Tačno je to što ti pričaš, ali si trebao još malo da razmisliš. Ne krećeš od toga šta korisnik želi. Ja želim ekran velike dijagonale na zidu, mašinu u što manjem kućištu, bez otvorene stranice 🙂, zašrafljenu i tihu. Periferije koliko god je to moguće bez kablova. Da li mi PC to pruža - ne... može, ali bi to onda bilo dosta skupo i ne bi radilo kako treba. Ponoviću mnogo puta ponovljenu stvar... ako na PS3 bude radio web, email, IM i text editor, lako ću ja da izbacim PC iz kuće, iako imam više nego dovoljno prostora. Ne želim da gledam ogromni radni sto, Chiftec i bukvalno 100 kablova. Jednostavno hoću da mi jedan uređaj služi za net, igranje, gledanje TVa (pošto pod tim velikim ekranom podrazumevam neku plazmu), slušanje muzike i gledanje filmova. Može to PC, ali ne tako jednostavno i ne tako jeftino. Neće sve odmah raditi na PS3, ali hard disk, slotovi za memorijske kartice, wifi, bt omogućavaju mnoge načine za neko buudće adaptiranje PS3-ke.
Što se tiče bacanja današnjeg savremenog hardvera, šta da ti kažem, osim da savremeni procesor i grafičke i onako ne služe ničemu osim 3d marku i samo služe kao prestiž u komšiluku ili eventualno puštanje nekih dosadnih igara sa kliktanjem u najvećoj rezoluciji 😉...