Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Hoće, čim bude posetio domaći ovlašćeni ixbox servis za centralnu Srbiju...

samo se ti smej driver. videces kad ti covek doje na vrata i pokaze prangiju

A ja onda izvadim sachmu i gde to vodi ? :)

On to pricha zato shto mi je nabacio pola sela za flesh/xclamp boxa, a kao da sam ga ja terao da to radi, shto nisu otishli u virtual gde je sve duplo skuplje, i gde nisu chuli za Xclamp fix :d

Poslednja izmena:
xclamp je preventiva ne obaveza ni moranje. Ja sam kod drivera uradio xclamp na falconu posle samo sedam dana koriscenja i to samo zato da me ne bi grizla savest ako roduje "mozda ne bi da sam uradio xclamp na vreme" tako da ne stoji kukanje da li je prevara ili ne i da li je driver skup ili ne. Idite u bilo koji pc servis pa ce vam za instalaciju win xp traziti 1000 din. 90% ljudi ovde na forumu to rade sami i izgleda smesno da neko naplati tako jednostavnu stvar 1000 din, ali za onog ko nezna to su spanska sela i placa da ne bi morao da uci i uz put gresi i zadovoljan je. Da li je cena od 2500 za xclamp visoka? Mislim da nije, covek se posvetio tome dobar je u tome a to ima svoju cenu. Zato pustite coveka na miru ko hoce da radi xclamp radice ko nece nece i svi sretni.

Zbog 2500 dinara stvarno se ne isplati provaljivati youtube/tutorijale, otvarati, menjati, zatvarati i sve to prvi put uz rezultat koji moze biti i ovakav i onakav. Mislim, za vreme koje bi kao pocetnik izgubio na to mogu da zaradim x puta 2500 dinara. Jedino ima smisla za nekog ko ima nameru da pruza usluge takve vrste pa je onda opravdano, inace za ostale koji imaju neke druge poslove koje ih "'lebom rane" stvarno nepotrebno. Jeftinije od originalne igre ;)

Wave4 igre stizu. Smaranje u najavi. Za sada resenje sa ubacivanjem diska koji omoguci da iXtreme ne proverava video particiju na sledecem ubacenom disku...

Tekken 6 prva "ozbiljna" igra koja je wave 4. A verovatno ce sve ostale koje izlaze od sada biti...

Poslednja izmena:
Wave4 igre stizu. Smaranje u najavi. Za sada resenje sa ubacivanjem diska koji omoguci da iXtreme ne proverava video particiju na sledecem ubacenom disku...

Tekken 6 prva "ozbiljna" igra koja je wave 4. A verovatno ce sve ostale koje izlaze od sada biti...

To je sigurno zato sto sam ja kupio Xbox, mora neki maler da naidje. :d

BTW, nesto su mi boje sugave u NBA 2K10, mnogo lepse izgleda demo na PS3.
Ima li neki poseban setup za boje na kutiji ?
Postoje li patchevi za Xbox igre, kao za PS3 ? Jel to bezbedno da se skida ? :)

Poslednja izmena:
Meh Tekken zahteva prokleti activation iso i to radi samo na 1.6 (niko nije probao na 1.4) ...

Pa nitko ga nije ni drzao da ne radi.Neka radi nemam nista protiv,ali ja znam de ce on meni kad dodjem kod njega nece da naplati nista.
Brate ako imas kesha za Omniu HD onda ispljuni tih 2500 din a ne da trazis besplatno da ti covek radi.
Bez uvrede ali malo je glupo da forsiras coveka da bi ustedeo 2500 din,a dajes 500 eura za fon.

Kako spojiti Z-5500 na Xbox optickim kablom ?
Nasao sam ovo po netu, ali gde je ovde opticki ulaz ???
M$ kaze sledece : http://www.xbox.com/en-NZ/support/xbox360/accessories/vgahdcable.htm
Ali ne razumem, gde je tu neki opticki konektor ? Ovu je smao VGA i audio bananice.

simVGAHDAVCableFullStan.jpg

XBOX_360_VGA_CABLE_HD.jpg

Poslednja izmena:
Evo ga. :)

Prilozi

• simVGAHDAVCableFullStan.jpg
    simVGAHDAVCableFullStan.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 64
^Haha, koja glupost! Svaka cast M$ na ovom debilizmu i onom jos vecem da ne moze AV kabl i HDMI u isto vreme da se nakaci na Xbox! :wall:

A kako mislish da ti prodaju originalni hdmi kabl sa izlazom za zvuk za 50e ako mozesh to i sam :)

Pa opticki izlaz i nije toliko sakriven, samo se ne vidi lepo na slikama. Kad ga uzmes u ruke, vidi se bez problema.

Pa da :) Nemam pojma gde ima tutorial, morao bih da googlam isto kao i ti :)

Mogao bi da das link za tutorial. Cuo sam da se samo plastika skine sa AV kabla.

Uzmi srafciger i zabodi ga u plastiku na mestu spoja. Razdvoj plastiku sa srafcigerom. Skini je. Ubodi AV kabal u konzolu. Ubodi HDMI kabal ispod njega. Igraj se. :D

Malo se salim, ali upustvo je upravo takvo. Nema tu neke filozofije. Samo cvrsta ruka i srafciger. :)

Poslednja izmena:
^Ja sam ovako dobra sa alatom, pogotovo sa cekicom, moze li on sta da pomogne ? :smash: :D
Nego recite mi ako se sad registrujem na LIVE, jel mi odma ide mesec dana Gold-a ?
Jel placa to neko sa bencha ? Sta vredi igrati online ? Svi mi preporucuju Gears of War 2. Igra li ko PES 2010 (ako sme jos uvek da se igra) online ?

Xbox prepozna igru i ako je instalirana na hard ona radi. Znaci laser radi donekle cim moze da procita koja je igra ubacena.

Problem nastupa ako hocu da instaliram ili da pokrenem igru direktno sa dvd-a, tad nece. Izbacuje onu poruku da ocistim disk...

Da bi odklonio sumnju da nije do novo narezanih diskova, deinstalirao sam neku staru igru koju sam ranije instalirao i probao da je pokrenem direktno sa diska i nece. Znaci nece da pokrene sa diska ni stare igre koje su nekad mogle.

rastavio sam disk, ocistio i smanjio otpor na pot. da bi pojacao laser, gledao sampo netu...
Probao sam razne vrednosti. Original je bio 6, smanjivao sam do 3 ali nije nesto pomoglo.
Jednom je igra prosla da se pokrene sa diska ali to samo jednom vise nece.

Znaci prepoznaje igre ali nece da ih pokrene direktno sa dvd-a. Laser oslabio ?

P.S.
Zna li neko gde da nadjem u BG neke druge diskove, sem Verbatim, DVD DL da probam da budem definitivno siguran.

Imas odlicne Maxell DVD + R DL diskove u Gigatronu kod Vuka.. 900 dindzi 10 kom. Zbogom Verbatim-u i 280 din. po komadu.. :wave:

Zamenio sam disk, uzimam Verbatiom u Enjubu b.61 za 140 po komadu. Rade ok.

Pa imas i podzemnom kod Doma Omladine za 120din/kom.
Ja sam silom prilika kupio 8 kom po 175 din u Metrou (toliko o tome da su mega marketi najeftiniji).

BTW dajte neke predloge za SP igre na Xbox, da znam sta da "kupim". :)

a sta su "SP" igre ? :)
Ja jedino znam da je SP skracenica za Svetsko prvenstvo

Single Player iliti samo za jednog igraca..

Pa imas i podzemnom kod Doma Omladine za 120din/kom.
Ja sam silom prilika kupio 8 kom po 175 din u Metrou (toliko o tome da su mega marketi najeftiniji).

