Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Ne mora ni preko neta uopshte, moze da se uradi preko USBa.

Skines update sa bilo kog torrent sajta,nabacis na usb stick,bocnes u box i voila!

Evo , ja sam preko neta updejtova konzolu. Radi sve ok, ali me nervira jer mi se pojavljuju neke duple linije ispod svega, slova, likova, objekata i slicno. To mi je isto i na TV-u, samo izrazenije. To mi je bilo od pocetka, i pre updatea. Na slici mi postoje kao neke senke koje sve dupliraju, a najvise je primetno na slovima. Na TV-u je jos gore, jer se senke jasno vide i u igri. Kad stavim PAl na 50 hz, onda nestanu, ali mi je slika dosta losija. Na monitoru, se te senke jasnije vide ali u igri ne smetaju preterano.

Kako da opisem problem, kao kad se sharpnes pojaca do kraja. Smanjivao sam na monitoru sharpnes do kraja, ali nema efekta.

Da li se ovo jos nekome desava?

Kako ti je povezan xbox i na koji monitor/TV? Ako ti je TV star imaćeš lošiju sliku (PAL rezolucija), a ako ga kačiš na monitor preko VGA kabla ne bi trebao da imaš problema osim ako ti kabl nije oštećen ili sl...

TV je samsung najnoviji (21''), a monitor ima samo VGA pa ga kacim sa AV HD kablom. Slika je neprecizna i sa nekim senkama. Nikako ne mogu da podesim da bude dobra (da bude kao slika sa kompa). PS2 konzolu sam kacio na taj isti TV i nema problema.

Nemojte da mesate samo AV HD kabal sa HDMI kablom. Prvi je analogni a drugi digitalni, prepostavljam da na HDMI kablu nema problema. To cu u stvari i da probam kod drugara pa cu da vidim. :)

I da, imam dva kabla ( AV i AV HD ) i preko oba je isti problem. Nemoguce da su kvarna oba, a konzolu sam uzeo pre mesec dana i od odmah mi je takva slika bila.

Poslednja izmena:
ja na jednom tv-u imam samo crno belu sliku,ali samo na tom,probao sam jos na par tv-a i slika je dobra na pal 60hz na 50hz je malo losija.probaj na nekom drugom tv-u

Ma kod mene na novijem samsung TV-u slika je losa, kod burazera na nekom starom krsu je igrivo a na ortakovom tv-u isto samsung neki stariji, slika je super. Može se čitati i najsitniji text sa skoro 2 metra.

Izvini, ali nisi u pravu. 1. ne treba account za skidanje updatea. 2. live je upravo igranje online i skidanje materijala, a za to treba account...

Izvini, ali nisi u pravu. 1. ne treba account za skidanje updatea. 2. live je upravo igranje online i skidanje materijala, a za to treba account...

Pa za 1. nisam bio siguran (znam da se konzola konektuje i bez account-a), rekao sam da mislim samo a ovo drugo nisam ni pominjao, to se podrazumeva :)
Upravu si za ovo prvo, pravio sam update bez memorijske jednom.

Poslednja izmena:
I da, imam dva kabla ( AV i AV HD ) i preko oba je isti problem. Nemoguce da su kvarna oba, a konzolu sam uzeo pre mesec dana i od odmah mi je takva slika bila.

sta ti je AV a sta AV HD? uz box se dobije (bar sam ja dobio) kompozitni/komponentni kabl - ne znam jel mislis na to? enivej, nakacio sam ga na tv preko komponentnog i slika je bila normalna. posle sam uzeo hdmi i nisam primetio razliku u odnosu na komponentni.

Koliko ja znam AV HD ima vga izlaz i composite izlaz. Takav ja imam.

ja pricam o ovom, ne znam dal se razumemo :)

Xbox_360_cable_avance.jpg

Ne, ja sam dobio samo kabal sa tri cinca . Zuti za sliku i crveni i beli za ton. I preko njega mi se javljaju senke na TV-u.

