Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

E nisam hteo da otvaram novu temu rekoh možda ovde neko zna u čemu je štos - naime u igri Rock Band: Beatles neće nikako da mi krene quickplay ili story mode tj. igra mi kaže da povežem jedan do tri mikrofona?! Imam onaj headset što sam dobio uz xbox i on mi je priključen i uz njega sam igrao rock bandove i "gitraske heroje" što sada neće? Nije valjda da treba neki specijalan mikrofon za tu igru?

Ma da ubedili ste me, uzecu LG 32lh2000 i otkljucacu na njemu divX/MKV podrsku, inace televizor je HD ready, nema smisla kupovati LH3000 samo zbog vece rezolucije a paneli su isti a razlika u ceni je 10k. Malopre sam gledao plazmu 42' kosta oko 55k u te**marketu odusevio sam se ali na njoj je rezolucija 1024x768 WTF, dok sam gledao kablovsku cinila mi se OK slika e sad kako izgleda to na Xbox-u?

Odlicno, naravno, za filmove, TV i xbox, plazma je odlican izbor, ali nikako ako nameravas da koristis kao monitor za PC. 1024 nije sigurno, sto i nema logike jer je TV widescreen, nego 1360x720.

Sto se tice udaljenosti ja sam dosta korigovao "sto vece to bolje" stav, tako da mi se sada cini idealnim na svakih 10 inca po jedan metar dalje. Znaci 30 inca oko 3 metra, 40 inca oko 4 metra, 50 inca 5 metara.

Jeste 1024x768. Mnoge plazme imaju tu rezoluciju. 720p/1080p materijal se onda scaluje na tu rezoluciju.

E nisam hteo da otvaram novu temu rekoh možda ovde neko zna u čemu je štos - naime u igri Rock Band: Beatles neće nikako da mi krene quickplay ili story mode tj. igra mi kaže da povežem jedan do tri mikrofona?! Imam onaj headset što sam dobio uz xbox i on mi je priključen i uz njega sam igrao rock bandove i "gitraske heroje" što sada neće? Nije valjda da treba neki specijalan mikrofon za tu igru?

Iako je u prethodnim muzickim igrama to funkcionisalo, u TB:RB ne moze vise da se koristi headset za pevanje vec mora mikrofon (GH ili RB, nije bitno).

Opet wave 4 problem....

Ja nisam uspeo ni sa tim "activate.iso" da pokrenem igru.
Kad ubacim taj activate disk pise play disk i posle njega ubacim Tekken(wave 3) i trazi da uradi update(koji ne moze da se instalira) a ako ubacim TekKen(wave 4) pise play dvd i to je to
Da li zna neko u cemu je fazon?

Opet wave 4 problem....

Kad ubacim taj activate disk pise play disk i posle njega ubacim Tekken(wave 3) i trazi da uradi update(koji ne moze da se instalira) a ako ubacim TekKen(wave 4) pise play dvd i to je to

Kad ubacis activate.iso disk i on ti pokaže "play dvd" pritisni A treba da dobiješ ovo

2lkeg6u.jpg

To je znak da si dobro narezao disk

Opet wave 4 problem....

Mozda nisi dobro narezao activation disk ? Evo ti uputstvo:
Step #1
Users with firmware 1.6 begin by downloading activate.iso from this link.
http://www.megaupload.com/?d=BDULVM6J

Step #2
Once you have the activate.iso downloaded
Insert a blank DVD+R DL
Note: You must use a dual layer! CD +/- R or DVD +/- R will not work.

Step #3
Open up IMGburn and set the layerbreak setting to Optimal by going to
Tools --> Settings... --> Write -->
Select Calculate Optimal on the top left corner.
Note: Once you burn the Activate.iso you can go back to any other settings.

Step #4
Burn at 2.4x / 4x / 8x
I recommend 2.4x since it's a small file you want to make sure you have everything written on there.