BTW dajte neke predloge za SP igre na Xbox, da znam sta da "kupim". :)
Kao što reče čovek - Gears of war 2, Fallout 3, Brütal Legend, Batman Arkham Asylum (obavezno!)...

Имаш посебну тему с препорукама.
Live је екстремно добра ствар, за људе који воле да се играју преко нета. Ради савршено, а увек има много људи који играју исто што и ти. Активира се промо месец дана чим креираш налог. Тако можеш три налога да направиш, и добијеш 3 месеца Live-а за џабе.

Обавезно пробај Shadow Complex и Braid.

Тако можеш три налога да направиш, и добијеш 3 месеца Live-а за џабе.

evo jedno srpsko pitanje. ako moze 3, da li moze i 5,10,120... naloga?

Не може, зато сам и написао 3. Може максимално толико. Нису ни људи у МС-у блесави:)

Poslednja izmena:
Sad odigrah malo Halo 3 i naterao sam sebe da predjem bar 2 misije i evo nekih utisaka.
Prvo da nabrojim lose strane igre:
1.Grafika je smesno losa, GoW sa PS2 ima bolju grafiku, ovo je stvarno sramota za next gen konzolu.
2.Fizika ne postoji, Master Chief skace bar 4m uvis (znam da je klonirana ovca al previse je). Osecaj trcanja ne postoji, imam osecaj kao da lebdim. Osecaj pri pucanju iz oruzja je uzasno los, samo oruzje malo trza, nema nakakvu tezinu.
3.Oni neprijatelji(*******ci) su smesni za medalju, aj bar da cute nego ispustaju debilske krike, ko neka deca kad se igraju. Najgora stvar sto u igri ima neprijatelja koji su stvarno bad ass, ali vrlo malo, tako da imas osecaj da se svo vreme boris sa *******cima. :D
4. Na znam za kasnije nivoe, ali ova 2 sam presao ko Rambo. PRvo sam krenuo na Heroic tezini, ali je bilo malo zeznuto, jer oruzja imaju glup nacin za zoom.
5. USA napaljeni dijalozi, mrzi te njihove fore kad cujem u igrama.

E sad pozitivne stvari:
1. Extra vozila, tureti, sve sto moze da dovatis pod ruke, extra je osecaj kad te bot vozi, a ti rokas *******ce. :d
2. Sjajna muzika, bas je epic.
3. Prica deluje zanimljivo, mozda samo zbog nje treba sebe naterati da predjes ovu igru. Pogledao sam na Youtube-u pricu iz prva 2 dela, pa nesto i kontam sta se desava. Uglavnom treba spreciti Halo prstenje da pobije sve zivo u svemiru. :d
4. Da je SP bolji, bila bi vrhunska co-op kampanja, 4 ortaka online=ludilo! :)
5. MP verujem da je zabavan i probacu ga kad aktiviram LIVE, ali ne verujem da ce me ista zadrzati sem vozila.

Sve u svemu ja bi joj dao oceu 70%, nazalost secam se kad je Bungie poceo da raviprvi Halo, svi su sa PC balavili na ovu igru, i onda je dosao M$ sa $$$$$ i napravio igru za decu, sa *******cima. :D Prosto ne mogu da verujem da se ova igra prodala u 10 mil kopija i da je jedna od najbolje ocenjenih igara ikada, sto NIKAKO ne zasluzuje!
Mogla je biti stvarno jedna od najboljih igara da su ostali ozbiljni pri izradi.
Sve u svemu ova igra za KZ2 i Crysis je smejurija.

Poslednja izmena:
Pa nisu balavili vec su svi bili radoznali da saznaju o cemu se tu radi i cemu toliki hype za jednu konzolnu igru. Na pc-u je igra bila solidna ali nista posebno i vec tada je na pc-u izgledala sasvim prosecno nazalost.

Vrh Dno