Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

ni xbox ni ps3, a da ne kažem wii, ne puštaju mkv direktno sa diska ili sa flash-a ili sa ext. drajva.
Gospodar prstenova (najgori i najgluplji film ikad snimljen(ne interesuje me šta drugi misle, jer je ovo moje mišljenje o filmu)) nije izašao na blu-ray-u ili na hd-dvd-u već se na sajtovima može naći samo kao hdtv rip, koji je ustvari običan upscale-ovan dvd.
ako hoćeš da gledaš mkv na tv-u kupi lepo WD TV za 130e, ili popcorn a110 za 250-300.

^...Ili kupi ogroman hard disk i ruter i strimuj preko konzole.

Ajde da ne ronjam one konfuzija teme brz odgovor.Koji je najbolji softver za strimovanje mkv sa titlovima sa racunara i da li moze mkv bezicnim putem?

Sve što je driver rekao uz jedan dodatak, na Xbox-u ja strimovanje sa titlovima nisam uspeo da namestim a probao sam gotovo sva upustva koja sam našao na net-u

Koja je razlika izmedju premium i elite modela sem u velicini hard diska? (60 naspram 120 GB). Ima li jos neke razlike? I valjda je elite model crne boje kolko znam
I da li postoji jasper revizija za premium model dal neko zna? Ili samo falcon

Poslednja izmena:
Elite ima HDMI izlaz, za Premium nisam siguran... kada sam pre godinu dana uzimao konzolu - Premium nije imao HDMI

prva revizija premiuma/arcade nije imala HDMI, od falcona pa nadalje svi imaju uključujući i arcade

...
I da li postoji jasper revizija za premium model dal neko zna? Ili samo falcon

Pocela da se pojavljuje jasper revizija medju premium modelima u inostranstvu. Crveni Elite resident evil pack je uglavnom jasper.
U svakom slucaju, microsoft je sampion recikliranja, valja biti oprezan.

Arcade, Premium i Elite imaju HDMI već dve generacije (falcon i jasper).
Arcade i Premium su jasperi a Elite verovatno neće obnavljati jer ga ukidaju iz redovne prodaje, biće samo ponekad na akcijama u Americi.

shit nisam video da ste već bili brži od mene sa odgovorima.

Poslednja izmena:
Arcade jasperi su vec uveliko u pradaji i ja ih imam a premiumi ce tek a se omasove na leto sada su i dalje svuda najzastupljeniji falconi.

Tesko mi je da poverujem da su u ukupnom gubitku od 9 milijardi dolara???

A Nintendo zaista prints money.
Zar je moguce da su im hendheld konzole donosile toliki prihod, cak i dok su ozbiljno zaostajali za konkurencijom?

To je za celu Entertainment diviziju, koja pokriva i niz proizvoda koji nemaju veze sa Xboxom.

Poznato je da je nitendo ostvario najveci profit, mada mi je malo sumnjivo da je Sony na tako niskoj cifri, a za MS je Ragnarok u pravu. Mislim da bi statistika bila najtacnija, poredjenja radi, u broju prodatih konzola. Ako to uopste ima nekog smisla porediti

Nema, jer nemaju svi isti profit od prodatih konzola.

true, zato je nintendo namlatio lovu jer ima x puta slabiji hw od psp-a, samim tim i nizhu cenu proizvodnje a prodaje ga po priblizhno istoj ceni kao psp i onda josh proda vishe konzola :)

Pa ručne konzole su preuzele totalni primat u odnosu na kućne. Poredak trenutno izgleda ovako:
Nintendo DS - 100 mil; Sony PSP - 46 mil; Nintendo Wii - 48 mil; MS XB360 - 29 mil; Sony PS3 - 21 mil.
Znači samo DS je prodat koliko sve kućne konzole zajedno.

