Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Zato što su u disku upisane dozvoljene brzine (pogledaj polje desno u prozoru) i ImgBurn to poštuje.

Ja redovno iste Verbatime rezem 2.4x, isto u imgburnu :) Mislim da je fora u rezachu, jer imam starijeg Pionira, a secam se i ranije je ista stvar bila sa DVDovima, pa su samo stariji rezachi mogli da rezu 2x, dok noviji nisu dozvoljavali ispod 4, mada mozda sam se istripovao :)

Poslednja izmena:
Ja imam rezac neki LG, noviji. Rezem bez problema na 2.4 brzini. Verbatim DL i imgburn.

Meni neće ispod 4x nikako. Ali u čemu je stvar? Svejedno dal je 2.4x ili 4x, što manja brzina, manja šansa za grešku.

Nema greske ako se reze na 4x. Nije problem ni da se reze na 8x. Samo je pitanje da li ce xbox moci da cita te diskove normalno.

Diskovi se nece pokvariti ako se rezu vecim brzinama. Bar ne verbatimi. Oni diskovi koji su deklarisani na 8x, moraju da mogu da se rezu na 8x i da im ne fali nista. Ja sam rezao neke verbatime na 16x za PS2, i rade odlicno i dan danas. Sa xbox-om se nisam zezao, rezem samo na 2.4x.

Verbatim-e rezem na 4x, svi su prosli, ionako se igra instalira na hardu [ne trpim buku...]

Ako možete nešto da mi razjasnite. Da bi pokrenuo igre sa prvog Xbox-a, treba mi HDD. To je OK. Treba i da se skine emulation profil. I to je OK. Zbunjuje me da li uopšte iXtreme firmware (ili koji je već ovaj što se sad koristi) pušta te igre, pošto sam našao par tutorijala kako da se prebace Xbox igre u 360 format (DVD+DL sa random padding-om), odnosno u iXtreme format, ako imam igru na običnom DVD-u, ubacim u 360, skinem profil sa LIVE-a, hoće li se pokrenuti, ili moram da pravim u Mulleter-u taj random padding, ubacivanje SS, PFI i Video particija itd.? I još nešto, pošto piše za 1.6 firmware da pušta samo nemodifikovane igre (nije menjan SS, PFI, Video itd. da li to znači da neće da pušta ove Xbox igre sa random padding-om?

^

U "prodavnicama" postoje vec sredjene Xbox igre, pripremljene, samo se narezu na dl+ i vozis. Hard treba za snimanje pozicija i nizasta drugo. Cela procedura da se X360 osposobi da cita Xbox igre traje 1min. I sto je najbolje u celoj prici, igre, bar ove koje sam picio, rade besprekorno, cak uopste ne izgledaju toliko lose na wide screenovima. Idealno za nadoknadjivanje propustenog gradiva.

Poslednja izmena:
Samo 10 godina zatvora? O_O

Trebali su da ga obese, za primer. :d

Video sam na par mesta da je hard disk obavezan za igranje Xbox igara zbog toga što je prvi Xbox imao ugrađen hard, pa mnoge igre zavise dosta od njega za memory cache itd. Probao sam GTA SA na običnom DVD-u i dobijem poruku ''you must have the hard drive attached to play this game''. Probaću ove sređene iz prodavnice.

Ako neko hoće, nek proba da startuje Xbox igre bez hard diska, sređene ili vanilla za Xbox. Ja tek sutra mogu da vidim ;)

Poslednja izmena:
e koliko kostaju igre (ako se placaju) da se skidaju sa xbox live-a

Jel zna neko gde se može kupiti ona kartica sa odgovarajućim SATA chipsetom za flashovanje drajva? To je VIA VT6421A chipset ja mislim ;)

Nije za svaki drajv dovoljno da imash tu karticu, Benq i Samsung lako prolaze, Hitachi je veliko zezanje i moze lako da se brikuje, dok Liteon bez dodatnog hardvera ne moze nikako (osim ako nemash vec kljuch).

Pre nego sto uhvatim ovaj moj box za kabal i rabijem o beton, da postavim par pitanja.

Pokrecem igre sa diska, i desava se da se otvaraju vratanca od DVD-a i da mi se gasi igra. Ili mi pise da je disk prljav i slicno. Neki put samo prestane da vrti disk, i igra se prekine. Uglavnom, pojedine igre ne mogu da predjem nikako jer nema upisa izmedju misija. Sta da radim? Da li bi instalacija igre na HDD resila problem?