Step #5
IMGburn will bring now bring to your attention that activate.iso is small enough to fit a DVD5 or (DVD +/-/R)
Ignore it and continue burning on a dual layer. Click Yes

Step #6
IMGburn will now ask if you would like to write the image on one layer. Since it's small enough to fit on one layer.
Click Yes

Step #7
Once the disc is made pop the disc into your xbox360. Let it read, after a while it will say Play DVD.
Press A on your controller and you should get a message saying to play this game please insert in an
xbox360 console. You can now eject it.

Step #8
The next game you insert in your 360 will boot regardless of stealth or Wave structure. Effectively disabling the security measure on 1.6

Warning: This disc is a one-shot boot iso meaning it will only work for the next game you insert. After you eject your wave 4 game,
1.6 stealth will be re-activated. Meaning you will need to insert your activate.iso disc again to play another wave 4 game.

Other thoughts and FAQ:
This is a temporary fix while ixtreme 1.7 is released.

Je li zna neko gde najjeftinije moze da se nadje vga hd cable za povezivanje sa monitorom?Pozeljno bi bilo da je u bg-u,mada ako bas mora porucicu i iz inostranstva,samo sto sa tim imam jako losa iskustva,jer su mi naplatili carinu koja je ispala skoro kao i vrednost predmeta sto sam narucio.

Ma da ubedili ste me, uzecu LG 32lh2000 i otkljucacu na njemu divX/MKV podrsku, inace televizor je HD ready, nema smisla kupovati LH3000 samo zbog vece rezolucije a paneli su isti a razlika u ceni je 10k. Malopre sam gledao plazmu 42' kosta oko 55k u te**marketu odusevio sam se ali na njoj je rezolucija 1024x768 WTF, dok sam gledao kablovsku cinila mi se OK slika e sad kako izgleda to na Xbox-u?

imam ja plazmu 42" u radnji na kojoj je xbox, koja ima rezoluciju 1024x768 i u 720p izgleda fenomenalno, moze da se igra i u 1080i ali ja nevidim neku razliku. inace plazma je panasonikova th-42pv7p

Kad ubacis activate.iso disk i on ti pokaže "play dvd" pritisni A treba da dobiješ ovo

2lkeg6u.jpg

To je znak da si dobro narezao disk

Tako je i kod mene

Mozda nisi dobro narezao activation disk ? Evo ti uputstvo:

Jedino nisam stavio ""layerbreak setting to Optimal", ali ja imam istu onu sliku , tako da je valjda narezan ako treba.
Jedni sto sam primetio kad ubacim disk konzola je odma procita i pise "Play Dvd"( u uputstvu kaze da mu treba vise nego obicno, sto kod neme nisam primetio)

Za sada imam narezan samo "Tekken_6_USA_PROPER_XBOX360-E74"(wawe 3 i wawe 4) koji se isto ponasaju sa ili bez Activation diska, nabavio sam i "Tekken 6-XBOX360-DAGGER" i "Grand Theft Auto Episodes From Liberty City XBOX360-MARVEL" probacu i sa njima, pa javljam sta sam uradio.

Btw napomenuo sam ranije da imam 1.51 , ali nisam siguran tj. ja ne znam kako to da proverim, i kako da vidim koji je dvd drive?

Hvala pozz

Jeste 1024x768. Mnoge plazme imaju tu rezoluciju.

Ne vidim kako je to moguce zbog aspekta jer je to 4:3 rezolucija a plazme su 16:9. Skejlovanjem se nikada ne menja aspekt koliko ja znam, ali moguce da gresim, ili su nekakvi pravougaoni pixeli u pitanju ili stagod.

Poslednja izmena:
Imam jos jedno pitanje, da li moze igra da se prebaci u drugi region, tj igra "Raiden 4" je izasla samo za USA trziste, da li moze da se sredi image da radi i na PAL konzoli?

Hvala
Pozdrav

Naravno da ne moze. :wave:

Iako je u prethodnim muzickim igrama to funkcionisalo, u TB:RB ne moze vise da se koristi headset za pevanje vec mora mikrofon (GH ili RB, nije bitno).

Thanks... Jel ima kod nas da se nabavi takav mikrofon i kolika mu je cena?

