Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Nego jel izasao neki novi update, ja se nisam kacio na live od kad je poceo ban talas. Pa reko ako jeste(a to predpostavljam zbog Facebooka itd...) da ga ubacim preko usb-a, rucno

jel ti rade igre lepo? pa sta ce ti onda update?! vole ljudi da cackaju, da pricaju kako imaju najnovije. pa pola tih update-ova je samo na vasu stetu.
kada ne budes mogao da igras igru bez updatea onda uradi update. do tada uzivaj.

jel ti rade igre lepo? pa sta ce ti onda update?! vole ljudi da cackaju, da pricaju kako imaju najnovije. pa pola tih update-ova je samo na vasu stetu.
kada ne budes mogao da igras igru bez updatea onda uradi update. do tada uzivaj.

Ma znam nego mi je malo dosadno, pa reko da mu ga dam malo po update-u ;)

Jel iko ista igra online na Xboxu ? :(

Dabome, ja trenutno SFIV

Znaci prosla sezona lova na nas "kriminalce" ? :)

ja sam presao u legalne vode, prodao sam banovanu konzolu dadao neku kintu i uzeo neflesovanu.
Zasad imam nekoliko igara, uzecu jos nekoliko u narednom periodu i to ce mi biti sasvim dovoljno.
Doduse kad sam imao flesovanu konzolu iako sam imao 20-ak igara , igrao sam svega 5,6 onako ljudski da kazem.

Za online ti i ne treba vise od par igara ako hoces da im se zaista posvetis. Ali ja nikada ne bih prodao piratsku konzolu, jer volim da isprobam sve sto izadje, i imam 130 narezanih igara. Cena za koju bih prodao konzolu zaista nije vredna odricanja od takve pogodnosti. A da li se isplati uzeti drugu, legalnu konzolu samo zbog Lajva? Moj je zakljucak da bi se u tom slucaju daleko vise isplatila kupovina PS3, a box za offline. Nema Gears of War 2 koji sam najvise igrao preko Lajva i bas je zabavan, ali ima sigurno 5-6 veoma jakih ekskluziva. Razmisljam i da se vratim u PC multiplay vode koji je tu daleko najsuperiorniji i najudobniji od svih platformi, i vrlo moguce da ce se to desiti kad se Blizzard smiluje da izbaci Starcraft 2.

pokusavam da nadjem Show Man,al nema ga na forumu ,da se nezove on marko

Zove se Perisa ili Peca.

Jeste, ima dosta jeftinije da se uzme.

Zavisi da li je Arcade, Premium ili Elite. Elite bas i nema dosta jeftinije, poslednji put kad sam proveravao, otprilike toliko izadje, a MW2 verzija sa 250gb jos je skuplja i kosta kao PS3 250GB slim.

Preko granice naravno da ima sve jeftinije, ali tu se onda postavlja pitanje carine i garancije. Ja sam sad u Oslu, koji ne vazi bas za najjeftiniji grad na svetu, video tako dobre dilove na bozicnom snizenju da sam bio u iskusenju da kupim nesto, ali ipak, sta ce mi - ionako na ovaj xbox trosim vise slobodnog vremena nego sto bi trebalo.

Poslednja izmena:
Pa pazi recimo da mi nisu zakljucali hard kad su me banovali verovatno ne bi zurio da menjam konzolu, iako znam da hdd moze da se otkljuca cimanje mi je da placam za to 3 hiljade + da nekom nosim il saljem konzolu, uostalom smatram da nema svrhe ulagati u nesto sto ne mozes da iskoristis u punom kapacitetu vec samo delimicno (a banovana konzola moze samo delimicno da se iskoristi)

Inace meni najvise smeta to sto ne mogu da apdejtujem igre vise, nema vise DLC-a, nicega.....
Recimo da imam malo vise para zadrzao bi tu banovanu konzolu , osposobio joj hard i igrao pirate a uzeo bi drugu neflesovanu za online i ostalo, ali *** onda bi ispala skuplja dara nego mera, ovako nekako mi se cinilo najisplativije da prodam ban. konzolu dodam jos nekih 100-tinak Evra i uzmem novu neflesovanu, takodje bi rekao i da za tih 100 Evra razlike sam kompenzovao na neki nacin, dobio sam hdd od 120 GB (umesto onogh od 60 GB koji sam imao), 3 meseca besplatnog gold live account-a, ethernet kabl, sluske kao i 2 original igre, tako da ono kad se sve to skupi ispade skoro toliko :D

Razmisljao sam i ja da predjem na PS3 ali reko neka , online je bolji na Boxu, vec imam nekoliko original igara za X360, a i realno PS3 me zanima samo zbog jednog naslova (GT5), a ne mogu vala da cekam jos pola godine da bi se igrao ko covek.