Inače, uspeh Ninteda možemo tražiti u ciljnoj grupi kojoj je namenio svoje konzole a to su deca i casual igrači, a ne hard core igrači koje ciljaju Soni i MS. Mislim, gledajući ovaj forum i uopšte naše tržište, mogu doći do zaključka da kod nas konzole kupuju samo zagriženi igrači ili ljudi koji hoće da se pohvale da pored kompa imaju i konzolu, što ukupno čini nekih 10-tak posto populacije. To se vidi po tome i što je na forumu najzastupljenija konzola PS3. Čak ima više Wii-a nego XB360 ali ne postuju u toj meri koliko vlasnici ostalih konzola.

BTW - u doba vladavine PS, statistika kaze da je u Americi svako drugo domacinstvo imalo konzolu, a od toga svako trece dve aktuelne konzole a svako peto sve tri aktuelne konzole.

Poslednja izmena:
To sto su poslovali sa gubitkom nije veliki minus za MS, jer se probili na trziste sa snazno utvrdjenim konkurentima.
Veliki minus im jeste katastrofalan kvalitet same konzole, dugo ce ih pratiti ta negativna reputacija.

Poslednja izmena:
A što se zarade tiče, naravno da je Nintendo najbolji. Imao je najmanje troškove razvoja konzole (skoro nikave) jer je Wii prerađeni Game Cube sa duplo jačim hardwareom (brži procesor,brži GPU) i jedini je proizvođač koji je ušao u prodaju najnovije generacije konzola sa zaradom po primerku prodate konzole, za razliku od Sonija i MS koji su konzole prodavali uz gubitke.

Muci me jedna stvar.
U ImgBurn-u sam podesio Layer Break - LO 1913760. To je u redu.
U nekom tutorialu sam procitao da za rezanje XB igara mogu samo:
BenQ, LITE-ON, Plextor, Samsung, LG, NEC, Nu Tech i Ricoh.
Moj je Optiarc.
Da li to znaci da ja ne mogu da rezem sa mojim rezacem i moram da kupim jedan od gore navedenih ?

probaj pa ćeš videti al obavezno reži na 2.4x brzini

Muci me jedna stvar.
U ImgBurn-u sam podesio Layer Break - LO 1913760. To je u redu.
U nekom tutorialu sam procitao da za rezanje XB igara mogu samo:
BenQ, LITE-ON, Plextor, Samsung, LG, NEC, Nu Tech i Ricoh.
Moj je Optiarc.
Da li to znaci da ja ne mogu da rezem sa mojim rezacem i moram da kupim jedan od gore navedenih ?

pa NEC ti je optiarc. ja sam imao NEC-a i rezao sam igre za wii na 2x.
jel za xbox mora baš 2,4x ili može i 2x?

Poslednja izmena:
Meni treba kontroler gde mogu da ga nabavim najbrze ? :)

Ako ces najbrze kupi ga ovde imas u gamesu verovatno, ali ovde je mnogo skup, a s neta mozes da narucis jeftinije i ima sanse da ti ga ne ocarine (cini mi se da je neko odavde narucivao DS3 i da mu nisu ocarinili, mada nemoj me drzati za rec), evo npr na dvd.co.uk ti je 21 funtu sa postarinom, a u gamesu 5000 pa ti vidi... :)

sto se tice rezanja igara za xbox360 nije problem mogu da se rezu i na 4x kada je ubacite u konzolu prebacite igru na hard i tako igrate jer ja sam donedavno sve igre rezao na 2,4x a od nedavno samo na 4x sto sebi sto drugima i jos mi se nije niko zalio! naravno igice samo radim na verbatim silver!

Ako ces najbrze kupi ga ovde imas u gamesu verovatno, ali ovde je mnogo skup, a s neta mozes da narucis jeftinije i ima sanse da ti ga ne ocarine (cini mi se da je neko odavde narucivao DS3 i da mu nisu ocarinili, mada nemoj me drzati za rec), evo npr na dvd.co.uk ti je 21 funtu sa postarinom, a u gamesu 5000 pa ti vidi... :)

Ja sam nabavio za 4000 dinara.:)

Vrh Dno