Šta je novo?

x850xt za 230e???

mastercula je napisao(la):
@chex

brate zabode li ti to??

Ocigledno ne jer je dobio ili kartonsku karticu ili je dobio 8500 sa izbrisanom jednom nulom :d

Ja, da sam je pazario, u narednih pola sata bi je razmontirao, montirao, testirao, izdivljao se nad njom i postovao drugarima sta, kako, i koliko!!!
@chex
aj ubrzaj malo proces zabadanja, naravno ako mozes!?

:)
Mora malo i da se radi da bi covek mogao da se pocasti nekim novim hardware-om

3DMark 03..............11900
3DMark 06...............2050
Sve na default-u
Na grafickoj karti:
mem clock:540
core click:520
takodje default

Poslednja izmena:
Jel moze da vidimo sliku kartice. Sta bi sa 3DMarkom 05.

Ja, da sam je pazario, u narednih pola sata bi je razmontirao, montirao, testirao, izdivljao se nad njom i postovao drugarima sta, kako, i koliko!!!
@chex
aj ubrzaj malo proces zabadanja, naravno ako mozes!?

Ma za pola sata bi sve odradio. Klokovao je, prosao sve moguce testove, postovao, i otisao u svet igrica za sva vremena. Bilo bi "WELLCOME TO THE GAME WORLD" !!!
:D

p.s. mozda covek ne zna sta ima u rukama !!! Nije svestan koliko je srece imao.

Poslednja izmena:
hvala chex
sada samo da uvalim nekome ovaj moj gto :-devil-: pa da podjem na pazar do arene...
Sta kazes kakav je cooler smeta li ti buka?
Da li je kartica dual dvi ili vga/dvi?
Koju bi pazario i da li bi uopste pazario karticu da nisam postovao ovaj tread?
j*bote osetio sam se kao novinar na trenutak! :)

Poslednja izmena:
VGA/DVI
Zauzima 2 slota.Ja u prvom trenutku nisam na to obratio paznju, pa joj nisam otvorio donji :d . Pocela je da mi pisti pa sam joj otvorio za hladjenje.
Inace buka je sasvim ok.U nekom trenutku se malo zaleti, ali uglavnom je dosta tiha.Imam utisak da je ventilator na P4 630 glasniji od ovog na grafici.
Inace nisam neki preterani zaljubljenik u igrice i nije da mi je bas trebala ali nisam mogao da odolim.Bas je dobra kupovina.

Sad je 283e

DjoleNS je napisao(la):
Eeee ali nema... :eyebrows:
Shta joj vredi shto ce da izvlachi nove igre i sa 60-100 frejmova u proseku, kad ce ruznije da izgleda... Bolje je 30-60fps sa napucanim efektima nego 50-90fps bez istih... Uostalom opet su u prednosti oni chije kartice imaju shader 3.0 podrshku, u svakoj igri mogu da ih iskljuche ako bash hoce...
Al shto se cene tiche, shto jes jes... ludilo! :) Prosto gre'ota ne kupiti....
I sta dobijaju ako ih iskljuce? Karte koje su slabije od nje,a to je od 6600gt pa kompletna 6800 serija nece moci da ih koriste u buducim igrama jer ce onda bit prespore,jel tako?I onda ce neko sa 6800gs da iskljucuje to da bi imao bar 30-40 fps a sa ovom odma ima 60....sa kojom moze da poveca rezoluciju,teksture itd pa kad obe budu imale 40 fps na x850xt ce ljepse izgledat
Tako sam ja to shvatio,mozda grijesim? :trust:

Poslednja izmena:
ali je ipak u drugoj firmi ista ta pala na 219 yura

E sada ozbiljno. Mora da postoji neka caka sa doticnom grafickom jer mi je totalno ne logicno da bude tako. Stvarno razmisljam da kupim ceo komp samo zbog toga.

Pa postoji caka svi nasi prodavci su jako bezobrazni i imaju napucane cene i onda kada se pojavi neki sa realnim cenama mi mislimo da tu nesto ne valja i opet odlazimo kod onih sa jacim cenama kao kod njih je sve uredu, drugim recima rade nas kao majmune
....!!!!!!
x850 je 400-500y po radnjama|sem u ovoj gde je 220y|, a ovde na benchu u malim oglasima x1800 za 380y, a po radnjama oko 600y.Bas cudno zar ne?? Kolika je zarada ako je ovi prodaju po 220??A tek kolika je onima sto je prodaju po 500??
Moramo da dignemo bunu protiv dahija ubise nam novcanike!!!
A ti prekini da se cudis i ako ti se isplati da menjas ceo komp zbog grafike idi i uradi to ko zna koliko ce ova ponuda da traje.I chex je lepo rekao da je to to!Da nisam uzeo skoro komp vec bi imao doticnu u upotrebi...|citaj: zena mi sere za tolike potrosene pare pa sam morao da iskuliram|:D :D :D :D