Ajmo jos jednom vidim da ovde malo vladaju malu unutrasnji razgovori izmedju pojedinaca ali da ne kazem da nisam pokusao ...

Gde mogu u Beogradu da kupim XBOX 360 sa Jester plocom, xclamp fix uradjen na kojoj je uradjen iextreme 1.7 (izasao pre par dana) i naravno sa garancijom itd itd ...Da li je moguce da niko nezna ili ne zeli da kaze?

Unapred JOS JEDNOM zahvalan! :smash::smash::smash:

Jos da dodam da iXtreme 1.7 nije jos izasao, koliko ja znam...

Konzola mi je 1.4 ili 1.5 neznam, da li ako je flesujem na 1.7 (kad se pojavi) i dalje mogu da igram igre koje igram sada ili necu moci?

Ako nisi patchovao igre, moci cesh..

Imam jedno prosto pitanje. Od koje verzije xbox 360 ima HDMI. Tj koji je najjeftiniji xbox 360 sa hdmi em?

Imaju ga poslednje verzije Zephyra, ali su vrlo retke, ono shto je rasprostranjeno je sledeca verzija Falcon, ali je problem shto je vecina crkla, a ako nije, uskoro ce :)

U principu, ako imash kompozitni ulaz na TVu, HDMI ti ne treba, jer se razlika u slici skoro ne provaljuje, to je ionako nasilno ubachen HDMI da bi se reklo "i mi imamo HDMI", ali je u pitanju 1.2 verzija koja ima duplo manji protok (bandwidth) od aktuelne verzije 1.3 na nekoj drugoj konzoli :) Mnogo veca briga je oko toga koliko ce takva konzola da ti traje, jer sve osim jaspera je preveliki rizik...

Poslednja izmena:
Inace i ja bi se slozio da je sve osim Jaspera veliki rizik (recimo ne bi se usudio da uzimam Falcon-a il ne daj Boze Zephyra)

E da a sto ti je toliko bitno da ima HDMI kabl u paketu, mislim HDMI kabl mozes da kupis za par stotina dinara.

***. Ja nemam TV, imam full hd monitor 22" koji ima VGA i HDMI ulaz. Vga konvertor mi ne zvuci kao dobar izbor. Nije mi bitno da ima HDMI kabl, to imam. Bitno mi je da ima HDMI izlaz.

pa svaka konzola nove generacije ima HDMI izlaz.
Inace ja mislim da VGA uopste nije los izbor jel cujem da VGA kabl "sakriva' odredjene "mane' u igri tipa los anti-aliasing i ostalo, dok u HD rezolucijai odredjeni graficki nedostatci u igri cesto dolaze do izrazaja, pa sad mozda je i bolje igrati u malo slabijoj rezoluciji a da graficki nedostatci ne dolaze do izrazaja nego obrnuto.

Poslednja izmena:
U principu, ako imash kompozitni ulaz na TVu, HDMI ti ne treba

Mozda mislis na komponentni?

Nisam znao to za HDMI, zanimljiv podatak. Kako se uopste manifestuje u praksi razlika izmedju 1.3 standarda u odnosu na 1.2?

Inace ja mislim da VGA uopste nije los izbor jel cujem da VGA kabl "sakriva' odredjene "mane' u igri tipa los anti-aliasing i ostalo, dok u HD rezolucijai odredjeni graficki nedostatci u igri cesto dolaze do izrazaja, pa sad mozda je i bolje igrati u malo slabijoj rezoluciji a da graficki nedostatci ne dolaze do izrazaja nego obrnuto.

Rezolucija je ista i preko VGA kabla, ako se ne varam.

To za sakrivanje je vec stvar ukusa i zapravo vise zavisi od samog televizora tj monitora. Ja licno sliku volim da namestim da ima najmanji moguci sharpness i iskljucim neke stvari poput pojacavanja ivica, kada slika izgleda ostrije ali istovremeno i krzavije.

