Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Jer sa 20gb-a moze da se instaliraju 2-3 igre na hdd...? Ako ne moze onda je to bas s*ranje...

Nego, kupio sam i ja X360... :d

Poslednja izmena:
Dve, verovatno mogu.

Moram sad da kupim i HDD, tek sad vidim koliko nista ne mogu sa bednom karticom od 256mb-a, ko li me lupio po usima da uzmem arcade stvarno mi nije jasno...

Nabavio sam "narodnu" verziju FarCry2, a kako dugo nisam palio Xbox360 slabo sam u toku sta se desava pa mi treba mala pomoc...
Kada ubacim igru izbacuje mi: An update must be applied to your console to play this game. If u decline this update, u will not be able to play this game...

O kakvom je update rec? Posto mi kutija nije prikacena na net, gde mogu da ga DL i preko USB instaliram?

Nabavio sam "narodnu" verziju FarCry2, a kako dugo nisam palio Xbox360 slabo sam u toku sta se desava pa mi treba mala pomoc...
Kada ubacim igru izbacuje mi: An update must be applied to your console to play this game. If u decline this update, u will not be able to play this game...

O kakvom je update rec? Posto mi kutija nije prikacena na net, gde mogu da ga DL i preko USB instaliram?
A jesi pokusao da kliknes yes? :) To je interni update, odradi za sek.

Poslednja izmena:
A jesi pokusao da kliknes yes? :) To je interni update, odradi za sek.

Thx..ja reko mora nesto na net...ali anyway nece da mi radi FC2 :mad:

This disc is unreadable!!!

Rezao sam u ImgBurn, podesio sam layer brake 1913760, rezao na 2x speed, koristim Verbatim DVD+R DL..gde gresim :wall::wall::wall:?

Vjerovatno si skinuo pogresan region

Poslednja izmena:
Thx..ja reko mora nesto na net...ali anyway nece da mi radi FC2 :mad:

This disc is unreadable!!!

Rezao sam u ImgBurn, podesio sam layer brake 1913760, rezao na 2x speed, koristim Verbatim DVD+R DL..gde gresim :wall::wall::wall:?

Rekao bih da nigde nisi pogresio. Ako je to jedini koji FC2 koji si narezao mozda jednostavno nisi imao srece sa tim medijem/rezanjem pa ce sledece biti OK a ako ti se to vise puta dogodilo onda nemam pojma.

Kod novih konzola je reseno, bar nema zabelezenih crkotina konkretno mislim na moju Xbox360 60GB, i da dodam ogromna je razlika u nivou buke izmedju strare i nove konzole, u korist nove naravno

DA ti kazem, ti si upravu nove konsole su puno bolje ali tehnologija je ista, kao i u 2005 godini, najveci se kvar desavao zbog prevelikog grijanja GPU i CPU, bilo je to zbog TERMOljepila koje se nalazilo izmedju radiatora i GPU i CPU, i dan danas ima taj problem, zato kad sam kupio svoj boks 360, prvo sto sam napravio promenio termoljepilo na termopastu i naravno otpoliro radiatore do stanja ogledala, kad to uradis mozes biti siguran, ali i tu moze biti kvar, kako znamo 95 posto kvar se desava iza toga sto se GPU i CPU vareno na olovu, ako bi bio celik bilo bi sve drugacije, pa zato da nebi bilo kvara prvo sto uradite promenite termoljepilo na termopastu. I jos kad odigrate neku igricu pustite konsolu da radi bez igrice jedno 10-15 minuta to ce dati coolerima da ohladi GPU i CPU, a kad je naglo iskljucite vec tada pripoj iz olova naglo se prekida i dolazi do tri crvene linije:wave:

x-clamp je mnogo vetji problem

x-clamp???????? Objasni budali sta je to. Nikad nisam za to cuo ili sam cuo ali mozda pod drugim nazivom.

xbox001aex5.jpg

Ta dva x-drzaca su x-clamp :). Problem je u tome što oni dovode do savijanja ploče - kada se oni skinu problema više nema - uglavnom :)

Ja sam naleteo na 10ak igara koje nisu radile dok ih nisam "provukao" kroz DVD mulleter, iako su novi release-ovi i svima je uradjen stealth patch. Posle toga radile su sve normalno, zato sada prvo sve isoe proverim mulleterom pa tek onda rezem. Nije mi jasno samo shta se deshava kada mulleter nema definicije za tu igru jer je jednostavno tek izashla, nisam siguran da li ce to raditi ili ne.

Ta dva x-drzaca su x-clamp :). Problem je u tome što oni dovode do savijanja ploče - kada se oni skinu problema više nema - uglavnom :)

TO??????? Pa toje problem????? Necu da se hvalim, ali ako bi me placali po euro za skidanje tih ploca ja bi se obogatio. Stvar je jednostavna, trema mali savciger i malo strpljenja. Prvi put kad sam ih skido bilo je na mojem boksu, pa sam se malo plasio, a posle dje stignem. Otkacis jednu zakacku ali je drzis prstom dog ne otkacis suprotnu, i tako redom. Za mene je visi problem staviti ih nazad, jer tu lako mogu da krcnu kristali GPU i CPU.