Primera radi X800GTO2 je po performansama jednak X850XT,a cena u Hrvatskoj mu je,kao ovde na pojedinim mestima od 190-200Eura,sta vam nije jasno,cena od 230eura je sasvim realna,samo nemojte ocekivati da ce biti ponuda u skorije vreme.,pre ce biti X800GTO2 po ceni od 200eura :d

Druze gto2 je jednaka x850xt tek kada se otkljucaju pajpovi, a u srbiji x850xt kosta 500 yura, a u ovoj firmi sam je nasao za 220y |sto je za srbiju cena daleko ispod proseka|GTO2 u srbiji je retkost po firmama mozda samo kod dilera...Kako je u croaciji nemam pojma :D

PCI Express 256MB DDR3 ATI Radeon X850XT Sapphire,256bit 219.13 MKračunari

SAPPHIRE VGA -PCIE - RX850 XT (256M GDDR3 PCI-E VGA / TVO / DVI-I) 232.69 Gigatron d.o.o.

Sapphire X850XT 256MDDR3 PCI-E 251.81 Drachen Computers

Sapphire RX850 XT 256M GDDR3 PCI-E VGA / TVO / DVI-I 283.00 SEA&SKY d.o.o.

Ladno ne mogu da verujem...I u kom grmu lezhi zec? :)

BitrAtE je napisao(la):
PCI Express 256MB DDR3 ATI Radeon X850XT Sapphire,256bit 219.13 MKračunari

SAPPHIRE VGA -PCIE - RX850 XT (256M GDDR3 PCI-E VGA / TVO / DVI-I) 232.69 Gigatron d.o.o.

Sapphire X850XT 256MDDR3 PCI-E 251.81 Drachen Computers

Sapphire RX850 XT 256M GDDR3 PCI-E VGA / TVO / DVI-I 283.00 SEA&SKY d.o.o.

Ladno ne mogu da verujem...I u kom grmu lezhi zec? :)

Kao sto rekoh gore "rade nas kao majmune" sem u tih par firmi....

A ti prekini da se cudis i ako ti se isplati da menjas ceo komp zbog grafike idi i uradi to ko zna koliko ce ova ponuda da traje.I chex je lepo rekao da je to to!

Pazi ti lika al je bezobrazan. Pa u tome i jeste problem sto je to chex rekao. Relativno ste novi i nisam vas nigde zapazio tako da nemam bas poverenja u vas tako da bi radije sacekao nekoga proverenog da to javi.

Brate ako je neko bezobrazan ovde onda si to ti...

Imas broj telefona firme i adresu na pcberzi sto znaci da je informacija javna, a to sto ti nemas mud* da odes tamo i pazaris je tvoj problem.

Chex i ja nekujemo nikakvu zaveru, zato sam ja postovao ovde da bi ljudi videli i da ne bi bacali pare, chex je procitao, proverio i otisao da kupi karticu...i sada je zadovoljan....i bog zna koliko njh je isto uradilo.

A ti sta si uradio?? Samo ser*s ovde da ti se isplati da menjas ceo komp, oces mozda da ja odem da ti kupim i komp i graficku??

I jesam ovde nov, ali to ne znaci da nisam od poverenja|ok to se stice vremenom...|, i mogao sam svasta da uradim sa tom informaciom ali nisam nego sam je postovao ovde, zbog cega?? da bi me nervirali takvi nesposobni kao ti.uh

Izvinjavam se svim clanovima zbog ovoga lik me je iznervirao jako sa prvom recenicom.
Spreman sam da snosim posledice. :)

Brate ako je neko bezobrazan ovde onda si to ti...

Imas broj telefona firme i adresu na pcberzi sto znaci da je informacija javna, a to sto ti nemas mud* da odes tamo i pazaris je tvoj problem.

Chex i ja nekujemo nikakvu zaveru, zato sam ja postovao ovde da bi ljudi videli i da ne bi bacali pare, chex je procitao, proverio i otisao da kupi karticu...i sada je zadovoljan....i bog zna koliko njh je isto uradilo.

A ti sta si uradio?? Samo ser*s ovde da ti se isplati da menjas ceo komp, oces mozda da ja odem da ti kupim i komp i graficku??

