Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

U vezi x clampa,
jel neko zna gde mogu da se kupe plasticne podloske?
Ja sam pretrazio ceo grad(St.P) i nema nigde. Ako bi neko hteo da mi posalje u pismu i zaradi malo para neka mi se javi na PM.

Zašto plastične podloške ? Plastika se širi pod pritiskom i na toploti, a posle određenog vremena potpuno gubi svrhu podloške

U vezi x clampa,
jel neko zna gde mogu da se kupe plasticne podloske?
Ja sam pretrazio ceo grad(St.P) i nema nigde. Ako bi neko hteo da mi posalje u pismu i zaradi malo para neka mi se javi na PM.
Imaš da kupiš materijal u skoro svakoj prodavnici metalne robe, pa napravi sam. Ne znam kako se tačno zove taj materijal, da li klingerit, ili prešpan, ili tako nekako. Bitno je da je 1mm i da nije previše tvrd. Ako ne znaš sam da napraviš, idi kod nekoga ko radi sa kožom, pa neka ti on probuši po tvojoj meri (ponesi šraf :)).

Konacno mi stigao orginal xbox hdmi kabal, pa *** progledao sam sto se grafike tiche :D

Poslednja izmena:
Zbog dodatnih audio izlaza kako bi prikacio 5.1 sistem :) Znam da razlike izmedju hdmi kablova pratkicno nema, zbog digitalnog signala....

Woah, woah, aj okaci sliku tog kabla, kako mislis dodatni audio izlazi, jesi prikacio neki PC 5.1 sistem, sa Line-in-om i to? Meni treba neko resenje jer dobijam stereo zvuk na 5.1 zvucnicima trenutno..

http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360hdmiavcable/

Trenutno nemam surround sistem kod sebe al probacu ovo sjutra, trebalo bi da radi

BTW ja tek sad vidim da ne mogu zajedno da namjestim hdmi cable i ovaj av s ovim audio izlazima. Preblizu su ovi ulazi pa ne mogu kablovi jedan od drugoga da udju lol

Poslednja izmena:
ja sam s tv-a povezao na 5.1 sistem preko običnog kabla i radi surround ko majka

Poslednja izmena:
ja sam s tv-a povezao na 5.1 sistem preko običnog kabla i radi surround ko majka

Preko obicnog, mislis na Cinceve, beli i crveni.. da dobio si "surround" kao i ja sto sam mislio da je surround.. ;)

Bitrate, jesu to opticki ulazi na njemu, meni treba neki da utaknem line-in :)

Ja iskreno ne razumem ni bitratea ni eufrata... a interesuje me. Aj malo više od tri reči po postu...

Preko obicnog, mislis na Cinceve, beli i crveni.. da dobio si "surround" kao i ja sto sam mislio da je surround.. ;)

Bitrate, jesu to opticki ulazi na njemu, meni treba neki da utaknem line-in :)

Opticki su ulazi :)

BaneR sta nije jasno? Nije mi bio dovoljan zvuk s tv-a i htio sam da prikacim neke surround zvucnike a to je izgleda jedino moguce s ovim kablom :)

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kakve konekcije aka priključke imaš na tom kablu. Znači s jedne strane je HDMI koji ide u kutiju, a s druge je HDMI za televizori i.... šta još.... ? Optička konekcija?

Jesi pogledao uopste link koji sam postovao? U pitanju su dva kabla, jedan je onaj av koji ide u standardan xboxov izlaz i on na kraju ima 2 opticka ulaza. I drugi kabal je obicni hdmi :)

Poslednja izmena:
Jesam gledao, ali ništa nisam na njemu video. Šta će mu 2? I valjda izlaza :)... Ulazi su na pojačalu/risiveru :)...

x360 povezan s tv-om(normalno), a 5.1 povezan isto s tv-om preko ulaza za slušalice pa na potenciometar od 5.1sistema....i radi surround sve u 16

Ne znam samo šta radi kad je izlaz za slušalice dvokanalni, a ne šestokanalni :D

Ne znam samo šta radi kad je izlaz za slušalice dvokanalni, a ne šestokanalni :D

nema to veze, on ti sam prebaci signal u šesto kanalni i kod jedine stvari gde se ne oseti surround u bilo kojim podešavanjima je kod muzike (normalno), sem postoji varijanta da se namesti kao 2x stereo al opet ni to nije surround

Ko prebaci šta :)? Ne znam da li shvataš da kroz bananicu ne može da ide 5+1 različitih signala... To ako ti svira 6 zvučnika, ne znači da imaš 5.1 :)...

sad ja ne razumem. kako moze stereo izlaz za slusalice on sam da prebaci u 6okanalni signal? on moze da kopira taj signal 2 puta, ali to nije surround?!

ili sam te ja pogresno razumeo?

edit: evo i baneR ima iste primedbe :)

Poslednja izmena:
ne znam više kako da ti objasnim al shvati da meni i kod igara i filmova radi surround (osetna je razlika kada je uključen/isključen 5.1)

ne znam više kako da ti objasnim al shvati da meni i kod igara i filmova radi surround (osetna je razlika kada je uključen/isključen 5.1)

I ja sam tako mislio dok mi strucni ljudi nisu objasnili da to tako ne ide, zvuk je sjajan da se razumemo, ali ne dobijas surround efekte kapiras, jedini nacin da dobijes surround je preko optickog kabla i optickih zvucnika, ja imam PC zvucnike sa Line-in izlazom, da bi dobio pravi surround sa njima ima jedna varijanta da se kupe slusalice jedne od 80-ak dolara, uz koje stize neki konvertor koji u sebi ima Line-in ulaz i opticki izlaz...

Borise, šta si ti sad tek rekao :D

Kakvi sad optički zvučnici i kakav line-in izlaz :D Ne može da bude in izlaz :D

Line in ulaz ima taj konvertor sto stize uz slusalice, i Opticki izlaz.
Dakle ja ubacim svoje zvucnike u Line in ulaz, a kupim opticki kabl, utaknem ga u Opticki izlaz u tom konvertoru i sprovedem u PS3... Kaze jedan momak da njemu sljaka tako surround..

Nisam baš bistar dečko, izvini, ništa te nisam razumeo :)...

Saraund kreće od 3.0 i ide čak do 22.2 sistema... kakav ti to saranud dobijaš u slušalicama koje su 2.0 :)...

auu pa mene je neko žestoko zahebo :D

Te slusalice su 5.1. Uz njih stize neko cudo, baci pogled na ove slike

http://i38.tinypic.com/axifpw.jpg
http://i34.tinypic.com/s4tklk.jpg
http://i37.tinypic.com/seww49.jpg

Dakle sprovedem zvucnike koji imaju samo Line-in u taj adapter, i iz njega izvedem optickim kablom vezu do PS3..

Uostalom bacite pogled na celu temu, vidi se kakav izlaz imaju moji zvucnici, ne znam sta vam nije jasno, PC zvucnici dodjavola :) koji idu u Line-in na kompu... http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=176524

Poslednja izmena:
Vrh Dno