GH i RB mikrofoni su isti, razlika je samo u nalepnicama na njima a idu samo u kompletu sa gitarom i bubnjevima. Nisam siguran ali mislim da bi bilo koji USB mikrofon trebao da radi.

E šteta, mislio sam da mogu da se kupe odvojeno... Hvala u svakom slučaju.

koji je trenutno najnoviji FW za XB?cuo sam da je 1.61...ako njega stavim na XB da li cu morati da se zezam sa onim activeiso cd-ovima i nekim pecevima?

Dosta ljudi sa 1.61 je banovano. Ako planiras da koristis Live, bolje da sacekas.
Ako ne planiras, mozes svaku Wave 4 igru da patchujes tako da radi na tvojoj verziji firmware-a.

moj FW je 1.5 mislim...da bi igrao wave 3 moram da pacujem...da li mogu sa 1.5 da igram wave 4 igre,ako moze sta treba da radim?
i znali se kada ce izaci 1.7........a live ne koristim

Dosta ljudi sa 1.61 je banovano. Ako planiras da koristis Live, bolje da sacekas.
Ako ne planiras, mozes svaku Wave 4 igru da patchujes tako da radi na tvojoj verziji firmware-a.

Jel to neki pouzdan izvor ili si cuo od Milana Tarota ? :trust:

Jel to neki pouzdan izvor ili si cuo od Milana Tarota ? :trust:

Koliko pouzdan uopste moze biti izvor sa interneta ;)?
Pogledaj malo na xbox360iso, ljudi su banovani posto su stavili novi firmware na novu konzolu, iako nijednu wave 4 igru nisu igrali posle toga.
Ovo verovatno uopste nije vezano za verziju firmware-a, vec za cinjenicu da je verzija firmware-a skoro menjana.
Naravno, sve ovo su spekulacije, niko sem M$-a zaista ne zna sta dovodi do bana.

Meni to sto necu moci da se igram preko neta nije problem, ali ako dodje do bana nemas vise mogucnost da instaliras igru na hard, tako da mozes da uzmes i bacis/prodas ga.

Poslednja izmena:
Dal je moguce da nema resenja kad te banuju ? Sta to ima u konzoli sto oni mogu remote da blokiraju ?
Zar cika Driver nema resenje ? :(
Ako su ih toliko banovali zbog 1.61 FW, znaci da ne valja. Ja jos nisam cuo da je iko u Srbije banovan zbog FW ?

Poslednja izmena:
Dal je moguce da nema resenja kad te banuju ? Sta to ima u konzoli sto oni mogu remote da blokiraju ?
Zar cika Driver nema resenje ? :(
Ako su ih toliko banovali zbog 1.61 FW, znaci da ne valja. Ja jos nisam cuo da je iko u Srbije banovan zbog FW ?

Pogledaj na xboxrepublici, banovano je 4-5 ljudi.
Resenje ti je da kupis arcade, prodas xbox bez harda pa opet sve od nule :).
Mada, posto ionako imas PS3, zasto da se cimas - igre koje hoces da igras online igraj na PS3, ostalo na xboxu.

Jel' kad te ban-uju vise ne moze ni jedna igra da se instalira na hard, bez obzira sto je mrezni kabl iskopcan posle ban-a ?
Da skidam xbox s mreznog kabla ? :)

Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo, tako je.
Medjutim postoji nacin da proveris da li si banovan cak i ako je hard otkacen.
U tom slucaju se vise ne kacis na Live i koristis box kao i inace.
Ako se desi da te banuju dok ti je hard prikacen, mozes samo da ga bacis.

live

cekajte malo da bi bio banovan potrebno je da imas nick na xbox livu da si platio pretplatu i da igras online jel tako. ako nemas nalog tamo sta moze da se desi i ako imas mrezni kabl na xboxu. sta ce da banuju kad ne kolristis live servis, na regularne update imas pravo ako ja dobro shvatam ili gresim mozda?

p.s ima patch da se skine abgx 1.0.1 sa video.iso i ppf .bin fajlom podesi se abgx i on zameni wave 4 u wave 3 probao i radi.

Vrh Dno