u uzivaj mesec dana. :)
Koji crni kit, to je cajna njesra.

Nije taj kit tako losa stvar,kod nas je preskup ali ako ga kupis u inostranstvu isplati se,ja sam ga platio oko 10funti u londonu,nemogu se tacno setim koliko sam ga platio...
Dobra stvar je sto stavis bateriju u jedan joypad a drugi joypad povezes onim kablom sto dobijes i nikada nisi u frci da li su ti pune baterije u joypadu...

Poslednja izmena:
To je Samsungova konverzija iz 2D u 3D... Gears je samo koriscen kao primer, bilo koja igra (ili video materijal) funkcionise.

Nisu slucajno izabrali Gears, nece sigurno Samsung povezati PS3 na tv :).

Pa, ako je 3D efekat vidljiv bez obzira na materijal, koja to pravila logike nalazu da je najlogicniji izbor kacenje Xboxa?

Nema pravila, ali ako Sony demonstrira PS3 na novoj Bravii, zar ne bi bilo glupo da Samsung radi potpuno istu stvar, posebno ako naglasavaju da je 3d efekat vidljiv bez obzira na to sta je prikaceno na tv?

PS3 se demonstrira na Braviama u 3D modu, ne u 2D modu. Ogromna razlika.

Da Samsungova tehnika funkcionise tako kako je oni reklamiraju, ne bi bilo potrebe za native 3D-om, a to je daleko od istine. ;)

Naravno, bitno je da oni nude nesto, nema veze sto to nije "pravi" 3d.
Mada, prvo bih morao da vidim i "pravi" i "lazni", a to tesko da ce se desiti kod nas.

To ce se desiti kod nas par nedelja od trenutka kada pocne prodaja Panasnoic/Bravia televizora iz serije za 2010. godinu.

Voleo bih to da probam, ali 3d mi deluje kao veci gimmick od motion controla.

posle par dana korišćenja elite xbox 360, prvi utisci:
- posle dosta razmišljanja, odlučio sam se za xbox i mislim da nisam pogrešio...
- konzola je sa 1.61 firmware-om, rade i wave 4 igrice bez problema...
- režem na Verbatim DL, sve je OK....
- nisam jos instalirao igrice na HDD, kazu da radi ok, ali da treba disk na početku...
- s obzirom da novije igrice zahtevaju update, trenutni dashboard je 2.0.8498.0...

pratio sam dosta foruma, i price oko jtag-a...pa mi se kao početniku, sve malo zbrčkalo u glavi....:p
prelaskom na verziju dashboard-a >8xxx izgubio sam mogućnost za jtag, iako kada
gledam uputstvo, ne bih se upustio u jtag....nije mi strano lemljenje, kablovi, ali ne bih ipak tako prepravljao konzolu....

- zanima me koje još postoje mogućnosti modifikovanja xbox-a osim jtag-a?
- pachevi i apdejti za igrice, da li mogu da se ubace i kako?
- demo, arcade i DLC igrice, da li mogu samo posle jtag-a ili ima neka druga varijanta da se koriste i kako?
- kakva je situacija sa puštanjem igrica preko .iso fajlova sa hdd, da li ce možda biti sa LT firmware-om...da se igrice uopšte ne režu....ili ima bar nekih najava...
- da li se može, trenutno, bez jtag-a, priključiti eksterni usb hdd i da se na njega instaliraju igrice...ili ima bar nekih najava....
- skine se neka igrica sa neta i vidi se da je samo ntsc region, da li ima program i koji da se napravi RF /region free/?

poz....

Poslednja izmena:
Deki gde si radio 1.61 FW ?
Pricalo se oko toga dosta i na kraju niko nista da kazem jel izasao, valja li, sta vec. Pominjao se i neki LT firmware.

Deki gde si radio 1.61 FW ?
Pricalo se oko toga dosta i na kraju niko nista da kazem jel izasao, valja li, sta vec. Pominjao se i neki LT firmware.

pazi, kupio sam konzolu sa njim...
tj. show man je rekao, a ja sam poverovao....:D salim se, mislim da je stvarno 1.61...
inace, narezao i bez dodatnog diska rade COD MW2 i Lego Indiana Jones, koji su wave 4...ne znam da li se negde bas moze procitati, ali mislim da te to to....

inace, koliko vidim i citam, LT je fakticki gotov, ali se na netu vodi prica da ce se placati.....:crash:

poz...

^Jel si probao na LIVE sa tim 1.61 FW ?
Dal je bezbedan zbog banovanja ? :)

ja sam prodao banovanu konzolu i presao na legalnu varijantu, mislim da je to ipak najsigurnije.

Vrh Dno