Zato što imaju preveliki otpor i što je ploča slabog (tankog) kvaliteta.

Izvini jamoff, ali moram da te pitam za tvoju svrhu prisustva benchmark forumu.

Vidi, svi su ovde dobrodošli, ali mi ti nisi ni malo jasan.

Došao si ubeđuješ nas u nešto i objašnjavaš nam stvari koje već znamo.

Nema potrebe za takvim tonom i nemoj da se praviš da si jedini ovde koji se razume u xbox. Ima nas ovde takvih dosta.

Hvala na razumevanju.

@jamoff

Verovatno zbog loše proizvođačeve konstrukcije

Zato što imaju preveliki otpor i što je ploča slabog (tankog) kvaliteta.

Izvini jamoff, ali moram da te pitam za tvoju svrhu prisustva benchmark forumu.

Vidi, svi su ovde dobrodošli, ali mi ti nisi ni malo jasan.

Došao si ubeđuješ nas u nešto i objašnjavaš nam stvari koje već znamo.

Nema potrebe za takvim tonom i nemoj da se praviš da si jedini ovde koji se razume u xbox. Ima nas ovde takvih dosta.

Hvala na razumevanju.

1. Pro plocu, Stvarno nikad nisam mislio da postoji problem sa tim, stvarno, cak i cuo nisam da to moze da se desi. nemogu da shvatim kako se moze da se savija????

2. Slusaj ako bi se ja pravio, ja ne bi dolazio na ovaj forum, i ja ne sve znam kako ti kazes. Evo naprimer do dan danas nisam znao sta X-CLAMP, i da se od njega savijaju ploce. sad znam. I hvala bogu da se dosta razumeje u x-box, nije avion pa da se ne razumiju u njega.

Poslednja izmena:
XBOX 360 novembar

02.11. - AC/DC Live: Rock Band Track Pack
04.11. - James Bond: Quantum of Solace
04.11. - Secret Service
04.11. - History Channel Civil War: Secret Missions
04.11. - Namco Museum: Virtual Arcade
04.11. - Madagascar: Escape 2 Africa
05.11. - Vigilante 8: Arcade
07.11. - Legendary
07.11. - Gears of War 2
07.11. - Tom Clancy's EndWar
07.11. - WWE SmackDown vs. Raw 2009
07.11. - Pro Evolution Soccer 2009
12.11. - Super Street Fighter II Turbo Pinball FX
14.11. - Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts
14.11. - Call of Duty: World at War
14.11. - Command & Conquer: Red Alert 3
14.11. - Mirror's Edge
14.11. - My Horse and Me 2
14.11. - Shaun White Snowboarding
17.11. - NCAA Basketball 09
17.11. - Rock Band Track Pack Volume 2
18.11. - Naruto: The Broken Bond
18.11. - NPPL Championship Paintball Breakout 2009
18.11. - Lips
18.11. - You're in the Movies
18.11. - Karaoke Revolution Presents: American Idol Encore 2
19.11. - New Xbox Experience
20.11. - The Last Remnant
21.11. - Left 4 Dead
21.11. - Mortal Kombat vs. DC Universe
21.11. - Need for Speed Undercover
21.11. - Tomb Raider: Underworld
24.11. - Sonic Unleashed
25.11. - Stoked
26.11. - Banjo-Kazooie

UZIVAJTE !!!

Poslednja izmena:
1. Pro plocu, Stvarno nikad nisam mislio da postoji problem sa tim, stvarno, cak i cuo nisam da to moze da se desi. nemogu da shvatim kako se moze da se savija????
x-clamp je osnovni problem x-box-a, sredjivanjem njih rizik od rrod-a opada za nekih 99%

^ Sve zavisi u kom stanju je xbox pre xclampa, da li je bio u nekom servisu gde ne znaju shta rade (Heat gun), da li je korishcen "peshkir fix", jer plocha kada se iskrivi, vrlo je teshko to namestiti da trajno radi. Zato je najbolje to uraditi odmah, dok konzola radi.

^ Sve zavisi u kom stanju je xbox pre xclampa, da li je bio u nekom servisu gde ne znaju shta rade (Heat gun), da li je korishcen "peshkir fix", jer plocha kada se iskrivi, vrlo je teshko to namestiti da trajno radi. Zato je najbolje to uraditi odmah, dok konzola radi.

Tu se potpuno slažem ima dosta njih kojiima je "servis" izvršio odgrevanje lemova i samo odložio rešavanje problema te konzole se vrate za par meseci ili ranije ponovo na servis

Koliko je komplikovan to proces? Moze li to obican majstor koji se bavi servisom tehnicke robe da uradi po nekom uputstvu? Uradio bi to odmah dok je xbox nov

procitao sam da ce xbox360 verzija igre tomb raider imati dodatak od 6 sati igre koji ce se moci skinuti sa live-a pa me sad interesuje da li ce to biti besplatno ili ce se morati platiti.

Verovatno ce se placati, ali nisu jos objavili cenu, bice valjda dva dodatka tako nesto, jedan ove jedan pocetkom sledece godine. :)

Vrh Dno