I jesam ovde nov, ali to ne znaci da nisam od poverenja|ok to se stice vremenom...|, i mogao sam svasta da uradim sa tom informaciom ali nisam nego sam je postovao ovde, zbog cega?? da bi me nervirali takvi nesposobni kao ti.uh

Izvinjavam se svim clanovima zbog ovoga lik me je iznervirao jako sa prvom recenicom.
Spreman sam da snosim posledice. :)

Ja bezobrazan a ti si prvi poceo. Ja sam to vise mislio onako iz zezanja. Razumeo bi da si se iznervirao zbog onoga oko poverenja ali zbog ove prve recenice je stvarno glupo. E sada znam da si bezobrazan. Meni ne trebaju muda za kupovinu nego pare. A skoro sam pukao sasvim dovoljno para tako da mi se sada ne rasipaju na ne proverene stvari. Ja samo serem? Vidim ti si mi pun pravih informacija. Pa ti jedini *****s ovde za druge. Govoris kako je to ta graficka a mozda nisi ni video sta je covek kupio. Bas deluje kao da navlacis ljude da je kupe. Stalno je hvalis kao da je od zlata. Nisam dobijao pare ni od caleta a ne od ser0nja kao sto si ti. To sto si nov ne znaci nista. Nisam mislio da si lazov ili tako nesto ali nemam nameru da se kockam zbog tvojih reci. Treba mi ipak vise dokaza da bi poverovao da je to stvarno to. I nema razloga da te kaznjavaju za bilo sta nego sledeci put kada budes imao nesto tako da kazes javi mi na private a ne ovde pa cemo da pricamo bez ometanja i ulepsavanja.

Iznervirao sam se zbog svega, ali nema veze sve sto sam ja hteo je da uputim ljude na pravu adresu, a ne da se prepucavam oko autenticnosti neke tamo grafike i nemam nameru da to radim.Ako pcberza laze, lazem i ja sta da ti kazem...
I reci da nije od zlata za te pare|naravno u srbiji|???I uopste nisam ja prvi poceo, samo mi nije bilo jasno sto se cudis toliko kada imas sve informacije potrebne....
Za poverenje sam napisao da se stice vremenom, zato me i nije toliko pogodilo jer sam clan od skoro...
Sta da ti kazem ja bi stavio tacku na ovaj nesporazum.
I ok preterao sam sa hvaljenjem iste, i zbog toga se izvinjavam.
I necu vise nikoga da navodim da ide da je kupi, sorry svima koji misle da ih navlacim, ja stvarno neradim to.

Poslednja izmena:
Druze gto2 je jednaka x850xt tek kada se otkljucaju pajpovi, a u srbiji x850xt kosta 500 yura, a u ovoj firmi sam je nasao za 220y |sto je za srbiju cena daleko ispod proseka|GTO2 u srbiji je retkost po firmama mozda samo kod dilera...Kako je u croaciji nemam pojma :D
Vidim da si dobro informisan,ali cinjenica za koju sigurno nisi znao je ta se 95% X800GTO2 odkljucava i da je razlika u svetu izmedju ove dve kartice svega 20-40Eura,pa onda ne treba da te zbunjuje cinjenica X850XT kosta 230eura i manje,to joj je cena.ATI jednostavno hoce da prodajom iste istisne nVidiu iz tog segmentnog trzista,jer nVida trenutno nem resenja kad je u pitnju taj cenovni rang.Medjutim i tome ce doci kraj jer nam dolaze novi modeli iz nVidie,tako se opustite momci bice ona i 200Eura,koliko do kraja sledeceg meseca :banana:

Da razjasnimo jednu stvar

Vidim da si dobro informisan,ali cinjenica za koju sigurno nisi znao je ta se 95% X800GTO2 odkljucava i da je razlika u svetu izmedju ove dve kartice svega 20-40Eura,pa onda ne treba da te zbunjuje cinjenica X850XT kosta 230eura i manje,to joj je cena.ATI jednostavno hoce da prodajom iste istisne nVidiu iz tog segmentnog trzista,jer nVida trenutno nem resenja kad je u pitnju taj cenovni rang.Medjutim i tome ce doci kraj jer nam dolaze novi modeli iz nVidie,tako se opustite momci bice ona i 200Eura,koliko do kraja sledeceg meseca ,ako ne bude ja cu doneti nekoliko primeraka po toj ceni:banana:

I ja to kazem ali je kod ostalih prodavaca u srbiji 500yura pa ti meni reci da li je to uredu?? Tako da ova x850 za te pare|realna cena| pun pogodak bar za sada, za par meseci ko zna...
Za prvu sam znao i cak sam citao da se otkljucava 100%, a za drugu da je razlika svega 20-40 yura u svetu, to nisam znao.
Posto je srbija daleko od sveta, daleko smo mi i od tako lepih cena sem ako se nepojavi neko kao ti da nam ucini svima :D kada budes donosio javi se obavezno
|valjda cu do tada da nadjem neki zajednicki jezik sa zenom o trosenju para na hardware|