Naravno, najbolje bi bilo gledati 1080p signal na dobroj full HD plazmi, ali konzole sadasnje generacije jos uvek masovno koriste 720p i tu je u sustini osnovni problem. Pojedine igre ne koriste ni 720p nego jos nize rezolucije, kako bi odrzale stabilan framerate uz broj detalja i poligona koji zele da prikazu. Naravno zavisi i od toga kako je AA implementiran u samoj igri.

Poslednja izmena:
Preko HDMI kabla ces imati za nijansu ostriju sliku. Mozda ni to, ako je VGA kabal kvalitetan. Sve je ostalo isto. Rezolucija igara je uglavnom 1280x720. To nista ne sakriva. Jedino da kupis neki LCD TV koji ima priblizno tu rezoluciju. Onda je slika dosta lepsa nego preko monitora.

Ovo naravno nije istina.

Pa da, tebi je verovatno proshlo kroz ruke vishe konzola i svaki dan gledash pokvarene :d

Trenutno stanje kod mene, 6 chekaju na popravku, od toga 5 Falcona i jedan neki dresh iz 2006. (chudi me da je ovoliko preziveo :)). Skoro svaki dan mi stizu Falconi, odnosno to je uglavnom sve shto mi i stize, starije konzole su sve mrtve :)

Jedini koji su se spasili su oni koji su uradili Xclamp fix na vreme...

Poslednja izmena:
Inace i ja bi se slozio da je sve osim Jaspera veliki rizik (recimo ne bi se usudio da uzimam Falcon-a il ne daj Boze Zephyra)

E da a sto ti je toliko bitno da ima HDMI kabl u paketu, mislim HDMI kabl mozes da kupis za par stotina dinara.

pazi moj zephyra je kupljen jako davno a tek prosle godine naleto je odradjen xclamp fix a evo konzola i dan danas sljaka ko luda a wave 4 za nju nepredstavlja problem jer sve sto sam skinuo a da je w4 radi tako da nevidim sto kudis nesto sto je jako odlicno, to sto nema hdmi i netreba mi jer imam premium konzolu i njen original komponentni kabel tako da na lcd-u savrseno izgleda. za sada netreba bolje a kada dodje vallhalla revizija konzole e onda ce da pricamo o zameni ove a mozda ni tada nezamenim nego je ostavim a uzmem ovu novu!

a zapitaj se koliko je kavalitetan taj hdmi kabel od par stotina dinara?

pazi moj zephyra je kupljen jako davno a tek prosle godine naleto je odradjen xclamp fix a evo konzola i dan danas sljaka ko luda a wave 4 za nju nepredstavlja problem jer sve sto sam skinuo a da je w4 radi tako da nevidim sto kudis nesto sto je jako odlicno, to sto nema hdmi i netreba mi jer imam premium konzolu i njen original komponentni kabel tako da na lcd-u savrseno izgleda. za sada netreba bolje a kada dodje vallhalla revizija konzole e onda ce da pricamo o zameni ove a mozda ni tada nezamenim nego je ostavim a uzmem ovu novu!

a zapitaj se koliko je kavalitetan taj hdmi kabel od par stotina dinara?

Ej bre sta se odmah palite.Normalno je da ima i dobrih konzola i moj drugar ima valjda prvu koja je izasla sa uradjenim x-clampom pa radi i danas,a sto se tice hdmi kabla da li si se zapitao koliko kosta kvalitetni da kazem najbolji,idi u radnju i pitaj pa onda pricaj o kvalitetu.Evo ja ih imam tri razlicite vrste i ne vidim nikakvu razliku,mozda ima nesto malo ako me oko ne vara.

Poslednja izmena:
a sto se tice hdmi kabla da li si se zapitao koliko kosta kvalitetni da kazem najbolji,idi u radnju i pitaj pa onda pricaj o kvalitetu.Evo ja ih imam tri razlicite vrste i ne vidim nikakvu razliku,mozda ima nesto malo ako me oko ne vara.

Upravo to i kažem - ne može ni da postoji razlika kod digitalnog signala. Ili radi - ili ne radi.

Kod analognog signala je veoma bitan kvalitet kabla jer dolazi do suma u signalu. Kod digitalnog signala ( HDMI i DVI ), spoljasnje smetnje nemaju preterano uticaja, tako da i nema nekih razlika u kvalitetu kablova. Tj. nebitno je. Svako ko zna kako se signal prenosi znace o cemu pricam. Odnosno ko zna razliku izmedju digitalnog i analognog signala.

Vrh Dno