Pa sam kupio AV HD kabal , koji ima VGA izlaz, prikacio ga na monitor i isto mi se javljaju senke.

Kako su oba kabla analogna, nista ne mogu da znam dok ne probam kod nekoga HDMI kabal.

P.S. A i krajnje nebitno :p

Nasao sam po netu da je jos dosta ljudi imalo takve probleme, i niko nema univerzalno resenje. Kad se izdaljim na metar od monitora, ja ih i ne vidim. Problem resen. :) Univerzalno.:D

Poslednja izmena:
Ne, ja sam dobio samo kabal sa tri cinca . Zuti za sliku i crveni i beli za ton. I preko njega mi se javljaju senke na TV-u.

Pa sam kupio AV HD kabal , koji ima VGA izlaz, prikacio ga na monitor i isto mi se javljaju senke.

Kako su oba kabla analogna, nista ne mogu da znam dok ne probam kod nekoga HDMI kabal.

P.S. A i krajnje nebitno :p

Nasao sam po netu da je jos dosta ljudi imalo takve probleme, i niko nema univerzalno resenje. Kad se izdaljim na metar od monitora, ja ih i ne vidim. Problem resen. :) Univerzalno.:D

A jesi li bio do ocnog:d

Pa potpuno je normalno da je slika krsh na HD televizoru preko kompozitnog, krsh je i na CRTu u odnosu na RGB.

Poslednja izmena:
Ja sam xbox povezivao na plazmu preko componentnog ulaza (ono odvojena tri kablića) i bila mi je savršena slika (sa kabla koji se dobija uz xbox) a na kompjuterski TFT monitor sam ga kačio preko VGA kabla i isto je odlićna slika, može da se podesi aspect itd....

Nego nešto me interesuje - jel napajanje za xbox univerzalno? Mislim radi na svakom xbox-u 360? Hoću da kažem jel mogu da koristim napajanje sa starog xbox-a na nekoj novijoj verziji ili se razlikuju ulazi, napon itd?

Poslednja izmena:
Komponentni je druga stvar, on je daleko bolji, i skoro je kao HDMI.

Shto se tiche napajanja, prvo napajanje koje ti imash moze da se koristi na bilo kom xboxu, i moci ce sa svim novim verzijama, dok obrnuto ne moze, jasper napajanje radi samo sa jasperom.

E super thanks :) Nego imam jednu dilemu - da li je bolje uzeti Jasper bez urađenog xclamp-a ili Falcon kome je urađen xclamp? Kakva su vam iskustva, jer ja sve imam osećaj da treba uvek raditi xclamp bez obzira na verziju mada vidim ovde na forumu ima dosta njih koji imaju Jasper-a nisu radili xclamp fix. Koje su suštinske razlike između ove nove verzije konzole i one od pre tri godine?

pa masovni kvarovi na xb su krenuli posle tipa godinu dana. jasper je kratko na trzistu tako da ovi pojedincacni slucajevi sto se desavaju ne govore pravo stanje stvari. iako ga ms najavljuje kao veliko poboljsanje po tom pitanju, samo ce vreme pokazati dal je (i koliko) smanjivanje gpu-a u jasperu smanjilo rrod.

Pa dosta je manja disipacija toplote (u 65nm su urađeni i GPU i CPU) tako da bi očekivano trebalo da su bolji... Jasper je izašao u sept. 2008 ako se ne varam.

Evo u attach-u sam postavio spisak svih revizija - zvanično sa Wikipedije :D

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Xclamp je problem, ne grejanje, po stoti put :)

Kako mogu da proverim da li mi je lite-on flesovan na 1.51 ili manji firmware?

1.51 je skoro pojavio, tako da ako si konzolu kupio pre par meseci sigurno ga nemash. Ako si konzolu kupio u poslednjih mesec dana, pa pozovi prodavca i pitaj :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno