Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Ako koristite live menjanje iz wave 4 u wave3 vam je cist poziv ms-u za ban. Ja to ne bih radio nikad, meni nije problem koristiti activate disk.

Jel iko popio ban konzole,a da je koristio activation disk ? Kontam da su svi cackali ISO igre, prebacivali u wave 3.

Zna li neko zasto mi na Xbox gamepadu ono svetlo sto oznacava broj gamepada, vrti se malo, malu u krug ? Na sta upozorava, sta me obavestava ? Baterija je na pola.

Poslednja izmena:
Pa imam ga vec mesec dana. Igra se samo takofudbalica, basket, UFC, sve sto sam propustao zbog 35 funti. :) Ali izgleda da necu na LIVE, jer vidim ma M$ sakom i kapom deli banove. Ili su likovi cackali ISo fajlove pa se posle cude za banovanje. Cisto sumnjam da neko ko igra provereno stealth igre i ima 1.6 FW da moze biti banovan.
Nikako mi nije jasno da mogu da ti tako zakljucaju konozlu ? Driveru ili neko daj pojasnite sta mu urade ?

Juce banovan cim sam pokusao da se nakacim na live silver.Sve igre pre pokretanja proverene sa abgx sve uvek bilo zeleno i 1.6fw.Nikad nista igrano pre roka izlaska ni online ni offline.M$ zna nesto sto mi ne znamo zato cuvajte se :D.

Posle bana ne mozes na live da se konektujes,ne mozes igre da instaliras na hard, a ni one koje su vec bile na njemu da pokrenes,mora da se igra sa dvd-a.U prevodu imas arcade konzolu bez online mogucnosti :wall:

Ja jos uvek nisam banovan sto ne znaci da sam se izvukao. Oni koji igraju igre pre zvanicnog izlaska imaju vece sanse da budu banovani ali koliko sam citao po stranim forumima microsoft lepo vidi da je konzola flesovana i banovace te kad tad.

Nije to bas tako jednostavno kao sto kazes jer ima slucajeva koji su susta suprotnost tj. ima likova koji ne proveravaju igre, igraju ih pre zvanicnog datuma, povezani su nonstop na live pa opet nisu banovani. Bilo je i ljudi koji su greskom banovani, nije to nista novo. Novo je izgleda da sad ako vas banuju hdd vam je nekako zeznut a pre se ms nije time sluzio.

Za one koji su otpisali njihov XBOX 360...
Ukoliko je neko pogrešno flash-ovao dvd (E65) ili nehotice izbrisao firmware, neka mi se obrati, jer mogu da "izvadim" DVD key sa ploče.
Takođe, ako neko želi da promeni region, sa US na EU npr. i to je rešivo.

Za one koji su otpisali njihov XBOX 360...
Ukoliko je neko pogrešno flash-ovao dvd (E65) ili nehotice izbrisao firmware, neka mi se obrati, jer mogu da "izvadim" DVD key sa ploče.
Takođe, ako neko želi da promeni region, sa US na EU npr. i to je rešivo.

Jel resiv ban sa LIVE ili hard da se sredi ?
*** ja necu ni da pravim sebi LIVE, necu da rizikujem da pretovorim konzolu u sugavu Arcade verziju. M$ dzukele, sto Sony to nije radio sa PS2 ?:mad:

*** ja necu ni da pravim sebi LIVE, necu da rizikujem da pretovorim konzolu u sugavu Arcade verziju. M$ dzukele, sto Sony to nije radio sa PS2 ?:mad:

Tad nisu ni imali servis kao PSN :p

Ne verujem pošto je verovatno i skinuo poslednji dashboard sa LIVE-a. Neko rešenje će se naći, samo treba biti strpljiv.
A do tada... oladite od LIVE-a!

A da li moze npr.kad se ide na live da se skine hard i ako me u toku igranja banuju,da li cu hdd moci da vratim i pustam igrice preko njega ?

Ljudi koji nijednu igru nisu igrali na boxu, a flashovali su bili banovani, sto znaci da M$ moze da detektuje flashovani firmware. Definitivno odustajem od igranja na Live-u, jer ne zelim da rizikujem da mi hard postane neupotrebljiv. Ako zelite samo da skidate update-a, ili eventualno DLC-ove, mozete da probate ovo :

It seems there is a way to check if your console is banned without having your hard drive, game saves or profiles mucked up but this MUST be done BEFORE your console is banned.
Follow this guide:
* Unplug hard drive and/or memory unit,
* Turn on 360 with ethernet cable/wireless plugged in,
* Go to "system settings" in the dashboard,
* Click on "Network",
* Click on "Test Xbox Live Connection"
* Wait for the results, if it asks you to update click CANCEL.
* Click on "Y (Yellow)" to get the status report up on screen:
If the status reports the following you ARE banned:
W: 0000-0008
X: 0000-F001
Y: 00A8-6820
Z: 8015-190D (this line shows if your banned)
ID: 0008-0000

If the status shows you are banned do NOT connect to live as it will muck up your hard drive, just stay offline, you will then still be able to install games on to hard drive and move your saves/profiles around as normal, the media extender *should* also work.