Zanimljiva tema...
Sto se modovanja X800 GTO2 tice,imam pricu iz prve ruke.Konkretno se radilo o kartici sa oznakom 'Limited Edition',kojoj je,prema podacima sa raznoraznih stranih foruma ogroman procenat uspesnog modovanja u X850Xt Platinum.Naravno,posle odredjenog vremena taj 'Limited Edition' se rasprodao,jer je ocigledno karta bila Best Buy.Sada se uglavnom mogu pronaci primerci za plavom plocom,bez dodatnog konektora za napon,bez VIVO,sa procesorom R430,koji maximalno moze da ide do 450MHz,a ne kao kod X850Xt PE do 540 MHz! Ne zelim ovim postom da prozivam nikog od prodavaca koji se reklamiraju na ovom i drugim forumima,samo zelim da eventualnim kupcima skrenem paznju sta da gledaju ako se odluce da je pazare.Ja sam konkretno dobio primerak sa plavom plocom,kartica jeste izvanredna,u svom segmentu,testirao sam je uporedo sa Leadtek PX6800 GS TDH,malo je brza od nje,nista znacajno,a i cena im je slicna,ali je to jako daleko od te price o famoznih 617 za clock i 1146 MHz za memoriju,koliko su ljudi pravili sa tom moddovanom karticom.

Iznervirao sam se zbog svega, ali nema veze sve sto sam ja hteo je da uputim ljude na pravu adresu, a ne da se prepucavam oko autenticnosti neke tamo grafike i nemam nameru da to radim.Ako pcberza laze, lazem i ja sta da ti kazem...
I reci da nije od zlata za te pare|naravno u srbiji|???I uopste nisam ja prvi poceo, samo mi nije bilo jasno sto se cudis toliko kada imas sve informacije potrebne....
Za poverenje sam napisao da se stice vremenom, zato me i nije toliko pogodilo jer sam clan od skoro...
Sta da ti kazem ja bi stavio tacku na ovaj nesporazum.
I ok preterao sam sa hvaljenjem iste, i zbog toga se izvinjavam.
I necu vise nikoga da navodim da ide da je kupi, sorry svima koji misle da ih navlacim, ja stvarno neradim to.

Pa brate ako ti je zena lupila sankcije ne moras na meni da se istresas :)
Dobro je sto postoje ljudi kao ti da upute ljude ali si preterivao i to je cudno delovalo. Ipak moras priznati da si bas bio pristrasan i da je ovo ipak srbija i da se ne moze tako lako verovati ljudima. Sada govoris da ako pcberza laze onda lazes i ti a do malo pre si govorio da je to ta i da ne vidis razlog zasto ne bi bilo tako. Naravno da mi je cudno zasto je tako jeftina jer nesto tu jednostavno ne stima.

Da ne davim vise evo i ja stavljam tacku sa moje strane. May the Schwartz be with you. Keep on rockin :guitar:

E tako treba lepo i recito, nije mi zena lupila sankcije samo se neslaze da za mesec dana kupim dve komponente od po 200+ yura, kada malo bolje razmislim o tome neslazem se ni ja imam i dosta drugih izdataka :D |ali ovo me ja tako jako zagolicalo, mislim cena je super za nase uslove|
I meni je sve cudno ali ta firma je registrovana i bave se prodajom komponenti ne vidim razlog da se strepi od toga, drugo je da ides da se nadjes sa nekim likom kojeg si nasao na netu, ovo je javna informacija i moze svako da dodje do nje.O tome ti i pricam mogao si i ti da je nadjes da si je trazio i da je proveris jednim pozivom ili slucajnim odlaskom u tu firmu.Pola moje konfe sam pazario preko pcberze i nisam se nijednom |posle obavljenog telefonskog razgovora| zapitao sta ako...
Ja licno mislim da je informacija tacna i verujem cexu na rec.
Da sam u mogucnosti odma bi je pazario :wall:
i sense the dark side in this one :D

@silverglider
To se desava sigurno zbog velike potraznje i nesto jeftinije cene pa se u nedostatku r480gpu proizvode sa ovim losijim.cak su neke prodavane i sa otkljucanim pajpovima...
mada su mi ti klokovi nesto mali za gto2 ja sam sa ovim mojim obicnim postigao 650/560 :D

Ne razumem vas dvojicu, ladno ste uspeli da se posvadjate oko neke pozitivne stvari tj. extra povoljne cene :)
Nego, interesuje me sta je bolje sad kupiti - x850 po ovoj ceni ili 6800gs (koja kosta otprilike isto)?

Vrh Dno