Ako neko moze sigurno da mi potvdi ovo, da kupujem hard. Ako ne , onda nista. Sledi mu beton. Dzaba sto su jeftine igre kad se vise nerviram nego sto igram.

Poslednja izmena:
Pre nego sto uhvatim ovaj moj box za kabal i rabijem o beton, da postavim par pitanja.

Pokrecem igre sa diska, i desava se da se otvaraju vratanca od DVD-a i da mi se gasi igra. Ili mi pise da je disk prljav i slicno. Neki put samo prestane da vrti disk, i igra se prekine. Uglavnom, pojedine igre ne mogu da predjem nikako jer nema upisa izmedju misija. Sta da radim? Da li bi instalacija igre na HDD resila problem?

Ako neko moze sigurno da mi potvdi ovo, da kupujem hard. Ako ne , onda nista. Sledi mu beton. Dzaba sto su jeftine igre kad se vise nerviram nego sto igram.

Pomoglo bi, ako bi uspeo da instaliras igru na hard, a to vec zavisi od toga da li je disk izgreban ili ne.

Diskovi nisu izgrebani. Nisam degenerik. Gasi se nekoliko puta na po 15 minuta, pa onda radi 3 sata bez problema. I tako radi od pocetka, od kad sam uzeo konzolu. Ali u zadnje vreme jos cesce se desava.

Da promenim pitanje, da li vlasnici xbox-ova sa hardom imaju problema sa konzolom.

^imam ja jedan problem, iam konzolu sa hardom, ali ne znam kome da ga pripisem samo znam da nema veze sa hard-om :)

problem je kad nakacim konzolu preko komponentnog kabla radi sve ok. ali ako je nakacim preko hdmi-ja slika mi postepeno ima sve vise i vise snega sve dok ne pocne da se gubi. ne znam dal je problem do kabla ili do koznole. znam da nisi ocekivao ovaj odgovor, ali eto, pitao si jel ima neko problem sa konzolom :D

Diskovi nisu izgrebani. Nisam degenerik. Gasi se nekoliko puta na po 15 minuta, pa onda radi 3 sata bez problema. I tako radi od pocetka, od kad sam uzeo konzolu. Ali u zadnje vreme jos cesce se desava.

Da promenim pitanje, da li vlasnici xbox-ova sa hardom imaju problema sa konzolom.

Na koji DL ti je narezana igra koja blokira i kojom brzinom?

LOL! Nisam ocekivao taj odgovor. Hocu reci , probleme sa igrama. Mada i ovo mozete da izvrnete.

Ovo je bilo za kimija, ulete Bozha ispred.

Na koji DL ti je narezana igra koja blokira i kojom brzinom?

Verbatim+R DL, rezano sa imgburn-om na 2.4, realne brzine. Kazem, izbaca mi disk ili jednostavno stane, ili ispise neku poruku. Tako nekoliko puta prvih sat vremena. Posle radi ceo dan.

Niti su diskovi prljavi niti izgrebani, jer ne bi polse radilo

Poslednja izmena:

mozda ti je problem drajv! :D

Poslednja izmena:
A jel ti pri tome izbaci neku poruku tipa "cannot read disk" itd?

Meni je zakucavao Dead Rising, izgledalo je da je disk ok, medjutim bio je ostecen. Kada sam ga ponovo narezao, sve je radilo normalno. Od tada, sve igre koje nameravam duze da igram, instaliram na hard, jer kad rezac procita ceo disk i instalira na hard, to mi je garancija da je disk ok.

Diskovi nisu izgrebani. Nisam degenerik.

Opusteno covece, samo pokusavamo da ti pomognemo.
Koliko ja znam, kada je igra instalirana na hard, drajv radi samo prilikom startovanja igre, tako da bi ti hard resio problem, ako je problem do drajva.

Sorry. I ja sumnjam na drajv.

Gledao sam po netu, i jos dosta ljudi ima isti problem. Svi se slazu da je do drajva. Jedino sto niko nema resenje. :(

Prodaju ljudi polovne hard diskove za male pare.
U svakom slucaju je hd dobra stvar, konzola je tisa, a i manje se zagreva.

Ne samo da je tisa, i da se manje greje, vec se i sve brze ucitava. Sve igre koje duze cepam na boxu, obavezno instaliram na hard.

Zamena drajva? Ok. A kazi mi koliko treba drajv da radi dok se ne pokvari? Jer meni je tako radilo od pocetka. Nije valjda novo neispravno. I ako jeste drajv, da li bi ubacivanje harda resilo problem? Posto meni drajv radi , samo neki put prekine igru. Dovoljno da ne moze da se igra. :)

Vrh Dno