Poslednja izmena:
pa Driver ce bas da se obogati :p
jer on te odbanuje, ti dodjes kuci i opet se banujes, pa opet kod Drivera i tako u krug :D

I meni izgleda kao fake.

Btw, banovan sa lajva. :S:

kada ti se desio ban, padawan?

Свашта сам читао везано за ban-овање, али и даље не капирам шта се деси, а шта не...
1. Да ли тиме губиш save-ове из игара?
2. Да ли, ако играш без харда игре преко нета, он буде "уништен" кад се закачи поново?
3. Да ли ти Gamertag остаје, односно, да ли је могуће и даље се играти на истој конзоли?
4. Да ли Gamertag после можеш на другој конзоли да повратиш?

Свашта сам читао везано за ban-овање, али и даље не капирам шта се деси, а шта не...
1. Да ли тиме губиш save-ове из игара?[/QUOTE]
Svi podaci na hardu su corrupted.

2. Да ли, ако играш без харда игре преко нета, он буде "уништен" кад се закачи поново?
Da.

3. Да ли ти Gamertag остаје, односно, да ли је могуће и даље се играти на истој конзоли?
Ne. Moguce je igrati igre sa diska.

4. Да ли Gamertag после можеш на другој конзоли да повратиш?
Da.

1.Ne ne gubis sajvove ako nastavis da igrads na banovanoj konzoli,ali ne mozes da ih prebacis na drugu konzolu posto ce biti corrupt.

2.Ako ti je prikacen hard kad popijes ban onda ti postaje brickovan,ako nije neki kazu da ima sanse i da prezivi.Mada hard mozes ipak komotno koristiti na drugoj konzoli.

3.Gamertag ostaje i mozes sa njim igrati offline sve igre.Ako planiras da prebacujes gamertag na drugu konzolu onda nemoj da igras sa tim accountom.

4.Da

Definitivno ne idem na LIVE, pola ljudi sa bencha/xboxrepublike je popilo ban. Znaci M$ je jos jednom pao u mojim ocima jer ne dozovljava pirateriju na svojoj konzoli, sto mu je bila jedina mogucnost da dobije slavu koju ima Sony.
Dok se ne nadje lek sa unban nema LIVE za mene, samo SP, ono sto ocu online tu je moja zver Sony Plastation 3 ! :d

e sada su mi neke stvari jasnije! pa ja sam izgleda medju prvima popio taj ban jer ja igre ne mogu da instaliram vec neko vreme na svoj hdd, odprilike jedno dva meseca ako ne i vise... prvo sam mislio zato sto sam ubacivao novi dashboard sa live da sam nesto sjebao ali izgleda da sam tada pokupio novi dashboard ali i ban jer od tada ja nemogu na live. iako nisam cesto koristio live nego samo eto po neki put se ukljucio izgeda da je bilo dovoljno da mi zeznu hdd ako je to istina kao sto kazete!?

sutra ce da mi dodje jedan kolega koji ima hdd od xbox-a pa cu zamenuti moj i njegov pa cu isprobati dali mogu igre da se instaliraju na njegov hdd a moja konzola, ako prodje on moze da se zaobidje taj problem ali cemo da vidimo kada on uzem novu konzolu posto je njegova riknula dali ce moj hdd da radi kod njega sto se tice instalacija igra?

do sutra, pa javljam sta sam uradio?

Ма ОК је све то, разумем ја људе из МС-а, кренуло је превише људи да игра игре пре времена. Ипак је њима у интересу да заштите оних 90% кориника који не флешују конзолу.

А ипак су се многи месецима играли преко нета без икаквих проблема, скоро за џабе. Xbox Arcade и Live за годину дана коштају отприлике као 4 оригиналне игре, што је опет већини повољнија варијанта него PS3. А сем тога, некима више леже Xbox игре.

@Smallville

Tvoj hard ce raditi na bilo kojoj drugoj konzoli koja nije banovana,a kod tebe na konzoli nema sanse da radi nijedan.Oni su uz ban sa live ubacili nesto sto nedozvoljava da se ista instalira ili igra sa harda,mozes da koristis stare saveove samo na toj konzoli,ako ih prebacis na drugu bice corupted.Obavezno formatiraj tvoj hard pre nego sto ista krenes sa njim da radis ili da ga povezes na racunar pa preko programa xplorer360 ili kod druga na konzoli,nikako na tvojoj.

Poslednja izmena:
ma niti povezujem konzolu sa racunarom niti prebacujem sejvove jer mi nije bitno, igra ko igra igracu je ispocetka i gotovo! nego me sada ovo vise nervira sto si mi reko da ce moj hard da radi kod drugoga a da svi drugi nece raditi kod mene!!! usta ih zabolela vise, non stop nesto petljaju bar da sam igrao na netu pa covek da kaze ali nisam. joj samo da mi je dohvatiti nekog od tih magaraca pa **** bi mu mamu maminu, ajde sto oce da zabrane pirateriju ali ko je on da unistava moje vlasnistvo?

Vrh Dno