bogami stvarno su ti te cene dobre mada kad malo razmislim to je to bez pdv-a
hm! Ne bih bio bas toliko siguran! O/C-bilnost Am2 procesora opada eksponencijalnom progresijom. Evo ja ovaj moj X2 3600+ ne mogu da nateram na 2.7 GHz sa dual Prime stabilnoscu! A preko 1.55V mi se ne tera...S obzirom na smešni box Sempron kuler i Asus napajanje od samo 360W, mislim da rezultat nije loš,
2.5GHz za 24/7, sa boljim kulerom kapiram da 2.7-2.8 ne bi bilo nikakav problem.
Stedis ti to. Ma teraj to vise, sta je 1.55.
titan-ov neki heatpipe cooler, neka NN pasta i DFI LP 590 SLIPa za x2 i nije malo, na xtremu na 1.45 dosta njih ide preko 3ghz 32M Spi stabilno, ja pre mislim da ga hladjenje, ili ploca koci, Nedjo sta koristis od ladjenja/koja ploca?
to s vodom ako hoce da hladi ili sa dobrim vazdushnim hladjenjem - za testove, dok za 24/7 rad to je ipak previseStedis ti to. Ma teraj to vise, sta je 1.55.
titan-ov neki heatpipe cooler, neka NN pasta i DFI LP 590 SLI![]()
Verujem, Misko da ce te interesovati koliki HTT sam izvukao iz ploce?![]()
hm! Ne bih bio bas toliko siguran! O/C-bilnost Am2 procesora opada eksponencijalnom progresijom. Evo ja ovaj moj X2 3600+ ne mogu da nateram na 2.7 GHz sa dual Prime stabilnoscu! A preko 1.55V mi se ne tera...
tako da idem na provereno stabilnih 2.66 GHz, koji sasvim fino rade sa BallistX-m na tacno 1066 MHz![]()
Extra
Pa onda i nije nesto. X2 3800+ radi na 2.6 sa 1.35v dual prime.Vcore je već na 1.41, CPU-Z malo laže sa naponom. Radi i sa manjom voltažom, ali nije dual prime stabilan. HT nema efekta, već sam probao.. Za ovaj klok bi bilo bolje 312x8, ali sad nemam vremena da se igram sa tim, možda neki drugi dan.
Problem je ako vec imas staru dobru S939 plocu, da bi presao na C2D, treba da je prodas u bescenje, takodje i procesor, a i DDR1 memoriju. Prema tome prelazak sa S939 na X2 manchester ne kosta mnogo, a prelazak na C2D kosta dooosta vise. E sad pitanje je da li se isplati onome ko ima stari sistem da uzima AM2 + x2 3800+ ili C2D. Cinjenica je da su AM2 ploce prilicno nedoradjene, relativno skupe, ali ipak dosta jeftinije od C2D ploca. Razlika izmedju AM2 3800+ i neke solidne AM2 ploce i C2D E6300 i solidne ploce za takav sistem je reda velicine 80-100 e. Pa kome se isplati da daje 100 evra vise za 20-25% vece CPU performanse neka tako i uradi. S' druge strane za tu razlik u parama se isplati kupiti bolju graficku karticu, ako je igracki sistem u pitanju, razlike ce biti mnogo vece od 25% !Stekaj pare i uzmi core2duo. To je prava stvar u ovom trenutku. Ja nisam imao kesa za core2duo pa sam uzeo ovo dok ne dodju parice.
Verujem, Misko da ce te interesovati koliki HTT sam izvukao iz ploce?
Apsolutno nece ni da cuje preko 288 :S:
:wave:
Probacem jos nesto, ali mrka kapa za sada...
to jos nisam stigao da probamInteresuje i mene, Dokle ide sa 400, 533 i 667 za mem?
0623TPMWSamo vozi..BTW, koja nedelja ti je CPU, od par ranih komada koje sam ja probao, svi su imali problema sa buđenjem na iole većem radnom taktu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari